Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xXxian

    senior tag

    Sziasztok.

    Előrebocsájtom, hogy nem szeretnék semmilyen flame-et vagy hitvitát kirobbantani.

    Csak gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha valakinek mindez segítségére lesz. Vagy, lehet én tanulok majd belőle, ha leírjátok mit csináltam rosszul.

    Szóval a történet:

    "Vettem egy állványt. Ez lehetőséget adott arra, hogy megnézzem mennyivel tud többet a Nikon a Pentaxnál.

    Tegnapelőtt lőttem pár képet. Este, állványról, ISO100, mindenféle rekesz kb 4 és 9 közt, az ennek megfelelő záridővel.

    Ekkor ért az első meglepetés: A Pentaxszal (50-200) lőtt képek egyértelműen tisztábbak, élesebbek voltak.

    (Pentax egyébiránt igen okos masina. Nem tudtam róla, most vettem észre 2 dolgot. Az egyik az, hogy ha időzítve használom, kérnem sem kell, automatikus a tükörfelcsapás!!! Tehát exp gombra felcsap, 2 mp múlva kattan a zár. A másik az, hogy időzített üzemmódban AUTMATIKUSAN kikapcsolja a stabit, ami megint csak jóság, nem kell a menüben szórakozni vele).

    Szóval, a tegnapelőtt lőtt képekkel kapcsolatban kerestem az okot. Hogy mit ronthatam el, amiért alulmaradt a Nikon. Két dolog jutott tegnap du eszembe Az egyik, hogy bár Mup módot használtam, ezt nem tudtam összekötni az időzítővel, tehát az exp. gomb megnyomására ugyan felcsapta a tükröt, de kellett egy 2. click a kioldáshoz, szóval bemozdulhatott. A mások dolog amire gyanakodtam , hogy full zúmmal, 105mm-en használtam ahol már gyengébb lehet a minőség.

    Ti segítettetek, kiderült hogyan lehet Mup +Timer együtt, így tegnap este újból teszteltem. Két dolog is változott azonban...az egyik, hogy eszembe jutott, hogy ki kéne kapcsolni a VR-t az objektíven, ha állványról fényképezek. :) A másik, hogy kolléga volt szíves kölcsönadni a 700D 18-135 STM-et is, így 3 gépet teszteltem. ISO 100, VR/SR/IS on ill. off, spot fénymérés (egy kivilágított templom volt a téma) mindenféle rekesz 4-9 közt, s az ezekhez tartozó záridők.

    S az eredmény:

    Nem volt olyan beállítás, olyan kép, ahol ne egyértelműen a Canon lett volna a bajnok. Ez készítette a legélesebb képeket, szép csúcsfényekkel.

    Ez némiképp meglepett, mert mostanság illik szidni a Canon ős-szenzorát, a másik oldalon viszont mind a D7100, mind a 18-105 jó kritikákat kap.

    Ami ennél is jobban meglepett azonban az az, hogy második helyen a Pentax végzett a leátlagosozott (vagy átlagalattizott), műanyagbajonnettes, csavarosfókuszos 3 forintos üvegével.

    S igen, bármelyik beállításban a mindenhol dícsért 7100/18-105 végzett az utolsó helyen.

    Nem tudom mit mondjak..nem pont erre számítottam. De ahogy kértem a poszt elején is: mondjátok meg, ha valamit én csináltam rosszul!

    X

    Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

Új hozzászólás Aktív témák