- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz justaview #65366 üzenetére
Nincs mit, jó is ez, hogy feljött mert érdemes berakni ezt a cikket az összefoglaló hasznos linkjei közé. Úgy gondolom elég alapos és szemléletes lett és könnyen érthető. Főleg a végén egyértelmű a dolog, amikor a betöltött profil után egy diszkrét kalibráció is pontosan ugyanazt a dE-t hozza ki, tehát egyértelmű, hogy semmi különbség nincs és nem lehet - kivéve a mérőműszer szórásából származót persze, ami minden darabra jellemző és kétszer nem mér ugyanolyat amúgy egy koloriméter/spektrofotométer se.
Valamiért egy időben ez nagyon felkapott téma volt, hogy VGA-ra kalibrálni (halkan jegyzem meg, nem az Oázisból indult a történet ), és emiatt sokan laikusok amikor olvasták a fórumot elhitték, hogy ennek van jelentősége. Pedig csak "parasztvakítás" volt és teljesen fals. Mégis sok embernek megragadt a tudatába na tévhit és tényleg ha utánagondol, akkor nyilvánvaló a végső következtetés.
Az i1 Display Pro egy kiváló koloriméter. Nekem is ez van és én is szívesen kalibrálok, kalibráltam, mert inkább kezdetben voltam ráállva a témára. Mostmár csak félévente-évente kalibrálom be a monitort, amit éppen használok, ami jelenleg egy használtan vett EA231WMi. A SpectraView 231-em az a dobozban pihen és már bő egy éve alig-alig volt használva, van több mint 4 éves és van benne vagy 1800 óra, ami röhejes. Teljesen újszerű állapotban van. Az egy nagy fogás volt még az utolsó CCFL-es, valós 8 bites H-IPS-ek világából és monitor lesz még vagy 6-8 évig az tuti. Természetesen a jövőben kikerül a dobozából és többet fogom használni, mert élvezet. Majdnem 1000-res kontraszt, gyakorlatilag tökéletes homogenitás, hibátlan színátmenetek és hardveres kalibrálás. Más világ, egy szebb világ darabja az a monitor. Kevés mai IPS van, ami megdobbantja a szívem utána. Nagyon nincs is...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen TV-t vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...