- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
-
Dr. COPY.
tag
válasz
elistvan #994 üzenetére
Szia!
Szerintem érdemes. A 1030D a duplexen kívül sebességben tud többet, meg egy kicsit újabb gép. Még egyszer: mindig eredeti festékkel és alkatrésszel számolj, mert az egy egzakt eredményt ad. Aztán ha kedved van kísérletezz utángyártott dolgokkal, de arra nem lehet építeni egy költség kalkulációt.
-
Tolkarius
tag
válasz
elistvan #994 üzenetére
Én kb három hónapja vettem e metroba vadiúj Konica Minolta 1350W-t 14 ezerért (!), eleve olyan tonert adtak hozzá ami 1500 oldalt tud, szerintem a nyomtatás minősége és gyorsaságe kifogástalan... és néztem a neten, 6000 oldalas tonert is lehet hozzá szerezni 10-12 ezerért (utángyártottat persze). Mondjuk a driver támogatása kicsit elkeserítő, ugyanis nincs hozzá eleve 64 bites driver... és olyat hallottam h nem is nagyon van tervbe... Meg USB 2.0 helyett ez még csak 1.1 es...
-
elistvan
őstag
válasz
Dr. COPY. #988 üzenetére
Érdemes megvenni egy Kyocera 1010-est 12,5 ezerért? (Ebben 20ezer körül futott a fényhenger 4ezer a tonertöltés 6500 a 6000 oldalas for use toner) Vagy inkább egy 1030D-t (ebben olyan 50e oldal van már) 15+postába? A 1030D mivel tudd többet a duplexen kívül? Mert ha újat vennék tutira Minolta 1350w-t vennék de ebben 20e oldalt bír a hnger (mondjuk 10be van bele utángyártott és 10-11e a toner)
-
Sang33
csendes tag
Sziasztok,
szenvedek már jó régóta a tintasugaras nyomtatóimmal (most egy Canon PIXMA van), de állandóan beszáradnak a patronok, csíkoznak, istennek se tudok normálisan nyomtatni.
Kérdésem hogy ha lézer nyomtatót veszek, akkor nem lenne ilyen problémám? Úgy értem soha? Illetve mit ajánlotok ha elsősorban CD-borítókat szeretnék vele nyomtatni színesben?
Lehet lézer tonert utángyártottat venni? Vagy itt is ilyen csipes megoldások/utántöltések vannak mint a tintásaknál? Előre is köszi a helpet.
-
phantom88
tag
válasz
elistvan #981 üzenetére
Szia!
Ezt már rég nem így kellene megoldalni. Az oroszok csináltak egy hackelt firmwaret, ami minden kikapcsolásnál reszeteli a számlálókat! Az egyik kolléga (Badb0y) itt a fórumon épp az utánygyártott tonert (3000 oldalas) használja hackelt firmwarrel.
Én is hackeltet használok, csak én még a kezdő tonert töltöm.
-
_BM_
senior tag
Én OKI B410D-t vettem egy éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Most 28 rugó az ára (tonerrel együtt). Az igaz, hogy 6-8 tonercsere (25000 oldal) után a képdobot is cserélni kell, ami annyiba kerül, mint maga a nyomtató, viszont inkább legyen olcsó a nyomtató indulásként, és két év múlva kerüljön csak sor a "második részlet" megfizetésére, szemben a HP-vel, amelyik alapból drága, így kockázatot jelent. A HP 1320-szal úgy jártam (90 rugó), hogy a garanciális idő lejárta után beszart (mikor máskor?), és annyiba került volna a javítás, mint az OKI B410D ára. Most egyelőre félretéve várja a sorsát a HP.
Az OKI egyedüli hátránya a HP1320-szal szemben, hogy jobban megviseli a papírt (salátásabb lesz). Minden más szempontból egyenrangú vele.
-
GBRDVD
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik nyomtat szebben színeset? 2 típuson gondolkozom:
Samsung CLP-315 (34000 Ft) [link] vagy Konica Minolta Magicolor 1600W (29000 Ft) [link]
A Samsung 2400 x 600 dpi, a Minolta 1200 x 600 dpi. Van ennek gyakorlati jelentőssége? Mit jelent, hogy a felbontás 9600 dpi-ig szoftveresen növelhető? Ezt egy HP típusnál olvastam. Ezeknél a típusoknál növelhető?
Utántöltés szempontjából mindkettő drága, a Samsung chipjét meg kell babrálni, ennek utánajártam, 3000 Ft. A samsungba 7000 Ft/db az utángyártott toner, és 1000 lapos. A minoltába 9200 Ft/db, viszont 4500 lapos. [link]
Egyáltalán hol találni tesztet ezekről a típusokról? Van még más hasonló belépő szintű típus, amit ajánlana valaki? Vagy valami fórum, ami kifejezetten színes lézerekkel ill. foglalkozik. Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Dr. COPY.
tag
Amit elistvánnak írtam azt javaslom neked is.
A tonerrel egybeépített képelőhívó egység ára márkánként és típusonként változik. A szórás nagy, de kb 16 000 és 36 000 Ft közé be lehet sorolni őket. Itt kizárólag gyári eredeti tonerről van szó.Általában a gumilap nevezetű alkatrész megy tönkre, ami nekifeszül annak a hengernek amin létrejön a nyomat és egy-egy nyomtatási ciklus végén tisztára törli azt. Ez egy filléres alkatrész, de a tonerrel egybeépítetteknél egyáltalán nem lehet külön kapni, vagy rendkívül nehéz a beszerzése. Ennek az alkatrésznek a hibája miatt egy idő után fekete sáv jelenik meg minden egyes nyomaton, ami nem csak ronda és igénytelen, hanem nagymértékű toner többlet felhasználással jár.
Megelőzni nem igazán lehet, mert itt tulajdonképpen a gumi elöregedéséről, illetve a folyamatos feszítő erő miatti deformitásáról van szó.
A félreértések elkerülése miatt megjegyzem, hogy ez abban a gépben is tönkre fog menni, amiben a tonertől függetlenül lehet cserélni a képalkotó részeket. Csakhogy egy ilyen gép esetében veszel egy ilyen alkatrészt kb 1 500-2 000 Ft-ért és nem kell 16 000-36 000 Ft-ért a komplett egységet cserélned.
-
Dr. COPY.
tag
válasz
elistvan #984 üzenetére
Nem feltétlenül felújítottak, mert nincs rá szükség. Ugyanis a Kyocera 100 000 pld-t megy egy felújítási ciklussal a Ricoh meg 60 000 pld-t. Ami az én kezeim között eddig átment azokban átlag 20-30 000 pld. volt, vagyis a felújítási ciklus felét-egyharmadát használták.
-
elistvan
őstag
válasz
Dr. COPY. #979 üzenetére
Én is lézer vásárláson gondolkodom. Ajánlanál pár típust az olcsóbb kategóriából amiben külön cserélhetőek ezek a részek? (20e ft környékére gondolok) Én is ezt a Samsung 1640-es illve a fentebb emlegetett Xerox Phaser-t lletve egy Konica-Minolta 1350W-t néztem ki. (Az utóbbi mellett szól, hogy 6000 oldalas ugy. tonert kapni belel 9-10e Ft környékén viszont a dobegység 20000 oldalt brí ki állítólag.) Valamelyik megfelel a kívánalmaknak? Mondják még sokan a HP 1500-as sorozatát főleg ahol nagyüzemben nyomtatnak (önkormányzatok) állítólag nincs panasz rájuk. Csak azt meg úja már nem kapni.
-
elistvan
őstag
A webaruhaz.hu-n láttad a linket. A 2009 augusztus után gyártott 1640-esek nem kezelik gyárilag az utángyártott tonereket, így vissza kell őket "butítani" egy régebbi firmware-el amit a fenti oldalon megtalálsz. Viszont ezzel nem ér véget a móka, mert van bennük lapszámláló is, tehát hiába veszed a nagy kapacítású 3000 oldalas tonert, ha a szoftver 1500 után letilt. Erre a gép hátulján a burkolat alatt állítólag van 2 láb amit ha összekötsz lenullázza a számlálót így a maradék festékmennyiség is kinyomtatható a tonerből. Ezt üzletben külön költségért egy kis kapcsolóra kivezetik neked, hogy ne kelljen 1500 laponként szétbarmolni a nyomtatót.
-
zka67
őstag
Ilyen "brutális" mennyiségnél nem éri meg nyomtatót venni. Ha van a közeledben Copy General vagy hasonló cég, ott érdemes kinyomtattatnod amit kell. Egy lézernyomtató árából 10-20 évig nyomtattathatsz mindig garantáltan jó minőségben. Elküldöd nekik emilben a cuccot, és mire átérsz hozzájuk már kész is van.
-
Dr. COPY.
tag
Szia!
Mindenképpen olyat vegyél amiben a képelőhívó részeket külön lehet cserélni. Ugyanis ezek egy része az állásban előbb megy tönkre mint használat közben és évi 100 oldallal számolva bármelyik lézernyomtató tonere 20 évig lesz elég. Tudtommal az alsó kategóriában ilyen nyomtatót csak a Ricoh és a Kyocera gyárt. Ha nem ilyet választasz akkor egy idő után nagyon ronda csíkos nyomatot fog produkálni a nyomtatód, miközben a toner szinte fullon van. Ezt a csíkozást viszont csak a toner cseréjével tudnád megoldani, ami csak abban különbözik a tintasugarastól, hogy sokkal drágább.
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni milyen nyomtatót ajánlotok.
Elég ritkán nyomtatunk ezért a tintasugaras nyomtatók folyton beszáradnak. Inkább csak worldben készített dokumentumok nyomtatására kellene a printer.
Ezért gondoltam arra hogy lézer nyomtató a jó megoldás. Erősítsetek meg ebben, hogy ez 5 év múlva is fog nyomtatni
Tudtok valami jót ajánlani? Éves szinten lesz kb 100 oldal, szal nem üzemi mennyiségű, irodai brutál gép kell.ezeket néztem meg eddig, de nem tudok dönteni , esetleg mást ajánlotok? : Canon LBP-3010, Xerox Phaser 3140, Xerox Phaser 3250D, Oki B2200, Canon LBP-3100,
Ezekhez adnak tonert is vagy az 1. tonert is nekem kell megvenni hozzá?
Segítséget előre is köszönöm.
Zoli
-
localhost
Közösségépítő
Ez nem (!) lézer! Ezek itt a HP lézer-multifunkciós gépei
-
Livius
őstag
Hello! Találtam egy árban megfelelő lézer nyomtatót. HP Color LaserJet J4500
Nem tudja valaki hogy ez tényleg lézeres-e, és ha igen akkor milyen toner kell hozzá? A bolt oldalán lézeresnek írják, de a google és a hp oldalon én nagyon nem találtam ezt a nyomtatót lézerben. -
vtechun
veterán
Sziasztok!
Samsung ML-1640 nyomtatóm van. Kérdezném milyen mód van utángyártott/ utántöltött toner belehelyezésére? Elvileg valamelyik ezzel foglalkozó/árusító oldalon láttam egy firmware upgradet, ami után simán megeszi a töltött tonert. Ez létezhet? Itt láttam. Valaki tud erről valami infót?
-
Pecc
őstag
Irodába kellene fekete fehér lézer, megbízható és gyors lehetőleg, normális árú (ezelőtt samsung ML1610 volt, abba 18k volt egy toner) tonerrel.
Keret 25k.Tudnátok valami beváltat ajánlani?
Köszi előre is
-
Sziasztok!
Scanneres színes nyomtatót szeretnék venni, de mivel zöldfülű vagyok ezért semmit nem tudok ezekről a készülékekről. Ha valaki tudna vmit ajánlani azt megköszönném.
Szempontok: Szép képminőség, gyorsaság, és azért az ár se legyen megfizethetetlen.Köszi
-
localhost
Közösségépítő
válasz
7Heads Drago #968 üzenetére
Használati utasítás: 149. oldal
A KÉPALKOTÓ EGYSÉG CSERÉJE
Amikor a képalkotó egység élettartama lejárt, a Smart Panel program ablaka
megjelenik a számítógépen, és jelzi, hogy a képalkotó egységet ki kell cserélni,
ellenkező esetben a nyomtató nem nyomtat tovább.1. Kapcsolja ki a készüléket, és várjon néhány percet, amíg kihűl.
2. A fogantyú segítségével nyissa fel teljesen az előlapot.
3. Fogja meg a festékkazettát a fogantyúinál, majd kifelé húzva távolítsa el
a négy kazettát a készülékből.
4. Húzza ki a festékporgyűjtő tartályt a készülékből a fogantyújánál fogva.
Ha a festékpor a ruházatra kerül, száraz ronggyal törölje le.... -
tothl
addikt
válasz
7Heads Drago #968 üzenetére
Ez azért irodába karcsú.
-
7Heads Drago
veterán
Samsung CLX-3175 vettünk végül is. Ragaszkodtak a színes laser-hez. Sajnos ez meg csak 150 lapos adagolóval rendelkezik. És a friss nyomat kidobója is elég kicsi. Viszont elég olcsó. És találtam hozzá utánagyártott-töltött toner-t is.
Egy kérdés: Ha a henger limitje betelik akkor azt kijelzi a készülék vagy csak a nyomtatás minőségén lehet észrevenni hogy cserélni kell? -
-
tothl
addikt
válasz
upszilon #963 üzenetére
Szia !
Ha nagy tételben akarsz nyomtatni céges papírokat szinesben, esetleg szines szórólapokat meghívókat ilyesmiket, arra jó a lézer, távolról nézve szép képe van, persze csak a jobbaknak. Nekem volt lehetőségem megismerni az egyik komolyabb márkát, annak a mostani gépei már szép képminőséget nyújtanak, de nem 40.000 Ft -ért szinesben, meg egy-két másik pl Sharp, de csak ilyen szinten amit írtam. Szóval amatőr fotóstudiónak egyik sem jó.
Ha csak otthonra kell, hogy 1-1 szép képet nyomtass max. a4 méretben arra egyértelműen egy tintasugaras a jó megoldás, ha különösen jó minőséget akarsz akkor az Epsonnak vannak egészen jó gépei, amelyek sok alapszínből dolgoznak gyönyörű képet adnak.
Ha bemész egy másolószalonba nagyméretű képet nyomtatni, ott is tintasugaras lesz a szines plotter.Mintát ne várj, mert nem tudok adni, de fogod magad bemész egy szalonba 1 darab dokumentummal amin van egy kép, A4 -es formátumban. pár forintért kinyomtatják neked szines lézerrel, nézd meg magad. Bőven nem tintasugaras minőség.
-
upszilon
őstag
Nekem szándékomban van venni még a fekete melé egy színes lasert is. Pont a képek miatt. Viszont még sehol sem láttam képekre kihegyezett tesztet az olcsóbb kategóriákban. Itt meg mindenki a méregdrágákra esküszik. Ez engem nem érdekel. Jó lenne ha valaki tényleg értene hozzá. Mert a technikai paraméterekből a fénykép-lenyomat szépsége nem derül ki. Nyilván jót tesz a képnek a nagyobb dpi, de nem tiszta, hogy a valós dpi-t adják meg, vagy valamiféle susmák van benne. Például odaírják, hogy 1200dpi. És a másik irányban? Lehet, hogy ott meg csak 300? És az 1200 is csak valamiféle kamu és csak 1200-nak néz ki? Meg az egymásraporzás, meg a fekete-színes szinkron, meg ...?
Szóval sok a kérdés, és nem elégít ki, az az egyszerű-bunkó válasz, hogy a drágább jobb. Ilyen válaszért nem jövünk a topikba. Meg azért se, hogy az ilyen eke-elek bigface-fa@szok dicsekvő szövegeit olvassuk... -
upszilon
őstag
elsősorban szines nyomtatásra vonatkozott az érvelés ha jól értelmeztem
Rosszul emlékezel. 20-25E Ft bruttó árú nyomtatóakról beszélgettünk. Ezek nem színesek. Sőt, nem is szokás képek nyomtatására használni őket.
Irodai munkára jobb a lézer, de nem azért mert szebb képet ad, hanem mert gyorsabb jóval és olcsóbb az üzemeltetési költsége.
Pontosan így van. Iratnyomtatásnál a kinézeti kép alapján nem lehet megmondani, hogy 20e Ft-os nyomtatóból, vagy milliós értékű nyomtatóból jött-e ki.
de látom nem kellett volna
De igen, kell, mert ez a topik erről szól. Csak mindig van néhány nagy-arc, aki sajátmagát, felszínes kis tudását igyekszik fitogtatni. Na, őket kell elzavarni és máris helyreáll a rend.
-
tothl
addikt
válasz
upszilon #959 üzenetére
Szerintem szkennelje a különbséget a nehézség, és elsősorban szines nyomtatásra vonatkozott az érvelés ha jól értelmeztem. Mondjuk szürkeárnyalatos nyomtatásnál is ki kell, hogy jöjjön.
Lézernyomtatók között is van különbség, nem is kevés, elég, ha fogsz egy nagyítót és megnézel pár nyomatot, nem mindegy hogyan, mennyire szabályosan helyezkednek el és milyen formájúak azok a tonerszemcsék a lapra égetve. Szinesnél még brutálabb a helyzet.
Szóval ha fénykép minőséget akar bárki is, a tintasugaras az ami ki tudja szolgálni az igényt.
Irodai munkára jobb a lézer, de nem azért mert szebb képet ad, hanem mert gyorsabb jóval és olcsóbb az üzemeltetési költsége.
A topic meg lézerekről szólt amúgy is, hogy mi a gazdaságos, olcsó lézer magasabb későbbi költséggel, vagy drága lézer olcsóbb későbbi költséggel, erre próbáltam tanácsot adni én is, de látom nem kellett volna. Vegyen mindenki amit akar. -
upszilon
őstag
válasz
#41635072 #956 üzenetére
Nem írtad körbe, nem szkennelted be, nem írtad le a különbséget. helyette sunnyogsz, mellébeszélsz. Elmész te a p*csába kedves Tel Elek a nagyképű-szemét dumáddal! Lejárattad magad, de rendesen!
Amúgy a fekete-fehér lasernyomtatók nyomtatásképének fejlesztése már kb 15 évvel ezelőtt megállt. Íratok tekintetében (szöveg) emberi szem nem képes látni a különbséget a 600dpi+ret felett. Minek is fejlesztenének? Hogy a papíron végigsétáló hangya láthassa a különbséget?
-
vepe
őstag
Na ebben a topicban is van minden, csak az nincs, aminek lennie kellene...
-
localhost
Közösségépítő
Jelentem teljesen elvesztettem a fonalat van itt vagy 5 hivatkozás a nevemre.... ELVESZTETTEM A FONALAT!
-
törölt tag
válasz
upszilon #954 üzenetére
Mi nagyképű?
Sajnálom, de én csak így tudtam megfogalmazni azt, hogy újabb, modernebb, más, jobb.
Mondjuk ha te is értelmezted volna a hsz-t...
Pont azt akartam mondani, hogy még az enyém is gyengébb képminőségben, mint egy occsóbb tintasugaras. Ezzel pedig bizonyítottam, hogy akkor a tiéd meg aztán pláne nem gyönyörű.
Szkenneléssel egyébként nem sokra mennél, hiszen ott már módosulnak a színek, a fényvisszaverődés is teljesen "torzítja" a képet, ergo ez így nem valami jó összehasonlítási alap...
Tudod itt az az erős, hogy neked van egy nyomtatód, és egyből azt mondod rá, hogy gyönyörűen nyomtat, mikor nem. És ehhez nem is kell látni, hogy tudja az ember.
Ezt már csak a "nekem ez is jó" szállóige szokta betetézni. -
törölt tag
válasz
elistvan #952 üzenetére
Te igen jól iskolázott.
Én a te és localhost postjáról beszélek. OMG.
Miért, a toneren szerinted nincs szavatossági idő????
Elárulom, hogy van. Persze az utángyártott kínain lehet hogy nincs.
Elvileg én próbállak oktatni téged, de reménytelen vagy. Mindenesetre ahogy látom, legalább nem adod fel. -
upszilon
őstag
válasz
#41635072 #943 üzenetére
Nos nekem annál jobb van, és saját tapasztalatom alapján is tudom, hogy ez nagyon messze van a gyönyű szó jelentésétől.
Ez elég nagyképűen hangzott. Mindenesetre aki a-t mond, mondjon b-ét is. Írd körbe légyszíves a látványbeli különbséget. Mi több, szkennelj be egy-egy részletet (nagyfelbontásban), had lássa mindenki mi az a különbség amire itt hivatkozol.
-
elistvan
őstag
válasz
#41635072 #951 üzenetére
Ááááh, feladom bazzeg: ##883 a localhost féle hsz a tied meg a 939-es.
No, kiszámolod akkor hogy kié volt előbb? Nem mindenki Einstein, és unalmas is lenne ha az lenne, mert mindent tudna. Mint írtam korábban, nem szégyen az okosabbtól tanulni (Elsősorban ezért járok ide). A szavatossági idő akkor miért van a patron dobozán? Nos, akkor ki is oktat ki kit? -
törölt tag
válasz
elistvan #950 üzenetére
Ezt nem bírom.
Igen, utólag olvastam el, mivel utána következett.
Nem másról kezdtem el beszélni ember.
Az illendőségről ne pont te papolj, mert illett volna a guglit is használni, meg illik nem marhaságokat írni egy topikba.
A felbontatlan tintapatron is elvan a polcon. Szóval itt megint rosszul tudál valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest