- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
Aktív témák
-
zlaboncz
tag
Az én gépem most, amikor ezt a hozzászólást írom 800MHz-re leszabályozott procival,
Ezt lehet monitorozni valamivel működés közben? kíváncsi lennék, hogy nálam a Pentium-M mit mutat...
Köszi, Z. -
zlaboncz
tag
válasz
Dr. Akula #1432 üzenetére
Illetve van mégegy lehetőség: használt notit venni, akkor egy felsőkategóriás business is kijön ennyiből. Jó esetben még 1-2 év gyári gari is van hozzá. Pl. itt: [link], illetve itt: [link] is találhatsz ilyeneket.
Meg mégegy: [link]
HP nc-s (üzelti kategória -› ww garancia) notebookok renew akcióban féláron, a eredetileg megcélzott árkategóriában is.
Z. -
-
zlaboncz
tag
válasz
Darth_Revan #1280 üzenetére
Szia,
Jah és az oprendszer amit adnak notebookhoz azt hogy szokták adni ? CD-n adják és a vásárlónak kell feltenni,vagy a gyárban felteszik és adják cd-n is,vagy pedig nem adnak cd-t,hanem csak felteszik a gyárban ?
én most vettem gépet, és az nx helyett egy renew-s nc6220-ast vettem. Menj el boltba, fogd meg a gépet, próbáld ki, tapogasd végig, nyisd ki, csukd be, emeld fel, (sokat elmond, ha a egyik oldalánál sarkánál felemelve recseg-ropog vagy nyikorog...) Ez alapján esett ki kapásból a Toshiba, FuSi, Acer, Asus stb. (mármint az én általam megcélzott árkategóriában) Sőt, ez nagyban nyomott a latban a HP nx -> nc váltásban is.
Ami szubjektív, a Dellel összehasonlítva a HP egyszerűen jobban tetszett a dizájnja, az gombok elhelyezkedése (pl. hagyományos elhelyezésű Ins-Del-Home-End-PgUp-PgDn)
Szerintem nem bánod meg, ha egy kicsit töbet költesz,m de egy nc-t veszel, mint egy nx-et.
Az oprendszer nekem külön CD-n van, de alapban is fent volt a gépen egy windows. Ezt én újratelepítettem, mert a saját telepítést jobban szeretem. Egy egyszerűsített XP telepítés meg egy-két HP-s sajátossággal, ha nem vagy IT-s, akkor is nagyon könnyen telepítheted. A második hozzáadott Cd-n voltak a driveker, extra programok, ez teljesen automatikusan települt. A HP ebben nagyon erős, kb. két óra alatt mimnimális munkával újra lehet húzni a gépet, és minden csont nélkül megy.
Z. -
zlaboncz
tag
Sziasztok,
Na, sok-sok olvasgatás, mérlegelés után arra jutottam, hogy csak jobb lesz egy kicsit húzni a nadrágszíjjon, hogy valóban jó gépet lehessen venni. A vicc az benne, hogy nem kellett nagyont húzni azért, hogy a kinézett 15''-os 1024x768-as egyszerűbb gép helyébe egy igazi BC gép kerüljön.
A HP renew, asis akcióira külön figyelnék a helyedben.
Ahogy peterkeT is írta. Figyeltem. Bejött. Szerintem.
Elballagtam a NotebookStore-ba is gépet nézni, némi pénzmaggal a zsebemben. Az előzőleg kinézett nx6310 árától (180e) nem sokkal drágábban voltak gépek rendesen, végül is egy renew-s nc6220-as gépet sikerült vennem 215-ért. [link]
Ezzel teljesült is minden vágyam, kicsi, 14.1''-es, valódi mobil proci (Pentium-M), könnyű, vékony, nem fényes kijelző (ez volt egy sarokpont) fém ház! Nagyon fogom szeretni
Specifikáció: [link]
A gép tök új, tökéletes állapotú, nem tudom melyik országba készülhetett eredetileg, mert elég érdekes szavak vannak a feliratos billentyűkön(bloq mayús - ez a caps lock
) Talán spanyol, mert van fordított kérdőjel is. A DVD-n valami északi nemzetre utaló felirat van. Ez mondjuk egy nagyon lötyögős, szutyok minőségű valami, nem tudom, hogy minden MultiBAy II-es DVD ilyen-e. De mondjuk az oprendszer menjen fel róla, onnantól kezdve nem érdekel, lehet, hogy inkább kiveszem...
Damage, neked különösen jó lenne megézni, mert mindenféle gép van, de bárki szerintem bevállalható a dolog. Különösen, hogy az eredeti árához képest akár féláron van...
Itt vannak: [link] Amúgy a Notebook Store egy jó hely, korrekt, gyors kiszolgálás van, ajánlom őket.
Köszönöm így utólag is a jótanácsokat, a vitákat, abból is lehet tanulni...
Üdv, Z. -
zlaboncz
tag
Sziasztok,
Bújom itt az árlistáka, gépeket, és azért úgy tűnik elég jó ajánlatokat is ki lehet fogni:
Ehhez mit szóltok?
[link]
• 12.1''XGA (1024x768pixel) VWA TFT LCD • intel GMA900 maximum 128MB video
• Pentium-M 760 (2.0GHz/2MB/533) • 1024MB DDR-2 • 60GB HDD • opcionális külsõ m.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • fémházas (Mg-Al) • Microsoft Windows XP Pro
• renew • 1év nemzetközi HP garancia
Mennyire szabad egy ilyen ''renew''-s gépet megvenni? Az elég szép, amit leírnak a Renew kategóriáról, de vajon ez a valóságban is így van? (''A RENEW besorolású termékek jogilag újak, rendelkeznek a hp 1, 2, vagy 3 éves nemzetközi garanciájával és támogatásával, valamint a Microsoft valamely operációs rendszerének szoftverlicenszével. Ezek a termékek vagy beragadt készlet, vagy meghiúsult üzlet miatt váltak a program részévé, illetve elõfordul, hogy bemutató/minta darabok voltak, vagy éppen kifutott konfigurációk/modellek.'')
Z. -
zlaboncz
tag
Az USAnotebookba' néztem, mer' hazafelé útba esett. De nem bántam meg, nagyon korrekt hely, normális felvilágosítást kaptam, és jól el lehetett beszélgetni trendekről, júzerekről lúzerekről és hasonlókról.
nx6310: [link]
D520: [link]
(Amúgy a procikról valaki felhomályosíthatna vagy küldhetne linket, mivel a matrica aszonta a HP-n, hogy Centrino Dual, itten meg az van írva, hogy Core2Duo.)
Z.
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
Sziasztok,
Elballagtam tegnap több helyregépet nézni, kipróbálni. Hát érdekesek a tapasztalatok.
Nem szabad csak az adatok alapján választani, mert minimális információtartalmuk van a valóságról. El kell menni, megnézni, kipróbálni megemlni, becsukni, kinyitni, tesztelni egy kicsit. Nemcsak gyártók között, hanem egy gyártó gépein belül is óriási különbségek vannak.
Arra jutottam, hogy az én árkategóriámban inkább az egyszerűbb, kompromisszumosabb strapalatop kell, mint a kicsi, könnyű, stb. gép. Néztem Toshibát, Acer-t, FuSi-t, Lenovo-t, HP-t és Dell-t. A 14.1-es gépről lettem, ebben az árkategóriában nem éppen jók vannak. Acer, FuSi kapásból kiesett az első próbálgatások után, a Toshiba pedig árversenyben maradt el. A Lenovo-nak a 3000 C200 típusa volt az én általam megcélzott kategóriában, de a T43-amhoz viszonítva (meg a később talált HP-hoz képest) nagyon nem tetszett. Végül a Dell D520-as és a HP nx6310-es maradt benn. Ebből a kettőből a Dellnek jobb a 3 év garija, viszont a HP-nek jobban tetszett a kidolgozása, anyagai, felépítése.
Néztem több HP-t ebben az árkategóriában, de azoknál nem volt olyan jó érzésem a géppről, mint a 6310-esnél. Más a nyitómechnaikája, mások a billenytűi, és hiába 15.4-s wide képernyő, nagyobb felbontás, stb. messze nem adta azt a minőségi érzést, mint a másik.
Szóval én inkább arra hajlok, hogy egy ilyen gépet vegyek az eredeti elképzelésemmel szemben...
Z. -
zlaboncz
tag
Huhh, hát ennek tényleg nagyon ütős ára van, csak itt jön a kérdés, amivel napok óta ütik egymást a kollégák, hogy inkább az egyszerűbb, de kompromisszumos Dell, vagy pedig a több szempontból megfelelőbb, de csak V-szériás MSI...
Dr. Akula, köszi, de csak számlás céges ''jogtiszta'' gépet tudok most venni, és a könyvelő nem tanácsolta a magánszemélytől való vásárlást... (Erről ne nyissunk itt most vitát, én meg szoktam fogadni a tanácsát.) Amúgy ismerem a T43-at, ilyen a céges laptopom is, fél éve használom, és eddig elégedett vagyok vele. Kicsit érdekesn működik a venti vezérlése, állandóan ''énekel'' a venti, de semmi komoly.
Z. -
zlaboncz
tag
Nézd, nekem nem mindennapi használatra kell, hanem azért hogy másodlagos (vagy harmadlagos gépként) ha kell mennem rendszert vagy programot/adatbázist gatyába rázni, akkor felkapjam és vigyem magammal. Ennek megfelelően nem kell egy erőmű, (max memóriát nyomnám fel 1G-re) nem kell játékgép, nem kell félnapos akkuidő.
Először a kis méretre mozdultam volna, de ebben az árkategóriában (max. 200e XP oprendszerrel) a 12-es gépekből alig van (pl. ECS, esetleg MSI) de méretileg, ill. súlyban alig könnyebbek ennél. a 14.1-es Wideok pedig szinte egyáltalán nem kisebbek, legfeljebb nem olyan mélyek, súlyuk pedig ennyi, vagy több. Ráadásul a glare kijelző sem a szívem csücske.
Ezek az alapvető szempontjaim.
A legnagyobb kompromisszum egyértelműen az 1024x768-as felbontás, és a gép 27 centi feletti mélysége. Ezek mellett egyértelműen - nekem legalábbis - többet nyomnak a latban az általatok is említett előnyök.
Z. -
zlaboncz
tag
Sziasztok,
Pár nappal ezelőtt kérdeztem itt, kis méretű laptopot keresve. Konkrét választ ugyan nem kaptam, de az itt zajló parázs vita sok kérdésemre választ adott.
Azóta sok mindent mérlegeltem, és úgy nézem, hogy ebben az árkategóriában nem éri meg beleugrani a 12-14'' kategóriába. Találtam viszont egy (khm) bc kategóriás Dell gépet, a Latitude D520-ast ([link]), ami ugyan egy régebbi modell, de némi kompromiszummal megfelelne. Én inkább ezt választanám, 180-ért, mint egy alsóbb kategóriás újabb gépet. Vélemény?
Köszi, Z. -
zlaboncz
tag
Sziasztok,
Nem vagyok otthon a laptop helyzetben pillanatnyilag, olvasgattam ezt-azt, de szeretném megkérdezni a véleményeteket:
Kis méretű laptopra lenne szükségem, max. 14.1-es, de mégjobb, ha kisebb kijelzője lenne. memória 512MB vagy több. Proci, vinyó, optikai meghajtó nem számít, 1DB PCMCIA, USB kell csak. Nem szeretnék rá sokat költeni, mivel csak egy másodlagos gép lenne, ezért max. a 200e Ft körüli kategóriából szeretnék vásárolni.
Ahogy néztem a magyar piacot, az MSI-nek, ACER-nek vanak ilyen gépei. Szabad-e, érdemes-e ilyen árkategóriában vásárolni?
Másik kérdésem, hogy esetleg az ASUS által beharangozott ( [link] ) gépre vagy hasonlóra érdemes-e várni, vagy nem lesz elérhető a nyáron? (1, max 2 hónapon belül kellene megvennem a gépet) El nem tudom képzelni, hogy milyen árkategóriába fogják ezeket besorolni...
Előre is kösz a segítséget, Z.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- Yettel topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest