Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jaanoo89

aktív tag

válasz #75424128 #51070 üzenetére

Én nem váltanék a helyedben rendszert, ezekre bármelyik megfelelő, így a jelenlegid is.

Macro: tipikusan az az eset, amikor (majdnem mindig) érdemes állványra tenni a gépet és inkább manuális fókuszt használni. Szóval oda még csak natív üveg sem kell feltétlen, a régi filmes manuálok közt is akadnak szépen karcoló macro objektívek.

A többire pedig megfelelő a Sony 18-135. Natív, az AF-el tuti nem lesz gondod. Igaz tájképekre jobb lenne egy szélesebb fix (mondjuk legalább Sigma 16/1.4) portréra pedig valami fényerősebb fix (mondjuk Sigma 56/1.4), de ha nincsen még kedvenc látószöged és nem szeretnél sokat cserélgetni, a 18-135 megfelelő lehet.

Ezekkel a nagy átfogású zoomokkal nem igazán tudsz mellé fogni, a maiak nem rajzolnak rosszul és egy idő után úgyis 1-2 tartomány lesz, amit sokszor használsz, oda pedig lehet majd egy fixxel erősíteni, tudatosan.

Tudom, hogy az ár nagy úr, de meggondolnám a helyedben az adapterezett megoldásokat. Számomra ez mindig arról szólt, hogy ha valaki bevásárolt valamiből és rendszert vált, jó lehetőség, hogy használhatja a régi dolgaid az új vázakon, de új felhasználóként inkább natív üvegekben gondolkodnék. Mindig azokon lesz a legjobb az AF és a súlyeloszlás is, egyszerűen az adott rendszerhez tervezték, nem máshoz. Persze ez csak szigorúan off, saját vélemény, nem állítom azt, hogy ne lehetne jó képeket lőni adapterezett megoldásokkal, nekem is volt anno.

Új hozzászólás Aktív témák