-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz lukaszokni #37600 üzenetére
Mindegyik típusnál belefuthat az ember egy hibás példányba...van ilyen...
Alapvetően az Arctic cuccai - szerintem - ár/érték arányban nagyon jók. Az egyik gépemben egy Alpine 7 GT dolgozik egy Intel E2180-as procin, 2 éve némán, hibátlanul.
Az egy kicsit meglepő, hogy a Freezer 13 Pro-nál a nagy venti szarakodik, nem a kicsi... a nagy AC ventikről csak jókat hallottam eddig...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Acosmicjoke #37595 üzenetére
Ehhez mit szólsz?
Scythe Shuriken Rev. B
[link]
Ez 10k alatt van és oldalra fúj...
Van még a Samurai ZZ de az alig olcsóbb és csak 9cm-es ventivel van...
A többiek hátha tudnak olyan toronyhűtőt, amit nem csak két irányban hanem négy irányban is - 90 fokkal elforgatva - akár a ház eleje ill. hátulja felé néző ventivel is fel tudsz tenni AM2-re.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Potzee #37601 üzenetére
Igen, én is azért bátorkodtam megvenni, mert írták sokan, h ár/érték arányban nagyon jó.
bluyoo: Na igen, de ha beszarik az alsó is, akkor már végképp kuka, mert az nem cserélhető.
A nagyot még megoldom úgy, h veszek egy sima 12centiset és postásgumival felrakom.mAtx4ever!
-
Steelmanus
addikt
válasz lukaszokni #37600 üzenetére
En is belefutottam egy masik gepen ami nem is az enyem, az Arctic F13 Pro-ba. Inkabb visszavettem mert az ajanlasomra vette a Baratom, es nagyon merges vagyok magamra is, ezert vettem vissza. Neki meg jo volt hiszen parhonapos, de tudom hogy az a kis vacak a talapzaton hamar megfogja adni magat, de hogy mar a nagy ventiben sem lehet bizni az mar sok. Jelenleg egy hasznalt Alpenföhn Nordwand teljesit szolgalatot egy AMD FX 4100-on.
-
Fl3x
aktív tag
Én tegnap rendeltem egy Arctic F13 de a simát nem a prot de ha ennyi gond van vele akkor lehet visszamondom :\
" Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy hány ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!"
-
lukaszokni
aktív tag
-
Potzee
addikt
válasz lukaszokni #37604 üzenetére
Mennyi az AC Freezer 13 Pro? 9k
Merlinnél veszel egy Alpenföhn GrosClockner-t vagy egy Triglaw-ot
...ha ezen beszarik a venti, teszel rá egy Be Quiet! Silent Wing -et...[ Szerkesztve ]
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Potzee #37608 üzenetére
Ma megkérdezem a boltot, hogy van-e bármilyen lehetőség, hogy visszavegyék. Ha pénzt nem is adnak vissza, akkor le tudnám cserélni Be Quiet!-re, azt forgalmaznak.
Eladni aprón meg nem akarnám, ki kívánna másnak rosszat.Ha meg nem mennek bele, végülis nem vagyok omega gémer júzer 24/7, úgyhogy szerintem azért 2 évet csak ki fog bírni a kis venti is..
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
Fl3x
aktív tag
válasz Potzee #37608 üzenetére
van ismerettségem kiskerben és így az Arctic F13 simát 5,5K ba hozzák újonnan, merlinnél meg 8,6 a hűtő meg gondolom 2k a szálítás az már majdnem duplája. nem tudjuk melyik nagyker foglalkozik Alpenföhn hűtőkkel sajnos :\
[ Szerkesztve ]
" Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy hány ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!"
-
Acosmicjoke
csendes tag
válasz Potzee #37603 üzenetére
Scythe Shuriken Rev. B Ezzel ha jól olvastam utána az a probléma hogy 125w-os processzorokhoz túl gyenge, meg az is necces hogy a ramok mellé beférne-e, bár ha másik slotba rakom őket akkor valószínűleg nem lenne gáz. Szerintem rá fogom szánni magam az evo 212-re csak lehet hogy az se férne el, a gyártó honlapja azt írja hogy a méretei: 120 x 80 x 159 mm. Nem világos hogy a 159mm az a gép oldala fele van, vagy függőlegesen, bár valószínőleg ez előbbi esetben a gép oldalától nem férne el, a másikban pedig a táptól.
-
fntastic
aktív tag
válasz lukaszokni #37611 üzenetére
Vásárlástól számított 8 munkanapon belül visszacserélik elvileg.
-
Potzee
addikt
válasz Acosmicjoke #37614 üzenetére
A házad adatlapja szerintCMelite335 elvileg elég sok proci hűtő belefér...
Maximum Compatibility CPU cooler height: 163mm / 6.4 inch
A 10k limit akasztja meg a dolgot...[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz Acosmicjoke #37595 üzenetére
Esetleg: GrosClockner (157mm magas)
vagy: Thermaltake Contac 29 BP (159,5mm magas)A 9cm-es ventisnél szerintem jobb a 12es.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Processzor: I7-3770 K
Videokártya: Sapphire HD7870 OC
Alaplap: Asus P8Z77 M pro
Ház: Fractal Design Arc Mini
RAM: CORSAIR 16348MB Vengeance Low Profile DDR3 1600Mhz CL9 QUADKIT CML16GX3M4A1600C9
Táp: FSP Aurum Gold 600W
SSD: CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F120GBGT-BK
HDD1:SEAGATE 1000GB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
HDD2: WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
Monitor: DELL U2212HM
CPU hűtő:Xigmatek Gaia SD1283
Optikai egység:LG CH10LS28 Fekete
+billentyűzet,egér,webkameraEz így jó lesz,ezzel a táppal,hűtővel?
-
sumermen88
tag
válasz Kezdő vagyok #37620 üzenetére
Szép kis konfig lessz belőle! Teljesen jó!
-
Steelmanus
addikt
válasz Kezdő vagyok #37620 üzenetére
Szia!
Ehhez konfighoz es a benne levo videokarihoz es hozzatarsulo 200 W-nyi hőt elfogja viselni ez a kicsi haz? Eleve a GPU kozel kerul a CPU hutohoz, ami igy bar eleg lenne a procira, de alatta fűt rendesen a VGA persze csak jatek kozben.
Ez meg akkor is igaz ha az osszes huto uzemben van, mert ha a haz tetejen levok dominalnak, athuzzak a meleget a procihuton. En nagyobb hazban gondolkodnek. -
lukaszokni
aktív tag
válasz lukaszokni #37611 üzenetére
Na. Nem kellett kérdeznem semmi, kicserélték a Freezert egy újra.
Plusz gariidő kitolva ismét egy évre.
Egy jó pont az iPon-nak.mAtx4ever!
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Steelmanus #37622 üzenetére
Milyet ajánlanál?
Feltétel lenne az előlapi USB 3,minimum 2 darab. -
proci985
MODERÁTOR
válasz Kezdő vagyok #37624 üzenetére
annak a háznak elégnek kell lennie. legrosszabb esetben beraksz még egy ventit előre, de az Arc mini pici és nagyon jól szellőzik. procihűtő is elég.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Savanya
addikt
válasz Kezdő vagyok #37624 üzenetére
Házzal semmi gond szerintem , de a tápból valami modulárisat választanék . CPU hűtőből erősebbet választanék ,igaz ha nem lesz tuning akkor tökéletes , de arra is jó 2db AC F12 PWM ventivel .
[ Szerkesztve ]
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Savanya
addikt
válasz Kezdő vagyok #37627 üzenetére
Tápból : [link] , de maradhat FSP Aurum is ,de túl rossz a 600-as kábelelosztása és alig drágább az 550M belőle ami moduláris : [link]
Házba vennék még 2db Revoltec 14cm-esventit és máris tökéletes a szellőzése / ezeket oldalra és felülre raknám / [link] .Mobilszámom: 70-516-8068
-
Kezdő vagyok
őstag
-
Apollo_21
addikt
Hőfokokban jártas ember megerősítését kérem
A hőértékeknél..a magonkéntit kell figyelembe venni vagy nem?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Savanya #37626 üzenetére
AC nem rossz, de a gyárit nem cserélném rá. ACk ár/érték arány bajnokok és nagyon olcsók, szóval abszolúte azért annyira nem jók. szerk: szintén tapasztalatból egy pro pwm alapján mondom, hogy szerintem kifejezetten budget megoldások. más kérdés, hogy sokkal jobb ventikhez vagyok szokva.
140es házventiből is inkább slipstream. oldalra szvsz tök fölösleges a venti, elöl 2 hátul 2nek bőven elégnek kell lennie kb 250-300Wra.
Kezdő vagyok: ez is jó elvileg már ennek is van usb3ja (midi nagytesónak van), picit zártabb mint az Arc, de 300Wra ez is bőven jó. és halk.
Apollo_21: passz, topikjában kérdezz utánna.
[ Szerkesztve ]
-
Savanya
addikt
válasz Kezdő vagyok #37629 üzenetére
Szerintem mindkettő tökéletes választás ,bár úgy tudom már a P8Z77-M Pro lapot nem forgalmazzák .
-
Kezdő vagyok
őstag
Értem és köszönöm,de Ti ezt hol látjátok,hogy van neki elöl 2 USB3 aljzata?
Én tök hülye vagyok hozzá.A leírásban van?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Kezdő vagyok #37634 üzenetére
specifikáció. egyébként mind az arc mininek mind a define mininek csak egy usb3ja van és két sima, szóval ha kell kettő az előlapra, akkor lehet tovább kell keresned.
de ez ebben a topikban eléggé off.
-
fallenag87
csendes tag
Végre megérkezett tegnap a HR-02 Macsó, szép új dobozba van csomagolva nem az eddigi szimpla karton, azt mondta az eladó ez az első amit eladott.
Valamit állítása szerint csiszoltak rajta de nem tudta megmondani mitEgy gyors összegzést írnék a tapasztalatokról:
Kibontásnál ami legelőször feltünt az hogy nincs benne csavarhúzó, ez később gondot is okozott..
Ami másodjára eszembe jutott róla az volt, hogy hogy a fenébe fog ez beférni a házamba.
Összerakása szerintem egyszerű, a szerelőnyílás sokat segített, így nem kellett kivegyem az alaplapot.
Az első nehézség akkor jött amikor hosszú szárú csavarhúzó kellett volna amivel a leszorítót be tudom csavarni a hűtő alatt, ez nem volt így félig becsavarva betuszkoltam alá a hűtőt. Ezzel a mozdulattal le is kentem a paszta kb felét az aljáról
Na mindegy is végül csak sikerült berakni, majd mikor elindítottam a gépet negyed óráig néztem a fekete képet, mert semmi se történt, aztán megláttam hogy nincs tápkábel az alaplapra dugva (ez ugye a hűtő alatt csatlakozik). Jó kis 10 perces csata volt mire a hűtőt elforgatva be tudtam tuszkolni a helyére a csatit, mert leszedni hosszú csavarhúzó hiányában ugye már nem tudtam
Első alkalomhoz képest egész jó lett, stabilan áll, nagyon jól hűt és alapjáraton nem sokat lehet hallani belőle.6 házhűtő segíti a dolgát szintén minimum fordulaton, hűvös szobába IDLE 36-8 körüli a kupak és befér a Bitfenix Shinobi ablakos házba is igaz a plexi vagy kicsit hozzá ér vagy max 1 mm-re vannak tőle a hőcsövek végei.
Köszönöm a segítséget és tanácsokat mindenkinek
-
Steelmanus
addikt
válasz Savanya #37633 üzenetére
Milyen procira tetted? Ha jol ertem a Revoltec-et tetted ra, igy mar megfelelo Szamodra?
En is Gaia-t vennek es SWiF2-tennek ra, de mar "lebeszeltek" rola igy keresem a megfelelo ventit, proci985 regebben ajanlott jo hazhutoket de 140-es meretben nezegettem a 120-as verziokat (slipstream) majd megerosit ha nem jo valasztas prochutore. -
kovimre
tag
Sziasztok! Milyen hűtőpasztát ajánlotok? Neten kevés friss infót találtam, mindegyik 3-4 évvel ez előtti írás. Jelenleg kettőt tartok szem előtt: ARCTIC MX-4 - Liquid Pro. Szóval melyik rendelkezik jobb hőátadással? Netbook-hoz kellene.
-
kovimre
tag
válasz kovimre #37639 üzenetére
Ahogy nézem, megtaláltam a választ
-
Savanya
addikt
válasz Steelmanus #37638 üzenetére
Volt fent 2500K-n , 260K-n és 3770-en is . Nem revoltecet tettem rá mivel azt csak házventinek ajánlottam , nekem thermalright ty-140 venti volt rajta / olcsó , halk és nagy légszállítású /. Elégedett vagyok a hűtésével ,kivéve a lefogatót . Kár volt váltanom mert a mostani mellett nem fér már el a magas bordás ramom .
-
Steelmanus
addikt
válasz Savanya #37641 üzenetére
Ertem, azt hittem hogy amit ajanlottal hazhutonek, annak a 120 mm-es valtozatat raktad ra.
Revoltec RL039 -
kromatika
veterán
sziasztok.haverom szeretne venni egy brockent,ismerőstől. a dobozára nincs ráírva hogy 1156-at kompatibilis felfogatások lennének hozzá.775,1366,és am2 szerepel a dobozon.ezek a felfogatások vannak hozzá[link] szerepel itt az a felfogatás ami 1156-1155-re kel?
-
myckey
veterán
szeva mindenki!
most vettem egy(még érkezőben van)In Win Dragon Slayer házat.
ebbe menne(ha minden jól alakul)egy i5-3570k CPUna már most ez mATX ház,de az oldala ki van emelve(ahova 4 ventit lehet fabrikálni)
ha jól láttam,valami 150mm-es proci hűtőt írtak a leírásban.magasságára értve
na már most,az ilyen 150 pár magasságúak,szerintetek beférnének?nem tervezem leszedni az oldalát,mert ugye ha berakok még 4 ventit,akkor az is tuti jó lenne.
szóval szeretném kihasználni mind a 8 vent.helyetti milyen hűtőt ajánlanátok bele?
http://merlinhardver.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=1580&category_id=159&option=com_virtuemart&Itemid=80
ezt néztem,de ugye ez is 160mm"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Dark KillerX
addikt
Ez a hűtő megér 5k-t [link] ,és hogy beérne egy CM 370-es házba?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- OLED TV topic
- Autós topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Építő/felújító topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest