-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz ra^ven #166671 üzenetére
Ha mindenkepp uj akkor szerintem most a legolcsobb a Huawei matebook D15 230-ert az euronicsnel. Lehet van ennel jobb kicsit dragabban, de ezt is itt lattam emlitve kicsit feljebb + nekem is matebook van es osszessegeben elegedett vagyok vele. Nezd meg, hatha.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Scaletta
tag
válasz ra^ven #166671 üzenetére
Ha megszeretnéd kímélni magad pár agyvérzéstől, javaslom használtan nézz Probook-ot(pl.: 450 G3 kijöhet ennyiből garival), Latit (55**), vagy Thinkpadeket (T szériát lehetőleg), ezek jóeséllyel megbízhatóak lesznek. Gyorsan átgörgettem az újan 150k-s laptopokat, az értékelhetetlen borzalom kifejezés ugrott be azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz ra^ven #166668 üzenetére
IPS, SSD+HDD, 8GB RAM. Ez sajnos 150-ert tuti eselytelen. ~80-100.000-el tuti meg kellene toldani a keretet uj gephez vagy marad a hasznalt uzleti. Probookok, Elitebookok, ThinkPadek es Latitudeok.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
-
Khelben
nagyúr
válasz ra^ven #99152 üzenetére
Miért lenne egyből cserés? Nekem itt a cégnél egy telefon és már hozza is a kolléga az új akkut, aztán ha két hét múlva cserélnék a gépemet, akkor ezzel az új akkuval kerülne ki a piacra. És sok nagy cégnél így működik. Rá kell kérdezni, vannak köztük nyilván kevésbé szép darabok, de amiket eddig én vettem ismerősöknek, az mind újszerű állapotban volt. Ami meg nem, annál oda volt írva, hogy pl. karcos.
-
Chaser
legenda
válasz ra^ven #99152 üzenetére
Nem feltétlen, akár találhatsz közel gyári állapotú akkuval is gépet. Ez mindig az adott géptől függ, nyilván vásárlás előtt meg kell kérdezni. Gépből is találhatsz olyat is ami akár karcmentes. Nyilván mivel használt, van benne rizikó, épp ezért csak üzleti szériás gépet érdemes így venni, garancia nélkül pláne. Nyilván ezek se fognak örökké élni, de amíg használod minőségi géped lesz amit szeretsz használni. Ha üzletből veszed fél év garanciát kapsz, legtöbb helyen bővíteni is lehet. Kéz alatt meg olcsóbb nyilván, innentől egyéni ki mit rizikóz be. Ezekben az is jó alkatrészt lehet hozzájuk találni és ha be is döglik a gép, alkatrészenként eladva is nagy része megvan a vételi árnak.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz ra^ven #99137 üzenetére
A G580 még egy másik korból való volt. A Fujitsun kívül a többi gép erős kihívásokkal küzd anyagminőség, összeszerelési pontosság terén, a Lenonok meg még garancia terén is. Még a HP Probook lenne ajánlott, de az ebben az árban csak AMD platformmal kapható, ami megint csak kiesik a magasabb fogyasztás és melegedés miatt.
-
Khelben
nagyúr
válasz ra^ven #98582 üzenetére
Fujitsu A514 - jelenleg ez a legolcsóbb új gép, amit ajánlani merünk.
(#98581) umlajos : az üzleti szintű billentyűzet azt jelenti, amit te is keresel: a megfelelő gépelést. Ebbe beletartozik a billentyűk megfelelő bevonata, a leütés vonalvezetése, a leütési visszajelzés, a hanghatás és legfőképp az egész billentyűzet alátámasztása. Ezek együtt adják azt a fajta gépelési élményt, amit te a Dellnél tapasztaltál. És ez hiányzik az olcsó multimédiás, játékos gépekből, ahol egy gomb lenyomásával az egész billentyűzet meghajlik, a szomszédos gombok zörögnek és a gombon alig érzed, hogy lenyomtad-e egyáltalán.
195-ért tudok neked mondani normális kijelzővel gépet, ez a Dell 5558 fullhd ips panellel. De a billentyűzet ott is csak erősen átlagos.(#98583) Anubris : 5749 még nem volt a kezemben, de tippre hasonló minőség lehet, mint az 5558, úgyhogy az mehet. A Paviliont kerülném a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz ra^ven #86548 üzenetére
Bár 14", de vékony-könnyű a Fujitsu U772 és pont 120e.
-
-
Chaser
legenda
válasz ra^ven #19807 üzenetére
Én ugyanannyit vagy többet használom ágyban, fotelben mint asztalon. Nem mind1 milyen a hűtés. Hol vannak a szellőzők, honnan veszi a friss levegőt.
HDD-nek normál használatnál oly mind1. Business gépekben van hdd védelem, én személy szerint kikapcsoltam, nem dobálom a gépet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz ra^ven #19769 üzenetére
Li-ion akkuval nem kell semmi különöset csinálni. Ha nem használod töltsd fel 90%-ra és rakd hűvös helyre. Max 2 havonta nézz rá hogy áll.
szerk: skatebab: El kéne már attól vonatkoztatni, hogy "márka". Eleve gyártók vannak. Másrészt nem a gyártókat ajánljuk/nem ajánljuk, hanem egy adott szériát. Acerben is vannak jó szériűk, csak nem sok és nem olcsón. Más gyártónál olcsóbban is vannak jó szériák. És attól hogy te nem ismered, még jók. + még ott van a garis háttér amit sokan szintén elfelejtenek.
[ Szerkesztve ]
-
f4cg80
tag
válasz ra^ven #18502 üzenetére
120-150-es kategóriában biztos nem ez a javallott,legalábbis így ez nem jelenthető ki.
G580-at a sok gamernek ajánlják,mert megfizethető áron csak ebben van gt635,és pár fokkal jobb a hasonló Asus,Acereknél.
Minőségileg viszont köze sincs pl.a fórumkedvenc A531/532-eshez,és az még az árkategória alján helyezkedik el,és akkor még nem is beszéltünk pl.Probookokról 140-ért,i3-al 150/160-ért..
De hardveraprón is lehet nézelődni,szép Latitudeok vannak már ebben a kategóriában.
Amúgy nem értem a népet,hogy mindenki ennyire játszani akar laptopon 200fps-el a legújabb játékokkal,utána meg csodálkozik,hogy melegszik,vagy nem megbízható/minőségi a gép. -
zmilaner
tag
-
runner 125
nagyúr
válasz ra^ven #17881 üzenetére
Az már a múlté. Legutóbb egy Lenovo Y580-nal volt tapasztalatunk, 3 munkanap alatt megfordult (volt benne egy hétvége is, de akkor is..)
Mozzarella
..én még eggyel sem találkoztam.
zmilaner
G6 a HP legalja, fényes, kopogós, silány anyagok jellemzik. Billentyűzet is rendesen süpped.
Kicsit többért hasonlóan játékos célra a G580 jobb választás.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ra^ven #17861 üzenetére
Igaz, eleinte nem voltak annyira rugalmasak, de már a visszajelzések alapján hamarabb kész van a géped mint mikor itthon volt a szerviz, szóval ettől ne félj. De minden szervizelésnél amúgy akadhatnak gondok, nekem a HP-val gyűlt meg a bajom nemrég.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz ra^ven #17532 üzenetére
T510 van egyik tagnál 135-ért pl. Gyári garis majdnem 1 évig még.
szerk: Dejdő: Ha sűrűn hordozza biciklin ne vegyél műanyagot, úgyse fogja bírni az alaplap hosszú távon. Rollcage vázas használt TP kell oda. Ha nem jó használt gar minél hosszabb legyen. AH verzióknál előfordult matt kijelzős is, annak utána kell nézned az adott gép milyen.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz ra^ven #17532 üzenetére
130-ért azért lehet 1-2 éves thinkpadet, latitude-öt kapni, ami kvázi úgy néz ki, mintha új lenne, mert azokat arra tervezik, hogy használva is lesznek, nem csak ülnek egy asztalon, sokkal jobban szokták bírni, mint a consumer gépek. múlt héten láttam a régi d630-asom, azon kívül, hogy közben alaplap hibás lett, még mindig pont ugyanolyan volt, mint két éve.
konkrétan van amelyikre még gyártói gari is van. ha filmnézésen kívül nincs más szempont, én használtat vennék, esetleg még élő gyári garival, de kb. csak a thinkpad, latitude, elitebook szériákból, bele egy ssd és olcsón van egy normálisan összerakott, pattogós géped. persze mindig meg kell nézni, kipróbálni vásárlás előtt.
ez pl. csak kicsit lóg túl, két év helyszíni gar van rá még. vagy ez plusz ssd és még marad pénzed.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- ASUS Chromebook C523
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest