Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz tylerddd #21853 üzenetére
Most gyári Panát akarsz vagy külső gyártótól után gyártottat? Utolsó mondatod miatt ez értelmezhetetlen. Linkelhetnél is, honnan mit... A Pana 15-20-ba szokott fájni, külső gyártótól való pedig 1/4-áron. A csippes kb annak biztosítása hogy megfelelően fog működni és lesz valamilyen töltöttség visszajelzés, ami amúgy a gyárinál is elég xar
Csippest vegyél. -
Zozzer888
addikt
válasz tylerddd #15968 üzenetére
"rendes" fényképző helyett nem ,de mellé lehet hogy kéne.A baj csak az, hogy nem tudom ebbe milyen szenzor lesz, de ha legalább 4/3-os akkor lehet elgondolkodom egyszer rajta...ha használtan be lehet szerezni annyiért mint egy EPL1-et (+M42-M4/3) adaptert...
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
viktorhmv
senior tag
válasz tylerddd #15539 üzenetére
Koszi! Akkor azert nezegetek masfele is. Atfutottam az Olympus hirdeteseket is. Egesz jo gepek vannak ott is sokkal kedvezobb aron mint a ket nagy gyartonal.
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #15482 üzenetére
Egy gyors számolással kideríthető, hogy ha a legjobb minőségben videózol amire a G5 képes (1920x1080, AVCHD progresszív, 28 Mbps -> 3,5 MB/s), akkor egy 32 GB méretű kártyára 150 perc körüli anyag fér el, egy 16 GB méretűre pedig 70 perc körül. Én ide a 16 GB méretűt sem érzem gyengének, mert (az esküvős példánál maradva) ezt sem fogod óránként cserélgetni, de ha cserélned kell, akkor sem tart tovább néhány másodpercnél egy nyugodt pillanatban. Kell némi előrelátás hozzá. A 64 GB-os kártyára egyébként 300 percnél is hosszabb anyag fér el. Nem tudom mit akarsz leforgatni 5 órányi terjedelemben, de amikor mi forgatunk esküvőn vagy rendezvényen akkor három-négy kamerával alig hozunk össze ennyit. Itt már simán elhasználsz négy-öt csere akkut is, így a szűk keresztmetszet már nem a tárhely mérete lesz.
Ha komolyabb videót akarsz, mint egy szimpla családi film amit a rokonok körében lehet osztogatni, akkor meg eleve úgy állsz neki a forgatásnak, hogy sűrűn backupolsz egy tárhelyre (vannak erre készült több TB-os terjedelmű eszközök, de egy laptop + USB HDD is megteszi). Mi általában 16 GB méretű kártyákat használunk, legyenek veszett gyorsak, hogy könnyen lehúzható legyen róluk az anyag laptopra. Van a gépben két kártyahely, amint az egyik megtelik, rögtön átvált a másikra, addig azt a kártyát ki lehet venni és backupra küldeni, plusz egy üres kártya már megy be a helyére, hogy mire az éppen aktív kártya megtelik, már legyen megint mire átváltani.
De a gyakorlatban nem jön össze több anyag kameránként 70-90 percnél, így legfeljebb csak egy kártyacserét kell eszközölni legtöbbször.
-
k1csi
senior tag
válasz tylerddd #15482 üzenetére
Nem vagyok pro, de tudom, hogy több géppel dolgoznak amik helyből két kártyát kezelnek és amit kivesznek rögtön megy image tankra stb (persze ez nyugalmas időszakban amikor a kártya közel sincs tele).
Ha tényleg fontos a biztonság akkor érdemes két kártyás gépet választanod. Szintén kerülném az adapterezett microSD-t, eleve lassabb stb, vsz. kevésbé biztonságosabb. Ma már memkártya nem tétel (kül. e-bay-ről, persze meg kell nézni honnan veszed/csak márkásat viszont nekem több kártya onnan van és köszönik szépen jól vannak).
Irreálisan kis káryának sincs értelme kül. ha videót is szeretnél.
Pl. G5 alapból kb. 4 MB/s-es videót csinál. Ez ma már tényleg nagyon alap, de így is fél óra kb. 8GB.Egyébként tudtad, hogy van memkártya topic is mert ez itt eléggé off.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
k1csi
senior tag
válasz tylerddd #15477 üzenetére
Tudtommal EU firmware esetén 30 perc a limit amit egyben felvesz. Már 32GB esetén az akku hamarabb kimerült (ennél nagyobbat biztos nem vennék) . Árban kb. 16 GB az optimum. A gyors kártya kimásolásnál előny USB3
olvasónál, nekem extreme pro van.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Balinov
titán
válasz tylerddd #15477 üzenetére
az 1x 64GB-ot en Onnek nem ajanlom. Viccen kivul, 2x32/4x16-tal adatbiztonsag szempontjabol sokkal jobban jarsz, senki se szereti, ha egy lekonyoklo memkartya miatt az egesz nyaralas/eskuvo/keresztelo kepanyaganak lehet integetni.
Kingston-t en nem ajanlom, a nagy Memkartyas topikban a SAndisk, Samsung, Transcend markakat ajanlgatjuk. Csakis megbizhato helyrol (ebayen sok az olcso hamisitvany, ami vagy nem akkora kapacitasu IRL vagy nem tudja a rairt sebesseget).
Efektiv 16mp felbontashoz sem kell extremmegaszuperhipegyors kartya, egy jo minosegu, 30mb/sec-et (tenyleg) tudo C10-es esetleg C10/UHS-I boven kiszolgal. FHD videohoz meg meg egy atlagos (eredeti) C6-os is jo.
szerk:
Szigoruan szemelyes velemenyem szerint persze, en ilyen szempontbol rohadt ovatos duhaj vagyok, jelenleg 4db 8GB-os Sandisk Extreme HD-t hasznalok a D5k 12mbyte-os raw-jaihoz[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Throme
veterán
válasz tylerddd #15354 üzenetére
Hogy egy másik vélemény is legyen:
"A G6 azért tetszene nagyon"
Szerintem itt eldőlt a dolog.
Főleg, hogy hosszabb távra veszed.
Biztos, hogy fél-1 éven belül esni fog a váz ára, ezzel számolni kell, de így lehetne várni az örökkévalóságig, mert aztán jön - valamikor - a G7 ami biztos jobb lesz...stb.
Lehet egy rakat zsét kiadsz és valószínű jelenleg nem ez a legjobb ár/érték cucc, de azt nem is lehet pénzben meghatározni, mikor azt a vázat/szettet használod ami a leginkább bejön.Lehet soknak tűnik most a 200k rölüli zsé (az is!) , de ebbe a hobbiba mindenki öli a pénzt és 2-3 év távlatából meg már nem merjük összeszámolni a benne lévő összegeket.
Szerintem a legrosszabb tényleg az, ha most veszel valamit ,amit már most tudod, hogy lecserélsz.
-
Studi
veterán
válasz tylerddd #15354 üzenetére
A G5 ára igen érdekes pályát írt le, mert amikor bejött egy pár napig nettó 100-ért adták a vázat. Innen ment szépen felfele.
G5 tulajdonosként csatlakoznék az előttem szólókhoz: nagyonis vállalható a G5-ös ,és meg vana dupla kit 220-ból. Az alap kitobi olyan, mint más rendszerek kitobijai, viszont a 45-150-es telét nagyon szokták dícsérni, hogy szép képe van. Sajnos még nem volt hozzá szerencsém. Az alapobi vállalható, ha pedig több kel, úgyis fixekben fogsz gondolkodni, azok nagyon jók vannak a rendszerhez.
A vázról csak annyit, hogy ezüst színűt nem érdemes, mert nagyon sérülékeny a festése. Én nem ütöm vágom, de nem is kezelem hímestojásként, és a többi gépemhez képest ramatyul néz ki, tiszta karc, festéklejövés. A feketével ilyen gondok persze nincsenek.
-
A Zéé
addikt
válasz tylerddd #15350 üzenetére
és a Pana G3? Vagy a G5? Olcsóbbak, mint a G6, újabb szenzor van bennük, mint az E-PL3-ban, van vakusaru, és felpattanó vaku is. G3 már elég kifutó, de még 1-1 kit előfordul pár helyen, G5 meg még fut.
Azért a G6 meg az E-PL3 között elég nagy különbség van felépítésben, fogásban, és mindenben. Az meg a legdrágább verzió lenne, hogy most veszel egy vázat azért, hogy nemsokára eladd egy másikért.
Just a simple Lineman...
-
törölt tag
válasz tylerddd #15350 üzenetére
M4/3 mindkét váz, tehát tetszőlegesen rárakhatod bármelyik márkáét. Sigma is gyárt rá.
Ha 200 körül néztél gépet, szerintem ne vegyél pl3-at. Abban már elég régi szenzor van, nem tetszene annyira a végeredmény, hogy ennyi pénzt elköltöttél rá.
Inkább nézz egy e-pl5, vagy e-pm2 szettet, abban az újabb, és sony szenzor van. Elöbbit megkapod 180 körül a kitet, utóbbiból 130 körül megkapod szintén a duplakitet.
Ha drágállod a G6-ot, nyugodtan nézhetsz G3/G5 szériát is. Hasonló, árban nagyjából a fele.
Általában amire szeretnéd használni, nem is a váz fog korlátozni, hanem a kitobjektívek fényereje, minősége.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
válasz tylerddd #15103 üzenetére
Vóv, nagyon szimpatikus gép . Full HD-ben 60 fps, 3D képek, sweep panorama .
#15095, #15105: Nagyon köszönöm, tényleg ilyenre lesz majd szükségem. Kár, hogy szerdáig már nem érnének ide, de ettől függetlenül beszerzek majd valami hasonlót. Azt amúgy jól gondolom, hogy ha nagyobb adaptert teszek kisebb objektívre, akkor az teljesen jól működik, de ha fordítva van, akkor a szűrő pereme bele fog lógni a képbe, vagy legalábbis lesz egy homályos sötét keret a kép körül?
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #15080 üzenetére
Én múltkor majdnem megkértem egy ismerősömet aki az USA-ból jött haza éppen, hogy hozzon egy Panasonic GX1-et. Ott éppen lement 200 dolcsira a váz ára, ami egyszerűen nevetséges (az alapzoom kitobjektívvel 450 USD ha jól emlékszem). De aztán mégsem, mert éppen kezem ügyébe kerültek a befizetésre váró számlák. Pedig 200 dollárért az a váz szinte ingyen van. Nálunk még mindig 150k körül mérik a vázat magában... ez meg a másik vicc.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #15076 üzenetére
Így teljesen korrekt, csak manapság már olyan jó videós képességei vannak a fényképezőgépeknek, hogy sokan vágnak bele ilyen olcsóbb vasakkal az amatőr filmkészítésbe, oda viszont már nem elég pusztán a képminőség, bizonyos szolgáltatások és funkciók is kellenek.
Amúgy ennyi pénzért kevés olyan MILC akad amiben van EVF, már csak ezért is nagy piros pont jár.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #15072 üzenetére
Nem rossz gép, de nálam már ott elvérzett, hogy nincs mikrofon bemenet. Persze függ attól is, hogy mit akarsz videózni. Ha amatőr filmeket készítenél, oda azért alapkövetelmény a mikrofon bemenet (hacsak nem akarod magad újabb költségekbe verni külső rekorderrel meg egy halom hozzá tartozó kütyüvel).
-
törölt tag
válasz tylerddd #15072 üzenetére
Én is erre szeretném cserélni az NX1000-met. Ha ilyesmit keresel, ez jó gép. Értem ezalatt hogy egy rendes tükrös gépet akarsz csak kisebben. Mert igazából kinézetre szinte olyan mint egy dslr. Mert sokan a MILC vonalat azért keresik mert bejön a retro dizájn.
Ebayről általában 90 körül megvehető 1 év garival. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #14860 üzenetére
Jelenleg ezek a gyári objektívek vannak Sony NEX E-bajonettre. Ezen kívül már több gyártó is készített (vagy kiadásra vár) erre a csatlakozó típusra üvegeket, de azért még nincs olyan habzsidőzsi, mint Micro 4/3 esetén.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #14858 üzenetére
Olyan objektívet nem érdemes külön venni ami kitben is kapható, legfeljebb használtan. A géphez csomagolva sokszor szinte ingyen adják azt is ami amúgy 60-80 vagy akár 100 ezer forint felett van. Ráadásul Magyarországon hivatalosan nem lehet kapni NEX-et csak vázként, mindenképpen kell kitobjektívet venned. Ez akkor szívás ha vázat cserélsz és már van...
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz tylerddd #14816 üzenetére
Nekem 1 hete jött meg az Oly E-PM1-em az angol ebyről. Előtte kompakt gépeim voltak. Először kicsit csalódott is voltam, mert a képek minősége nem volt olyan, mint amit vártam. Persze kit obi van rajta, de mindenhol azt olvastam, hogy épp ez az Oly 14-42 M.Zuiko nem is rossz. Aztán rájöttem, hogy itt nem csak kattintgatni kell, mint a kompakttal, hanem meg is kell tanulni fotózni. Például egyáltalán nem mindegy, hova fókuszálsz, mert az lesz éles. Itt valóban van értelme mélységélességről beszélni (kompaktnál majdnem mindegy volt ez) Most is azt érzem, hogy rengeteget kell még tanulnom rajta, hogy a képességeit kihasználhassam.
A tapasztaltabbaknak feltöltöttem néhány fotót abból a célból, hogy mondjanak véleményt, hogy a képek minősége megfelel-e a géptől elvárhatónak (itt most nem a kompozícióra gondolok). Ha igen, akkor megnyugodtam és szorgalmasan tanulok tovább a géppel. -
Throme
veterán
válasz tylerddd #14813 üzenetére
Röviden úgy tudnám összefoglalni a dslr vs kompakt dolgot, hogy dslr jobb képminőség, kompakt/bridge kényelem (az all in one lencse miatt) és olcsóbb összességében.
Hogy neked mi a fontos, azt csak te tudod.A 600D és D3200 lehet csak pár rugóval több , de csak most induláskor. Aztán ha kellenek a különböző feladatokra a különböző obik, akkor bizony zsebbenyúlós játék lesz.
Szóval erre is gondolj dslr esetében.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #14813 üzenetére
"A lényeg: szerinted jobban járok ezzel, mint egy 60-80 ezres kompakt géppel, akármelyik gyártótól?! Megéri a felárat azokhoz képest?!"
Abszolút! Már egy 90 ezres Olympus E-PM1 vagy a 80 ezres Samsung NX1000 kit is sokkal sokkal jobban megéri. A kompaktok azoknak valók akik tényleg nagyon apró gépre vágynak és ezért hajlandók feláldozni a képminőség oltárán egy viszonylag nagy áldozati bárányt.
"Vagy nézzek inkább egy beugró DSLR-t? Canon 600D vagy Nikon D3200?! Ezek alig pár ezerrel kerülnek többe."
Ezt te tudod, hogy melyik kell. Az EOS-M egyébként az EOS 650D-ből örökölte a szenzort, így mondhatjuk, hogy csak a tükör hiányzik belőle, meg a nagy markolat, egyébként az is "DSLR". Az EOS 600D-ben ugyan nem pont ez a szenzor van, de paramétereit tekintve ugyan azt tudja (zaj, színmélység, dinamika, stb). A D3200 már látványosan jobb szenzort kapott, mint ezek a Canon-ok, de a 24 megapixelhez már illik a jó minőségű objektív, különben nem lesz részletgazdagabb, mint egy 16-18 megapixeles fotó (de rosszabb sem), ellenben a fájlok mérete szépen meghízik.
Az biztos, hogy DSLR gépekhez sok kiegészítőt és objektívet jelentősen olcsóbban meg lehet vásárolni (nagyobb a piaci előnyük és némelyik (a legtöbb) kiváló objektív már régebb óta van a boltok polcain, mint az egész MILC láz fellángolása). Döntsd el mi kell: Nagyobb, marcona gép vagy apró, kompaktabb gép, előbbi olcsóbban "etethető", utóbbi kicsit költségesebb.
---
(#14812) Livio: Ja, de ahogy előnye is van, úgy hátránya is az EOS-M-mel szemben. Bár a kérdező nem vetette fel, de például aki olcsón akar videóra is kiváló MILC-et, annak a Canon EOS-M az egyetlen értelmes megoldás. Másoknál ennyi pénzért vagy a mikrofon bemenet, vagy a vakupapucs hiányzik, esetleg okádék a videó minősége.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tylerddd #14810 üzenetére
Azért az FW frissítés utáni AF sebesség sem túl izmos. Jó persze, ez már becsúszik a használható kategóriába, de ez a része a gépnek alapvetően lett elszúrva.
Amúgy én is csak azért tudom korrekt gépnek tartani, mert az általad linkelt csomagot 130 ezerért el lehet vinni (ez a kezdetek kezdetén volt 270 ezer is, ami tényleg vicc kategória, majd egyik napról a másikra lezuhant az ára, így már teljesen jó vétel). Ennyi pénzért meg az egyik legjobb szenzort kapod, ezt talán csak a Sony NEX gépek tudják, de azok egy hajszálnyit borsosabbak és sem vakupapucs, sem mikrofon bemenet nem lesz, de van helyette focus peaking, kihajtható kijelző.
Ha elegendőnek érzed a 18-55mm objektív képességeit, akkor jó vétel az EOS-M ebben a kiszerelésben. Én a részemről a 22mm f/2 objektívvel venném, de az lehet neked túl sovány lenne.
-
törölt tag
válasz tylerddd #14577 üzenetére
nekem, nx1000 tulajnak az a véleménye, hogy a 80ért sem rossz gép, de eszméletlen csodát ne várj tőle.
Ha tanulni fejlődni szeretnél, akkor kell hozzá majd másik obi.Én kb 4 hónapja vettem 62 ért, akkor kihagyhatatlan ár volt ,csak ezért vettem meg.
Ha most lenne 80 pénzem, tuti ebay, és mondjuk egy Oly E-PM2 dupla kit megy szinte újonnan. Mindkét üveg elég jóHa van manna, akkor jó lehet a samu, csak drága rá az üveg, és később elég nehéz eladni.
Egyébként én szeretem a gépet. Jó az APS-c szenzor. RAW-ban igen zajmentes még iso3200 mellett is.
Mellesleg nekem nagyon tetszett fehérben. Igaz kissé látszik rajta a por, kosz , stb.De fillérekért van hozzá pótakksi, tok, nagy vaku,napellenző.
Aláírásomban a tárhelyem. Ennyi az össz tapasztalatom amit ezzel fotóztam kb 1500-2000 kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Facebook és Messenger
- Samsung LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik