- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Nem is rossz!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
ricsip
addikt
Átváltva fontról forintra 170ezer. És akkor még a hazai világklasszis áfa miatt biztosan csakis több lesz. Mondjuk legyen kereken 200 ezer. Egy 2lemezes noname Nas-ért. Aminek a szoftvere kitudja mikor szarik be. Egy év múlva is apdételik majd? A következő major OS is kijön-e rá, vagy az már nyögvenyelős nyekegős kínlódás lesz?
-
-
dabadab
titán
Átváltva fontról forintra 170ezer. És akkor még a hazai világklasszis áfa miatt biztosan csakis több lesz.
Nem valószínű, a UK ár már ÁFA-t is tartalmaz és itthon a nettó ár általában a külföldi nettó ár alatt szokott lenni.
#3 MaCS_70: Ez azért tipikus soho cucc, ahol a "ho" az a home rövidítése
DRM is theft
-
"A következő major OS is kijön-e rá, vagy az már nyögvenyelős nyekegős kínlódás lesz?"
Ez benne van a cikkben.
Az ÁFA kapcsán már írtak, de azt nem tudtam, hogy már a TerraMaster is no name, lol...
-----------------------------------------------------------------
(#5) dabadab: Pontosabban Small Office/Home Office. De azt bírom, hogy szó szerint az első mondatban szerepel, hogy hová szánta a gyártó.
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
rxmiss
tag
40W-os tap nem karcsu kicsit? ertem en h nem csucsterhelesen megy leginkabb egy NAS, de a proci tdp-je 15W, ket 18T-s vinyo is megeszik 6-7W-ot fejenkent iras/olvasas kozben, plusz a memoria, halokartya, esetleg USB eszkoz is... biztos kitalaltak valamit a vinyok inditasara is, mert pl egy wd red beszippant par pillanatra 20W-ot is akar. bar gondolom ha a 40W keves lenne, nem ezzel adnak.
-
.mf
veterán
Elég szép felárat kérnek el...
Aliról temérdek N100-as minigép van 150 euró környékén, néhányban annyiért már 16 GB RAM és egy kisebb M.2-es SSD is van. 3.5" SATA lemezeket fogadó házzal ugyan még csak kevés van, de remélem idővel olyanból is egyre több lesz. Rá egy OMV, és féláron megvan...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ricsip
addikt
Mostanában már nem is nézem a syno árakat, mert csak felb*ssza az agyamat. Talán már 1 lemezes NAS is lesz tőlük, mert az lesz csak megfizethető árú. Cserébe én 1 lemezes semmit nem engednék NAS-nak hívni, akármennyire is nem hivatalos követelmény egy RAID1 ahhoz h. NAS-nak lehessen nevezni egy dobozt amibe diszket pakolsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Bocs, de ezzel nagyon nem értek egyet!
Illetve azzal igen, hogy nem hivatalos követelmény a NAS-okhoz a RAID1. Szerintem egyáltalán nem követelmény. Jelenleg három NAS-t használok, egy 4 és két 2 lemezest, korábban is voltak 2 és 4 lemezes NAS-aim. Mindegyikben egy HDD van/volt.
Miért ne hívhatnánk hálózati adattárolónak egy hálózati adattárolót? Hol van a névben benne az, hogy hány lemezen hogyan tárolódnak azok az adatok?
A RAID>0 egy rendelkezésre állást biztosító megoldás, egyáltalán nem triviális, hogy minden felhasználónak szüksége van rá.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
.mf
veterán
A szoftverre írtam, hogy ott az OMV; vagy Unraid, TrueNAS Core, amik szintén elterjedt ingyenes alternatívák, vagy más tetszőleges NAS-rendszer.
De ha szeretsz sok pénz kidobni az ablakon... akkor mondd, hogy melyik ablak alá álljak.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ricsip
addikt
A RAID mint tudjuk nem backup. De a népek backupot sem csinálnak. Aztán megy a sírás az adatmentő fórumokban szerte a világon, hogy a beszart 10T-s HDDről, vagy 2T-s SSD-ről hogyan lehetne visszahozni a "pótolhatatlan" adatokat.
Ezesetben a RAID1 legalább valami beépített védelem lehetne arra az esetre ha elszáll az egyik diszk. Ha a ransomware titkosította a volume-ot, az nyilván a tükör párján is ott lesz, szóval olyankor backup híjján marad a mélytorkos. De legalább a hw halálozás esetén lenne a lámereknek valami mentőkötél. Egy 1-lemezes NAS-ban maximálisan arra van utalva a jóember, h. tudatosan backupol mindent. Akkor már miért nem lehetne ez a backup közvetlenül a NAS 2. fiókjában levő eszközre?[ Szerkesztve ]
-
-
tibaimp
nagyúr
Lehet hülyeséget kérdezek, de ha összeraknék egy totál alap PC-t, kb a harmadából/feléből, az is megfelelő lehet NAS-nak? Vagy tudnak valami pluszt a gyári NAS-ok, amit egy alap PC nem tud?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
rxmiss
tag
nem hulyeseg a kerdes.
tudhatna pont ugyanazt, mint egy gyari NAS, de akkor neked kell osszelegozni a beallitasokat es a csomagokat, kezzel frissitgetni, kitalalni h jok-e egyutt a komponenseid.
de nezd meg .mf hozzaszolasat, leteznek dedikalt ingyenes szoftverek vagy disztrok a feladatra. -
Dr. Akula
félisten
RAID csak akkor kell, ha állandóan meg kell osztani dolgokat, és ne essen ki idő amíg lemezcsere van. De letöltő NAS-nak pl. totál felesleges. Megvárja a seed amíg elmész a bótba új lemezért.
"Akkor már miért nem lehetne ez a backup közvetlenül a NAS 2. fiókjában levő eszközre?"
Azt az elsővel együtt titkosítják le a hekkerek ransomware-rel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, ott vannak az ingyenes szoftvermegoldások, ezt senki sem vitatta.
Én elég sokat játszottam OMV-tal, és elismerem, hogy jó volt (azóta még jobb lett), sőt, azt is el kell ismernem, hogy nagyobb szabadságot biztosít, mint a gyári rendszerek, de köszönöm, nekem nem jön be az a vonal. Mint ahogy sok más felhasználónak sem.
Éppen ezért elég durva csúsztatásnak tartom azt, hogy ablakon kidobott pénz lenne gyárilag összeállított szoftveres (és hardveres) megoldások használata. (Akár NAS-vonalon, akár más területen.) Sokan vagyunk a családban, baráti körben, akik lazán össze tudnának rántani egy jó DIY NAS-t hardverestül-szoftverestül -- talán én vagyok az utolsó a sorban. És egyikünknek sem az a legfőbb gondja, hogy hová tegye a sok pénzét. Mégis gyári NAS-okat használunk, mert az idő és a kényelem nekünk megér annyit, amennyibe ez ez a hozzáadott érték kerül.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen