- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz Kis Tigris #56415 üzenetére
Itt van 28-70mm kit 710-ért, 60ezer visszatérítéssel. (Elvileg január végéig van visszatérítés) Ha nem a 2.8-as obival látta.
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Kis Tigris #56408 üzenetére
Ebben az esetben nem kérdés, a7III + Tamron 28-75 f2.8 jó akcióval, esetleg használt obival belefér.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kis Tigris #56408 üzenetére
Egyértelműen A7III + 28-75.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Rapid136
őstag
válasz Kis Tigris #56400 üzenetére
Az A7III mellett szól még az új akku ami baromi sokat bír a korábbihoz képest és a képstabi ami nincs az A6400-ban. Persze stabis üvegekkel megy, de az A7III stabija manuális is obikhoz jól jön.
Ha jól látom silent shutter van mindkettőben.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Neck
veterán
Én azt mondanám, hogy Sony a6400 + a kertek alatt érkező Tamron 17-70 f2.8 - kevés teszt van még róla, de nagyon dícsérik (a Sony APSC megváltója )
Piacvezető autofókusz + végig f2.8-as zoom elég jó lefedettséggel, dinamika,örökélet, ingyensör.Szerintem jobb kombó, mint egy full frame gép kitobival.
A Kovsol által ajánlott 18-135 -el is jó szettet alkot, veri a két kitobi teljesítményét.Az a7II jó váz volt anno, IBIS, jó szenzor, de nagyon eljárt felette az idő, autofókusz szempontból különösen.
Az a6600 nem igazán éri meg a felárat (IBIS + nagyobb akku 180 ezer forintért).Ha még feljebb akarnál lépni, a7III + Tamron 28-75 f2.8, de az felfelé kilóg a keretből.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
kovsol
titán
"Valamint jó lenne, ha technikailag sem lenne 2-3 évesnél öregebb "
Ez üti azt, hogy az A7 és A7II -t nézted.A Sony dual kit képminőségével meg voltál elégedve egyébként? Csak mert a kéminőség az objektívtől jobban függ, mint a magától a géptől. Mielőtt FF vonalra rámennél javaslom nézd meg mibe is kerülnek az objektívek, mert az maga elviszi kb már az 500e ft-os kereted nagy részét, vagy akár még kevés is lehet.
"mióta láttam A7 III vs A6400 képminőség összehasonlítást"
Én sok ezer képet lőttem már A6100 és A6300-al amiben ugyan az a szenzor van mint az A6400-ban, és nyugodt szívvel ki merem jelenteni az A7III képminősége jobb, főleg ha nem folyton ISO100-on fotózól. És a RAW file-ban is több lehetőség van.
De nem is egy árkategóriáról van szó.Ha Sony a kiszemelt, akkor mindenképp várj egy akciót. Pár havonta kupon napok, sony napok, féláfa stb ürügyén vannak - 10-15% leárazások.
Egy alternatíva lehet esetleg:
Egy Sony A6400+18-135 kit 400-430e Ft körül beszerezhető leárazáskor. A korábbi átfogásod nagy részét lefedi. A szenzor eggyel újabb, mint az A6000-ben. Az AF teljesen up to date szinten van. Az objektív meg jobb kéminőséget adna, mint a korábbi 16-50 55-210 páros.
Ez mellé ha szükséged van még egy fényerős fix is kijön a keretből.May the Force be with you!
-
tirszin
senior tag
válasz Kis Tigris #55698 üzenetére
A környezetemben sokkal inkább Canon-ok vannak. Jók az obijai, nagyon sok használt van a piacon, én ezért is maradtam mellette. A váz ehhez képest másodlagos szempont.
Ahogy látom, Milc vázakban kb ők az utolsók, de ezért még nem váltok pl a Sonyra. Türelmesen kivárom, amíg lesz használható Milc-ük. Addig megoldom DSLR-ekkel. Amiknek pl megvan az az előnyük, hogy jó a fogásuk, nem túl aprók. Ja és egy akkuval 1000+ kép készül.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Kis Tigris #55689 üzenetére
tkp az A6000-el mi a baj? remek sigma obik vannak, adapterrel meg bármit fel tudsz tenni rá. a képminőség megállja a helyét a mai napig.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PuMbA
titán
válasz Kis Tigris #55698 üzenetére
Azt a rendszert érdemes elkezdeni (a DSLR-ek már halott rendszerek egyebkent), amelyik tetszik és kezedre áll :) Én anno elmentem, kézbe fogtam őket és így lett Canon.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Canon 850D-t eszedbe ne jusson venni 300+ ezerért, mikor használtan a sokkal jobb 80D 240 ezer 6 hónap garival vagy gari nélkül 200 ezerért be lehet szerezni szinte újat (ennyiért adtam el anno az enyémet én is) Újonnan nem veszünk DSLR-t. Ez alapszabály, amikor olcsóbban sokkal jobbakat kapsz, hiszen a használtpiac csurig van.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sony vázad megvan még jelenleg ? Ez fontos szempont szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Microsoft Excel topic
- Anime filmek és sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest