Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
válasz PCProfessor #99948 üzenetére
Nekem sajnos se időm, se türelmem nincs egyszerre ennyit játszani. Egy hete majdnem 5 óra Arma Reforgert játszottam partyban, ilyen kb. 5 évente egyszer történik.
Ha valaki nagyon hardcore gamer, szerintem mindegy milyen egérrel játszik, előbb-utóbb fájni fog a keze. Dolgozó embernél a napi 6-7 óra szerintem már bőven ez a kategória.
Olyan előfordul néha, hogy szabadnapomon játszok akár 5-6-7 órát is, de akkor is 1-2 órás sessiönökben.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz Oposszum #99935 üzenetére
Nem játszottam még 1 óránál többet vele, de nincs okom azt feltételezni, hogy ne lenne kényelmes 2-3 óra után is. Mivel kizárólag claw grippel fogom, a kezem ugyanúgy áll mint amikor az XM1r-t fogtam, csak ugye ez valamivel keskenyebb egér, de ebből nem érzek semmit.
Az hogy fáj-e a kezed mondjuk más dolgoktól is függ, pl. az ülőmagasságtól. -
Fitzgerald
veterán
Endgame Gear OP1 első benyomások:
Nagyon természetesen fekszik a kezemben, a kompaktabb forma miatt azt gondoltam, hogy sokkal radikálisabb lesz a váltás XM1r után. De nem.
Nagyon tetszik, sehol semmi recsegés-ropogás.
És végre a gyári talpakkal is teljesen elégedett vagyok, Corepadhez hasonlóan siklik a nagyobb készlet talppal, úgyhogy nem is rendelek azt hozzá.
Érdekes, hogy a 70 grammról 50 grammra váltást közel nem érzem annyira, mint a 90-ről 70 grammra váltást anno.
Az is tetszik, hogy a strain reliefnél 40 fokos szögben áll felfelé a kábel.
Ez egy újabb jól átgondolt egér az Endgametől.
Szoftverben viszont továbbra is gyengék, az XM1r-em konkrétan megszűnt működni, miután felraktam az OP1 szoftverét...és amíg nem húztam ki, addig nem mentett el semmilyen beállítást OP1-el sem...[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Sima OP1-en gondolkodom jelenleg. Az XM1R pár hónap múlva lesz 2 éves, összeszerelési minőségben szerintem eddig messze ez a legjobb egerem. Nem lötyögnek a gombok, sőt. Nemhogy nem lötyögnek, meg sem mozdulnak, csak amerre kell. Fel-le. Nincs kopás, fényesedés, semmilyen anyagminőségbeli probléma. Remélem az OP1 is hasonló minőségű lesz.
-
Fitzgerald
veterán
XM2we amúgy mért ilyen retek drága nálunk? Ahogy látom a többi 80 dolláros egér kb. ott van árban, ahol kell hogy legyenek (30k körül)...
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Na megrendeltem ezt a Pulsar Ultralightot, meg az XM1r-t is, f#szom...
Többet nem állok veletek szóba...
Pulsar holnap jön pick pack pontra, XM1r most jött meg pár órája.
XM1r-ből a Dark Frost verzióm van, tetszik a finish is, a fogása is jó.
A nagyobbik készlet talpat raktam rá. Kicsit karcosan mozog egyelőre, biztosan kell majd pár nap, mire bejáratódnak kicsit.
De az első benyomásaim meglehetősen pozitívak. Persze tényleg nem érződik direkt upgradenek a Viper mellett, de attól még rohadt jó kis egér ez is. Gombok nem lötyögnek (Vipert egyszer szét kellett szednem emiatt, és ki kellett nyújtani az egyik apró rugót a bal gomb alatt), nem recseg sehol semmi, nagyon snájdig konstrukció, német precizitás.
A Model O meg egyelőre a Méltatlanul Elfeledett Egerek Temetőjében végezte...
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz Eugene Roe #89883 üzenetére
Ja ne haragudj, február óta nem az árpádsávos zászlómba öltözöm.
Igazad van, az esszencia valóban nem bor. És csak a lakosság ezrelékének van szerencséje ilyesmit kóstolni. Azért remélem a párhuzam átment.
Az ijesztő meg pontos j, azt is benéztem, csak hogy elébe menjek a dolgoknak.[ Szerkesztve ]
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz Synthwave #89878 üzenetére
Igen, látom elég jókat írnak/mondanak róla. Long-term véleményeket keresek éppen, a műanyag tartóssága kapcsán.
Az áron kívül nincs más ok, de az nekem elég. Olyan 20-25k között van az a maximális összeg amit egérért adnék, anélkül hogy úgy érezném mintha a fogamat húznák.
-
Fitzgerald
veterán
Köszi!
#89873 Synthwave
Nekem eszembe jut, mert azért a nagy megelégedés közepette a világ nem áll meg, mindig jönnek új dolgok, amelyek lehet még jobbak, mint az előzőek...
Igen a súlyon gondolkodtam én is, biztosan nem lenne hátrány még egy 10 grammot faragni, csak hát a méretből nem szívesen engednék, ami előfeltétele ennek...ahogy a formából sem igazán.
Sikerült már eléggé leszűkíteni a kört, és a fenti paraméterek, illetve a tesztek/vélemények alapján azt dobta ki a gép, hogy XM1r.
Azért köszi az ajánlásokat.
Szerintem teszek egy próbát az XM1r-el, legfeljebb ha nem jön be továbbadom gyorsan, maximum egy kicsit bukok rajta. Mivel nyilván nem nagyon van teljesítménybeli különbség
ezek között a top egerek között, valószínűleg az fogja eldönteni a dolgot, hogy érzésre milyen lesz.Hú, ez az MZ1 nagyon rút kiskacsa szegény...
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Szerintetek az Endgame XM1r lehet direkt upgrade egy Razer Viper után, ha a Viper-el tökéletesen elégedett vagyok?
Másfél éve használom, corepad talpakat tettem rá, kizárólag claw fogással játszom, és ez idő alatt az abszolút kedvencemmé vált (van még egy G403, Model O, DA: Elite - egyiket sem igazán használom már a Viper mellett)...
Mindezek tükrében kaphatnék szerintetek bármiféle pluszt az XM1r-től? -
Fitzgerald
veterán
Ha Razer Viper-en (vagy Ultimate-en) valakinek lötyög valamelyik fő gomb, itt van rá a fix ha még nem volt. [link]
Fontos, hogy a videó alapján szedd szét az egeret, mert ugye biliműanyagból van, könnyen törhet ha nem vagy elég óvatos.
Megcsináltam éjjel én is, idegesített már hogy lötyög, illetve hangos a bal gomb.
Egy új készlet talpat azért érdemes beszerezni előtte ahogy írják, hacsak nem akarsz tökölni pengével/gitár pick-el amikor leszeded a talpakat.
Nekem még pont volt egy készlet Corepad-em szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Na meglett a Razer Viper is ma. Áprilisban a Model O és a Viper között vaciláltam, végül a glossy black Model O lett belőle, úgy gondoltam, hogy nem érne meg +10 rongyot a Viper, inkább megvárom, míg akciózzák.
Black Friday alkalmával most 18900-ért adta az edigital, le is csaptam rá.
Az az igazság, hogy a Model O iszonyat jó egér.
A DA: Elite-et és a G403-at is nyugdíjazta áprilisban, ennek elsődleges oka a súlya, nem is feltétlenül a formája, ergonómiája.
De most itt van az egyik legfőbb riválisa is, úgy gondoltam hogy érdemes lenne őket összehasonlítani a magam amatőr módján, így hogy sikerült eléggé hasonló áron hozzájuk jutni (Model O 1500 forittal volt olcsóbb áprilisban, mint amennyiért most a Viper-t vettem).
A forma és a méretek gyakorlatilag megegyezőek, a kép megtévesztő lehet: ez két majdnem teljesen ugyanolyan formájú és méretű egér, a Model O nagyon picivel hosszabb.
A Viper alján elhelyezett DPI kapcsoló nehezen szokható, de együtt lehet élni vele.
A súlya teljesen oké, ember legyen aki megmondja, hogy a kettő közül melyik a nehezebb (egyébként a Viper, 1g-al).
Természetesen a G403 és a DeathAdder is dögnehezek a másik kettőhöz viszonyítva, nem is tudom elképzelni, hogy valaha FPS játékot játszanék még velük.
A Viper összeszerelési minősége példás, az anyagminőségre meg majd visszatérünk fél-egy év múlva. A Model O glossy felülete rohadtul gyűjti a karcokat.
Egyik sem recseg-ropog.
A Model O-n a side gombokat nehezebb kicsit elérni, míg a Viperen a görgő eléréséhez kell kicsit jobban nyújtózkodnom, és vice versa.
Talpak: itt egyértelműen a Model O tervezőinek jár a keksz, a Viper tényleg kicsit nehézkesebben mozog, magasabb DPI-vel próbálom kompenzálni, amíg le nem cserélem a talpakat.
Érdekes, de a Viper adja számomra a precízebb, pontosabb kontroll érzetét, még ha az előnye nagyon minimális is e tekintetben.
A Viper kicsivel hangosabb, de elhanyagolható a különbség.
Én úgy érzem, hogy ha ez a 2 egér azonos árszinten lenne, akkor döntetlenre jönne ki ez a meccs. De mivel bolttól/forinttól függően akár 5-6-8+ ezer forinttal is drágább a Viper általában, így a Model O nyer az én könyvemben.
Ettől függetlenül megmarad a Viper is, mert rohadt jó egér, és egészen jó ár volt érte ez a 19 rongy. -
Fitzgerald
veterán
Én úgy vagyok vele, hogy ha egy 20000 forint körüli egér 4 évig kiszolgál, azzal együtt tudok élni.
Amikor megjelent az új MX518, akkor is gyakran előkerült ez a téma, hogy a sok régi MX500-510-518 még ma is hibátlanul működik, de én sem tennék rá pénzt, hogy az új modelleknek is hasonló lesz az élettartamuk (az MX518 kapcsán amúgy sem értem a nosztalgiát, nehéz, és elavult design egyébként is).
-
Fitzgerald
veterán
válasz ribizly #79117 üzenetére
A Viper-el szemezgettem egy ideje én is, de csak a 2 extra gomb meg az ötvenesével állítható DPI miatt inkább úgy döntöttem, hogy nem fizetek másfélszeres árat a Model O-hoz képest.
Majd ha lesz valahol akciósan 20k körül, akkor azért még beszerzem.
Ja, a talp mindkettőn széles alul felül, a DeathAdder-en az alsó még ráadásul dög vastag is. Biztosan hozzátesznek pár grammot a teljes súlyhoz.Amikor a DA Elite-et vettem pár éve, akkor engem azzal ijesztgettek, hogy majd a gumírozott rész fog leválni róla két oldalt. Nem hazudok, kb. egy év után fel is feslett picit mindkét oldalt, de akkor megragasztottam, és azóta sem volt vele gond.
Model O-ból remélem az új batch-ből kaptam, csak nem lesz vele gond. -
Fitzgerald
veterán
Megjött a Glorious Model O a lassan 3 éves DA Elite és a G403 mellé.
Igényes kis cucc, teljesen elégedett vagyok vele. Az egyetlen probléma az, hogy a Model O után a másik kettőt dögnehéznek érzem, pedig eddig abszolút nem volt ilyen gondom.
Nem hittem volna, hogy ennyit számít érzésre az a kb. 20 gramm különbség.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Létezik olyan silent kapcsolós egér, amiben valamelyik top szenzor van, könnyű is (75-80g vagy könnyebb), és 25000-nél nem drágább?
Vagy túl sokat akarok? -
Fitzgerald
veterán
válasz ribizly #68236 üzenetére
Ez a Pixel ott a ház pincéjében van, vagy hol? Csak mert kb. 4 éve én még ettől a címtől 50 méterre laktam, és szinte minden nap elhaladtam mellette. Nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ott bármiféle üzlethelyiséget...
Szerk. közben meglett a maps-en, aha, ott.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz inf3rno #68205 üzenetére
Hát nem tudom, én 4-5x-ös k/d-ket csinálok BF1-ben emelgetéssel 8-900 DPI-n, infantry only.
Arm aiming olyan szinten természetellenes és pontatlan érzésre, hogy sosem tudnám megszokni, meg rohadt fárasztó lesz elég gyorsan. A csukló jóval finomabb, precízebb mozgásokra képes mint a kar, még egy emelés után is sokkal komolyabb a kontroll-érzete az embernek, mint a karodat oldalra rángatva.
Már csak ezért sem tartom reálisnak hogy valaki karból gyorsabb/pontosabb lehet mint én csuklóból.
Nem csak hogy pontosabb csuklóból emelni/oldalra fordulni, de jóval kevesebb erőfeszítést is igényel.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Nekem az alkarom van a pad-en, úgy mozgatom a csuklómat. Palm grippel elsősorban az a bajom, hogy ha oldalra rántom az egeret sokkal lassabb, lomhább vagyok, mint claw fogással. Magasabb DPI-vel persze lehetne kompenzálni, de a másik probléma az, hogy a fő gombokat is lassabban nyomom így, az meg legalább annyira élet-halál egy fps-ben mint a célzás (ami igen jól megy claw fogással is). Ujjheggyel nem kicsivel gyorsabb a dolog.
Más: Kb. 6 óra játék után eléggé kezdek hozzászokni a DA Elite-hez, keményebben fogom két oldalt.
Szerintem lassan leszek olyan jó vele, mint a G403-al.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz Yodamest #68089 üzenetére
Ha hasonlóak az igényeid mint nekem, biztosan szeretni fogod. Én 7 hónapja használom nagy megelégedéssel, de ahogy olvasom nem sokan csalódtak még benne, a legajánlottabb egér itt a topikban manapság. A DA-ról meg lehet én magam fogom előre leszedni a gumit, attól lehet jobb lesz a fogása oldalt.
Az az érdekes egyébként, hogy a 403-on nincs ilyen érdes gumi, mégis jobb a fogása emelésnél. Szerintem azért, mert a külső ív nem olyan határozott (ahol a gyűrűs meg a kisujjad tartja) mint az Elite-en, hanem teltebb, vaskosabb, ezáltal jobb ellentartást biztosít a hüvelykujjnak a szélesebb fogással. Nyilván lehetne valamit tenni oda a Razer-re is, csak az nagyon pronyón nézne ki, meg a súlyát is növelné. Inkább próbálok hozzászokni, kicsit erősebben tartani az egeret. A másik meg, hogy a Razeren a belső ívnél (hüvelykujj) pont a Logival ellentétes szögben fut az egér oldala, ezáltal alulról nincs supportja a hüvelykujjnak. -
Fitzgerald
veterán
Látom van aki pont most keresi a DeathAdder Elite utódját, nekem meg pont most jött meg a DA a G403-am mellé, a nyáron a melóhelyemről ellopott G303 helyére. 19500 volt szállítással, gondoltam beruházok rá.
Ez az első Razerem, jöjjenek az első benyomások a magam léjman módján:Érzetre, anyagminőségre van olyan jó mint a G403.
A görgő viszont a Logitech-en jobban kiemelkedik, ami számomra kényelmesebb, könnyebben "találom meg" ujjal a gombot. Érezhetően nehezebb a G403-nál.
Az oldalsó gombok kényelmesen elérhetőek mindkettőn.
Én szinte csak claw fogással játszom, leginkább kompetitív fps-t, erre a G403 tökéletes számomra. A Razer-t viszont kicsit hosszúnak érzem ehhez a fogáshoz, de szerintem hozzá fogok szokni idővel.
Nyomtam pár kör BF1-et, hogy játék közben is kipróbáljam. Először ugyanazt a DPI-t állítottam be a Razeren, amit a Logi egerekkel is használok (800). Ez talán a súly, vagy a pad miatt (elnyűtt Asus GM50, jön már az utódja, egy Goliathus Control), de kevésnek bizonyult. 900 DPI-n kaptam érzetre nagyjából hasonló érzékenységet, mint amit a két Logi 800-on tud.
Egyetlen komolyabb hasfájásom van: két oldalról nem tudom úgy megfogni az egeret, hogy ne csússzon ki a kezemből, ha kicsit felemelem a padről. A G403 sokkal jobb, stabilabb fogást biztosít oldalról.
Összességében véve ez egy jó egér, sőt. Meg is tartom, idővel biztosan jobban megszokom. De az én igényeimet a G403 jobban lefedi, számomra kényelmesebb az az egér. Könnyebb, rövidebb, oldalsó fogása is jobb, görgő is könnyebben kitapintható.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz jaffa 2843 #62847 üzenetére
+ribizly
Lehet hogy lesz még pár cucc a jövőben, mert én is onnan indultam hogy CM Storm Alcor - G303, és most a G403 (2015/2016/2017). De ez évi egy egeret jelentett eddig, úgy érzem ez még nem fétis kategória.
Én inkább audió-és gitárfetisiszta vagyok manapság. Fej-fülhallgatóból, audió interfészből és gitárból is több mint elegendő van itthon. -
Fitzgerald
veterán
Megjött nekem is a G403 a 303 mellé. Már tavaly szeptemberben is ezt akartam venni, de akkor még csak a Logitechtől lehetett rendelni, úgyhogy a 303-at választottam helyette. Iszonyatosan bejött a 303 is, de valahogy mindig ott motoszkált bennem hogy nekem kell a 403 is. Úgyhogy amikor megláttam pár napja 17500-ért akciósan árukeresőn ingyenes szállításal, meg is rendeltem.
Szeptember óta annyira hozzászoktam a 303-hoz, hogy rendesen a hétköznapibb formavilágú 403-at éreztem utána furcsának, és nehéznek (súly nincs benne). Ez utóbbi azért is különösen furcsa, mert a 303 papíron 2 grammal nehezebb, mint a 403.
De aztán pár kör BF1 után újra hozzászoktam a klasszikus formához, és most már anélkül tudok váltani a kettő között, hogy bármelyiket is idegennek, furcsának érezném. Főleg kompetitív fps-t játszok, próbálom megtalálni a kettő közül a műfajon belül jobban teljesítő egeret, de az az igazság, hogy nem tudom egyikre sem azt mondani hogy jobb lenne, mint a másik. Úgyhogy megtartom a 303-at is, így legalább van két über egerem ha eljön az apokalipszis, vagy beütne hirtelen a nem várt akármilyen valami.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
G303 tényleg nagyon rendben van. A hosszú ujjaim miatt abszolút nem zavar a két szélén az éles rész.
Előző egeremben A3090-es szenzor volt, az sem volt már rossz. Lehet hogy ez csak placebo hatás, de ez mintha még egy kategóriával jobb lenne. Toltam pár óra Battlefield 4-et, a távoli lövéseim tényleg érezhetően jobbak. -
Fitzgerald
veterán
Megnyomkodtam-fogdostam ma MM-ban a G303-at még mielőtt átvenném holnap az enyémet. Nekem semmi gondom a formával, teljesen rendben van.
-
Fitzgerald
veterán
Na megrendeltem végül a G303-at, tököm fog várni a 403-ra. Azt mondják hogy fps-hez ez is lesz olyan jó, mint a 403.
Az meg lehet hogy idén már el sem jut a kiskerekbe.
A szenzor ugyanaz, a súlya pont ideális, csak 1 grammal nehezebb a mostani egeremnél. A formával meg majd megbarátkozom.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz strynox #55527 üzenetére
"Számlázási adatok"-nál azt írják, hogy:
"Biztonságos online rendelés leadásához, kérjük, adja meg az alábbi számlázási adatokat. A számlázási adatoknak pontosan meg kell egyezniük a bankkártya-kivonatban szereplő adatokkal."
Csak ide írhatsz nevet, és itt kell megadnod a szállítási címet is.A "Fizetési adatok"-nál ahova a kártya számát és a CVC-t írod már nem adhatod meg külön a kártyatulajdonos nevét, ahogy az normális webshopokban szokás. Tehát a számlázási adatokhoz írt név egyben a kártyatulajdonos neve kell hogy legyen, és ez lesz a szállítási név is.
@jaffa 2843
Gondolom Svájcból jön a cucc, ennek tükrében az nagyon sok idő. Az évnek ebben a szakaszában sokszor még Kínából is ideér ennyi idő alatt egy rendelés.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz atenza #55513 üzenetére
Az szar, mert utánvéttel nyilván nem lehet, nekem nincs kártyám, a csajom kártyájával meg nem tudok rendelni mert az ő nevét kell megadni a szállításhoz, ő meg nem tudja átvenni mert még hetekig nem is lesz az országban
Vagy átvehetem helyette? Végülis ki lesz fizetve előre, mielőtt megérkezik...
Amúgy aki rendelt már Logitechtől, átlag mennyi idő mire megérkezik valami Budapestre? -
Fitzgerald
veterán
Hali,
Logitech G403-at tényleg csak a Logitechtől lehet egyenlőre rendelni?
Lassan három hete hogy megjelent, ennyi idő alatt igazán kikerülhetett volna már a kiskerekbe...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen GPS-t vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest