- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtz
aktív tag
-
-
Möhe
addikt
Hali.
Segítséget kérnék tőletek,mert gépcsere lesz (főbb alkatrészek) és amit lehet meghagyok a régiből. A kiszemelt proci TDP-je 95Watt,elég lesz neki indulásnak az én régi CM Hyper TX-em? Tuning persze hogy lesz,de mértékkel. ELég lesz neki kezdésnek,vagy nézzek egy combosabbat? Ha igen akkor úgy ~12k a keret rá. Mik a lehetőségek? Hatékony legyen az a lényeg,ne csicsás világítós "gémerkúler".
szerk: 1155-ös foglalatra lenne
[ Szerkesztve ]
-
qantum
senior tag
helyén a katana 3 , könnyen lehet szerelni és tényleg nagyon halk
Melyik a jobb megoldás ha oldalt van venti ami befúj vagy hátul ami kifelé szív ?" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
HEGE1977
csendes tag
Helló !
I2500K Asrock Fatality laphoz milyen hűtő lenne érdemes .
A főbb szempontok hogy inkább halk legyen, de azért ne okozzon gondot neki a kicsit komolyabb húzás.
Egyenlőre Noctua a kiszemelt példányok egyike amelyik a legesélyesebb.
De ha van valami más ötlet ,hasonló hűtési teljesítménnyel akkor jöhet.Asrock P67 Fatality,Intel 2500k,Gigabyte 6970 OC, G35
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Zalman CNPS 10 performa cpu hütőt. Szép, nagy, csak az a bajom összeszerelése nem nevezhető egyszerünek. Tegnap este ~22 órakor bekapcsolás után beléptem a uefi-biosba és a proci éppen: 87-88-89-90 fokra ugrott fel.
A neten nem találtam normális videot ami 1156=1155 öt mutatott volna be. A hátlaphoz pl nem raktam be egy keretet-ez gond lehet?baloldalon a szabaláyzó fölötti fekete keret
Köszön a segítséget!
-
zuzu000
őstag
Hello
van egy silent knight 2-m, es az a kerdesem,hogy ennek fuggolegesen,vagy vizszintesen kell lennie.
most lattam kepeket,ahol vizszintes,de nekem fuggolegesen van.
igy vettem a gepet,hasznaltan. -
proci985
MODERÁTOR
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zuzu000 #25773 üzenetére
Igen mert nem burkolt így a ventilapátok több irányba is tolják a levegőt. De szellős házad van így teljesen rendben van a dolog.
qantum: Ezeknek a ventiknek a fújó hatása erősebb mint a szívó, nagyobb jobban hőt ha a bordára tolja a levegőt mintha onnan szívná.
#nincsbennetarcsi
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem ide tartozik, de tudnátok ajánlani olyan gépházat(nem kell több 10 ezres, elég 1 egyszerű is 1-2 ventivel, lehetőleg 10 vagy picivel fölötte) amibe elfér rendesen egy CM Hyper 212 Plus processzor hütő? Jelelnleg egy régi Mercury házam van 0 venivel és nem is bírom feltenni az oldallapját sem, illetve nagyon közel van egymáshoz a procihütő és a táp(Giga Superb 460), tehát elég szűkös is, ezért lenne jó ha a ház alsó tápos lenne. -
Dtomka
veterán
válasz Skeleton01 #25764 üzenetére
szétkaptam és újra összeraktam és jelenleg
bfbc 2 alatt kb 50
aida 64 stabilitástesztnél 53 fokra kúszott fel a proci hőmérséklete!nem is nehéz összerakni, ajánlom aki 10 k ért szeretne hűtőt venni!
-
proci985
MODERÁTOR
szívesen
más: IFX14 tesztek lementek, AC7pro folyamatban. léghűtésesben részeredmények vannak (röviden: TY140 ajánlott highend bordára), AC7 pro tesztek folyamatban. logout összefoglaló pedig lesz lassan.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
qantum
senior tag
A proci és az alaplap hőmérséklete hány fokig nem káros?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
Xmodule
őstag
Tegnap megjött az AC Freezer 13 Pro. Gyári Intel hűtővel idle 49fok volt, most idle 40 fok, 520 -as rpm -en. Szóval örülök Egyedül a borda hozzáfogatása a kerethez ami nem tetszett. Mármint ez a két csavaros megoldás, mert nem volt olyan hosszú csavarnyúzóm.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
freddyadu
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy halk processzorhűtőre gigabyte ga-m55s-s3+amd athlon 64 x2 6000+ összeállításhoz!
Mit tudtok ajánlani elfogadható áron?
Köszönöm
P -
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Van egy ilyen lap: [link].
Direkt azért vettem, hogy a TX2 hűtőmet tudja használni, mert elvileg a lap LGA775 hűtőket is fogad. Viszont nem megy rá sem a gyári Intel hűtő(775) sem a TX2. Az egyik oldal rendesen bent van, akkor a másikat képtelenség bepattintani. Vki már találkozott ilyennel? -
diegho
nagyúr
válasz csucsbicep #25789 üzenetére
A hagyományos LGA775 felfogatást nem tudod rátenni, mindenki így járt, nem csak te. Lehet menni hűtőt venni.
-
Binda
tag
Üdv mindenki!
Tuningolni szeretném a gépet, ezért keresek rá új hűtőt, a gyárival nem merem. Egy E8400 -as procim van, ahogy olvasgattam 4 GHz -en stabilan lehet tartani. Ehhez szeretnék olyan hűtőt, ami bírja és csendes.
Amiket eddig néztem: CM 212+ , CM TX3 , AC Freezer 13 pro (bár a pro épp elfogyott iponon).
Láttam ilyen kommentet 212+ ról: "Az összeszerelésnél a venti felszerelése nehézkes, lehet, hogy hajtani kell egy picit a rugókon. Amúgy nagyon halk, a venti 1000 ford/perc -en járatva egy E8400-as procitt ami 3700MHz en ketyeg netezés közben 28-30 fokon tart."
Ez reális? Mert ha igen, akkor már meg is van a győztes De ha van bármi más javaslat akkor annak is örülnék Hosszútávra tervezek, de 8k-nál többet nem szeretnék rá költeni.
Üdv:
Binda -
diegho
nagyúr
válasz csucsbicep #25792 üzenetére
Coolermaster HyperTX3, vagy Arctic Cooling Freezer7 pro rev2. Mindkettő olcsó és jobb, mint a gyári. Xigmatek Gaia érdemel még egy szót 5500 körül kapható, de mérd le milyen széles a házad, mert ez elég magas hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
csucsbicep
nagyúr
Köszi. Akkor muszáj venni.
-
diegho
nagyúr
válasz csucsbicep #25797 üzenetére
kb ugyanaz.
-
Whysperer
addikt
válasz csucsbicep #25797 üzenetére
az én gépemben AC 7 pro rev2 van és nagyon nincsen hagnja és felszerelni meg teljen király volt a TX3-hoz képest
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
csucsbicep
nagyúr
Köszi a válaszokat. Sztem, majd azon múlik melyik lesz készleten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest