Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
válasz
Siriusb #66899 üzenetére
Alapból nincs nagyon túlbonyolítva: [link]
Hiába egyezne bele telepítés előtt mondjuk egy jó fej szomszéd, ha nem tudni pontosan előre milyen üzemzajt fog hallani, utólag is lehet probléma, az előzetes beleegyezés ellenére is, ez azért nem garancia. Ahogy PROTRON is írta, vannak elméleti értékek, de birtokvédelmi eljárás során itt is lehetnek egyedi elbírálások.
Használattól, fekvéstől is függ, lehet, hogy nem fogja egész éjjel járatni a klímát, mert este áthűti 1-2 óra alatt és ki is kapcsol. Ha eleve tudja, hogy a szomszédtól mi várható, akkor inkább áldozzon olyan klímára, amelyiknek a kültérije is tud valóban csendesebb vagy éjszakai funkciót, ami kicsit még visszavesz. -
PROTRON
addikt
válasz
Siriusb #66899 üzenetére
Inkább talán az ikerház megfogalmazás írja le a helyzetet nem?
Korábban nem nagyon jutott dűlőre a topic mivel nem nagyon vannak itt fullos jogászok, max jogászkodók.
Ahogy Tamás9x kollega említi a legbiztosabb hogy áthívod őket borozgatni, megmutatod milyen csendes a klíma és aláírattatod velük a hozzájárulást amíg jó kedv van.BTW úgy tudom olyan szabály is volt valamikor hogy önálló ház esetén legalább 180 cm-t el kell hagyni a kerítés és a ház fala között, ha az nem a telekhatárra épül.
Na most én ebből indulnék ki, hogy ha legalább 2-2,5m-re van a telekhatártól, akkor már csak a zajmérés alapján szólhatnak be, ami hitelesített, közjegyző által dokumentált esetben érvényes.Ugye családi házas övezetben az alvás céljára szolgáló lakóhelyiségben éjszaka nem lehet 30 dBA-nál nagyobb az érték, de asszem a szabályozás nem tér ki arra hogy pontosan milyen fajta zajnak kell lennie, tehát nem foglalkozik azzal hogy a magas ciripelő hang 30 alatt sem hagy aludni, ahogyan a mély morgó hang esetében is más az érték aminél zavaró.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Siriusb #66899 üzenetére
Kb 1 méterre van a klímám a szomszéd erkélyétől, megbeszélés, és papírra vetés az igazi, ha időközben változna a vélemény, akár a klíma számlájának a hátuljára, 2 tanuval, dátummal mindennel.
Ha kellően szellős a hely, akkor nem ordít a ventillátor annyíra, max üzemen se, ha eldugott szélmentes helyen van akkor problémásabb. -
rmihaly
tag
válasz
Siriusb #66899 üzenetére
Beszéld meg vele. Ha nem egy traktort telepítettél, azért elég korrekt hangerővel üzemelnek ezek a klímák, tehát csak pl nyitott ablak mellett lehet zavaró (persze ha kattog zörög akkor tenni kell vele valamit, mert azt te se vennéd jó néven, ha pl este 11-kor hajnali 4-kor és delelött csapágyas mosógéppel centrifugáznának heti 6 napon keresztül).
Ill. az épület szerkezettől függően morgás zúgás az épület egy távoli pontján is felerősödhet! Ha ilyen problémája van akkor legyél jó szomszéd és helyeztesd át a kültérit. -
TeeJay
félisten
válasz
Siriusb #54205 üzenetére
Szerintem Pestről is lemegy valaki ha komoly a megrendelési szándékod
Fűtenél is (fűtés = egész télen -20 fok esetén is csak klímára bíznád ezt) vagy csak hűtésre kell és esetleg átmeneti fűtésre? (átmeneti -5 fokig tavasszal ősszel pl)Ha csak hűteni akkor az egyik bestbuy megbízható és nagyon halk gép az a
Daikin Sensira FTXF25 vagy 35 attól függően 2,5kW vagy 3,5kW kell-e -
szőröscica
addikt
válasz
Siriusb #48802 üzenetére
Koszi!
Es meg egy kerdes, Daikin Sensirat szereltettem kb ket honapja. A belteri nagyon halk es kivulrol a kulteri is, viszont a kulteri szerintem elegge vibralva jar bizonyos fordulatszamokon/teljesitmenyen, ezert atad az ytong falnak egy bugast. Lehet ezen segiteni valami extra gumizas alaepitesevel peldaul? Ha hivom eves karbantartasra a szereloket, tudnak ilyet csinalni? Vagy mas megoldas?
-
Dictator^
veterán
-
Miklósbácsi
tag
válasz
Siriusb #48743 üzenetére
Külön köszönet, hogy mindezt leírtad ! Nálam eddig a garancia miatt a mesterek tisztították a Sensira 3.5 gépet, ( pontosan úgy, ahogy Te is elvégezted, a rács kipattintásával még ők is szenvedtek egy kicsit ) de a garancia sem tart örökké és kézbe kell vennem a három éves gép saját kezű tisztítását majd a jövőben. Nálunk szerencsés körülmények között dolgozik a klíma - már ami az elszennyeződését illeti. Az elő - és utószezon fűtésébe besegít a kezdetek óta és természetesen a forró napokon is dolgozott minden probléma és zaj nélkül.
-
cdl
senior tag
válasz
Siriusb #46430 üzenetére
Mg jó, hogy a Mi klímánk ezt nem tudja
Komolyra fordítva, gond nélkül lehűti a szemben lévő szobákat. 14 éve így használjuk.
Problémát inkább abban látom, hogy magas fokozaton kell használni. hogy befújjon a szobákba. Mi így használjuk, mivel akkor megy csak, ha nem vagyunk ott.
Kis fordulaton tényleg lemehet a földszintre inkább. Ezt bele kell számolni. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Siriusb #40524 üzenetére
Igen, ez nagyon hiányzik, a JÓ SZERELŐ, aki nemcsak megnézné és töltene rá, mert az megint csak pénzkidobás és környezetszennyezés lenne, mert továbbra is szökni fog a gáz.
Alapból nagyon tuti kíma mindkettő (FUJITSU), de így használni tényleg nem sok értelme lesz. De gyanítom, nem fogok találni rá értelmes szerelőt, aki időt és energiát fektetne bele. 🙄 -
curbowka
csendes tag
válasz
Siriusb #39898 üzenetére
Nekem ugyan ez volt/van. Valószínűleg annyira visszaszabályoz a beltéri, hogy nem keletkezik kondenzvíz ami lemosná a lamellákat. Nekem voltak kint megnézni, annyit csináltak, hogy átmosták, fertőtlenítették az új gépet, az valamennyit segített. Megoldásként vagy az ablakot érdemes bukóra nyitva hagyni, vagy én vettem mellé egy Daikin MC70L-t, ami tisztítja a levegőt. Így is érezni kicsit, de annyi féle zajt generál a Mitsubishi, hogy igazából már ez a legkisebb problémám vele.
-
canniball
nagyúr
válasz
Siriusb #34330 üzenetére
Köszi az ötletet, de indulásnál nincs ilyen hang, csak egy idő után kezdi el, ha a szigeteléssel lenne gond már az elejétől hangos lenne. Egyértelműen a ventilátor hangoskodik. Illetve pár órája átraktam automata módba, így teljesen normális hangja van a kültérinek, nincs a videón hallható kerregés. Csak így meg nekem a beltéri hangos; mármint nincs rendellenes zaj, de számomra túl nagy hanggal fújja a meleget...
Így akkor a kérdésem kéréssé alakul: ha valaki Daikin FTXF(35) tulajként megtenné, hogy néhány órára átállítja a gépet éjszakai üzemmódba és csekkolná, hogy ekkor nála is ilyen hangja van-e a kültérinek azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest