-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aullah
tag
Az a baj, hogy a szoba, ahol a gép van... a legmelegebb szoba a lakásban: erkélyes és egész délután ide süt a nap. Ember kimegy az ajtón, belép az előszobabába... maga a felfrissülés. Gondolom azt meg le sem kell írni, hogy csak most ebben a dög melegben ilyen.
Csináltam egy képet, bal oldalon játék közben... mondjuk most nem ment fel 90re, de esküszöm, láttam már.
Egyelőre CSAK CPU hűtő kéne, ház nem. Remélhetőleg jövőhónapban meglesz új alaplap meg memória, akkor lehet házról is szó majd, de most csak cpu hűtő kéne. Nem tudom milyen árban vannak... 7-8e körül kéne. -
Aullah
tag
Ja és még valami: a speedfannél, a Pwm1-2-3 melyik ventillátort jelenti? Mert nem jöttem rá.
-
Aullah
tag
válasz Tothgera30 #37956 üzenetére
Jól látom, hogy ez nem csak cput hűti?
Mindegyik alaplapon (msi nf520-c35) van ilyen kis izé, amire rá lehet tenni az alátétet vagy mit? -
myckey
veterán
Szevasztok!
Mi a véleményetek erről a hűtőről?
XigmatekPrimeSD1484
vele szemezgetek......igen jó eredményeket produkál a tesztekben,és még éppen beleférne a keretbe.
Néztem a Silver Arrow-ot is,de ő azért drágább,de alig jobb."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Formaster
addikt
válasz Tothgera30 #37962 üzenetére
Az fix, az sem mindegy mennyi pasztát tolsz alá, ha elég sokat, meg is főzheted a procit. Főleg mikor már szépen beszáradt.
-
myckey
veterán
válasz Tothgera30 #37962 üzenetére
akkor kinek higgyek?
csak a tesztek alapján dönt az egyszeri ember.......
DE,ha van itt valaki aki tud saját tapasztalatokat mondani,szívesen fogadom"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Tothgera30
Ármester
válasz Formaster #37963 üzenetére
Ezért mondtam én... ...és itt még magas fordulaton tolják nekik (1000-1300rpm), akkor alacsony fordulaton tuti elvérzik, így is akkora szélkerék van rajta hogy csak lesek. Rátenném mindre a Slip Sream 140-emet, fix 400rpm-en, és had izzadjon.
#37965 myckey: Vedd meg azt ami másnak is bevált, vagy ajánlott lett. Azzal nem lehet úgy beszopni, mint pl. anno a CM V8-al, vagy V10-el, mert ugye az újdonság varázsa és a hírverések miatt sokan megvették őket, és ár/érték arányban pocsék lett a dolog.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
dunc
nagyúr
Sziasztok
COOLERMASTER HYPER 212 EVO , hűtőt szeretnék felrakni egy FX procira,akkor ki kell szerelnem az egész alaplapot ? Néztem az oldalán a szerelési rajzot,de nem értem ! Pl merre áll a borda fx procin? A venti jobbra-balra van,vagy fel,le ? -
proci985
MODERÁTOR
válasz myckey #37965 üzenetére
tesztekkel vigyázni kell, jól kiválasztott ventin nagyon sok bukik. gyakorlatban a felsőkategóriában már azon megy el a rangsor, hogy szuper, vagy csak egy közepesen jó venti kerül a bordára.
SA elődmodellem van (IFX14), az SA felfogatásával és ventijeivel. 650rpmen (kb csendhatáron) még rendesen hűt, 2x1000-1100 körül nagyon szépen hűt és halk, 2x1300on meg kb hozza azt, amit az ember egy csúcshűtőtől elvár. pl 44fokos deltaTt 155-160Wos valós CPUfogyasztás mellett (3.6@1.48 egy q6600al, ez azzal a procival kb a még éppen elfogadható fesz 0.06os dropot is bekalkulálva).
csúcshűtő kell? halk műküdést akarsz kemény tuninggal? csendet akarsz tuninggal? 32fokos deltaTt akarsz alapfeszes tuninggal? vagy úgy gondolod, hogy csendben alulfeszelve 30fokos deltaT az elvárt tudás?
csúcshűtőt akkor kell venni, ha az ember vagy szénné akarja húzni a procit (alaplapot mondjuk megfelelően kell méretezni, nagyobb bordák eléggé rontják a lap szellőzését), vagy az ember tuningolni akar és mellette halk működést. esetleg alapórajelen kvázi csendet (csend értelmezésének tekintetében megoszlanak a vélemények). ebben a kategóriában pedig szerintem elvárás, hogy terhelve se hangosodjon semmi, és mégis elég legyen a hűtési teljesímény. illetve első esetben az ember úgyis vesz egy ipari ventit, benchelni... nekem is van a fiókomban.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tothgera30
Ármester
válasz proci985 #37971 üzenetére
"...csúcshűtőt akkor kell venni, ha az ember vagy szénné akarja húzni a procit (alaplapot mondjuk megfelelően kell méretezni, nagyobb bordák eléggé rontják a lap szellőzését), vagy az ember tuningolni akar és mellette halk működést. esetleg alapórajelen kvázi csendet (csend értelmezésének tekintetében megoszlanak a vélemények). ebben a kategóriában pedig szerintem elvárás, hogy terhelve se hangosodjon semmi, és mégis elég legyen a hűtési teljesímény..." - Ezzel teljesen egyet értek, nekem is csak a VGA-n hangosodik a venti, a többi fixre van belőve, általában 400 és 600rpm közzé, kivéve a 200mm-es, mert az pörög vagy 200rpm-et. Így azt tudom mondani hogy van egy halk, tuningolt, elég erős asztali gépem, megfelelő hűtéssel és szellőzéssel, így nyáron a dög melegben sem hangosodik (VGA-ra értem, mert a többi fix) jobban mint akár télen. Viszont talán a vinyó seek hangja, és a VGA hangja kezd zavarni, már ha megszoktam a csendet, meg ugye laptop előtt az a hang, bár ezzel együtt lehet élni, netezés alatt egész csöndes, játszani meg nem érdemes rajta, meg akkor megjön a zaj is, és inkább felállok.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
myckey
veterán
Na ha már ilyen szépeket írtok.....szeretem mikor van min merengeni
Válaszolva 1-2 kérdésre.:
Jelenleg egy A8-3870k APU van.
ezen szeretnék túladni,de a fene sem veszi meg,pedig full új
idővel egy i5-3570k jönne a helyére,ha a fent említett,akadály,elhárulnaHázam:In Win-DragonSlayer
ha ez számít...Szeretném a maximumot kihozni a processzorból,ha a szükség úgy kívánja.
nyilván nem akarok turbinát üzemeltetni,de ez a veszély,szerintem egy értelmes hűtőnél sem áll fenn.(zaj szintre értve)
nem vagyok extra érzékeny a házból kiszűrődő hangokra,szóval ennek nem is kerítek nagy feneket...Pénzem számít,de felesleges,1-2 fokos jobb teljesítményért nem akarok pénzt kiadni.(mármint,ha jóval többe kerülne az adott komponens)
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
Milyen cpu hűtőt ajánlotok 3770k-hoz ha olyan 4.5-5ghz körülire akarom felhúzni? -
Tomi13
senior tag
Tegnap beszereltem az új hűtőmet (Alpenföhn Sella) hát ég és föld a gyári amd ventilátorhoz képest. A tesztek alapján még jobb lenne ha tennék rá még egy ventilátort, a kérdésem az lenne hogy tudja valaki hol lehetne hozzá ilyen a kép bal alján látható vent. tartót?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Most valahogy nem találom a hűtőknek a specifikációját, ahol le van írva, hogy mekkora ramok férnek be alá. A G.Skill Sniper már magasnak számít? Elvileg ez 4cm, magasabb kicsivel mint a hűtő nélküliek, de pl a nagyobbak(legtöbb) elférnek még tőle? Azért kérdezem, mert ennek tekintetében cserélném a Vengeance-eket.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz KaiotEch #37981 üzenetére
Corsair Vengenanceből van LP (lowprofile), az normál magasságú, minden alá befér. ára is nagyon jó.
Aki21: Thermalright Silver Arrow mindegyik linkeltnél jobb picivel, és árban is picit alacsonyabb. szerintem vedd inkább azt.
Tomi13: gyorskötözővel fel lehet rakni... átlátszót használva ha ügyes vagy nem fog látszani.
[ Szerkesztve ]
-
Aki21
aktív tag
válasz proci985 #37982 üzenetére
hm... haverom most pont azt nézte ki magának. akkor lehet veszem azt énis. bár öszinte leszek nem mindha nagyon nézegetném de kinézetre legjobban dark rock pro 2 jön be legjobban de ha teljesitménybe nem olyan akkor mind1. és kb amugy mennyi a különbség? mennyire lehet ezekkel jol huzni am a procit?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz KaiotEch #37983 üzenetére
fekete is jól néz ki ám, főleg ha mind a négy bent van. meg nagyobb hűtők úgyis betakarják az összes foglalatot, szóval úgysem látszik.
hűtőfüggő. ha tényleg azt akarod,hogy bármi beférjen, akkor az 1.35ös -fehér- Vengenance LP tökéletes választás.
4cm változó, attól függő mivel használja az ember. egy Genesis/C14 alá már beférnek, Archon se problémás memekkel ahogy tudom.
Aki21: házba elvileg befér minden.
SA annyival jobb. Dark Rock Pro gyengébb, D14 1-2fokkal, de a Thermalright ventije jobb. bővebben kb ennyit várhatsz tőle.
ha kinézet fontos, akkor egyébként ott a Silver Arrow S2011 variáns, az kicsit extrémebb. vagy a Phanteks. mindkettő drágább, de kb a Phanteks jelenti a léghűtés csúcsát, pár fokkal az SAnál is jobb. esetleg az Alpenföhn K2 is ott az SA/Phanteks között, tudásban iés árban is.
Tomi13: . felfogatások beszerzése néha problémás, gyorskötöző viszont mindig akad.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Most csinaltam egy gyorstesztet Aida stab.teszttel +i7 920al.
Freezer 13 Pro 2 ventivel 1.12V Cpu Core : 55 fok max
Hyper 212+ ugyanazzal a 2 ventivel: 50 fok max
Itt elkonyveltem,hogy a Hyper jobb.Oke,de gondolkodtam,hogyha nagyobb a borda akkor esetleg jobban birja e a nagyobb feszt.
1.35V Core + 1.31V QPIHyper 212+ : 64-65 fok
Freezer 13 Pro: 59Szvsz meglepodtem,de igy marad a Freezer.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ricshard444 #37989 üzenetére
Nem kell meglepődni ezen. Nagyobb a bordaméerete a Pro-nak (134/96/159 vs 120/80/158) így nagyobb a hőleadó feület is és a ventije is 700rpm-el többet tud forogni a pro-nak.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ricshard444 #37992 üzenetére
Jól, csak ki kell várnod amíg megcsinálják a lapod. De aztán... ami a csövön kifér.
#nincsbennetarcsi
-
Peetyaa
tag
Megjött az új hűtőm! Gyors lefuttattam egy tesztet, és elégedett vagyok. Gyári hűtő 75 fok, [link] Ezzel meg 52fok. Majd alá vetem egy komolyabb tesztnek is kíváncsi leszek ott mit produkál.
-
05Steve
tag
sziasztok
amd a8-3870k processzoromra keresek valami proci hűtőt amire gondoltam Alpenföhn Triglav
nem tudom ez ebben az árkategóriában a legjobb e illetve lenne e másik fm1 alaplapra szerelhető megfelelő hűtő
a házam is cserés lenne egy Xigmatek Asgard Pro -ra cserélném a régi codegent
kérdések:
ez így jó lenne? az lenne a cél hogy minél szellősebb hidegebb és legfőképpen halkabb legyen szinte hangtalan, mert a gyári procihűtő főleg nagyobb rpm nél nagyon hangos, vagyis más hang nincs is szinte a házból csak az,
a procihűtőhöz adnak pasztát vagy külön kell venni? abból melyik jobb?
-
lukaszokni
aktív tag
válasz ricshard444 #37989 üzenetére
Szia!
A Freezerre hogy tetted fel a második ventit? Tudsz feltenni egy képet esetleg?mAtx4ever!
-
ricshard444
veterán
válasz lukaszokni #37996 üzenetére
Fuggolegesen volt a huto igy csak ratettem Mar szetszedtem a gepet mivel gondok vannak vele.
Vannak dolgok...
-
Rexcor
őstag
37976-ra valaki?
A ramok viszonylag nagy hűtőbordásak így lehet, hogy pár hűtő kiesik. -
dethroned90
csendes tag
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy nemrégiben vettem egy Fx 6200-as processzort. Viszont az alap hűtőventilátor nagyon hangos még 1500 rpm körül is. Ventilátor csere elég? Ha igen, akkor milyet ajánlanátok?
Vagy mindenképp néznem kellene egy másik hűtést?
Ha igen, az Alpenföhn Sella elég lenne?
Tuning nem lesz még mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest