- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz asuspc96 #135127 üzenetére
Nekem egy Samsonite Laptop Pillow 2 Toploader 14"-os táska van. Memory foam[/B, s ezzel a "memóriás szivaccsal" mindent elmondtam szerintem. Kitölti a notebook körül a helyet, ütődéskor elnyeli a fizikai érintkezést. Még nem teszteltem, de egy 14"-os üzleti notit, 1 méterről simán le mernék ejteni benne.
Jó pár magyar boltban megtalálható, megéri az árát, ha drága notebookról van szó. Ha olcsó a noti, akkor is, legalább az első minimális zökkenésre nem törik be / hullik szét a teszkós tejfölös műanyagHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Brandynew
őstag
válasz asuspc96 #135127 üzenetére
Van itt olyan topik, hogy laptop táskák, de teljesen kihalt. Nem is csoda, mert kb. hetente cserélődik a kínálat, tehát konkrét típusokat nem igen lehet mondani.
Általánosságban az mondható el, hogy az a jó táska/hátizsák, akármi, ami nemcsak a karcolódásoktól véd, tehát nem valami puha, hajlékony anyagból van, hanem kemény borítású. A kemény borítás véd a nyomódástól, ütődéstől is.
Olyat vegyél, amiben nem lötyög a laptopod akkor sem, ha megrázogatod, de a másik véglet sem jó, amikor úgy kell belepasszírozni a gépet.
-
Zolly444
aktív tag
válasz asuspc96 #119163 üzenetére
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Asus K501. Ha ez már nem fér bele, akkor itt a 950M + i5 kombót bármelyiket. SSD nem fér bele ha játszani is szeretnél. Később tudod bővíteni esetleg. Következő lépcső a Dell 7559 lenne, de ez a keret felett van.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz asuspc96 #119145 üzenetére
Mindegyiknek van előnye és hátránya, de alapvetően egyik sem ajánlott! Ha nem tudsz többet rááldozni (pl.: Dell 7559), akkor szerintem e kettő közül válassz:
Ideapad 700 - Előny: jó hűtés, szép kijelző, jó hangszórók. Hátrány: lassú szerviz, alapvetően sok gyári hibás Lenovo (Y700-al nincs gond, sőt! Az még ajánlott is.).
MSI GP62 - Előny: jó hűtés, megbízható gyártó, jó szerviz. Hátrány: tróger kijelző, nincs bill világítás, billentyűzet kiosztás szokást igényel.[ Szerkesztve ]
-
Zolly444
aktív tag
válasz asuspc96 #119145 üzenetére
Neked is.
Az összefoglaló kitöltését
Ha tényleg semmi más nem játszik K501 van közte egy. De tényleg. Töltsd ki az összefoglalót, oda leírsz minden igényt és minden gépet ami megfelel neked le fogunk írni.
Első és legfontosabb: a notebook nem asztali gép. Itt a hardver nem csak a processzor és a vga, hanem az egész gép együtt. Itt nem lehet kicserélni a hűtést nagyobb teljesítményűre, a kijelzőt szebbre, a billentyűzetet jobbra, a házat strapabíróbbra. Ezért fontos, hogy a választásnál minden tényezőt figyelembe kell venni, nem csak a cpu és a vga teljesítményét. Nem az a lényeg hogy i7 legyen meg fhd[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz asuspc96 #70719 üzenetére
Ha lenéznélek, röhögnék egyet és továbbállnék, de próbálok segíteni, akkor is ha egyből nekem ugrasz miatta. Saját példámon tanultam meg, hogy hiába telepítettem fel minden drivert, véletlenül kikapcsoltam a fizikai kapcsolóval a WiFi modult, és ezért nem volt net. Fél órát szívtam mire rájöttem mi a gond, ezért kérdeztem, hátha nálad is ez van. Fogalmam sincs hol kell egyébként, vagy fizikai kapcsolója van valahol a gép oldalán, vagy valamelyik funkciógombhoz lesz hozzárendelve. Esetleg nézd meg a hálózati adaptereknél, hogy ott van-e a listában, ha nincs, akkor irány a BIOS, hogy ott nincs-e letiltva.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Khelben
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz asuspc96 #69433 üzenetére
50 es 250 k kozott mindent tartalmaz a lista, az egyszeru consumertol kezdve a "gamer" Y510p-n at a par generacioval korabbi workstationig, ebbol igy nem lehet megmondani, neked melyik lenne a legjobb.
Tema osszefoglalo kerdessora ajanlott, anelkul ez lehetetlen kuldetes.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Chaser
legenda
válasz asuspc96 #65898 üzenetére
100-ért ne nagyon akarj OS-sel gépet. Karácsony előtt nézz vissza, hátha van valami ákció'. Lidlben volt nemrég valami csoda 3 év garral W8-cal 90-ért v 100-ért. De általánosságban értelmes gép ennyiért nem szokott lenni winnel. Licenszet viszont bolti ár harmadáért lehet venni kéz alatt.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Asszociációs játék. :)
- DIGI kábel TV
- Apple notebookok
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Bestbuy játékok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest