-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz fityere #37144 üzenetére
Jókor kérdezed, mikor már megvetted. De igazából egyiket sem, oda már kevés a TX3, bármelyikről is legyen szó. Nekem az FX6100-hoz is már határeset volt. Valami nagyobb, erősebb hűtő kell oda 12cm--es ventivel. Például Alpenföhn Brocken vagy Großclockner, esetleg egy Arctic Freezer A30.
-
IreN!CuS
őstag
válasz proci985 #37152 üzenetére
Elégnek elég lesz,de lehet érdemesebb lett volna hozzácsapni 1-2kt egy jobb hűtőért , nem pedig utólag kérdezősködni
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
agressiv
addikt
-
Max_218
tag
Sziasztok ! kellene egy jobb hűtő a gyári helyett,erre a procira . AMD Athlon II X4 645, 3100 MHz (15.5 x 200).
Nagyon hangos ebben a melegben ,kézivezérléssel is ,porszivó hangja van ,már alapjáraton 65% 3125rpm. És nagyon melegszik ígyis.
-
bluobluo75
őstag
-
endalon
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani néhány halkabb, de jó teljesítményű hűtőt i3-2100-hoz?
Kb 6-8000Ft lenne rá a keretem.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Max_218
tag
válasz Max_218 #37155 üzenetére
+ a játékok,10-20perc útán ,elvieselhetetlenül laggolnak. a vinyó is 46fok, a proci miatt ,most raktam átt a gépen belűl ,de ígyis 65fok a proci ,+ a vinyó is 46 ennek köszönhetően ,esetleg a házba kellene 1-előre 1hátra várom a javaslatokat.mert nemlehet játszani,+ filmet néznisem.mert azis akad
-
regener
veterán
Ma megnéztük egy Xigmatek Gaia-val és túl magas (159mm) már nyomta a gépház oldalventijét ami rugalmas valamennyire, de nemtudom hogy jót tesz-e neki. A Brocken 158mm de még biztos azis hozzáfog érni a házventi közepéhez. (19cm*25mm-es előre felszerelt)
Most így maradjon a döntésem a Brockenen vagy alacsonyabbat válasszak?
Már néztem is 2-t ami magasággban jó lenne és maradna pár mm:
Alpenföhn GrosClockner RevB 157mm
Alpenföhn Nordwand RevB 155mm[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Max_218 #37161 üzenetére
Árat nem mondtál, mennyit adnál érte.
Ha jól látom ehhez a sima aludarab, hőcsőmentes borda van igaz? Igen, azt illene lecserélni. A vinyót pedig úgy tudod hűteni, ha a gépház elejébe teszel egy ventit, bár nem tudjuk mekkora fér oda, és akkor a vinyót odateszed eléje, ha van ott 3.5-ös tartó neki. -
Steelmanus
addikt
válasz regener #37162 üzenetére
Sziasztok!
Jo hogy jelezted, milyen hazad van? Ha jol ertem akkor ha az oldalventit leszamitjuk maradna kb 25 mm hely, azert kerdem a hazat, mert jo tudni hogy mihez ne ajanljuk a Xigmatek Gaia-t es a hasonlo magassagu hutoket.
Fel is szereltetek a hutot, tudnal valamilyen infot adni a konfigrol es hofokokrol?
Az egyik legolcsobb huto azert kerdem.[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
Egy kis beszámoló:
Vettem egy Noctua NHC12PSE14-et, ugyan nem volt a legolcsóbb, de máris nagyon elégedett vagyok vele.
Intel 651 P4-es procit full passzívan 55 fok környékén tart, ha pedig rákapcsolom a hozzá adott 14cm-es ventit, a legalacsonabb fordulaton (750 rpm, amelyet a gyári adapterrel érek el) 35 fokon tart. És teljesen zajtalan...
35 celsius fölé még a legnagyobb kínzások, tesztelések között sem emelkedett.További előnye (amiért erre esett a választás), hogy a venti az alaplapra merőlegesen fúj, így az eddig brutál forró FET-ek is teljesen hűvösek maradnak.
-
Quiwer
csendes tag
Szeretnék hozzátok fordulni egy kis segítségért.
Vettem egy FX-8120-at és a gyári hűtője nagyon hangos.
Tudtok esetleg valamit ajánlani olyan 9000-10000 FT körüli árban?
SPIRE TherMax II vagy COOLERMASTER Hyper 212 EVO néztem eddig. -
regener
veterán
válasz Steelmanus #37165 üzenetére
Ilyen házam van csak a "Magyar változat". (idehaza csak olyan kapható ami ugyanígy néz ki kívülről, viszont felsőtápos, kábelmenedzsement sincs és az első venti előtt nincs porszűrő csak az előlapi takarókban, viszont hely van, szóval nincsen útban semmi szellőzni jól tud)
200mm széles:
25mm az oldalventi, 8mm magas a proci és 9mm magasan van az alaplap a ház oldalától.
Így pontosan 158mm hely marad a hűtőnek ami a Brocken magassága, de lehet nem mérten pontosan mert a 159magas Gaia tete eltolja az oldalventi közepén a ház oldala felé kb 2-3mm-el mert az rugalmas. Viszont pont a hőcső ami elnyomja (ergo kaphat a hőből) és szerintem az az elnyomás sem tesz neki jót.A hűtőt felszereltük de nemvolt bekapcsolva a gép, mivel már késővolt (9után valamikor) és havernak mennie kellett haza.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz regener #37169 üzenetére
Koszonom a pontos valaszt, arahoz kepest jo haziko, es igazad van, nem jo ha fizikai kontaktus van a huto es az oldalfal kozott. Erzesem szerint keves az az 1 mm kulonbseg a Brocken javara, keresni kellene meg alacsonyabb hutot. Inkabb egy Alpenföhn Nordwand RevB
Magasság 155mm na es a 2x5 db 8mm-es Heat Pipe Direct Touch technológia sem elhanyagolhato szempont, es alig dragabb. -
nagyúr
Sziasztok!
Egy i5 2500k-hoz, lightos tuning (max. 3,5 ~ 4 GHz) esetén elegendő egy Arctic cooling Freezer 11 LP? A hűtőt elvileg 100W TDP-ig ajánlják, az i5 2500k pedig, ha jól tudom 95W-os.
Nem nagyon szeretnék nagyobb hűtőt, úgyhogy ha ez nem elegendő, akkor inkább nem overclockolok.Köszönöm a segítséget.
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy Cooler Master CM 690 II Advanced USB 3.0 házam van (méretek: SZ 21,40 cm x H 52,80 cm x M 49,60 cm). Melyik processzorhűtőt válasszam bele?
Alpenfohn Himalaya
vagy
Alpenfohn K2 CPU-Cooler - 120/140mm?
Elférne benne valamelyik, hogy ne kelljen barkácsolni? Illetve magas profilú rammokkal lenne gond a beszerelésnél (CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9)?
Elôre is köszönöm a választ!"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Steelmanus
addikt
válasz Tengri #37178 üzenetére
A hazzal nem lesz semmi gond, ha ezeket valasztottad es szerintem jo valasztas akkor itt a hivatalos gyari oldal a procihutokrol Alpenföhn itt ellenorizheted letoltheto *.pdf formatumban a ket kivalasztott huto adatait.
Himalaya itt a Abmessungen opciot kell letoltened ebben az all 47,5 mm a talpazattol mert legalso lamella de erre ha raszereled a ventit az ra fog logni a memoriara, igy ez esetben az nem javasolt.
A K2- nel szinten Abmessungen tartalmaza az adatokat itt mar a lamellak kozott helyezkedik el a venti ezzel mar nincs gond, viszont az also lamella itt mar 43.2 mm
Ezek a hutok talapzatatol mért tavolsagok vagyis a proci kupat tetejetol mért tavolsag, ehhez meg +ban hozza kell adni 10-15 mm-t amennyivel kiemelkedik a proci a lap sikjabol.
Igy megkapod az aktualis magassagot kar hogy a Corsair oldalan nincs ott a fizikai meret ezt Neked kell lemerned hogy milyen magas a lap sikjatol merve.
Ha valasztanom kellene akkor a K2-t valasztanam.[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz Steelmanus #37179 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
A HIMALAYA azért tetszet mert a leírásánál ez szerepelt:
- Univerzális rögzítés AMD 939/AM2/AM2+/AM3, Intel 775, 1156, 1366 bármilyen processzorhoz
- Keskeny kialakítás, hogy a magas hűtőbordájú rammodulok is elférjenek (KIFEJEZETTEN EMIATT VÁSÁROLNÁM MEG)
- Stabil rögzítés, bárki könnyen beszerelheti
- 6x6mm-es Heat Pipe Direct Touch technológia
- Vibrációmentes ventillátor rögzítés
- 140x140x25 mm hydro bearing ventillátor
- 4pin, kábel 300mm PWM
- 300-1100 rpm
- élettartam 50000 óra
- Halk működés 19dB
- Magasság 164mm
- Súly 650gr
- Második ventillátor felszerelhető extrém körülmények esetére!!!
- Nikkelezett alumínium lamellák javított cirkulációval
- Garancia 2 év"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
regener
veterán
válasz Steelmanus #37175 üzenetére
Előző egyik postomban pont a Nordwandot néztem, már megvan rendelve, holnap elvileg jön is mert 14:00 előtt volt éppen rendelve
-
regener
veterán
válasz Tengri #37178 üzenetére
Ez az alaplaptól is függ, hogy milyen távolságra vannak a ramslotok a processzor foglalatától, hogy mennyire lóg oda a hűtő, illetve hogy miylen irányban szereled fel.
Milyen alaplapod van?Ha a ház teteje felé fújja a procihűtő majd a meleglevegőt akkor Himalaya esetében a processzor középétől mérve a ramok felé 7cm szabad hely kell, a Himalaya bordája 4,75cm-en kezdődik, szóval az a memória nem fér be alá, csak mellé ha a ramslotok odébb vannak mint a cpu közepétől mérve 7cm.
Viszont ha a gépház hátulaj felé van bekötve akkor a proci közepétől mérve 2,75cm-re hat ki a borda, úgy már simán elfér szerintem bármilyen alaplapon.
[ Szerkesztve ]
-
TomZoy
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Mivel a gyári hűtőm iszonyatosan elkezdett búgni (már-már a fejem fáj tőle), arra jutottam hogy le kellene szerencsétlent cserélnem. Már csak az lenne jó tudnom mire, ebben kellene némi segítség.CPU típusa:
QuadCore Intel Core i7-2600, 3500 MHz (35 x 100)
[gyári órajelen, s nem is tervezem ezt módosítani, meg vagyok elégedve vele így is]Alaplap típusa:
ASRock Z68 Pro3
[a hely miatt a proc. foglalat körül]Tehát nem nagy-darab, high-end hűtőben gondolkodom,
viszont ami határozottan szempont lenne, hogy halk legyen amennyire csak lehet.(folyadékhűtésre nincs jelenleg pénzem sajnos)
Illetve, hogy valami használhatóbb felfogatása legyen, mint a gyárinak, mert az valami borzalmas. Mondjuk fém csavarok, nem ilyen csavargatós-reteszelős műanyagizék =S
Az ár pedig, olyan 10E huf, ha ebben a tartományban van használható darab.Illetve még annyi, hogy ne csak 1-1 darabot írjatok légyszíves, mert jelenleg nem Magyaro.-n vagyok, s itt nem biztos hogy be tudom szerezni azt, ami otthon elérhető.
Előre is köszönet mindenkinek! -
Potzee
addikt
válasz proci985 #37188 üzenetére
Thermalright HR-02 Macho!
Bár a konfig nem egy világverő darab, de hátha érdekes lehet másoknak is...
Csak netezés közben...
Intel® Pentium® Processor E5300 (2M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB)
ASUS P5G41, 4 GB Kingmax DDR3 1333, 320 GB SATA HDD, int. 4500HD, DVD-RW
Gigabyte SuperB GE-R460W táp ( alsó tápos házban a táp venti felfelé fújja a levegőt)
NZXT Tempest 410 ház (ShellKretor )
Thermalright HR-02 Macho venti nélkül full passzívan! (házhűtő nélkül!)
Szobahőmérséklet: 30 C fok
Processzor hőmérséklet: 42 C fok[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Devilhun_HUN
aktív tag
helló mindenki.
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Univerzális hűtöm van
Az a baj hogy amd-s procinál felfele fújja a levegőt rá tápra ami nem jó.
A proci jelen esetben is 60 fokos ami szintén sok.Nem lehetne megoldani úgy hogy hátrafelé fújja ki a levegőt?
Help?
Mi a vélemény erről a hűtőről (Arctic Freezer A30)?
[ Szerkesztve ]
Youtube csatorna: Devilstudio 2015™
-
regener
veterán
válasz Devilhun_HUN #37195 üzenetére
Csak megfordítani tudod eszerint:
Mounting Directions for AMD Sockets[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Szerintetek milyen hűtőt kéne vennem az i7-2600k-m hoz, mivel a gyári elég gyenge
Én egy Xigmatek Gaia-ra vagy egy Arctic Freezer 13-ra. Kb ilyen áron ti mit ajánlanátok ? (Az nem baj ha olcsobb, de ilyen nagyon drágákat légyszi ne irjatok!) Nagyon kösz a segítséget.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Devilhun_HUN
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest