- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Áthoztam az új notebook topicból ide is a kérdésemet.
Édesanyámnak keresek notebookot, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
1. Áprilisban esedékes a vásárlás.
2. 200ezer Ft a maximum.
3. Irodai programokhoz, általános felhasználásra, böngészésre, videónézésre, néha filmnézésre venné.
4. Játék nem fontos
5. A képernyőt tekintve nincs konkrét elképzelésem, nagyobb méretű, FHD IPS lenne a legjobb.
6. Nagyon ritkán lenne hordozva.
7. Op rendszer nem lényeges.
8. Tárhely(van itthon egy beépítő keret és egy 240GB-os SSD, a gép akár HDD-s is lehet). RAM-ból nem tudom mennyi kell, talán 8GB elég.
9. Egyéb kívánság: hosszú távra szeretné.
10. Használt gép is szóba jöhet.
Szerintetek ezekkel a feltételekkel érdemes inkább használtban gondolkodni?
Már elkezdtem rábeszélni, hogy ennyi pénzért használt üzleti kategóriás notebookot vennék.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Khelben
nagyúr
A 8250u egymagos teljesítményben kb. 20%-kal erősebb, mint a 3320M. Nyilván 4 magos, a 3320M meg két magos, tehát ha több magot használó programmal dolgozol, akkor annyival erősebb lesz.
A TDP általában azt is jelenti, hogy mennyi ideig képes tartani a max teljesítményt a proceszor. Egy H-s i5 jóval tovább marad magas órajelen, mint egy U-s i5. Természetesen emiatt a H-snak a fogyasztása is jóval több lesz. -
madao90
újonc
Helo. Milyen gép kell minimum, hogy normálisan fusson a windows 10? Tudtok-e valamit ajánlani arra, hogy windows 10, matt 17,3 kijelző és dota 1 (warcraft 3) fusson rajta viszonylag jol, minél olcsóbban? A 3. lehetőség pedig az előzőeken felül, hogy a dota 2 is jól fusson rajta vagy esetleg más újabb játék.
Ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni ártól függetlenül: AW 17 (i7 4710mq, gtx860m 2gb), Asus g752VT (i7 6700, gtx970m 3 gb), MSI GP72MVR 7RFX Leopard Pro (i7 7700hq, gtx 1060 6gb), Predator helios 300 (i7-7700HQ, GTX 1060 6gb), hp omen (i5 8300h, gtx 1060), asus g752vy (i7 6820HK, gtx 980m) vagy asus tuf (Ryzen 7 3750H, Gtx 1650 4Gb)? Vagy más esetleg. 300 ezer alatt akarnám. Itt az érdekelne többek között, hogy hűtés és teljesítmény szempontjából melyik lenne a legjobb.
Van még pár kérdésem:
Játékhoz elég az i5, mert nem használja ki úgyse a gép az i7et, akkor elvileg nem is melegszik jobban játék közben i7-el se?
Sok gamer laptopnál a le, föl, oldalra nyilak lentebb vannak eggyel a többi billentyűhöz képest. Ez mér jó? Nem kényelmetlen így, ha azokat használom meg a spacet?
Meddig bírja egy gamer laptop kb? Van értelme venni egy 5 éves gamer laptopot? Mert ilyesmit olvastam, hogy úgy tervezik, meg a garanciaidőt ameddig bírja pl. -
erik42
újonc
Sziasztok!
Én a processzoroknál vagyok elakadva, miközben a használt laptop piacot követem. Jelenleg egy T430-asom van i5-3320M-mel. Szeretnék egy pár évvel újabb procijú laptop, leginkább netezésre, de épp múlt héten futattam egy CSS snipet-et (böngészből, codepen), amit aztán screenrecord-errel vettem és a T430-as már 100%-on pörgött. Elszórva videót vágok, Premiere Pro-val. Nem szuperprodukciókat, hanem telefonnal full HD-san felvett 5-10 perces videókból csinálok videókat.
Arra jutottam, hogy az Intel i5-ös szériából minimum a 4 magos időtől kezdődően kell nekem valami, tehát i5-6300HQ-től felfele. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i5_processors#Mobile_processorsAmivel el vagyok akadva az a TDP szám, hogy mennyi Watt a processzor teljesítménye/hőleadása (?). Egyrészt azt gondolom, hogy minél magasabb annál erősebb a proci, a gép. De itt meg azt olvasom, hogy minél alacsonyabb annál jobb https://www.cpu-world.com/Compare/928/Intel_Core_i5_Mobile_i5-6440HQ_vs_Intel_Core_i5_Mobile_i5-8250U.html#cpuid
Mit tudtok, gondoltok erről?
Látom, hogy Intel i5 8. geneárciótól ahol magas, 45 a Watt (8300H és 9300H) már gamer laptopokban vannak. Nekem arra nincs szükségem, hanem egy legjobb ár/érték arányú workstation kéne, és mintha az i5 8-ik generációtól már azokat az alacsony, 15 W-os (pl i5-8250U) procikat raknák azokba is, és bizonytalan vagyok, hogy az elég erősek-e. Köszönöm!
-
Hópihe5
tag
Sziasztok!
Megéri megvenni az alábbi használt laptopot? [link]
Szüleim skypeolásra és böngészésre használnák én meg ha hazamennék sulis dolgokra. Szóval nem játékra kellene... -
Teasers
tag
Sziasztok. Érdeklődnek, hogy egy Hp Elitebook 8460p laptopot milyen árban tudnék eladni? Akku van hozzá de nem működik, csak kábellal. A képernyőt 2020.10. Hóban cserélték ki, mert a régi megadta magát. 4gb ram, win 10, i5.
[kép]köszi!
-
Khelben
nagyúr
válasz
Tothgera30 #1236 üzenetére
Az inflációt beleszámolva még nagyobb az avulás.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
Tothgera30 #1234 üzenetére
Azért ez így nem igaz, mert ezek a gépek is folyamatosan avulnak. Pl. 8570p-t 5 éve 120k-ért lehetett venni, most meg 70-ért.
-
-
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni majd egy Thinkpad T490-et vagy T14-et. Olvasom itt a fórumban jó pár topikban, hogy el vannak szállva az árak, érdemes várni.
Tudtok nekem támpontot adni, hogy mi az az ársáv amikor ezt a két modellt már érdemes vásárolni? Nem igen tudom mi az elfogadható ár értük, nem követtem.
De ha nem mentek annyira fel (pl csak 20e Ft-al) akkor nem várok.Köszönöm!
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem jó laptopot találni:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-Kb 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-150.000 -170.000 Ft környéke, rugalmas picit.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén).
-Munka. Képek, videók másolása, tárolása. Terepen, kicsit poros környezetben.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen
részletességgel?
- Nem használom.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- Mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Sokat lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-Windows 10.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Tárhely legyen jó nagy és bírja a strapát.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Bírja a rázkódást - kikapcsolva, nem üzem közben.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is lehet, de csakis számlával, gari sem árt.
Köszönöm!
Üdv
G. -
tboldi
nagyúr
válasz
Tothgera30 #1228 üzenetére
Köszi! Felvettem őket a listára.
De szívesen fogadok még mást is, ha valakinek van egyéb ötlete. Minél nagyobb a merítés, annál jobb.
-
Talán a legideálisabb egy 2560P lenne, szerintem SSD-vel, 4-6-8Gb-al, ODD-val is belefér a keretbe, 12,5" mérete sem fog zavarni és FullHD-val is megbírkózik.
Esetleg még E6220, X220, ha több a keret vagy nagyobbra van igény, ezek 14-es verzióját, és 3. gen cpu-val szerelt darabjait is meglesheted.
-
tboldi
nagyúr
Üdv mindenki!
Autószereléshez keresnék egy használt notit, amit nem kellene sajnálnom a garázsban, mert a 2017-es 15" MacBook Prót nem szívesen fognám be.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem sürgős egyáltalán. Igazából csak ajánlatokat szeretnék kérni egyelőre a konkrét típusokat illetően.(2) A gépre szánt összeg forintban?
Olyan 30-40k Ft-ra gondoltam, indokolt esetben max. 50k.(3) Felhasználás?
Csak autószereléshez szükséges programok (cikkszámadatbázis, szerelési útmutatók, stb.), illetve az alkatrészboltok weboldalainak böngészése. Esetleg ha legalább 720p-ben elbánik néhány YouTube videóval, az sem baj, de ez kevésbé fontos.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Semmi játék nem lesz.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
11-12" alá nem mennék, de amúgy teljesen mindegy.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Max. a garázs falai közt, de szerintem csinálok neki egy dedikált helyet a szerszámoskocsim legfölső fiókjában.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows XP, mert az egyik program csak azon hajlandó elindulni, illetve van egy másik is, aminek meg régebbi Internet Explorer kell.
Mondjuk a alkatrészboltok oldalai lehet, hogy nem működnek már megfelelően olyan régi verziójú böngészőkben, amik még támogatják az XP-t, ezt nem tudom.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Az SSD nyilván jobb lenne, de ebben az árkategóriában nem várom el, csak ne legyen ~10 perc a boot idő (vagy legfeljebb upgrade-elem majd valami olcsó SATA SSD-vel). RAM sem kell sok, szerintem 2-4 GB elég lehet, már ha belefér a keretbe ennyi. ODD jó ha van, de van külső meghajtóm, nem létszükséglet.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Valami robusztusabb kivitel nem lenne rossz.Elsősorban valami ThinkPadre gondoltam, de nem ismerem a konkrét típusokat, illetve más gyártók hasonló kaliberű gépeit sem.
De egy öregebb MacBook is megfordult már a fejemben, ha éppen abból találnék egy megfelelő állapotút, azokra is lehet Windows-t telepíteni. -
halalfalo
tag
Sziasztok!
Meggondolta magát az ismerősöm, lehet használt is a laptop, így itt is feltenném a kérdést, mit ajánlotok a használt gépek közül?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanság, minél előbb.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
250 ezer
(3) Felhasználás?
Netezés, filmnézés, hobbi Photoshop.
15.6, FHD és IPS a Photoshop és filmek miatt
Főleg otthon lesz használva, lakáson belül kell mozgatni és ritkán vinné csak el.
(7) Operációs rendszer?
Mindegy.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
RAM 8 GB vagy legyen könnyen bővíthető.
Tárhely mindegy, de legyen benne M.2 és 2.5” SATA hely is.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Hagyományos magyar billentyűzet. 4 magos proci. -
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Üzleti laptopot vennék saját használatra, egy E6430-at szeretnék lecserélni, ami még mindig nagyon jól szolgál, azonban szeretnék egy picit modernebbet. A kiszemeltek közüli döntésben szeretném kérni a segítségeteket.
Amik között vacillálok:
HP 840 G3
Dell E7470
Esetleg más is jöhet, Toshiba design pl. nagyon bejön, de Lenovo, Fujitsu is OK, ha belefér a lenti feltételekbe1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Napokon belül.
Kb. 150-160.000Ft
(3) Felhasználás?
Munkára, ami főleg webes témákhoz kötődik, semmi extra gépigény
(4) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13,3" - 14" matt
(5) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lenne hordozva, elővenném távolsági buszon, vonaton.
(6) Operációs rendszer?
Jogtiszta Win 10 Pro
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Szeretném, ha lenne hely benne egy kártya méretű SSD-nek, pl. M2, és mindenképpen legyen hely 2,5" SSD-nek is, egy meglévő SSD miatt. Memória mindenképp DDR4 legyen.
(8) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Olyan akkuja legyen, ami jól bírja még a multicégektől selejtezés után is a strapát, legyen legalább 3 órás, mert kb. 2 órás távolsági útjaim vannak.
Legyen bővíthető 3G modemmel, legyen benne SIM-foglalat.
Ha megúsznám 1,5 kilós tömeg körül, az szuper volna. -
freelanced
addikt
válasz
Khelben #1219 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van esetleg olyan opció ami kevésbé lett felárazva?Például a Macbookok terén? Tudom, hogy a 2012-es, 2013-as modellek nem feltétlenül ideálisak de lehet, hogy ott kevésbé változott az ár vagy jobban eladható lesz. Hogy látod? Tudod esetleg véletlenül, hogy azok milyen árban mentek?
Illetve a gépek közül mind érintett? Tehát mondjuk egy t480 esetében most olyan 200-220 körül vannak gépek, ezek is duplázódtak árban?
Lényegében az lenne a kérdés, hogy van-e olyan opció ami kevésbé veszteséges?
Sajnos az A nem igazán opció, így muszáj lesz valamilyen megoldást találnom.
-
Khelben
nagyúr
válasz
freelanced #1218 üzenetére
a., megvárod, míg véget ér a járvány és helyreáll a piac (1 év kb.)
b., olyan gépet veszel 150-ért, ami tavaly ilyenkor még 80 volt.Ez van sajnos. Dell Latitude 5xxx, 7xxx, HP Elitebook, Probook vagy Thinkpad T sorozatból válogass, ha találsz. Azon belül nagyjából mindegy. Nem tudom, mit programozol, de a 14-es mérethez számolj egy külső monitort is, mert a legtöbb feladathoz kicsi lesz szerintem.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Aktuális lett a vásárlás így szeretnék kérni tőletek egy ajánlást a következő paraméterek alapján:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehetőleg még a hónapban kellene valami.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Első körben azt mondanám 100.000 - 150.000 Ft, nyilván ha megéri ennél tovább menni akkor jelezzétek.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Kizárólag programozásra, tanulás szintjén, vélhetően a későbbiekben ha már munka szinten folytatódna a dolog akkor cserélve lenne egy alkalmasabbra, viszont van rá esély emiatt, hogy egy évig kell csak, tehát az eladási érték is fontos, ha lehet vegyétek figyelembe.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem lesz használva.
Leginkább 13 -14" körül első körben. A matt vagy fényes kérdésben nincs konkrét preferencia, de ha jól rémlik a matt szerencsésebb. Ha van IPS nem rossz, de nem fizetnék ezért feltétlen felárat, a felhasználásra megteszi a TN is akár. A kijelző felbontása viszont szerintem legalább 1080p kellene, hogy legyen, ha annál sokkal kisebb szintén kényelmetlenné válhat.
Minden nap, viszont utazás közben nem lesz használva.
Linux, azon belül vélhetően Ubuntu menne rá kötelező jelleggel, hogy azon belül melyik disztró arról jelenleg nincs információm. Ha netán Mac-et ajánlotok az is megfelelő OSX-el.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem hinném, hogy hatalmas tárhely kellene 128-256GB tökéletesen elég, viszont az SSD-t én hasznosnak tartom ilyen környezetben, így az nem lenne rossz. Memóriából legalább 8GB de ha netán a 16GB megoldható az még jobb, de mindenesetre legyen bővíthető, ha lehet. Optikai meghajtóra nem lényeges.
Az mindenképp előny ha a billentyűzet kényelmes, a touch pad nem olyan fontos de azért szempont, tehát ha van választás inkább abból is egy használható kellene. A súly, méret stb. nem árt ha ideális a hordozhatóság mellé de mivel a rászánt összeg viszont alacsony így tudom csodákat nem lehet várni. A legfontosabb a sebesség, használhatóság. Emellett ha van mód akkor vegyétek figyelembe a kényelmi szempontokat is.
Mit lehet ilyenkor találni, mikor a gépek ára a duplájára emelkedett szinte? Javítsatok ki de még nyár táján egy T450 70-80 ezerért volt kapható míg most 140-150 ezres áron mozognak és kelnek el.
Ha az egy év múlva történő eladás is szempont van olyan ebben a kialakult szituációban, hogy biztos pont, kis mértékű veszteség? Tudtok találgatni esetleg hogy mikor durran ki ez a lufi? A gond az, hogy gondolom amint vége a Home Office-nak ahogy egyre több diák és alkalmazott stb elkezd újra rendesen járni munkába elkezdik eladni ezeket a gépeket és annyi lesz a piacon, hogy olcsóbb lesz mint valaha. Netán rosszul látom a dolgot?Köszönöm az ajánlásotokat, segítségeket!
-
zolka95
őstag
Üdv!
Régi 4-5-6. generációs, i5 - i7 2 magos notebookok processzorai mennyire képesek futtatni virtuális gépeket ? Linuxal használnám, de ha szükséges akkor windows-t használnék virtualboxból.Érdemesebb lenne 4 magosat keresni?
-
Khelben
nagyúr
válasz
vito555 #1214 üzenetére
Nem a fullhd ips a gond, hanem a játék. Üzleti gépekben ritka az olyan vga, ami elfuttat egy játékot. Konzumert nem ajánlok használtan, mert azokat arra az időre tervezik, amíg tart a garancia. És egyre pontosabban eltalálják ezt az időszakot. Ráadásul ha egy konzumerben tönkremegy valami, akkor a., nem javítható b., csak olyan drágán, hogy nem éri meg.
150k-ból fel kell hajtani egy első generációs HP Zbook-ot vagy Dell Precisiont, az fullhd ips és van benne dedikált vga. Igaz, hogy elsősorban tervezőprogramokhoz való, de utána lehet nézni neten, hogy konkrétan ezt a játékot elviszi-e.
-
vito555
tag
Sziasztok!
Alsó tagozatos kislánynak keresek laptopot.Előre is köszönöm a választ.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár azonnal.
Max 120K
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tanulás,Netezés,Youtube,Online játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Star Stable online FullHd
14 -15,6 FullHd Matt IPS
Lakáson belül.
Win10 vagy op rendszer nélkül.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
240 ssd,,8Gb ram,optikai nem kell.
HDMI
üdv:vito555 -
mate1396
tag
Sziasztok!
Erről a gépről mit gondoltok? [link]
Alapvetően 2D-s CADre használnám, néha egy-egy régebbi játék. Workstationt keresek és ez az ami beleférne az árba. -
Khelben
nagyúr
válasz
Blackhole13 #1206 üzenetére
15,6-ból Dell 5570, ha a súly fontos, akkor meg 14-ből 7450 vagy 7470.
-
Blackhole13
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - a következő hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150.000 Ft-ig
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) csak irodai munka, kevés filmnézés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15,6, IPS, FullHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Inkább csak házon belül, így a vékonyság/kis súly kiemelt szempont, de a hosszú akksiidő nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 128 ssd és afölött
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - legfontosabb a jó billentyűzet, üzleti szériás, strapabíró kivitel, illetve TV-t rá lehessen kötni, ezért HDMI, DP vagy hasonló legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - használt jó állapotúban gondolkozom -
válasz
Winner_hun #1204 üzenetére
Talán ha egy 8760W belefér a keretbe. Bár másként látjuk, nekem a 14"-es is időnkét nagy.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Tothgera30 #1203 üzenetére
Most 18,4-es van ami nagyon haldoklik. Nem nagy a 17. Eszem ágában nincs magammal plusz monitort hurcibálni. Nem kell kisebb.
Nem kell 4 GB-nál több ram, teljesen felesleges pénzkidobás. Nem kell a használt programnak annyi. Másra nem fogom használni. -
válasz
Winner_hun #1202 üzenetére
Szerintem a 17" óriási lesz. Egy dokkolóval és külső monitorral nem jössz ki jobban? 14" az elterjedt üzleti gépek terén, 15" is akad, de jóval ritkább. A keret nem túl masszív, 4Gm manapság elég sovány, de 9-12-16Gb rammal, SSD-vel, i5-el (i7 felesleges) beleférhet egy 8470P/8570P, T430/T530, vagy E6430/E6530 is.
-
Winner_hun
félisten
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Napokon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) ~80 000 Ft, nem baj ha kevesebb
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) csak Sketchup(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - Minél nagyobb, 17+col, full hd
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Lesz hordozva, de súly nem számít, elbírom. Cserélhető akku esetleg lehet jó pont, de eddig se nagyon kellett.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Win 7 is megteszi, de nem baj ha újabb.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 64 GB-os SSD megteszi, RAM passz, 4 GB mondjuk bőven elég kell hogy legyen. Optikai meghajtó meg csilivili felesleges dolgok nem kellenek.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - 64 bites legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - jó a használt is. Prociban legyen a lehető legerősebb. -
vegh001
csendes tag
Sziasztok!
Haveromnak keresek laptopot általános felhasználásra + játékra leginkább mmorpg menne rajta és ritkábban fortnite. Milyet lenne érdemes keresni a hardveraprón?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül.
Max 200 ezer.
(3) Felhasználás?
Játék leginkább, netezés, netflix.
Full HDn azért jó lenne, leginkább mmorpg játékok és fortnite.
Nincsen preferencia, de ha IPS az jó lenne.
Csak otthon használnám.
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem fontos, Ram minimum 8 giga, de 16 jobb lenne. Ha hdd és ssd is lenne benne az király lenne
(8) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
NincsKöszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 512GB SSD - garancia ( 105)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest