Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus94

őstag

válasz Norbek #34694 üzenetére

A kitobikkal az a baj, hogy: egyrészt nem fényesek, másrészt nem túl jók a képminőségük. (pl. bokeh-t / szép mosást nem tudsz vele csinálni)
    Makrózni sem lehet vele, 50mm-en pedig csak napfénybe lehet jól használni.
    Mindenképp ajánlanék hozzá egy fix50-es vagy 80-as obit, ami F értékben 2.8-tól tágabb (1.4-2.8 közé esik a minimum f értéke). (de ha nem kell a zoom, nagylátóba is inkább vennék egy fixet, a kitobi helyett -akár használtan)

Canon vs Nikon terén azt kellene eldönteni, melyik tetszik élőben, melyik áll inkább kézre. (melyik menürendszere szimpibb, stb.)

Videó terén MILC gépekkel jobban jársz szerintem, célszerű lenne azokat is megnézned.
    Elsősorban: Olympus, Pana, Sony gépeit nézd, mind másba jó, ha kicit vissza olvasol, le van írva a fórumban. (Én Samsungos vagyok, imádom, de a kiegészítők terén az előbb írt rendszerek jobbak). Megj: Az Oly és a Pana objektívei kompatibilisek egymással (micro 4/3 rendszer) - nagylátóba a Sony jobb, mert a nagyobb szenzor miatt a látószög is nagyobb egy Sony 12mm-es obin, mint egy Olympus 12mm-es obin. (Sonyhoz Sigma fix obik ajánlottak, nem túl drágák, de nem is gagyik)

Hosszú záridőhöz ND szűrő, és egy jobb (stabil) állvány (min 15-20 ezertől) kelleni fog.

Ha nem akarsz rá annyira sokat költeni, és később fejlesztgetni, előrébb lépni, obikat venni, akkor egy csúcskompakttal jobban jársz ilyen árban. (ezeken is lehet iso-t állítani, záridőt, blendét, stb.)

[ Szerkesztve ]

• pandur99

aktív tag

válasz Norbek #34694 üzenetére

Nikon D3200 + 18-105 VR-rel jobban járnál.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

Új hozzászólás Aktív témák