- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #22494 üzenetére
anno egy nikongay ismerősöm (azóta már letiltott) azzal fikázta az E520-asomat, hogy neki külön gomb van a WB-re is....namármost, oké, én is rátettem Fn gombra, de ő valszeg állandóan neonnal és izzólámpával kivilágított alagutakon és pincéken keresztül fotóz napfényben, hogy szükség legyen eme dedikált gombra
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Igen, a második tárcsa hiányzik a NEX3-on (illetve tulajdonképpen még egy rendes sincs...). A Canonnal is mindig Av-ben fotóztam, az első tárcsa volt a blende, a hátsó palacsinta meg az expókorrekció. Élességet manuálisan szinte soha nem állítottam, a középső fúkuszpont gyors és pontos fókuszálást adott. (kivétel néhány agyon-közgyűrűzött makrófelvétel, az természetesen MF-fel készült).
A kis NEX egyetlen tárcsája is igen szerencsétlen, túl könnyű fordítás helyett véletlenül megnyomni valamelyik oldalát.
Amúgy érdekes, hogy ezzel a kis gyösszel viszont legtöbbször a DMF-et használom, focuspeakinggel. Nekem tetszik, bevált, az AF meg úgy alapból lassú, és gyakran téveszt is. Most, mióta megvettem a fix 50-est, megint kezdek kedvet kapni a kattogtatáshoz. (Az előző két évben alig fotóztam, ráuntam a cipelésére is. Csak a kirándulásokhoz, motorozáshoz kerestem helyette valami pici, olcsó vackot, de a "csúcskompaktok" képminősége a kis érzékelőjük miatt számomra elfogadhatatlan kompromisszum lett volna. Tavaly éppen akciózták a kis Sony-t, ezért lett ez, de vásárlás előtt rengeteg mintafotót végig nézegettem, így végülis tudatosan választottam. Az optikai kereső hiányzik a legjobban, rémes dolog LCD-n komponálni, főleg ha még a focuspeaking is be van kapcsolva...
)
-
madgie
titán
válasz
Print vagy Share, voltak azért régebben facepalm-os gombjaik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest