Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz torma1981 #15419 üzenetére

    A d3100 nem profi gép, automatán is tudod használni. Ha van benned némi kitartás és tanulási vágy, akkor megtanulod legalább alapszinten használni (nem nehéz), és akkor lényegesen jobb képeid lesznek, mint egy kompakttal. Ha pedig megtanulod a Lightroom program kezelését, akkor minimális erőfeszítéssel még nagyobb lépést tehetsz. Tehát akkor is jó lesz a d3100, ha teljesen automata módban használod, de az igazi előnyét nem ekkor adja ki, hanem akkor, ha megtanulod kezelni, és megtanulod a képek feldolgozását.

    És akkor még mindig ott lesz a fejlődés lehetősége, új objektív(ek), vaku, stb. Én is d3100+18-55 kombóval kezdtem, nem írom le, mennyi pénzt költöttem azóta a fotózásra... Én is ott követtem el a hibát, hogy bejöttem ide érdeklődni :DDD .

    Ha már most tudod, hogy nem akarsz a fotózással mélyrehatóbban foglalkozni, akkor vegyél egy csúcskompaktot, pl. az említett olympust. Lehet, hogy lesz hátránya a nikonhoz képest, de kisebb, egyszerűbb.

    Saját példával: a nikon d3100+18-55 (18-105) kombóval automata módban készült képeim semmivel sem jobbak, mint a fuji x10-zel (ez egy jobbfajta kompakt) auto módban készült képek.

    A VR az objektívben azt jelenti, hogy van benne stabilizátor. Amikor a kompaktoddal kevés fényben készítesz képeket, azért lesz bemozdult, mert a szenzornak kell fény a kép elkészítéséhez, és kevés fénynél tovább tartja nyitva a blendét. Ekkor megkapja a szükséges fénymennyiséget, de a kezed már a másodperc 15-öd, sőt, 30-ad része alatt is remeg annyit, hogy elmosódott lesz a kép. A VR objektívben van stabilizátor, ez a remegést egy bizonyos ésszerű határon belül ki tudja "iktatni".

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák