- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
Üdv a fórum tagoknak!
Alacsonyabb költségvetésű klímát szeretnék időszakos használatra. Szereléssel együtt már a 400e-t is soknak találom, így a neves márkák kiestek. Fűtés, hűtés lenne a feladat, a Bakonyba azért vannak mínuszok és pont akkor kellene rásegíteni a leginkább a vegyestüzelésűre (a fene se rakja hajnalokig), de 16 fokra ébredni nem éppen kellemes. (bár egyes közintézményekben megelégszenek mostanság a 18 c fokkal is). Tehát ha úgy van télen hajnalban programozottan kapcsoljon be, nyáron pedig délutánonként elalvás előtt hűtse le a szobát. Folyamatos használatra semmiképpen se kell!
Emeleti szoba, 20-22 m2, tehát nem is kell nagy teljesítményű, pláne hogy a kismegszakító 10A-os. Aux, Midea és Gree márkákat ajánlották eddig a szerelők (ki melyikkel szerződött nyilván). Ezek szinte mind kínaiak ahogy néztem, bár gyanítom ennek a klíma gyártásnak már egy kiindulópontja van a világon, mert annyira hasonlítanak egymásra. Ránézel a távkapcsolójára és jé, ez ugyan az, csak más a logó. Beltartalomban sem lehet gondolom nagyon eltérni, de a dizájnok is kísértetiesen hasonlóak.
De nem is ez a lényeg. A fentebb említett (Aux, Midea és Gree) márkák mennyire ajánlottak?
Nekem kétségeim vannak afelől, hogy fűtésre valóban képesek -20-25 fokig is, miközben a neves gyártók 2-3x annyit elkérnek ilyen készülékért. Na meg megéri-e? Az anyagon biztosan spórolnak, így hamarabb lesz ipari hulladék, a csillivilli funkcióktól nem esek hanyatt (a kínai szerverre csatlakozó wifitől pláne). Ha megy 3 évig (a garanciaidő lejártáig) akkor is visszaszámolva havi 10e felett van az ára működtetési költségek nélkül. Ha 6 évet bír, akkor nagyjából a 10e-be belefér minden költsége havonta. Plusz ugye a specifikációkba leírtak jól hangozhatnak, de valóban tudja is, vagy a számítási módszertannal trükköztek? Ezernyi kérdés a mai energiaárak mellett, aztán 5, de max 10 éven belül (reményeim szerint) már szükségtelenné válna az eszköz.Tehát nem olcsó sehogy sem, de a megbízhatatlanság plusz bosszankodással járna. Köszönöm az értékes hozzászólásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
Tehát a Fisher gyártja a Gree-t, vagy pont fordítva nem? Legalábbis neten ezt találtam. A 10 év ahogy néztem mindenkinél is maximum a kompresszorra vonatkozik, a készülékre és egyéb alkatrészekre a kültérin csak 3 év általában. Tehát ha gazdaságosan és/vagy nem javíthatóan betojik rajta valami 4 év után, legy egy 6 év garis kompresszorod, amit nem tudsz használni semmire.
-
Diák66
őstag
Az etalon megy minőségellenőrzésre a tőle eltérő meg a csomagolósorra. De ez mindenhol így megy. A bemutatódarab tökéletes, tetszetős, mindent is tartalmaz, a sorozatgyártott pedig itt-ott hiányosabb. Apróságokat lehagynak, a lemez pár milliméterrel vékonyabb, egyes elemeket műanyagra cserélnek stb.....
-
Diák66
őstag
Sziasztok. A frissen beszerelt klíma kültérije közvetlen mellete állva nem zajos, nem hangos, sőt a mellette lévő szobában sem. Erkélyen van az emeleten, gumilábakon. Viszont az alatta lévő szoba szó szerint zúg, ha megy a klíma. Lehet vele valamit tenni, hogy a kompresszor hangja/rezgéseit ne vegye fel a fal ennyire? Köszönöm az értékes válaszokat.
-
Diák66
őstag
válasz poli27 #64978 üzenetére
Hát lehet ennyit nem akarok már rá szánni, mert nem egy Daikin lett felszerelve. Gondolom azzal nem teszek rosszat, ha a linkelt talp anyacsavarjai alá valami gumi alátét teszek, illetve a talp alá is teszek valami vastagabb gumidarabot. Hátha megszünteti a rezgéseket, amit a fal átvesz.
-
Diák66
őstag
válasz PROTRON #64982 üzenetére
Régi jó ismerős szerelte, megbízható, de egy Daikin elment volna majdnem 500 ezresig, ami nekem nem fért bele, így maradtak a kínaiak, amiből a Mideát azért nem ajánlotta, mert általában véve hangos és egyébként is vannak szériahibás kültérik (chiphiba), a gree-t nem szívesen szerelte volna fel, mert saját tapasztalat szerint sokat megy javítani garanciaidőben mostanában, így Aux és TCL volt talán amiből végülis az Aux Delta 2 maradt, mint jó ár-érték arányú eszköz. Nem is kell (reményeim szerint) hosszú időre (5-6 év) tehát az ár volt fontosabb. Nézegettem LG-t is, de az is drágább lett volna.
A saját szobámba nem szűrődik be a zaj, sőt mellette állva se tűnik hangosnak. Plusz ugye a beltéri elnyomja a kültéri búgását. Mivel hajnalban kelek és akkor már a vegyestüzelésű kazánban rég nincs lángoló anyag, így, hogy ne 16-18 fokba öltözködjek ébredésnél időzítve bekapcsol 15 percre a klíma. Hajnali 5 előtt különösen jó, ha a földszinten a klímával együtt ébrednek. Valamiért az alsó szoba felé terjed a rezgés, ami egyértelműen a kompresszor bekapcsolásával keletkezik.Betettem a lábai alá vastagabb gumit, meglátjuk mit segített.
-
Diák66
őstag
Most döntsem el, hogy a tied a jobb, vagy az Én AUX Delta 2 klímám (2.7 KW)? Ennek ha 24 fokot állítok, simán elmegy 26-ig is, de a távirányítóba lévő hőmérővel 28 fokig is és nem áll le, csak lassabban forgatja a ventilátorát. Ha 22-re állítom, akkor többnyire működik az elvártak szerint. Mivel csak időszakosan használom, így engem nem zavar, de nem bíznám erre a fűtést. Ha hagyom, felmenne szerintem 30 fokig is. Ritka ha észreveszi, hogy már túlfutott a 24 fokon. Nyáron kíváncsi leszek mit tud és hogyan viselkedik.
-
Diák66
őstag
válasz freeknight #66560 üzenetére
Csak oda lehetett rakni, ahová került, más megoldás nem nagyon jöhetett szóba. A képek magukért beszélnek remélem. 22 fok volt a szobában, bekapcsoltam 24 fokra és kb 35-45 perce ment már és magától nem gondolta meg magát. A távkapcsolóra kapcsolva a hőmérőt, pár perc múlva megállt. De volt már úgy, hogy a távszabályzós mérésre sem állt meg, pedig az jól mutatta a hőmérsékletet.
-
Diák66
őstag
válasz freeknight #66573 üzenetére
Ha tapasztalom még a jelenséget, majd beteszem ide. De volt már olyan is, hogy távkapcsolóban is már a 28 fokot írta és nem kapcsolt le. Este kipróbálom szellőztetést követően úgy, hogy egyből távszabályzós hőméréssel kapcsolom be.
-
Diák66
őstag
válasz freeknight #66578 üzenetére
Valójában nem igazán zavar, mert akkor használom, miután kiszellőztettem a szobát. A többit megoldja a központi vegyestüzelésű. Időzítve használtam volna még, de az egyelőre problémás és hajnali 5-kor nem akarom felverni az egész családot. Zúg tőle az egész födém, szóval másik talp kell. De az nyárig ráér, akkor majd lesznek tapasztalatok hűtés terén is, az a fő feladata amúgy is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest