Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz Tin_Shield #25662 üzenetére

    + (#25663) bbkmachine

    Köszönöm szépen a válaszokat és az infókat!

    Épp most néztem meg ezt a videót és szerintem (így a témával ismerkedőként) nagyon jól összefoglalja a két kép közötti különbségeket: Nikon D5200 vs Canon T5i (700D) EPIC Shootout Comparison | Which Camera to Buy?
    A végén elmondja, hogy bár a technikai adatok és a képminőség a Nikon javára szólnak, egy kezdőnek nagyon sokat segíthet az érintőképernyő a kezelés miatt, sok frusztrációtól megkímélhet ami miatt esetleg hanyagolná a dolgot. Azért nem egyszerű a választás.

    A Pentax-ról bár tudom, hogy nagy múltú cég, de a másik két cég ismertebb, elterjedtebb, ez kiegészítő vásárlásnál vagy eladásnál szempont lehet.

    Igazából szerintem a MILC-et már kizárnám,már a DSLR kamerák mérete is inkább arra billenti a mérleg nyelvét. Bár itt van viszont a Pana G6 ami ha jól rémlik elég jó gép.

    Az is lehet hogy érdemes lenne megvárnom a D5300 utódját, ami elvileg nemsoká jön, és állítólag már érintő képernyővel, így egyesítve a fenti két gép talán legfontosabb előnyeit (képminőség és kezelhetőség). Persze árban az már feljebb lesz mint 186e Ft., amiért most a D5200-at kapni lehet az említett obival.

    Köszi a Media Markt ötletét, nem is tudtam, hogy ott ilyen gépeket is ki lehet próbálni, szerintem egy-két napon belül meg is látogatom az egyik üzletet :)

    (#25665) Econ: köszi, neki is esek! :)

Új hozzászólás Aktív témák