Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rapid136

    őstag

    válasz NandorHUN #47879 üzenetére

    A probléma ott szokott lenni hogy mindenki olcsón akarja megúszni...
    Ez technikai sport, minden hasznos tudás és ujitás a gépvázban pénzbe kerül, a rossz döntések szintén. Megveheted most az olcsót, aztán lehet kicsit később amikor rájössz a korlátokra már nem tudsz csak komoly buktával kiszállni. Az épkézláb nem igazán definició :-)
    Egy tükrös vázzal sétálni a városban hosszú távon nem túl kényelmes, egy MILC simán zsebrerakható. a portrézni akarnál később kinai adapterekkel filléres manuális fényerős fix objektivekkel egész egzotikus háttérmosást tudsz varázsolni.
    Lehet a mostani döntéseddel nem lesz sikerélményed, mert a géped nem tud annyit amit amennyit vársz tőle, vagy épp nem tudod kihozni belőle.
    Mondjuk ha befizetnél egy fototanfolyamra akkor egy kicsivel könnyebben menne a dolog mert a szakmai tudással lehet kompenzálni a technikai fogyatékosságokat.
    Dönteni senki nem fog helyetted, a nagy gyártók még a DLSR vonalat lovagolják meg mert a nevükkel eladnak bármit, a Sony, az Olympus/Pana és a Fuji már rég kiszállt a tükrösből (vagy benne se volt), a Nikon most lép be.
    Szóval nem nagy oddsot ajánlanának a bukmékerek arra hogy hamarosan komoly túlkinálat lesz a belépő tükrös vázak használt piacán.
    Természetesen filmes géppel, kéz élességállítással, 6 mpixeles digitális géppel és társaival is lehet gyönyörű képeket készíteni, de csak akkor ha van mögötte tudás.

    Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Új hozzászólás Aktív témák