- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Asztrofotózás
- Apple notebookok
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
válasz Borote #30160 üzenetére
Köszönöm szépen, de a Linux-os dolgot asszem hanyagolom, nem értek hozzá, azt sem nagyon értem, hogy mit írtál le.
Marad a gyalulás és egy új Partíció létrehozása. Amúgy tényleg a Haladó beállításokon belül van ilyen lehetőség.
Még1x"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok.
Megjött végre a laptop és végül a Lenovo G570 -re esett a választás, mert a V370-ben nem volt optikai meghajtó.
Most igyekeznék feltelepíteni a windows-t, de rögtön az elején egy kis problémába ütköztem.
Ebben kérném a segítségeteket, mert nagy mágus azért nem vagyok sajnos.
Elindult a Win7 telepítője és feljött egy ablak - Hová kívánja telepíteni a Windows rendszert? -, amiben van 4 lemez terület alapból:
Lemez: 0 Partíció: 1 29,3 GB /Rendszer/
Lemez: 0 Partíció: 2 29,3GB /Elsődleges/
Lemez: 0 Szabad terület: 406,1GB
Lemez: 0 Partíció: 3 LENOVO_PART 1,1 GB /OEM (fenntartva)A kérdésem az lenne, hogy minek van külön Rendszernek fenntartott 29,3GB terület, ha nem engedi oda telepíteni a Win7-et? Az Elsődleges 29,3GB-ra sem engedi, csak és kizárólag a Szabad területre. Azzal nincs gond, hogy hogyan telepítsem a 406,1GB területre, de nem értem, hogy akkor minek van a Rendszer és az Elsődleges terület?!?
Tudna vki erre válaszolni S.O.S.?
Köszi"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz Borote #29315 üzenetére
Abban esetleg tudsz, tud vki segíteni, hogy pl a kiszemelt Lenovo IdeaPad V370-et vagy a családjából akár a V470, V570-et, hol tudnánk megtekinteni élőben, kiállítva? Van Budapesten a Lenovo-nak boltja, kiállító terme?
Mert persze megnéznénk mi, de mindenhol azt kapom válaszul, hogy csak megvétel után tudják kibontani és megmutatni
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
Mit jelent a customer carry-inn garancia?
Igen gyenge angolom van, nézzétek el."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz PainKiller13 #29267 üzenetére
Az bőven elegendő lenne asszonynak.
Nem játszana pl COD MW3-at biztosan"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz PainKiller13 #29263 üzenetére
Asszony venné és nem akar játszani rajta
-
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
válasz Borote #28981 üzenetére
Köszönöm az infot. Remélem most már tisztán látom a procikat és integrált kártyákat :-D
Azért jó lenne vmi jobb, erősebb procival ellátott gépet venni, ami elmuzsikál mondjuk 3-5 évig is akár. Csak a többi tulajdonsága nagyon jószerk.: azt már tudom, hogy mit takar az Intel GMA HD, de mit jelent az Intel GMS HD?!?
Mert ilyet is találtam egy oldalon[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz trunsell #28967 üzenetére
Köszönöm. Sajnos nem túl veretes az angol tudásom, de hát hála google-nak, nagyjából megértettem. Akkor ezek szerint tovább kell keresgélnem. ááááá a tököm tele van már....meg kellett volna venni azt a Vostro-t :-(
Na mind1. Azért kérdezgetnék még, ha nem gond?
Intel Core 2 duo T6670 mennyire elavult proci? Érdemes még ilyen procival laptopot venni manapság?ERRŐL mi a véleményetek?
-
-
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
válasz Thunderzolee #28940 üzenetére
EZT láttad már?
Háthaszerk.: (#28950) Borote: és akkor ez azt jelenti, hogy mint korábban nekem tanácsoltál, ez többet fogyaszt illetve plusz hibaforrás vagy erre nem vonatkozik?
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz Thunderzolee #28948 üzenetére
Javítsatok ki, de az nVidia GeForce GT520 VGA kártya, az ugye NEM integrált kártya?!? Vagy tévedek és ezek szerint ennyire nem értek hozzá?!
Csak mert az egyik oldalon azt írták a tulajdonságokhoz:
Integrált VGA típus: nVidia GeForce GT 520
Bocs, ha láma volt."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz Thunderzolee #28940 üzenetére
www.laptopesztergom.hu ezt nézted már? ha már Esztergomi vagy :-)
Nagyon jó árak vannak!"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
Nézelődtem tovább a neten - sajnos asszony nem hajlandó 166e Ft-ot adni a Vostro-ért, hiába mondtam Neki, hogy nagyon is megéri.
A következőket találtam, amikre talán még kiadná az árukat.
Tudnátok mondani pro és kontra véleményeket?
1. ASUS K53E-SX756DAjánlásotokra direkt integrált HD-s kártyás notikat néztem.
Sajnos az integrált kártyáknál nem írták ki, hogy 2000 vagy 3000-es? Ezt honnan lehetne megtudni, kideríteni?Várom a véleményeket. Köszi
ui.: esetleg ha tudtok olyan helyet, ahol jobb áron lehet megszerezni bármelyiket ezek közül, azt is megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
válasz Borote #28845 üzenetére
Dedikált kártyán azt érted, hogy nem integrált ugye!?
Laptopokban nem igen vagyok jártas.
Amúgy márka vagy LENOVO vagy ASUS lehet.
Asszonynak kell és csak ezek érdeklik, mást nem szeretne.
És nem fontos a külső VGA kártya, de én mindig abban a hitben éltem, hogy azok jobbak - nem kicsit -, mint az integráltak!? Ezek szerint ez tévhit?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Asztrofotózás
- Villanyszerelés
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Apple notebookok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows XP
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11