Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tazsam01

    tag

    Napi érdekes:
    Tönkrement a hűtőm, mármint nem a ventilátor hanem konkrétan a hűtő, arra tudok gondolni, hogy eldiffundált a folyadék a hőcsőből.
    Jó azért nem kell kétségbe esni, egy régi Silent Knight 2 hűtőről van szó amit valamikor 2007 tájékán vettem, akkor még a c2d CPU-ra, aztán 2013 után pedig egy fx-8350-et hűtött.
    A múlt héten többször melegedési probléma lépett fel, először persze a port takarítottam le a ház szűrőkről, de ezzel csak pár fokot nyertem, utána újra pasztáztam, felhasználva az utolsó otthoni pár csepp mx-4-et, ez sem segített semmit.
    Érdekesség, hogy 12 év és közel 24/7 használat mellett egyszer sem cseréltem a ventilátort, az nem volt zajos, valamit tudtak akik azt gyártották, most is hibátlanul pörgött.
    Már az is eszembe jutott, hogy a CPU forraszanyaga repedt szét a kupak alatt de utolsó próbaként eszközöltem egy hűtő cserét (Mugen 5 PCGH), a fokok teljesen helyre álltak.
    Tanulság nincs, csak mint érdekesség osztottam meg mert korábban még nem hallottam olyat, hogy maga a hűtő blokk veszítene drasztikusan a teljesítményéből, persze gyanítom nem gyakoriak az ennyire hosszú távú, akár évtizeden átnyúló tesztek.

Új hozzászólás Aktív témák