Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Házimozi belépő szinten
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nycs71
csendes tag
Szervusztok!
Klíma beszerelését tervezem (már pár hónapja) a lakásunkba.
Van egy szerelőnk, aki a gázkazánt és az egyéb vizes dolgokat csinálta eddig és ő a Gree ComfortPro-t javasolja (bár a szívem a Daikin-hez húz). Gondoltam, mielőtt rábólintok, körülnézek még gyorsan a Gree vs Daikin témakörben és a Klimatgyorsan oldalán a következőt találtam:"Van pár különbség a két márka termékei között:
A Gree klímák hűtésben alacsonyabb hőfokú levegőt fújnak be, ebből adódóan a kondenzvíz sokkal több keletkezik. A Daikin sokkal precízebb szabályozással dolgozik, nem fúj olyan hideg levegőt. Ezért van, hogy napokig nem folyik kondenzvíz belőle. A kevésbé hideg levegő miatt sokkal komfortosabb, hálószobában is."Ez most is igaz, vagy csak régebben volt így? Mert ha igen, akkor egyértelmű, hogy a Daikin-t választom. A feleségem amúgy is tart egy kicsit a klímától, hogy ha az hideg levegőt fúj rá (vagy a gyerekekre), akkor meg fog(nak) fázni. (És én is hajlamos vagyok a náthára, mikor például a klimatizált vonaton ülök és ott rám fújja a klíma a hideg levelgőt)
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
magyarc #87570 üzenetére
A kínai multi gép elleni tanács milyen tapasztalatokon alapul?
Pl. Daikin dual split.Mivel csepptálca fűtésről írtál felteszem fűtésre is akarod használni.
Itt fokozottan ki tudnak jönni a problémák. Nem szabályoz le rendesen, hanem inkább kapcsolgat, zajosabb (pláne a leghalkabb módban azaz hálóba véletlenül se), több üzemóra azaz a minőség jobban számít stb.Az a 49dB a kültéri, mivel nálunk nem számít nem különösebben foglalkoztam vele, nem tudom nálad miért számít ennyire.
Egyébként kikerestem az 5kW-os dual Daikin kültérije halkabb mint a 4kW-os (furcsa módon), fűtésben is meg hűtésben is ha ez neked számít (50 vs. 48dB ill. 48 vs. 46dB). Nem mellékesen ha nem kell a max. teljesítmény szépen leszabályoz...A teljesítmény limitálásról eddig azt tudtam, hogy az akkor kell ha gatya a hálózat, az ugye a zaj tetejét vághatja max. de kínai gépnél a zaj alsó része is már zavaró fűtésben (meg a a kapcsolgatások, meg a gyakori leolvasztások), azaz ezen nem fog segíteni.
Ahova szinte kizárólag hűtésre kell (kivételes esetben fűtésre) ott nálunk is kínai van, ott nem tudok panaszt mondani.
Még valami (ha ez számít valakinek): Az ONECTA appban akkor is látom a belső és a külső hőmérsékletet is amikor nincs bekapcsolva klíma (persze áram alatt van). A GREE+ban csak a belsőt látom és azt is csak akkor ha be van kapcsolva a klíma (vagy nem jöttem rá hol kell nézni pedig kerestem pár helyen).
-
TeeJay
félisten
válasz
nincsnév007 #87528 üzenetére
3,5kW nyugodtan mehet de ha körbe gyenge szigetelésű üveg és falak vannak és 35fokról akarsz 18-at csinálni akkor még 5kW-is elférhet oda
Vagy ha 25cm szigetelés van kint meg 4rétegű ablak automata redőnnyel akkor 2,5kW is elég lehet.H tarifa gondolom akkor fűtenél.
Nos ott legalább A++ fűtős gépet válassz mert kell a tudás ha majd bejön az 1fokos ködös idő
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next bár ez a kettő fűteni nem a leghalkabb
TCL Elegance/Polar Everest ez már halkabb
Daikin Comfora FTXP25 vagy 35
Mitsubishi AY25 vagy 35 -
TeeJay
félisten
válasz
smilix #87494 üzenetére
Gree Comfort Pro de Syen Muse Next néven 20-25ezerrel olcsóbban megkapod ugyanazt és ugyanúgy Gree gép ugyanúgy a Cool4U forgalmazza idehaza tehát még azonos raktárból is jön (M0 Szigetszentmiklósi Gree raktárból)
27kg kültéri, dög nagy kondenzátor a gépen és olyat fűt hogy égetLordennel egyet értek, fűteni sajnos egyik sem lesz halk
Oda Daikin vagy Mitsu kell neked de ami abból A++ fűtős gép az már 480-500ezer árkategória -
draco31
veterán
Hello!
Kádár kocka lenne az alany, illetve van toldás hozzá, de az konyha, spájz, vendégszoba, ilyenek. Még nem tudom, hogy egyet enged-e a költségvetés, vagy kettőt. Dél felé néz teljesen az előszoba-konyha szakasz, a 2-es helyiség gyakorlatilag napkeltétől napnyugtáig sütve van.
Ha egy, akkor a kék pöttyre gondoltam az ajtó fölé. Úgy akkor az előszoba megnevezés lenne hűtve, és akkor a konyha, 2-es helyiség, és az előszoba melletti nagy helyiségben is érezhető lenne, az 1-esben ha jól sejtem már semennyire?
Ha kettőt enged a költségvetés, akkor a két piros pöttyre gondoltam elhelyezésben.
Ha jól értelmeztem az összefoglalót, akkor Gree vagy Daikin ami vehető, olcsóbbakat nem nagyon szabad.
Első körben ezeket nézegettem:
Gree GWH09AGA-K6DNA1A PULSE
Daikin Sensire FTXC35C / RXC35C
Gondolom ezek alá nem szabad menni.
-
bitblueduck
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni készülékválasztásban.
Keret
500k+szerelés
Lakás (lásd kép lejjebb)
62m2, energetika: G. Leginkább két szomszédos szoba hűtése lenne a cél 20+13m2.
(konyha is jó lenne de szerintem oda minimális légáramlat jut). Kültéri erkélyre kerülne, beltéri meg a nagyobb szobába.
Fontos még
Ha van olyan akkor valami "kímélő" klímát szeretnék, mert valamennyire érzékeny vagyok huzatra, meg hűtésre. Előző helyemen egy tizenpár éves Fujitsu ASYG12LECA volt, azzal kb boldog voltam. Előtte valami bóvli Cooper&Hunter modell, az viszont veszélyes, volt hogy sapkában ültem a szobában. Ja és az sem lenne baj ha halk lenne.
Fűtés nem prioritás.Milyen teljesítményre lenne szükségem? 3.5kW körül oké, vagy kell az 5kW?
Teljesítmény függvényében ezeken a modelleken gondolkoztam:
5kW
* Daikin Sensira FTXF50F
* Gree GWH18AODXE Smart One még épp beleférne. 3d légáram, csendes mód, 1-2 légtisztító extra. páraszabályozás számíthat?3.5kW esetén
* Daikin Comfora FTXP35N - ez a comfora még épp belefér, csendes üzemmód, 3d légáram
* Gree GWH12AOCXB Smart One bőven kereten belül
* Daikin Sensira FTXF35E - ha a comfora nem előrelépés akkor ez olcsóbb (a FTXF35F még kevésbé elérhető?) -
TeeJay
félisten
válasz
JóGéza #87417 üzenetére
Panelba? Hova hol?
2,6-as belmagasságnál álmenyezet amikor 240-ig ablak van?
Hogy fogja átvezetni a szigetelt 25-os külső átmérővel rendelkező csövet a szomszéd szobába?Panelba alap telepítéssel kell 1-1 klíma a két hűtendő szobába és csá.
Gree,Syen,TCL vagy belépő Daikin és Mitsu jó vétel -
TeeJay
félisten
válasz
nagynorbi #87304 üzenetére
Halk és takarékos gép akkor 20dB beltérivel vagy az alatt nézelődj
Daikin FTXF Sensira
FTXP Comfora
Mitsubishi HR széria vagy AY széria
Gree Comfort Pro 18dB éjszakai módban akárcsak a Syen Muse Next mivel a két gép azonos kivéve a beltéri egység fehér burkolata dizájnban eltér -
TeeJay
félisten
válasz
Catman #87298 üzenetére
Szia
Biztos szeretnél jóval drágábban egy jóval nagyobb és hangosabb kültérire 2darab beltérit tenni?
Daikin 2MXM50A9 kültéri és 2db Daikin FTXP25 vagy 35 Comfora beltéri már jó kombó
Ha megírom az árát utána inkább vennél 2db sima split-etGree-ből éppen tegnap kértem be árat 5,3kW kültérire Comfort Pro beltérivel
ott ez a kombinációGree GWHD18NK6OO 5,3kW kültéri
Gree GWH09ACC-K6DNA1A/I Comfort Pro 2,7kW beltéri
Gree GWH12ACCXD-K6DNA1D/I Comfort Pro 3,5kW beltéri -
kkp900
senior tag
válasz
TeeJay #87033 üzenetére
Szia! Most akkor azt akarod mondani, hogy jobban jártam volna ha a Gree C Pro vagy s Syen Muse Nextet választom a Daikin FTXF35E helyett?
Legalább 3-5 ember ezt kérdezte ugye kb 3 hete itt és mindenki a Daikint mondta. Amúgy a Gree drágább is legalábbis a Webklíma oldalán mint a Daikin pld..még akkor is ha mint én is megvettem a wifi modult hozzá. Most meg hogy a hang is lentebb ment így akkor jobb is lett? Nálam őszi tavaszi fűtés nyáron hűtés kádár kocka szigetelés nélküli kb 45-50 cm vályog fal ablak cserélve 18 éve . Plusz lenne egy kérdésem hogy én nem akarom a falra szereltetni a kültérit hanem a földre 40 cm állványon lesz majd annak mindig van külön díja? Hegesztett állvány 10 ezret kér pluszba érte a szerelő és 35-ös gumikon lesz majd a Daikin ez így jó lesz?
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Csöves #86968 üzenetére
Akkor OK, csak a smájli hiánya miatt így korán reggel nem esett le, de egyébként tényleg elrettentem, hogy miket képesek össze hablatyolni...
#86969 elekresz
Jók ezek a marketinges hülyeségek is, "szél nélküli", "huzatmentes" meg "lágy fuvallat". Aki kicsit is figyel fizika órán az tudja, hogy a levegő fajhője térfogatra vetítve elég kicsit (súlyra már nem, az pl. víz nagyságrendjében van) azaz sok levegőt kell megmozgatni vagy annak a hőmérséklete jelentősen el kell térjen abba az irányba ahova a helyiségét el akarjuk mozdítani. Azaz ahol nincs levegő mozgás ott kicsi lesz a klíma hatása is.
Hogy némiképp magamnak is ellent mondjak azért amikor a Daikin meg a Gree elé állok azért más az érzet meg a hanghatás is (meg eleve jobb Daikinok tudnak olyat, hogy nem oda fújja ahol tartózkodol, de e nélkül is más) ... -
TeeJay
félisten
válasz
magyarc #86713 üzenetére
6-7éves géphez? Van mikor 3éveshez sincs már alkatrész
Ha 7éves gépnél aggódsz ilyen miatt akkor Daikin-t vegyél ott is Comfora vagy felette
Ja hogy az 2x annyiba kerül.TCL-ből TPG21-el A++ hűtés A+ fűtés
TPG31 A+++ hűtés A++ fűtés
utóbbi jobb
Ha kültéri hangerő számít megint csak Daikin vagy Mitsubishi de ott is főleg felső kategóriát vegyél pl Daikin Perfera, na az tényleg halk
TCL amúgy halkabb mint a Gree/Syen szerintem -
TeeJay
félisten
válasz
BigBlackDog #86667 üzenetére
Hivatalos csak ők nagy mennyiségben veszik. Én folyamatosan beszélek a kereskedelmi vezetővel, ő is hív engem ha klíma kellene vagy anyag. Korrekten válaszoltak minden kérdésre, terméket is lemértek nekem ha valami érdekelt.
TCL-ből tavaly 10+ ezret adtak el szóval nem kispályások és mellette még ott a többi nagy márka amit forgalmaznak (Daikin, Mitsu, Gree/Syen, Fisher, Midea, AUX-ot európai szériából veszik nem úgy mint a Rotovill a fantázianevű AUX-ot)
Vagon szerelési anyag meg klíma cucc meg mindent forgalmaznak nem kis raktárral.
Nem hiszem hogy gáz lenne -
-
kkp900
senior tag
válasz
TeeJay #86581 üzenetére
Szia! Köszönöm a segítséget. Aki tegnap jött szerelő az 444-ért szerelte volna a Daikin FTXF35E-t. A weben levő W.klíma oldalon beszerelve 375 lett wifi modullal. A leírtak és olvasottak és a telefonos ügyfélszolgálat alapján ennél csak sokkal drágábban jöttem volna ki . Így 3 év gari lesz majd. Tudom évente kell szervizeltetni és azt a számlát megőrizni mivel a Daikinál nem lesz semmilyen garancia füzet ha jól tudom és pontos volt az ügyfélszolgálat. Mondjuk ezt nem is értem ,hogy csak számla és kész ennyi semmi garancia lap vagy füzet vagy ilyesmi.
A wifi modulnál látom ,hogy majd külön kapok vele egy másik távirányítót is vele az miért kell? Akkor amivel eredetileg jön azzal utánna nem is fog üzemelni majd? Vagy azt elrakhatom tartaléknak majd. És ,hogy kell a Modult frissíteni ? Gondolom a telepítő majd érteni fog hozzá és megkérhetem rá hogy megcsinálja. Válaszaidat előre is köszönöm.
Hallgattam rátok és a Gree C. Pro helyett lett a Daikin.ui: Valaki tudna képet ,hogy milyen oldalon tudnám esetleg megnézni a klíma dobozát és a hozzá tartozó beltéri dobozát ,hogy is néz ki hol kell keresni a gyártási számot mind a kettőnél ,hogy biztosan azt is kapjam majd meg. Próbáltam Googlet nem találtam képet róla..
-
TeeJay
félisten
válasz
KerryVTR #86458 üzenetére
Irigyellek ha aludni tudsz a Gree alatt
Tök jó gép, jó sokat rakok Comfort Pro-ból meg Syen Muse Next-ből
fűt mint a kisangyal és hűt ezerrel de hogy a Gree hogy nem tudott valami 21dB-es beltérit kiadni még hozzá (tudna csak akkor ki veszi meg a Smart One-t)FTXC35D jóval halkabb és hatékony gép hűteni, bár fűtést is úgy tolja hogy csak na
Utóbbi 2 hétben vagy 12Daikin-t raktam fel, a múlt hét csak Daikin-os volt, ma is 2db, szerdán a saját Daikin, hétvégén meg szintén 2darab FTXF
Nagyon szeretek velük dolgozni -
kkp900
senior tag
Sziasztok! Lenne 2 klíma ami közül választanék. Hűtés és kiegészítő fűtésre lenne használva családi ház kádár kocka nappaliba középen fent a falra és a szembe levő kettő szobába menne be nyilván nyitott ajtón keresztül. Erre elég a 3,5-es? És mivel a falon egyből ki is menne nem kell bentre csövezni semmit ,de kintre hol legyen a földön vagy föld felett mennyivel vagy fent a falon? A Garanciáról nem nagyon ír a Daikin ok azt értem ,hogy 3 év szavatosság a jogszabályok miatt meg az ára miatt. De azon felül akkor semmi plusz garancia semmire? Mert a forgalmazók nem írnak semmit se erről.
Daikin FTXF35E / RXF35E ez lenne meg 25 ezer ft hozzá akkor a wifi modul vagy ebben már van esetleg ? Van valakinek tapasztalata ezzel. Plusz a másik a Gree Comfort Pro lenne de az már 40 ezerrel többe kerül. Vagyis akkor kb 15-tel ha meg kell venni a wifi modult is. Milyen a Daikin garanciális ellátása és javítása ezzel van valakinek tapasztalata? A Greet nagyon dícsérik ez ügyben. Mondjuk nem szeretném kihasználni ,de ha baj van akkor jó tudni . A Gree-re akkor 3+ 2 év a plusz 2 év akkor évente kell takaríttatni egyszer ugye? Nem kell a 10 év kétszeri takarítással ami 10 év alatt 500 ezer lenne ugye...
Plusz milyen papírokat ad a szerelő a beüzemelés után a számlán és a garancia jegyen kívül?
És nem utolsó sorban amiről itt nem olvastam eddig ,hogy ha fűtésre is van használva akkor télen mennyit fogyaszt kikapcsolt állapotában a Daikin? Mivel olvastam egy video alatt ,hogy a Gree pld 75W fogyaszt a saját melegítésére. Az mindig egyfolytában van amúgy?
Akkor ,hogy kellene energia hatékonyan kezelni a fűtési besegyítési időszakban? -
TeeJay
félisten
válasz
kolyok71 #86361 üzenetére
Imádom hogy ennyi cégnek fogalma sincs a Daikin-ról
FTXF35D sincs már 2023 óta mert 23 tavaszán már E végűt gyártották
Tehát vagy 2éve polcon porosodó klímát kapsz vagy ami szerintem valószínűbb E végű lesz az csak fogalmuk sincs hogy az már újabb verzióTöbbi klíma?
Daikin Sensira 35D
AUX Delta
Haier Nebula
Gree Comfort ProAUX Delta egy 23kilós főleg hűtésre való klíma, a gyártó papírja sokmindent elbír és fűtésre is ajánlja de inkább a Magma-t mondanám oda
Haier Nebula Nordic az valami jó fűtős gép mert 38kg kültérije van, hangerőben nem tudom mit tudhat
Gree Comfort Pro meg egy jófajta közepes Gree gép A+++ hűtés A++ fűtés 27kg kültéri csak ugye silent módban 24dB hűtésben és 29-30dB fűtésben szóval nem a leghalkabb beltériHa csak hűtenél akkor Daikin-t venném mert az legalább 20dB ha FTXF-ről van szó
FTXC esetén 22dB lesz -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg 2 db klíma van az albérletünkben, mindkettő elég régi. A hálóban lévő használható még jelenleg, azonban a nappaliban sajnos dead, nem lehet a nem is tudom melyik gázzal feltölteni már.
Na ennek a cseréje lenne most esedékes, ez kb. ilyen 15-18 nm-es szoba, azonban sokszor nyitva van az ajtó. A teljes lakás 58 nm, de nyáron ugye a hálóban lévő klíma is menni fog.
Egyelőre akivel beszéltünk klímaszerelő, nála 300k lenne szereléssel a 3,5 kW-os Polar Lite. Ennél kevésbé budget kategóriát keresnék én azért, fűtés nem fontos. Gree Comfort Pro és X között mi a különbség pl.? Ezek jónak számítanak? Vagy mondjuk Daikin FTXF35D / RXF35D Sensira? Talán erre mondta hogy 400k körül lenne szereléssel.
Köszi!
Alex -
TeeJay
félisten
válasz
.-..-. #86271 üzenetére
Ha csak hűtenél akkor bármelyik kínai klíma is jó lesz
Gree Pulse/Syen Charm, Fisher Summer, Polar Optimum, TCL ThermoX vagy TPro, AUX Delta
Ha fűtenél is többet akkor A++ gépet javasolok
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next, Gree Smart One, Fisher Comfort Plus, Polar Everest jön majd hamarosan, TCL-ből csak matricázott márkáknál van A++ fűtős gép pl Cascade Nordic Save, AUX MagmaHa meg halk klímát akarsz akkor japán front
Daikin FTXC, Daikin FTXF Sensira, FTXP Comfora ez már A++ fűtős
Mitsubishi HR bár csak áprilistól lesz, Mitsubishi AY ami már A+++ hűtés/A++ fűtésUtca frontra lehet tenni kültérit? Csak talpra gondolom vagy van kétoldalt beton erkély falatok? 5méter nem sok de ezt jobb azért ha szaki mondja meg mert nem légvonalban kell azt a távot mérni hanem kültéri csonk és beltéri csonk között
Igen tudunk ajánlani aki telepít klímát
-
TeeJay
félisten
Nyílván én telepítek nem kevés klímát és sok márkát. A topikból tudható hogy japán kedvelő vagyok (Daikin és Mitsubishi) mert ezek becsukott szemmel is felismerhetőek annyira halkak!
Kínai gépeknél vannak a hangosabbak amit 22dB fölé tennék a Gree Comfort Pro és Syen Muse Next kb. ilyen, vannak a 22dB körüli katalógus adattal Gree Pulse/Syen Charm, Polar Optimum, Fisher Summer, TCL ThermoX és Tpro mondjuk ez mind TCL gyártás és itt nem igen tudnom megmondani hogy a Gree vagy TCL halkabb-e
A Fisher Comfort Plus 21dB-nek van írva és amikor teszteltem 1%-ra levittem a ventilátort és tényleg halkabb mint a 22dB-es gépek. Ezt tényleg sok sok telepítés után merem állítani. Persze ki használja 1%-ra állítvaDaikin FTXC-nél is direkt írom le sokszor hogy 22dB és azt is hallani hogy nem 20dB-es Sensira-val egy hangerőn van. A Perfera pedig tényleg mocsok halk még a Sensira alá is bemegy akárcsak a Mitsu AY is. Na abból is feltettem vagy 2 tucatot és mocsok jó gép és nagyon halk. Ha nem panelban laknék egyértelmű hogy Perfera-t tennék fel magamnak, eddig annak volt számomra a leghalkabb kültérije de ha lesz ügyfél aki kifizeti a Mitsu Diamond LN szériát és felrakom neki tesztelni fogom mert az még egy brutál jó gép
Kínaiból a Gree Airy amit egyik fórumtársnak raktam az konkrétan halkabb volt mint a másik szobában lévő Mitsu AP25 ami 19dB-es
Na ezt se hittük volna katalógus adatokból de a fülünk megerősítette ezt
Ja ezek itt mind hűtés hangerők
Fűtésben nagyon más a szórás, jó pár Gree gép 28-29dB-t tol ami elég sok. Ezzel szemben Daikin Sensira 21dB fűtés, Comfora 21dB, Perfera is 20dB körül ha jól emlékszem.
Szerencsére azt látom hogy a kínaiak is össze kapták magukat és tudják hogy halk klímával lehet nagy lóvét keresni így 22dB szinte már alap mindnek silent módban
1x meg majd ők is megtanulnak 20-21dB-en fűteni leszabályozva -
válasz
Wind-Storm #86043 üzenetére
Biztos nagyon értenek hozzá a gree-nél, mindössze annyi a gond vele, hogy a kompresszor egy forgó mozgást végző eszköz.
Tehát a gyakorlatban ez azt kéne jelentse, hogy sosem áll le, mert nem tud túlfűteni vagy túlhűteni, annyira vissza tudja venni a teljesítményét elvben.
Szerintem jobb választás egy daikin comfora/mitsubishi ay. A japánok ráadásul nem tömik az ember fejét marhaságokkal.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Midway #85972 üzenetére
Smart R már nincs Smart One van helyette
Vagy ha kipróbálnál mást is Gree helyett vannak halkabb klímákPanelba Daikin Sensira FTXF35 is simán kijön ennyiből és az halkan fűt is A+ hatékonysággal.
Panel hányadik emelet? Csak mert a kültéri cseppvizet néhol nem egyszerű megoldani olvasztáskor ha csak ablak alá lehet telepíteni kültérit mert ugye nincs erkély pl -
Aszi123
tag
válasz
erdey_a #85627 üzenetére
Persze, ez sem az, a zömnek tényleg nem egyszerű. Ám némi utánjárással simán kivitelezhető. Itt van rögtön TeeJay, azért az ő számát nem olyan nehéz nehéz megszerezni annak, aki egy picit otthonosan mozog itt. Ugyan drágább a telepítés, de ami jön a réven, megy a vámon kb..., de ez pusztán csak az anyagiakat tekintve. A szokásos dolgokban pedig nem kérdés a japcsik előnye.
Szevam: Sztem beszélj TJ-vel a telepítésről, ha ez megvan rendeld meg a 2,5-ös micut. Ha esetleg árban ugyanoda is jössz ki, mint egy kínai csodával, minden másban sokat nyertél.
Mivel pici a helyiséged én a háromfelest nem ajánlanám hozzád, mert annak is magas a legkisebb teljesítménye, más gyártótól meg szóba sem jöhet ilyen pici helyiségbe klíma. Igen, még a Daikin sem. Micuból egyetlen esetre emlékszem itt ami tényleg szívás volt (jaj, Tikakukac) viszont az nem derült ki számomra, hogy gép vagy telepítési hiba volt-e, meg az sem hogyan oldódott meg a dolog. Mondjuk ez pont nem releváns mert nyilván kevesebb micut adnak el az országban, mint aux, polar, gree, midea meg mindenfélét. Ha gondolod kérdezed meg erről is majd TJ-t, ha megfogadsz egy jó szándékú hsz-t. -
TeeJay
félisten
válasz
Szevam #85624 üzenetére
Idén már 3klímám lesz panel 5. emeleten ami kívülről 10cm sima fehér polisztirol szigetelést kapott.
Mindhárom Daikin FTXF35 Sensira tehát 3,5kW-os van a 18nm nagy szobában, abban vagyok én meg párom, 13nm közepes szobában a gyerek, és 7nm kis szobában párom anyja. Ide lesz most feltéve a 3. klíma és hidd el 3,5kW-ot vettem mert 24fokon már bizonyítottak hogy egész nyáron végig hűtik fullra leszabályozva a panelt és a fogyasztás is nagyon jónak számít.
32nm-re főleg ha nincs szigetelés akkor még szép hogy 3,5kW kell 2,5kW-ot be sem tennék mert hajtania kell majd 38-40fokban rendesen.Japán klímák jóval halkabbak, megkérdezhetsz itt bárkit, akinek volt kínai majd utána japán az tudja hogy megéri a több pénzt! 20dB beltéri az tényleg szinte észrevehetetlen!
Persze én is sok Gree/Syen-t rakok, Midea-t nem igazán mert a kültéri szerintem hangos és rezonálós a burkolata
Polar Optimumot raktam még sokat, TCL Elite-et párat meg ugye a Daikin FTXC és FTXF Sensira és Mitsubishi HR-t.
Daikin és Mitsu jó vétel -
TeeJay
félisten
válasz
mjani1172 #85583 üzenetére
Igen csak tudod mi klímások felrakunk évente 100+ klímát és mindenféle márkát
Aztán valahogy mégis a Mitsubishi meg a Daikin tűnik leghalkabbnak holott van pár kínai ami szintén adott meg 20-21dB hangerőket miközben mondjuk a full fapad alap Daikin FTXC35D 22dB hűtésben éjszakai módban mégis halkabbnak érzem mint az ugyanúgy 22dB-re megadott Polar TCL Fisher vagy Gree gépet.
A Gree 18dB értéke meg totál kamu a Comfort Pro-nál : [link]
Konkrétan a beltéri hangereje semmit nem változott a Comfort X óta az meg 24dB volt ami tényleg hangosabb a mostani ligában -
TeeJay
félisten
Máris nézem a Midea klíma katalógust (2024-2025)
All Easy Pro 2,5kw | 8,6/4,6 | 20,5dB | 28,4kg kültéri | 690g hűtőközeg
All Easy Pro 3,5kw | 8,5/4,6 | 21dB | 28,4kg kültéri | 690g hűtőközeg
Xtreme Save Pro 2,5kw | 8,8/4,6 | 19dB | 26,7kg kültéri | 620g hűtőközeg
Xtreme Save Pro 3,5kw | 8,5/4,6 | 21dB | 26,7kg kültéri | 620g hűtőközeg
Xtreme Save 2,5kw | 7,4/4,1 | 22dB | 23,5kg kültéri | 600g hűtőközeg
Xtreme Save 3,5kw | 7,0/4,2 | 22dB | 23,7kg kültéri | 650g hűtőközeg
Oasis Plus 2,6kw | 9,3/5,3 | 24dB | 32,3kg kültéri | 900g hűtőközeg
Oasis Plus 3,5kw | 9,2/5,3 | 24dB | 32,3kg kültéri | 900g hűtőközegXtreme Save Pro egy A++ fűtős gép kb Gree Comfort Pro-val hasonló az is 8,5/4,8 körül tud 27kg kültéri 24dB silent módban fűtésben 29dB 600g hűtőközeg
Attól már csak az All Easy Pro jobb meg az Oasis de az A+++ fűtés kategória már
Midea kültéri ilyen azzal nem tudsz mit csinálni
Daikin Comfora 3,5kW tud hasonlót az 28kg kültéri és halkabban működik 4,6 SCOP szintén vagy Mitsubishi AY35 szintén -
TeeJay
félisten
válasz
mjani1172 #85462 üzenetére
Ha csak hűteni akarsz akkor nagyrészt kínai gépekből ezek a slágerek
Gree Pulse/Syen Charm (22dB hűtésben silent mód)
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next bár ez már A++ fűtést tud szóval arra viszik (24dB)
Polar Lite (TCL Elite valójában), Polar Optimum (TCL Thermo-X valójában) 22dB
Fisher Summer (TCL Thermo-X de nincs tálcafűtés) 22dB
TCL Elite vagy TCL Thermo-X 22dB
AUX Delta, AUX Magma (ezt már fűteni is viszik) na itt nem tudok dB értéketVagy japánokból Daikin FTXC25 21dB, FTXC35 22dB
FTXF25 és 35 Sensira 20dB, FTXP Comfora25 19dB, Comfora 35 20dB
Mitsubishi HR 20dB, Mitsubishi AY 19dBMidea-t direkt nem írtam, én nem telepítek max Oasis-t vagy Fisher Nordic-ot ami A+++ hűtős/fűtős gép de többen írtak rám hogy Midea kültéri kissé hangos meg rezeg így olcsóbb szériát inkább kihagynám
-
TeeJay
félisten
válasz
erdey_a #85453 üzenetére
Bora fapad kapilláris csöves 24dB hangerő hűtésben
Azóta van újabb Gree Pulse néven vagy ugyanez Syen Charm néven
22dB és már tud terelni motorosan jobbra balra is plusz több funkciót kapott.Daikin FTXF35E Sensira 20dB és jóval halkabb meg más liga mert elektronikus adagolós jóval hatékonyabb vezérléssel
Mitsubishi HR nem tudom kapható-e még és mi lesz az utódja
-
TeeJay
félisten
Ezt írtam is tegnap vagy mikor hogy mindegyik halál zónába kerül csak mondjuk a Perfera akkor is tartani fogja a 24-25fokot a TCL meg belét kihajtja és akkor is csak olvasztgat meg fűt majd oda vissza. Amelyik meg nyélgázon kell hogy menjen az 10centis jeget szed fel magára, befagy a kondenzátor L alakú kanyar részénél meg a csepptálca alján is hízhat a jég. Gree Comfort Pro/Syen Muse Next amiket raktam ott mind bírja a kiképzést, Polar Ultimate is, Polar Optimum-nál már vannak gondok ködös időben, a Daikin Sensira Comfora Perfera és Mitsu HR meg AY telepítéseknél is csak pozitív visszajelzéseket kaptam úgyhogy azok jól vizsgáztak
Idén már jobban átgondolom majd a fűtés témát és amelyik ügyfél nem a kifejezetten fűtős gépeket kéri hanem fapad olcsót ott lehet alá fogok íratni egy papírt hogy 0 fok alatt nem garantált semmi és ne hívogasson ha nem tartja a hőfokot én szóltam előre. -
TeeJay
félisten
válasz
f4lcon #85427 üzenetére
Az a baj nappal is lehet 2fok köddel és fél óránként olvasztani fog akkor meg nem igazán tudja majd tartani a 24fokot. Ráadásul a padlón nem lesz 24fok hanem kevesebb
Polar-ból ha fűtenél minimum Optimum vagy inkább Ultimate de az már nem igen vanGree Pulse is jó de nem tálcafűtéses így ködös időben az is szenvedni fog
Ami meg hatékonyabb lenne az elektronikus adagolós gép de az Daikin és Mitsubishi ami 300ezer felett lesz
vagy Gree Comfort Pro és Syen Muse Next de az is 270körül vagy feletteInnentől kezdve mindegy mit választasz, talán akkor AUX Magma-t hátha kapsz jó áron
-
Gubu0101
veterán
válasz
TeeJay #85374 üzenetére
Az a baj,felenk 330 korul van a max keret beszerelessel eggyut.Hiaba tudunk daikint vagy mitsu gepet is,mikor kimondod az arat mar forog a szeme a vevonek,igy maradnak a polar es stb gepek.Meg ott is sporolnak ahol tenylegesen megtehetnek,de egyszeruen jo nekik az olcso gep is,hiaba azzal kezdodik az ajanlas,hogy van jobb gep.Azteg mindenki tudja,hogy a -25 stb megadott hofokok csak marketing,sok laikus nem fog szamolgatni scopot stb.Annyi a lelke,hogy fel kell oket vilagositani,mit birnak a gepek es mire kell figyeni nagy minuszokban.Nem mondom szamokat,de tavalyi evben 2db japan gep lett beszerelve a tobbi mind kinai,meg a gree se fogyott annyira,mert az is kicsit tularazott.Igy marad az Aux es stb amivel amugy evek ota nincs kulonosebb gond,legalabb is szervizelni nem kell jarni.Ha meg mindenki csak a japan gepeket hajtana,nyilvan a redonyt lehuzhatna,ha hivatalosan,kis ceg kent tevekenykedik.
-
TeeJay
félisten
Kínai gép is tudná ha 36kg kültéri lenne meg swing kompresszor meg 1,1kg hűtőközeg csak akkor ők sem tudnák 500-600ezer alatt adni
Érdekes a Daikin nem vakít -32 fokos értéket a Perfera-ra de az a gép mégis halkan fűt és a ködös időben sem hagy sz@rban nem úgy mint a 24kg vagy azalatti tutira-25fokbanisleolvadagatyarólad kamu gépek
A gyárilag tálca fűtés is sok gép esetében kiderült hogy semmit sem ér mert 50-60 centi van egy fél körben a tálcán míg a Gree CP alatt oda vissza vagy 2 méter is vastag kábellel. Nem is hívtak sehova vissza ahol Gree CP lett telepítve fűtésre
Ott nincs cseppvízcső befagyás meg jegesedésPolar Ultimate is teszi a dolgát ahová meg Daikin és Mitsubishit tettem gyanítom ott sincs gond
Jövőhéten úgy néz ki 2db Fisher Nordic is felkerül fűteni így azt is tesztelem majd
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket az alábbi klímaberendezések árazásával kapcsolatban. Szerintetek ezek az árak reálisak a jelenlegi piaci viszonyokhoz képest? Van esetleg jobb alternatíva hasonló tudású készülékekből?
Ezek a modellek:
Daikin FTXC-D 25 D (2,6 kW, csak hűtés) – kb. 295,000 Ft
AUX Delta 2 (2,6 kW) – kb. 250,000 Ft
Midea Xtreme Save (2,6 kW) – kb. 250,000 Ft
Gree Comfort Pro (2,6 kW) – kb. 285,000 Ft
Fisher Comfort Plus (2,6 kW) – kb. 280,000 FtA klímák telepítését 100,000 Ft/szett áron van, amely tartalmazza az alaptelepítést (3 méteres csőszakaszig, anyag- és munkadíjjal együtt). További csövezés esetén 13,000 Ft/méter felár az ajánlat.
Szeretném tudni, hogy a szerelési költségek is megfelelőek-e a jelenlegi piacon, vagy van esetleg más ajánlásotok. Köszönöm előre is a tanácsokat!szerk,
Bp agglomeráció, kerítésház. -
TeeJay
félisten
válasz
instantwater #85068 üzenetére
Szia
Ha főleg hűtenél vele akkor Daikin és Mitsubishi mehet bátran
Daikin FTXF35E Sensira már nagyon kellemesen halk gép, ennek volt kb az ellenfele a Mitsubishi HR35 de most az nincsDaikin FTXP35N Comfora már egy fokkal komolyabb és már A++ hűtés hatékonyság
Mitsubishi AY35 kicsit többet tud de drágább isEzekkel nem lőhetsz mellé
Ha kínai témánál maradnál akkor TCL alapon TCL Elite, Polar Lite, Polar Optimum, Fisher Summer nem rossz vétel, AUX Delta 2 vagy hamarosan Delta 3 vagy Magma 2 széria
Gree Pulse/Syen CharmHa jót akarsz Daikin Sensira minimum vagy inkább Comfora még jobb vétel
-
TeeJay
félisten
válasz
robag93 #84821 üzenetére
Daikin tehát gyerekjáték. Beltéri minimálisan bonyolultabb csak mint a Sensira és Comfora, annyi hogy van egy külön "flash streamer" vagy micsoda azt kell lecsavarni az elpárologtatóról és kihajtani mosás idejére. Kültéri meg nagynyomásúval sima ügy csak nagyobb méret mint a két kistesó.
Mitsu AY-t bonyolultabb szétkapni belül de az sem vészes pár perc alatt megvanGree-hez képest meg Daikin és Mitsu is ovis feladat
-
TeeJay
félisten
HR széria úgyis totál elfogyott most, nem igazán lehet kapni, nem tudni végleg kivezették-e vagy jön helyette más alap Mitsubishi
AY van csak az meg sokkal drágább mint a Comfora és annyival nem tud többet szerintem700-800 euro áron nem kérdés hogy a Daikin Perfera nyer még akkor is ha valakinek csak halk hűtős gép kell mert ennyiért kapsz itthon Gree Smart One-t talán vagy már inkább Comfort Pro-t ami nagyon nem Daikin Perfera liga sem teljesítményben sem hatékonyságban és főleg nem hangban.
-
TeeJay
félisten
válasz
313313 #84650 üzenetére
Ha jól olvasom halkat szeretnél így valami japánt ajánlanék rá
36- max 40nm-ig 3,5kW-is elég lehet
Daikin FTXF Sensira vagy FTXP Comfora vagy Mitsubishi HR vagy AY bár utóbbi már drága
20dB éjszakai módban teljesen korrekt amellett aludni is lehet bár persze az este inkábbSensira-val nem lőhetsz mellé (FTXF35E)
Ha kínai gépből kell ott 22dB Gree Pulse/Syen Charm bár ez kapilláris alap gép de halkabb mint a ComfortX/Pro
Gree Smart One is halkPolar Optimum is 22dB, Fisher Summer is szinte ugyanez
-
Lorden
senior tag
-
ripo05
tag
Egy új építésű, padlófűtéses házba kerülne 3 db klíma. Egy 36 m2- helységbe egy 3,5 kW, két 11 m2 helyiségbe 1-1 db 2 kW klíma. Az építtető Maxon klímát javasol. Nagyon sok infót nem találtam róla, csak annyit, hogy egy MB Frigo nevezetű horváth céghez tartozik. Gondolom azért javasolja, mert ezt a legolcsóbb beszerezni. Amennyiben a nyári hűtés a fő szempont és a téli (vagyis inkább a késő őszi és a kora tavaszi) fűtés másodlagos, akkor azért van értelme márkásabb (pl. Daikin, Gree) klímát választani inkább?
-
szesa
senior tag
válasz
Lorden #84517 üzenetére
Ez az egyéb fűtés egy Daikin Preferraban nincs? Vagy a Mitsub LN/Heavyben?
Így az a Gree nem is olvaszt le csak fűti magát?
A multi külső egységeknél ez jellemző hogy ilyen van mellé?
Nincs is teljes leolvasztas üzem úgy hogy megállna?
De ezt nem értem a ComfortX-ben is van ilyen nem?
https://gree-magyarorszag.hu/klima/gree-comfort-pro-inverter-35-kw-klima-szett/
de nalunk az megáll és oránként olvasztgat vagy valamit csinál addig nem fűt
Akkor most ez hogyvan?
(ugyan nem láttam még hogy jegesedne...de nem is néztem eddig...akkor is megáll egy "irányválátsra" időnként)
Ez a technologia nem ugyan az lenne a készülékben? -
TeeJay
félisten
válasz
Reggie0 #84266 üzenetére
Egy 50-es korú hölgy ügyfél --> "olyan szép ez a beltéri egység"
én magam --> "hmm még sosem néztem a beltérit, bekapcsolom és hűtsön halkan az a lényeg"Neki kellett valami alap Syen-t vagy Gree-t azt hiszem felrakni mert azon van egy ezüst csík a Daikin vagy Mitsubishi amit én ajánlottam szerinte csúnya volt.
Szerinted is jó vételt csinált? -
Sev!er
aktív tag
Nem tudok 3 kültéri egységet kirakni a folyosóra, csak egyet lehet sajnos, ezért kell a multi.
3 db GREE Pulse 2,5 kW multi beltéri egység
1 db GREE GWHD24 7 kW multi kültéri egység
Összesen: 850 bruttóVagy
3 db DAIKIN Comfora 2,5 kW multi beltéri egység
1 db DAIKIN 3MXM68A9 6,8 kW multi kültéri egység
Összesen: 1,320 bruttó -
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
csak hűtésre keresek 3 beltéri + 1 kültéri klímát. Van klímás ismerősöm, aki vagy a Gree Pulse-t ajánlja vagy a Daikin Comfora-t. Árban viszont nyilván lényeges a különbség (+470k).
természetesen mint mindenki, én is hosszútávra tervezek, csak az a kérdés, hogy tud-e annyival többet a Daikin, hogy “megérné-e” a felárat. Azt olvastam hogy a Daikin halkabb, de ezen kívül bármi lényeges különbség?
a lakás ahova a kell, kb 100 m2 és nagypolgári lakás, magad belmagasságal. (2 háló + 1 nappali)
Tudna ebben valaki segíteni?
előre is köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Klímát szeretnék feltetetni nappali +2 szobás ingatlanunkba.
A csövezést elkészítették előre, megvan a kiállás, így adott, hova raknám (pirossal jelölve)
Kérdés, hogy mit
A szaki aki a hőszivattyút telepítette (nincs plafon hűtés, csak padlófűtés) foglalkozik klímával is, ő a Gree Comfort valamit ajánlotta (sajnos elfelejtettem) talán ezt: Gree Comfort X
Viszont olvasgattam a fórumot és láttam ezt a Daikin FTXC35D / RXC35D Sensira készüléket. Én hajlanék a japán felé.
Ez jobb választás lenne? Minőségibb? Halkabb lenne pl a beltéri? Számok alapján 1 dB eltérés van. Vagy mi az amit ebben az árszegmensben érdemes lenne választani. A max lélektani határ 300k az eszközre.
A klíma túlnyomó részt hűtésre lenne használva, fűtésre alig. Tudom a 2 szobába max kicsit lehetne érezni, de először megpróbáljuk így. (biztos jobb lesz, mint klíma nélkül a legutóbbi nyár...) Nem vagyunk a túl hideg híve, nyáron sokat járunk ki-be, ha bent alapból 28 fok van, akkor ha 26-ra állítjuk a klímát az már nekünk jóÉjszaka nyitott ablakkal alszunk. WiFi része nem fontos (előző helyen ahol laktunk egy Polar márkájú volt, annak se használtuk a WiFi modulját) Olvastam, hogy van olyan eszköz, ami 3D légáramot csinál, ennek van értelme? Azt is mondta a szaki, hogy némely japán márka garanciájához évi 2 karbantartás szükséges, ez igaz?
Köszönöm a segítséget!
ui: látom, hogy a webklíma oldalán Black Friday van, kértem árat és ezt írta:
Az Ön által kiválasztott Daikin FTXC35D / RXC35D Inverteres Split klíma berendezést 2024.12.02-ig az alábbi szövegre kattintva, bruttó 229 900 Ft áron vásárolhatja meg.
Meg kértem erre is:
Az Ön által kiválasztott Daikin FTXF35E / RXF35E Sensira Inverteres Split klíma berendezést 2024.12.02-ig az alábbi szövegre kattintva, bruttó 234 900 Ft áron vásárolhatja meg.
A FTXF35E jobb mint a FTXC35D?
-
TeeJay
félisten
válasz
Sinesol #83971 üzenetére
Ne te vedd meg hanem keresel egy klímást aki intéz neked forgalmazó által gépet és ha mázlid van kedvezményt is intéz rá meg ha vele rakatod fel akkor a telepítés is kedvezményes.
Amennyiben te veszel klímát tele árat kapot plusz bármelyik klímás drágábban fogja felrakni és csak a hűtőkörre fog garanciát vállalni hiszen te intézted a gépet...Gree G-tech nem rossz gép már viszonylag halk is
Daikin és Mitsu vonalon ehhez jobban zsebbe kellene nyúlni igaz azok halkabbak is
Daikin FTXP35 Comfora vagy még inkább FTXM35 Perfera
Mitsubishi AY35 -
TeeJay
félisten
válasz
prAet0r_ #83600 üzenetére
Bocsi hogy megkérdezem de gagyibb márka nem merült fel?
Alapjáraton elmondható hogy 2 féle klíma van
Kínai meg japán. A koreaiakat meg hagyjuk, hányinger a legtöbbKínaiból van jóféle Gree/Syen esetleg Midea meg a többi kissebb gyáró mint TCL,AUX és egyebek. Ezekből sem érdemes a belépő szintűt venni inkább jó középkategóriát
Gree Pulse, Comfort Pro, Smart One bátran vehető
Syen Charm, Syen Muse Next
Polar Lite (főleg hűteni), Polar Optimum (már fűteni is jó), Polar Ultimate (top gépük)
TCL Elite (főleg hűteni), TCL ThermoX (már fűteni is jó), TCL top gép most nem jut eszembe
Fisher gépek is mind TCL vagy Midea belsővel jönnekna és vannak még a japán gépek
Daikin, Mitsubishi, Panasonic, Toshiba, Fujitsu
Első kettőt favorizáljuk és itt bármelyik márkát választod tuti halk lesz és beton stabil gép
Igen többe kerül de majd rájössz ha már zavar a hangja hogy drágább normális gépet kellett volna venni -
TeeJay
félisten
válasz
luciferk #83361 üzenetére
Igyekszem a legjobbat ajánlani és korrekten elmondom mivel járnak jobban
Nekem nem lesz több vagy kevesebb a pénzem ha Daikin vagy Mitsubishi vagy Polar klímát kell telepítenem, mindet kb. ugyanúgy kell, van amit könnyebb szerelni van amit nehezebb de az ügyfél járjon jobban mert ugye évekig kapcsolatban leszünk ha hív éves klíma mosásraNa meg persze lekopogom eddig egy géppel sem volt soha baj, öcsém 2évvel hamarabb kezdte nekik is összesen 1 Gree pukkant el ott vélhetően villám volt ami a napelembe/inverterbe csapott szóval jók az arányok.
-
mexel
veterán
Sajna én is úgy látom hogy ( szerelés ide vagy oda) ezek a daikinok nem érték meg a sok többletet pl egy gree-hez képest. Isminek azok vannak, én nem hallom hogy hangosabb lenne sem kint sem bent. Tény itt azt mondták a daikinhoz lesz alkatrész később, de ha majd oda kerül a sor meg azt mondja a szerelő hogy cseréljük már...
Én a nyaralóba fogok tavasszal venni vmoit, de azt hiszem megoldom hogy veszek valami olcsó akármit és felrakom. Kb harmad áron mint daikin szerelve. Ha elromlik cserélem. -
TeeJay
félisten
válasz
luciferk #83297 üzenetére
Bárcsak ott tartana az ország hogy mindenkinek Daikin Perfera-t meg Mitsubishi AY vagy LN-t rakhatunk és csak elvétve van pár Gree vagy Midea
Sajnos pont fordítva van és legtöbben alap gépeket kérnek vagy már lassan külföldről behozott AUX vagy TCL vagy Vivax kell mert arra van pénzükÖcsém Heves megyében szerel őt már keresték meg legolcsóbb klímával és felrakta mert ha annyi van pénz akkor abból kell valamit megoldani
Hűteni hűt, fűteni fűt aztán majd kiderül melyik lesz az olcsóbb 10év távlatából -
TeeJay
félisten
válasz
luciferk #83279 üzenetére
Szerelek mindkettőt bőven, Gree/Syen/Polar összes gépet japánok közül Daikin és Mitsubishi összes
Jelenleg egyik ügyfélnek legolcsóbb fapados TCL lesz rakva hűteni mert arra van pénze.Cascade Bora is jó de azért jegyezzük meg hogy fapad alap kapilláris csöves gép és hűtésben is 24dB minimum
Valami 6 közeli SEER értékkel
Ettől sokkal hatékonyabban hűt és 20dB-en a Mitsubishi HR és Daikin FTXC vagy FTXF széria ráadásul ezek elektronikus adagolós gépek így fűtésben sem 4 SCOP hanem 4,2
Igen árban többe kerülnek de halkabbak és jobb minőségű anyagokból rakták össze. Valakinek megéri sokaknak meg jó az olcsóbb gép én csak elmondom a különbséget -
TeeJay
félisten
válasz
wolf13 #82985 üzenetére
280ezerig inkább vegyél egy Mitsubishi HR35-öt vagy Daikin FTXC35-öt az halk lesz kívül belül és minőségi gép. Nem rossz a Gree sem de Comfort X már nincs az új Comfort Pro hatékonyabb de fűtésben hangos sajnos
Fisher nem gyárt klímát, minden terméke át matricázott főleg TCL és Midea gép
-
TeeJay
félisten
20nm fűtésre azért kell a 3,5kw lazán de a 14nm-re is elfér
Ráadásul nem tudom milyen gépet néztél de ide nem árt ha A++ fűtésben és legalább SCOP 4,6 megvanGree Comfort PRO és felfelé (Smart One, Airy meg a többi)
Polar Ultimate
Fisher Nordic/Midea Oasis
Daikin Comfora, Perfera, Emura és Ururu Sarara
Mitsubishi AY vagy LN széria
Panasonicból meg TZ, Etherea Z vagy Heatcharge VZ széria -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #82517 üzenetére
Na átnyálaztam pár klímát
eurovent alapján alig van különbség ha a TOL sort nézzük 3,5kW klímák közt
Daikin FTXC-FTXF-FTXP-FTXM-et néztem Mitsu HR és AY-t
Gree ComfortX és Pro meg Pulse modelleket
Gyakorlatilag a sokkal drágább picit hatékonyabb gép helyett jobban megéri venni olcsó kapilláris csövesből 5kW-os példányt mert -15fokon többet tolnak még úgyis max hangosabbanpl egy Gree Pulse 5kW lehet jobb vétel fűtésre 300ezer körül mint egy Daikin Perfera vagy Mitsubishi AY dupla annyi árért kivéve hangerőben mert ott a japánok nyernek
Telepítettem már pár Polar Optimum 5kW gépet, na azt most megnézném fűtésben mert lehet az is nyerő lehet ha nem elviselhetetlenül hangos bent -
TeeJay
félisten
válasz
ReSeTer #82406 üzenetére
3,5kW-os gép elég lesz
Fűteni jobb gépek
Gree Comfort Pro
Polar Ultimate
drágábban még jobb gép Fisher Nordic/Midea Oasis
bitang fűtős gép Gree Amber Royaljapánból minimum Daikin FTXP35 Comfora kellene vagy inkább FTXM35 Perfera
Mitsubishi AY35 vagy LN35Ha spórolni akarsz akkor amilyen enyhe Tél van lazán végig fűti egy Polar Optimum is vagy Gree Pulse de ha már elektronikus adagolós gép akkor Daikin FTXC vagy FTXF Sensira vagy Mitsubishi HR35 is elég
Árban Polar Ultimate még van pár darab egész jó áron és az elég jó gép
-
TeeJay
félisten
válasz
Balázs Z. #82390 üzenetére
Mitsubishi AY35 esetleg vagy Daikin FTXP35 Comfora de árban azok sem olcsóbbak
Kínai gépből
Polar Ultimate, sokkal olcsóbb és halk gép és jól fűt
Fisher Nordic / Midea Oasis
Esetleg Gree Comfort Pro bár annak hangosabb a beltéri vagy Gree Airy ha kapsz egyáltalán mert az már halkabb és hatékony kültérit kapottSajnos a többi mind alap gép kb.
-
Sadam11
lelkes újonc
Itt már elég sok felé elindultál, volt licenszelt, átmatricázott, kínai gyártású, de ezek mind teljesen más dolgok.
Két féle bérgyártás létezik, OEM és ODM. OEM amikor a vállalat megtervezi a terméket saját mérnökeivel, majd külsős céggel legyártják. ODM, amikor a külsős cég tervezi és gyártja le a terméket, majd ráraknek egy bármilyen cég matricát a végén. Ilyen pl most a sokat említett Polar is, ez a "matricázás".
Ezeknek a kombinációja, amiről az utolsó kommentedben is beszélsz, az úgynevezett JDM (joint venture), na itt aztán mindenki mindenkivel csinál mindent. Carrier és Toshiba Mideával, Fujitsu a Greevel, Panasonic a Haierrel és még sokáig lehetne sorolni. Itt megosztott a ktuatás, közös a fejlesztés, közös beszerzés, stb..
A kétezres években volt Gree és Daikin JDM, de annak már vége stratégiai eltérések miatt. A linkről amit küldtél nem lehet többet találni, mert a nagy megegyezés után nem lett belőle semmi (egy másik, nem klíma gyártó vonal tovább ment), így az szép csendben elhalt.
Ennek fejében, nagy különbség, hogy egy cégnek X országban van egy gyára és ott gyártja a saját termékét, vagy egy X céggel gyártat (/átcímkéztet) termékeket. Az előbbinél jóval jobb lehetőség van process és quality controlra, még akkor is, ha a gyár Kínában van. A Sensirát jelen esetben a Daikin maga fejlesztette, nem licenszelt, illetve saját tulajdonú gyárakban készülnek.
-
TeeJay
félisten
Én senkit sem beszélek le róla, szimplán megírom a Gree/Syen és Polar vagy Fisher árakat, utána Daikin és Mitsu árat és ők magukat lebeszélik a japánról pedig én szeretem a Daikint és Mitsubishit telepíteni és egész családban meg haveri körben csak Daikin van mindenkinek csak ugye az ára sajnos...
Fűtésben hogy hangosabb a kínai hát ez van, valamit valamiért.
Meglepődsz amúgy, sok tucat Syen Muse-t felraktam ami papíron 24dB kb. minimum fokozaton Daikin 1 csík köröli hangja van és mégis mennyien mondták hogy milyen halk.
Amíg nem tudják hogy mi a halk japán gép addig ők tökéletesen elégedettek ezzel is főleg a ventilátor (nyáron) és hősugárzó (télen) után halk nekik a 24-25-26dB-es klíma is -
Aszi123
tag
válasz
Sadam11 #81545 üzenetére
Bocsi, hogy beleugatok, de ez is körülményfüggő, mint minden. És biztos lesz olyan user aki tényként veszi ezt a véleményt, ezt pedig nem hagyhatom. Sztem vagy a fiatalságodból ered egy ilyen vélemény vagy pedig a ház ahol laksz, messzi a mai követelményszinttől. Ahhoz, hogy egy Chn klíma jól teljesítsen kell egy magas hűtéskérelem, ez pedig elavult házat jelent. Nyáron dől be a meleg télen szökik. Ideális hely egy Chn klímának, hisz mindig számára ideális körülmények közt üzemel. Ilyen eseteknél az ostoba vezérlés sem tűnik fel, hisz mindig van valamiféle kérelem, hűtés vagy fűtés. Ezek kínai klíma ideális használati feltételei. Változik a helyzet azonban ha ezt a klímát kis helyiségbe vagy egy modern jól szigetelt házba tesszük. Ahol negyed annyi hűtés vagy fűtés kérelem érkezik. Ha évek alatt a megtörtént karbantartásnál már kiesik a mókuskerék vagy összerakhatatlan és zörög nyüszög, akkor is jó a kínai? Tisztító szakit meg egyet sem találsz aki vállalja a beltéri szétszedését egy korrekt takarításhoz, akkor is jó vagy elég a habos babos takarítás?
Mostani példa: valaki kérdezi, hogy 15cm eps garfitosban, milyet? Erre jön egy nagyeszű felelet, greet tegyél. Hát, lol. Te vágod a számokat, nézzük csak ökölre a konkrét példát. 20nm 2.8 m belmagasság, a Kínai klímának adjuk a Daikin minimum hértékét ami 1.3 kw. Ez 1300w hűtési teljesítmény, 20x2.80= 56 légköbméter a 20 nm-es szoba. Az 1300 wattot elosztjuk a légköbbel. Ez 23, ez azt jelenti 23 Watt/légköbméter alatti hűtéskérelemnél, már baszhatod az invereteres technikát, mert kapcsolgatni fog a klíma a hiszterézis értékein belül. Mikor van egy ilyen szigeteléssel bíró helyiségnek ilyen magas hűtési kérelme? Csak ha direkt provokálod, egyébként a közelébe sincs a 23W/m³ hűtésnek, inkább a fele érték vagy az alatt. Józan körülmények közt soha. A belépő Japán Mitsu 2.5 Kw gépnek a minimum hűtési teljesítmény 600w (nem emlékszem már pontosan), na ez már 11W/m³ értékig folyamatos működést biztosít, és eddig az értékig nem kapcsolgat, nem fagyaszt szarrá, hogy 1 óra után már izzadj a melegben, ahogy egy kínai tenné ezt, ezen körülmények közt. Ráadásnak jópár év után is könnyen kiszedhető a mókuskerék és visszarakható minden hiba jelenség nélkül. Ezek csak a fő vonalak, egy Japán klíma jobban megfelel szinte minden körülmények közt, hisz szélesebb a működési tartománya, a többi előnyt pont te szedted egy össze egy hszben. Kínait csak pazarló házba vagy nagy helyiségbe, minden máshová Japánt kell tenni. A nem elhanyagolható vezérlési előny meg párszor ki volt már itt tárgyalva, a japcsi sem okos, nem is lehet annyi a változó, de ahhoz képest egy Kínai meg őskor. Egy modern házban normál feltételekkel egy Kínai elvérzik, ez fix, egy japcsi lehet pont határértéken van vagy ippeg jó, de semmi esetre sem annyival van a hűtésikérelem felett mint egy Kínai. Azért ragadtam most billt mert pont tőled olvasom ezt, olyantól aki ritkán hibázik, ezt megint túl általánosítottad. Másra egy ilyen pici hibát ráhagynék, -
leslieearth
tag
válasz
Eclips21 #81500 üzenetére
daikin azért került bele, h legyen egy japán, mégha csak belépő szintű is, és árban belefér
a syen muse next az a+++ hűtésre és 8,5 seer-értéke van, nekem ez jónak tűnik
A Charm valóban fogyasztás szempontból lefelé lóg ki, de a legolcsóbb is a felsorolásból.gree vagy midea közül lesz vmelyik úgy néz ki
köszi a segitséget -
leslieearth
tag
sziasztok!
2 db 20-25 m2 területű szoba (klasszik kádár-kocka szobái) keresek csak hűtésre 2,5 kW-os klímát. ház 15 cm grafitos szigetelésű, ablak 3 rétegű, padlás szigeteletlen. fontos, h csendes és takarékos legyen. 4 van amit kinéztem, nálam ez a sorrend ebben kérnék tanácsot, vagy egy felsorolásban nem szereplő titkos favorit 300e jó magyar forintig?
1. Gree Comfort pro
2. Syen muse vagy Charm
3. Midea Extreme Save pro
4. Daikin Sensiravolt már hasonló kérdés, de érdemi választ nem találtam. gree az a+++ nagyon jó seer-értékkel, ár sem vészes. Syen detto. Midea árban már eléggé a teteje, viszont állítólag nagyon halk. Daikin meg csak azért, h legyen egy japán is, 270 körül ugyan már van FTXC25C / RXC25C SENSIRA ( vagy éppen még van), de ugye belépő szint.
köszi mindenkinek a választ!
-
TeeJay
félisten
válasz
DroiDMester #81363 üzenetére
2 vagy néha 3 dolgot is hallhat az ember a kültéri mellett.
1 a kompresszor, na itt szerintem a Polar Gree jóval magasabb fordulaton hajtja a kompresszort mint a Daikin és Mitsu. Mondjuk a Mitsu HR is eléggé pörgeti de legalább halk
2 a ventilátor. Itt sem mindegy mekkora az átmérő, milyen a lapát kialakítás, mennyit forog és mennyire jól szabályozza... Daikin itt is csak annyit pörgeti ami elég ahhoz hogy leadja a hőt miközben pl a Gree tolja elég nagy fordulaton és csak sok idő után vesz vissza
3 egyik másik kínai gépen a szörcsögést meg az adagoló ciripelését hallhatod még bónuszban. egyik sem túl kellemes de egy kis hűtőközeg áramlás belefér azért ha nem hangos
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani Daikin vagy Mitsubishi klímát "emberi" áron. Végignézte egy klímás a házat. Szerinte egy 2,5 és egy 3,5 KW-os megfelelően tudna hűteni illetve télen kisegítő fűtésként szolgálni. Ajánlott Mideat, Polart, Gree-t egyéb kínai márkákat. Daikinból a Sensira jött fel mint lehetőség. Szerinte a Mitsu nagyon túlárazott ezért nem is jött fel mint opcó. Ami feltünt, hogy az olcsóbb Mitsuban nincs wifi, csak utólagosan lehet beletenni, ha igaz.
MI az emberi ár nekem? Max 400 ezer/db.köszi
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint a következő berendezések közül melyik lenne a megfelelő választás? Harmadik emeleti tégla társasházban főleg hűtésre, de távhő bekapcsolása előtt és kikapcsolása után a hidegebb napokon fűtésre is lenne használva. A hűtendő/fűtendő terület 35 m2, a klímák teljesítménye 3,5 KW, a társasház szigetelt. A készülék a hálóban lesz elhelyezve, a csendes működés fontos.
A készülékek:
AUX Delta 2, Polar Optimum, Syen Muse, TCL Thermo X, Gree Confort Pro, Daikin Sensira.
A Daikin-t nem szereli egyik szerelő sem akitől ajánlatot kértem. Külön kérésre adott ajánlatot és szerzi be a készüléket. Ajánlatot eddig 4 helyről kértem, az árak 330000-365000 ft közötti sávban mozognak.
Ha lehet akkor két készüléket javasoljatok, ha valamilyen oknál fogva az elsődlegest nem lehet beszerezni vagy más probléma merül fel.A válaszokat köszönöm előre is.
-
TeeJay
félisten
válasz
Piotrus #79755 üzenetére
Te is az a klíma tulaj vagy aki naponta remeg az áramszámlától?
Kapcsold ki és nem lesz magas a számlád, vagy bekapcsolod és használod aztán majd hónap végén lesz valamennyi áramdíj. Ennyi...
Kint meleg van, éjszaka is 29fokot mutatott nálam panel telepen 5. emeleten a Daikin kültéri egységre. Ha szigetelés nuku, falak betonból akkor a többi szomszéd szellőztet és feléjük 30fokos falak lesznek akkor azt is hűtenünk kell.
Gree Pulse kapilláris csöves gép, korrekt a fogyasztása de ha 36nm-re vetted ott menni fog végig hogy hűteni tudja. -
TeeJay
félisten
válasz
kacsa7 #79184 üzenetére
Ezzel a nyárral tuti most lőttek az akciónak.
Ősszel és jövő tavasszal sem lesz olcsóbb a szerelés sőt szerintem drágul, főleg ha ősztől tényleg nem kapunk olajat és jócskán emelkedik majd az üzemanyag ára... De ezt majd meglátjuk akkor.
Telepítési anyagok nem lesznek olcsóbbak, klímák is maximum pár szériát ami kevésbé fogy kiakcióznak de mivel most sok sok ezer hiány van klímából, ez őszre is keresztbe tesz a fűtés szezon telepítésnek így kétlem hogy itt hú de nagy akció lenne majd jövőre is.
Jelenleg most tartunk ott hogy végre már kapok klímát de válogatni most sem nagyon lehet és árban sem ott van mint tavasszal amikor még volt pl Polar egyből vagy Gree/Syen 2napon belül ingyen futárral ügyfélnél landolt akciós áron.
Mitsu elfogyott, Daikin aug második felében, itt kár várni akciót amíg a sok ezer klímát le nem gyártják kínában és be nem érkezik az országba. -
a_tesz
Korrektor
válasz
TeeJay #78900 üzenetére
Túl van nagyon aggódva ez a fűtés, ha nem akarsz Oasis/Fisher Nordic-ra költeni akkor egy Polar Optimum vagy Gree Comfort Pro vagy Syen Muse Next de megkockáztatom egy Daikin FTXC vagy FTXF Sensira de még a Mitsu HR is röhögve végig fűti a telet amilyen nulla hidegek vannak manapság.
Teljesen egyetértek, nálunk is HR35VF meg DM35VA (az elődje), illetve egy Daikin FTXF fűt, az elmúlt 6 télen még nem fáztunk, pedig első télen a két DM ment csak a 90 négyzetméteres házban. H-tarifával egy százasból meleg volt egész télen. Nem lakunk fagyzugban, Veszprém mellett kis falu, átlagos klimatikus viszonyokkal, kb mint az ország 80%-a.
-
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #78897 üzenetére
Akkor újra frissítsük fel azt a hsz-t amiben leírtam hogy nálunk itt 18. ker panel telepen egy talajszinti panel tömb aljában körbe falazott 18-20nm dohányboltot, nulla padló szigetelés mellett is röhögve fűt évek óta a hölgy tulajnak egy legalja MDV klíma
Másik MDV meg szemközt velünk egy 15nm fodrászatot fűt szintén jó pár éveTúl van nagyon aggódva ez a fűtés, ha nem akarsz Oasis/Fisher Nordic-ra költeni akkor egy Polar Optimum vagy Gree Comfort Pro vagy Syen Muse Next de megkockáztatom egy Daikin FTXC vagy FTXF Sensira de még a Mitsu HR is röhögve végig fűti a telet amilyen nulla hidegek vannak manapság.
Ha már elektronikus adagolós gép akkor ott hatékonyabb lesz fűtésben. -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #78879 üzenetére
Téliesített = legtöbb kínai gépben egy tálcafűtéssel már pipálják ki ezt de attól még nem nagy fűtős gépek ezek
Fűtésre optimalizált = dupla soros kondenzátor, 28-30+ kg kültéri, 1kg körüli vagy afeletti hűtőközeg töltet, esetleg dual stage kompresszor vagy karter meg kompresszor fűtés és egyéb finomságok
Na ezek már tényleg fűtésre vannak építve szinte kivétel nélkül A+++ hűtés és fűtés jellemzi őket és normális leolvasztási program, nem vaktában olvaszt óránként a semmit hanem akkor teszi ha már tényleg le van jegesedve a kondenzátorGree Amber Royal, Midea Oasis/Fisher Nordic, Daikin FTXTP vagy FTXTM
Mitsubishi AY gondolom megfelel ennek vagy ami afelett van még -
TeeJay
félisten
válasz
Sadam11 #78844 üzenetére
Csak a Sensira elektronikus adagolós a HR Mitsubishi meg kapilláris csöves ugye
Tény hogy az irányítón ha módosítottunk hőfok vagy ventilátor sebességet egyből a kültéri szabályozta magát az új feladathoz de nálam a Daikin is egész gyorsan módosít plusz auto ventilátor módban ha emelek a hőfokon pár másodperc múlva veszi vissza magát
Gree-nek ehhez percek kellenek -
Crus
őstag
A szervizháttér kapcsán két környékbeli Mideát is szervizelőt kérdeztem. Azt mondták nem különösebben problémás beszerezni hozzá ha kell valami, mint egy Fuji vagy Daikinhez... sőt állításuk szerint Fujihoz időigényesebb. Nyilván mind a kettő a saját érdekeltségi körébe tartozó klímát nyomta inkább (Sinclair és Gree), amikből én biztosan nem kérek.
-
TeeJay
félisten
No para azért bármelyik lakásba megyek felmérni ott virít a 65-75" QLED meg OLED TV, az iphone meg gamer laptop meg márkás autó ház előtt de klíma nem volt eddig mert azzal nem lehet a szomszéd felé menőzni... Tavaly is volt ügyfél aki augusztus 31.-én szólt hogy na jöhet a klíma eddig bírta a meleget. Meg volt rá neki a zseton csak inkább klímát halogatják pedig a legjobb beruházás ever a mai dög nyarak mellett
Főleg hogy hűteni tényleg valami Polar Lite is bőven elég és nevetséges 200-220ezerből mai napig kapni több év garanciás és már halk klímát (hűtésre főleg)Másik kedvenc mikor június elején havernak mostam Daikin klímát, van neki kiadva egy másik lakás Haller utcában és mondta hogy az albérlő lehet kérne klímát majd adjak már árat. Másnap megkapta, végül abban maradtak hogy elég lesz az jövőre is...
Hoppá múlt héten rámír hogy meggondolta magát a lakó és jó lenne most klíma. Közöltem vele 3hét múlva ha egyáltalán lesz Gree vagy Syen gép akkor talán tudok is valamit adni de a júniusi árak már off mert rég elfogyott az akciós összes Gree/Syen és a mostani árak kicsit másakHát szerintem a lakója azóta is veri a fejét a falba miért nem kérték június elején a telepítést
-
TeeJay
félisten
válasz
Héraklész #78316 üzenetére
Vicces mert csak ma 3 ügyfél mondta hogy hirtelen anyagi helyzete miatt végül a klímán spórol és majd jövőre lesz klíma
Gyanítom kibírták valahogy a 2hét rotty meleget és most azt hiszik vége a nyárnak és mivel most úgyis drága lett minden klíma meg szinte semmi sem kapható majd már kivár és jövőre...
Na ezek voltak akkora wannabe emberek hogy kezdtük az árajánlatot Syen Muse-al akciós áron, aztán az elfogyott, akkor legyen Gree Comfort Pro, annak már nem tetszett az ára mert az új gép és sokkal drágább, de akkor már az is elfogyott és akkor legyen Mitsu HR vagy Daikin aztán azok még drágábbak és ott sem tetszett az ár így inkább gondolom mondtak ilyen mesét hogy anyagi helyzet miatt most mégsem lesz klíma.
Kollégával beszéltük ezek másfél hét múlva újra itt fognak kapálózni ha visszajön a nagy meleg hogy mégis kellene gép mégis lett pénzük hirtelenSebaj akkor ismét majd 2-3hetet várnak majd
Szóval hiába Budapest azért a japán gépet sem lehet bármeddig árazni mert hiába a minőség sokan vágynak rá aztán rájönnek hogy nincs zseton és jó lenne a kínai is de aztán már azt is offolja mert 200-ból az sem jön ki
2hete voltam egy hölgynél felmérni, 3 szobás 72nm panel és meséli hogy hát gondolta valami doboz lesz kint aztán bent meg mind a 3 szobában egy beltéri és milyen jó lesz neki. Aztán mondtam a 3-as multi split hol kezdődik árban majd mondta hogy kb. 200ezre van mindenre és így jeleztem abból egy klíma sem lesz nemhogy egyből 3-as multi
-
TeeJay
félisten
válasz
kalooria #78315 üzenetére
Olcsóbb gépek
Polar Lite, Polar Optimum jó garancia miatt meg TCL gépek halkak jók
Syen Charm vagy ha érkezik Syen Muse Next majd
Gree Pulse, Gree Comfort Pro de ezek már drágábbakVagy ha van pénz több akkor Mitsu HR vagy Daikin FTXC vagy FTXF
Leghalkabb a Mitsu és Daikin és azok nem csak papíron halkak és nem csak 1évig hanem 15év után is -
Z.É.T.
őstag
válasz
Lorden #78293 üzenetére
Nu, akkor én is beszállok ebbe
Egy átlagos lakószobában 30-40 dB(A) alapzaj, míg egy kifejezetten csendesben 20-30 dB(A) alapzaj van.
Az emberi fül egyébként körülbelül +10dB hangnyomást érzékel dupla olyan hangosnak. Az alapzajnál magasabb értéket (főként konstans zajnál) hallunk meg, +/-1 dB-t a legtöbben még nem, +/-3 dB-t a legtöbben már igen. (frekvenciafüggő, nem akarok ennél is jobban belemenni...)
50%-os páratartalom és 1 méter vs 2 méter vs 5 méter távolságból 25°C-t feltételezve az alábbi hozzávetőleges számokat kapunk.
Gree akármi 18dB(A) 5m => 2m ~26dB(A) => 1m ~32dB(A)
Tehát, a beltérit egy nagyon nagyon csendes szobában 1 méterre a fülünktől már érzékelünk, egy átlagos szobában 2 méterre már nem.
Ettől még természetesen az 1 méterre hitelesített 19dB(A) jóval csendesebb, 5 méterre tőle ez már csak ~5dB lesz, ami süketszobában igen, lakókörnyezetben nem lesz hallható.
(természetesen a kültéri vihet át a falra olyan rezgést, ami zavaró lehet, valamint egy nem optimálisan hajlított csőben lehet olyan "susogás", ami zavaró, vagy egy forgó lapáton lehet olyan szennyeződés, amely felerősíti a normálisnál magasabb szintre, illetve egy csapágy sem örök életű stb. - ezeket csak azért írom, hogy ne tűnjön úgy, valamit el szeretnék sumákolni)
Plusz adalék, ami szerintem fontosabb lehet: a ki-be kapcsolgatás egészen biztosan zaklatottabb alvást eredményez, mint a konstans alapzaj, olyannyira, hogy különböző fehérzaj generátorokat javasolnak kisbabák mellé és rosszul alvó felnőtteknek is.
(amivel én személy szerint nem igazán értek egyet, mert egyes tanulmányok arra utalnak, hogy hosszútávon rontja a kognitív képességeket, fejlődésben lévő gyermekeknél pedig az agyi fejlődést is hátráltatja; a természetben a konstans, és változó amplitúdójú és frekvenciájú hangok váltakoznak, az ipari, vagy városi zaj pedig nem természetes)Uff.
Szerk.: mivel sem Ururu Sararára, de még Daikin Perferára sincs keretem, késő este, vagy kora reggel jönnék majd kérdéssel is, kifejezetten ontopik, csak még össze kell szednem a gondolataimat és meló közben szakaszosan nem olyan egyszerű
-
TeeJay
félisten
válasz
szokeherceg #77969 üzenetére
Egyiket sem mert egyik sem való 60nm fűtésre
Oda Gree Amber Royal vagy Midea Oasis/Fisher Nordic való vagy inkább valamelyik bitang japán gép pl Daikin FTXTP vagy FTXTM Perfera
-
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
4 klímából választhatok - teljesítmény még tervezés alatt, mert sikeres ajánlat után átvariáltunk mindent :-):
Gree Amber Royal
Midea Oasis Plus
AUX MAgma
Polar OptimumÁrban is ez a sorrend, a legdrágább és a legolcsóbb között 180e Ft van.
A Midea-t preferálja a szakember. Azt látom, hogy a SEER és SCOP annál a legmagasabb és talán a szolgáltatások is itt a legszélesebbek.
Szerintetek jó választás a Midea, vagy kérjek más-t. Japánt? Pl. a Daikin FTX35E vagy a RX35E is olcsóbb az első kettőnél...
A szerelő egyébként rugalmas a márkákat illetően.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
TeeJay
félisten
válasz
MaxxDamage #77641 üzenetére
Polar már TCL belül, én kihagynám
A telepítés ár amit kaptál az nem gyenge, árat kell emelnem úgy érzemNézz egy jó Gree Comfort Pro-t vagy Syen Muse Next-et
vagy japánok közt
Daikin FTXC, FTXF Sensira esetleg FTXP Comfora
vagy Mitsubishi HR vagy AY inkább -
-
adika4444
addikt
válasz
DarkByte #77465 üzenetére
"a gyártó nem húzhat olyat mint a Daikin tette a közelmúltban, hogy egyik pillanatról a másikra egy firmware frissítéssel letiltották a lokális LAN API használatot."
Nagyon elkélne már egy EU-s szintű regula arról, hogy ésszerű mértékig LAN-only is használhatóak legyenek az eszközök. Ésszerű alatt azt értem, hogy az AWS-es GPU-s gépeken futó, AI-segített tanuló funkcióját egy robotporszívónak nem kell LAN-ra pótolni, de azt elég nehéz kimagyarázni, amikor egy légkondi ki-bekapcshoz működő internetkapcsolatra van szükség. 2018-ban emiatt nem lett a Gree Confort Plus-om Wi-Fi-s, akkor 60000 forint körüli felárat mondtak rá és nem volt tudomásom LAN-osítási lehetőségekről.
Mára már van, de eltelt azóta 6 év. Új gépet már én is csak modullal szereltetnék, bár itt megint kérdés, milyennel, vannak olyan kompatibilis egységek, pl. haverék Midea-ja ilyen, hogy egy USB csatlakozós modul van hozzá. Amíg a Midea egy cloud-preferált csodát ad hozzá, addig lehet venni hozzá 15 dollár körül egy HA meg sok mással kompatibilis modult, ahol nincs kötöttség a gyártó mobilappjához, simán beleprogramozható a ventillátoros szárítás a kikapcsolásra meg sok más okosság.Minden nagyon cloud irányba mutat, sok esetben az AWS felé és kényelmi szempontból jó, de egyrészt sokszor nem adják meg a szabadságot a LAN-os használatra, másrészt meg ha a felhős megoldás mögött elmegy a net, akkor ott vagyok, hogy van egy LAN-om, de nem tudom kinyomni a tőlem két méterre lévő eszközt. Pár éve egy rakat okoskonnektorral ez különösképp idilli helyzet volt.
Meg van ennek egy biztonsági problémája is, én a jelszókezelőmet is LAN-on üzemeltetem. Nincs arra szükség, hogy bárki tudja próbálgatni a jelszavamat, vagy a 2. faktoros hitelesítőt. Igen, ezeket így együtt elég nehéz feltörni, de nem lehetetlen. A LAN-omat sem az, de ha másénak bejön a login page-je, arra fognak menni és nem arra, hogy lehet, hogy fut nálam valami.Nem rosszak a felhős, mobilappos megoldások, engem tényleg az zavar csak, hogy távolról tudják nyektetni és élnek is ezzel a gyártók, a fenntebbi példából kiindulva akár azzal, hogy elvesznek egy funkciót.
-
TeeJay
félisten
válasz
easy...rider #77430 üzenetére
Rosszul értetted...
Legnagyobb csőhossz azt nem párban kell mérni hanem csak egy irányban, tehát ha a kültéri és beltéri között van 15méter az pont belefér kb. bármelyik mai 3,5kW klíma tudásába, sőt mondok jobbat Daikin 22méteren plusz töltettel simán megy évek óta gond nélkül pedig 15méter a max...
Amit te írtál az a gyári töltet 10m vagy Gree esetén 5-6-7méter mikor hogy
az meg nem számít mert rátöltéssel 20méteren is elmegyA beltéri saját csöve nincs 1 méter hanem talán 50-60centi azt el is hagyjuk
Balra és jobbra, hátra és lefelé is lehet menni a beltériből, a lényeg hogy irányba állítsák. 5méter kicentizve engedd el, 7-8méterre is rakom lazán, nem az a 16-20gramm hűtőközeg lesz a hiba oka
Kicsit túl aggódod a dolgokat, nézz ki egy jófajta 3,5kW gépet és mehet lazán 5méterre, az semmi ezeknek a klímáknak
Daikin-nak van nagyon jó mobil alkalmazása wifi vezérlésre viszont az FTXC nem wifis alapból így egy kb. 20ezer forintos wifi modult venned kell hozzá pluszban és beszerelni
-
MZoli
csendes tag
Sziasztok!
Klíma telepítés előtt állok, a fő szempont a hűtés, a jó ár-érték arány, szervizelhetőség és a hosszú élettartam. Ne legyen hangos, de nincs szükség a leghalkabbra, mert nappaliba fog menni. Fűtés csak kiegészítőnek kellhet, nem ez a fő szempont. Egy klímás ismerősöm fogja telepíteni. Az alábbi gépek közül melyiket választanátok és miért?
Nord Yuma vagy Atlas 200 eFt
Midea MG2X-12-SP Xtreme Save 200 eFt
Daikin FTXC35C / RXC35C 240 eFt
Panasonic KIT-FZ35-WKE 230 eFt
Gree GWH12ACC-K6DNA1F Comfort X 230 eFt (vagy egyik klónja, ha olcsóbban van) -
Kobe
veterán
én úgytudom relatíve kevés gép az amelyik japán brand alatt japánban is készül, a legtöbb már ki lett szervezve
talán a daikinnak is malájziában van a gyára, asszem?én azt látom hogy normálisabb kínai és az olcsóbb japánok között alapvetően a modell kora és a "csomag" ami meghatározza
Pl mitsuból lehet ugyan kapni egy HR35-öt olcsóbban, de az a merítés alja, ha AY kéne már duplája egy Greenek, a HR meg egy relative régi konstrukció (lehet szarabb márka egy kínai de azért 5-6 év technika vonalon itt is érezhető)
Vagy pl a csomagoknál, daikinnál eleinte marginálisnak tűnik az árdifi, de aztán rájössz hogy mégsem ártana a wifi, stb, azok meg külön drágábbak, így megint nem lehet kijelenteni hogy ugyanott vannak árban
ha meg valami speckó konstrukciót keresnél, pl dualos külső egységet vagy hasonló finomságot, na ott az amúgyis exponenciális drágulás a japánoknál még irreálisabba Gree ilyen szempontból csomagban sokkal jobban marketingeli magát, megveszed, kapod ami benne van és később sem kell törnöd a kompatibilis-e a wifi modul dolgon a fejed
-
La Magra
tag
válasz
La Magra #76774 üzenetére
Oké, eldöntöttem, 5kW-os lesz (sokszor nyitva vannak a szobaajtók is, úgyhogy még több légköbméteren oszlik el). Le is szűkítettem nagyjából két modellre:
C&H SUPREME CONTINENTAL CH-S18FTXAL-NG 5,3 kW
Gree Smart R 5,3 kWÚgy látom, a C&H többet tud és jobb energiaosztályú ugyanannyiért, mint a Gree, de azt is láttam, hogy sokan dicsérik itt a Smart R-t.
Van olyan érv, ami a Gree felé billentené a mérleg nyelvét, vagy jól gondolom, hogy a C&H-val jobban járok?
(Tudom, a japánok jobbak bármelyiknél, de úgy látom, ha japán, akkor mindenki a Daikint mondja, az meg már sokkal magasabb árkategória hasonló tudással, mint a fentiek.)
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
300-350K-t tudok megengedni magamnak szereléssel együtt egy 3,5kw-s klímára, saját házba, nappaliba. Fűtés nem mérvadó (de olvastam, hogy ami fűtésre is jó, az hatékonyabban hűt is, nem tudom ez mennyire igaz).
Mit ajánlanátok hosszú távra ár/érték és megbízhatóság terén?
kaptam már annyi féle javaslatot különböző klímás "ismerősőktől," hogy nem sokkal vagyok előrébb.nord tanami 3.5
Gree Comfort x
Daikin Sensira FTXF35C
Aux magma 3,5Nem tudom lenne e értelme megkérdezni, hogy ezek mellett / vagy helyett mit ajánlotok, mert akkor megint a bőség zavara lesz. Van e olyan ami miatt esetleg valamelyik kizárható a többivel szemben? vagy legalább melyik felé orientálódjak?
minden ötletet, javaslatot és hozzászólást elfogadok. -
TeeJay
félisten
válasz
gabor9991 #76110 üzenetére
Én meg pár tucatot raktam április óta Syen és Gree-ből és egyáltalán nem mondanám hangosnak. A kültéri pláne nem hangos. Beltéri 24dB silent módban ComfortX vagy Muse-nak de 2024-es évtől az új széria már 18dB hűtésben (Comfort Pro és Muse Next, de azt hiszem a többi is megkapja ezt)
Árban meg sajnos már több mint másfélszer annyi a Daikin Sensira is és egyelőre FTXF..E verziót még nem is raktam fel pedig kellene 3. klíma magamnak és erősen gondolkodom hogy inkább az FTXF35A átkerül a kis 7nm szobába mert már 5szezont lassan végig tol és ide veszek egy Comfora-t ami még hatékonyabban hűt és spórolok az áramon csak ne lenne ilyen mocsok drága.
-
TeeJay
félisten
válasz
Lorden #76030 üzenetére
Hallgasd meg majd az idei modelleket. 18dB hűtésben
Gree Comfort Pro vagy Syen Muse Next amire figyelni kell majd
utóbbi még árban is jobb és ugyanaz lesz ha jól tippelek
Árak picit nőttek ahogy látom de nem vészes szerintem és még mindig nem Daikin meg Mitsu árak ellenben már tényleg kifogástalan halk üzem leszMondjuk a Gree SmartR is elég jó már, kettőt raktam 1héten belül és tényleg baromi csendes meg jó gép
-
TeeJay
félisten
válasz
kocsisdavid5 #75796 üzenetére
Inkább nézz Gree és Syen gépeket
Gree Pulse vagy Syen Bora alap gépnek
Gree ComfortX vagy Syen Muse közepes gépnek
Gree SmartR vagy Gree G-tech felső kategóriás gépnek.
Éppen ma telepítettem SmartR-t 2,7kW-os teljesítményen, a beltéri már tényleg Daikin halkságú szóval jó kis masina -
TeeJay
félisten
válasz
spagettiCode #75736 üzenetére
18nm panel szobára én is 3,5kW-ot telepítek de ha lehet mindig a szoba ajtóval szemközti falra és nyitott ajtóval kifúj a többi szoba felé is
Jövőhéten pont egy első emeleti 35nm panel lakást fogok klímázni ahol a hálószoba 6-7nm, oda totál felesleges klímát tenni de a vele szemközti ajtónál 18nm erkélyes nagyszobába megy fel a Syen Muse 3,5kW és röhögve hűti majd az egész lakástOlcsó japán gép szerintem nincs
Daikin Sensira és FTXC vagy Mitsu HR ezek a belépő gépek és 250-260ezer felett vannak
Ha jó áron kell bestbuy gép akkor Syen Bora vagy Syen Muse
Gree gyártja és ugyanúgy a Cool4U forgalmazza -
flash-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Revolut
- HDD probléma (nem adatmentés)
- OLED monitor topic
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest