Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz DrJános #13343 üzenetére

    A legtöbb hűtő elég magas ahhoz, hogy a magasabb alaplapi chipset-hűtések is elférjenek rajta, a RAM-ok jelentik a komolyabb gondot. Ha megnézed a honlapomon v. logout-on a P5Q/E8400/Z600/HAF932 tesztemet, ott láthatod, hogy azon a lapon a nem éppen apró Z600 éppen a legelső RAM szintjéig ér, azaz pont elférne mellette egy magasabb RAM-hűtés, viszont akkor hová teszed a ventit? Szóval neked vsz. vmi fentről lefelé fújós, de a tuning miatt bika erős hűtő kéne, amilyet direkt magasabb RAM-okhoz alakítottak ki. Pl. ez.

    Egyébként sztem többet érsz alacsony RAM-okkal és egy jó hátrafúvó hűtővel (Z600, Mugen 2, TRUE), mert azok úgyis hűtik a RAM-okat. Nálam pl. még fémborda sem volt a Kingmaxokon, mégis gond és különösebb melegedés nélkül vittek 1154MHz-et 1066 helyett. Ezek az extra RAM-hűtések is inkább minősíthetőek parasztvakításnak, semmint valós jó hűtésnek, természetesen jó CPU-hűtés mellett.

    Úgyis tuningolni fogod a Q9650-et, de ha nem, akkor az éppen eladó 212+-om is megteszi, mert az jó C2D erős tuningjához, meg még 4 magoshoz is mérsékelt tuningra (teszt szintén honlapomon/logout).

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák