- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NiMH akkumulátor
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kungzi #25213 üzenetére
napokban írt egyik fórumtárs, hogy a 912be átköltözve egy sharkoon rebel 12ből az összes hőfoka nőtt pár fokkal. meleg kizárható, visszaköltözve és megmaradt a különbség. gyanús, hogy a 912 mégse szellőzik annyira jól (vagy a sharkoonban használt "Stacker" átszellőztetési megoldás a jobb).
szóval szerintem inkább a 300r.
Tauron létezik feketében, Fractal R3 belül egy 5.25öt leszámítva egyezik vele. ODM szerintem tuti egy elnézve a belső felépítésüket (alaplapi tálca, vinyók, lábak, méretre is az egy-két centi hosszban az előlap miatt térhet el). egymás mellé rakva őket látszik, hogy mennyire hasonlítanak.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
válasz kungzi #25197 üzenetére
Szerintem az USb3-at, ha kell Amúgy a HAF912p-ben erősebb hűtés alakítható ki, lévén hogy akár 2db 20-as venti is foroghat benne.
Meg kell nézni a B75 Asrock-ot, mit tud. Valszeg a két Xigma-t rákötheted, BIOS-ból és win7 alól az ASRock AXTU progival is lehet vezérelni. A további ventik szerintem 4 pines AC F12-esek legyenek, engusz-nál veszel hozzá egy 4 darabos elosztót, így a CPU pwm csatira akár további 3 db PWM-es 4 tűs ventit is tudsz kötni, ráadásul akkor azok terhelés esetén együtt fognak felpörögni a CPU ventivel. 2 fel, egy pedig le, épp 3 db PWM-es 4 tűs AC F12 kell Neked: engusz Így pár ezerből megúszod.
[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
-
törölt tag
válasz kungzi #19788 üzenetére
"alaplap felett a venti a fenti venti alatt simán elviszem úgy, hogy ha oldalról megnézed, akkor észre se veszed"
Okés, majd küldjél képet, kíváncsian várom. Kb. ez a kábel support a 430-ban: link
Az alkatrészek hőmérséklete valóban megfelelő, mivel több venti is működtethető a házban. A HDD-t egyébként szerintem hűti az is, hogy hozzáér szorosan a fémes házhoz. Ezenkívül az első gyári CM ventinek is elég jó a légszállítása, ráadásul keresztbe járhat a levegő.
Azzal egyetértek, hogy jó kis ház a 430, de majd szerintem Te is rájössz, hogy van jobb is.
(#19787) Razer6666:
"Óha azért nem pár mm van ott"
Szereltem már egy tucatszor 430-ban, tudom mennyi hely van.
".. És szerintem is ocsmány dolog a ragasztó, már bocs a kifejezésért."
Hátul senki sem látja, szóval túlságosan engem nem érdekel. Egyébként meg nem hiszem hogy el lennék szállva a T5-től, ha alaposan olvastad volna amit írtam, akkor a negatívumait is megemlítettem és azt is, hogy másik házat szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kungzi #19783 üzenetére
Megjöhet a 4 pines hosszabbító is, a harisnyázott kábelt nem fogod a 430-ban az alaplap mögött elhúzni, csak pár mm hely van.
A harisnyázás nekem nem fontos, hangsúlyosabb az elrendezés és a levegő útjainak a biztosítása. A ragasztót én jobban szeretem, mert azzal szorosan a tálcához lehet könnyen rögzíteni a csatlakozó végeket is. A gyors kötözővel ez nem oldható meg úgy, meg egyébként is vághatnám szét őket, ha pár hét múlva másik házat tesztelek már.
-
törölt tag
-
Jim-Y
veterán
válasz kungzi #19180 üzenetére
Szerintem sajnos nem azon múlik a 430 esetében, hogy moduláris, vagy sem a tápod, ez csak annyit jelentene, hogy kevesebb kábel lenne szem előtt, nem azt hogy egysem, mivel az alaplapi tálca mögé nem lehet elrejteni őket, és ez a modulárisnál is igaz, csak ott kevesebbet nem tudsz elrejteni üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz kungzi #19177 üzenetére
Nekem volt 430-am, hasonló vonalon igazi előrelépés egy 912+, vagy egy 692 lenne, a legjobb az utóbbi, ha 20K még belefér. Ha nem, akkor a Shinobit venném, mert most az van, és jobbat kaptam mint amire számítottam, egyedül a HDD-bay -el nem vagyok kibékülve teljesen, de pl a kábelezési lehetőségei jók, nekem sikerült teljesen eltűntetnem őket a tálca mögé.
-
Jim-Y
veterán
válasz kungzi #19174 üzenetére
Elite 430, Elite 370 - bár ugye ezekben bajos a kábel menedzsment
Sharkoon T9 Value
Bitfenix Shinobi, Outlaw
Fractal Design Core 3000
Xigmatek Pantheon, bár ezzel azért óvatosan az érdekes venti kialakítás miatt
Lancool PC-K57, Lancool K58
Aerocool QS-202
NZXT SOURCE 210 Elite
NZXT VulcanHasznált RC690,RC692, 912+
Használt Fractel Design Define R3[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kungzi #19133 üzenetére
A fenn említett TT Dokker-be és a TT Commander MS-I -be is 7-5 db venti szerelhető. Az MS-I -n usb3 csati is van elöl (nem mind1gyik verzión), kábel menedzsmentjük van, súlyra egyébként kb. ugyanannyi, mint az RC430, a Dokker még nehezebb is 1 kg-al. MS-I oldalt plexis is.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elite: Dangerous
- Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest