-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
atish15
aktív tag
válasz old gray #13498 üzenetére
Nem hiszem hogy van olyan ami automatikusan szabályozni.Bár kitudja.De szerintem az már 2x ezer forintos kategória lehet.Ha 4pines csatlakozóval van ellátva a ventid akkor a terhelés függvényében pörög fel.Hőmérő szenzor van pl a zalman mfc2 höz is amit oda tudsz helyezni ahol mérni szeretnéd a hőmérsékletet.
-
Haart
addikt
Ahogy nézem csak úgy repkednek a ph-t a TR ultra-120 extrem hütők. 10k ért. Ez sem utolsó ennyiért.
-
Mans20
addikt
Helosztok
Mennyi értelme van egy plusz ventinek a hyper 212 re?majd egy Q9400 et akarok hűteni,tuning is lesz,olyan 3300 körüli,és a 2 venti le lenne szabályozva zalman fan mate val teljesen,és így is maradna amikor terhelve lenne a proc,most is így használom a hang miadt az e8400 en.
-
tomic
addikt
Sziasztok! Lenne egy Ninja 2 es hütőm amit most 775 ös foglalathoz használok. Kérdezném ezt lehet használni az 1366-os foglalathoz , vagy átalakítót kell venni hozzá ha van egyáltalán, vagy nézzek másik hűtőt. Ha van ilyen átalakító hol tudom beszerezni?
I7 hez milyet ajánlanátok?
-
dokee78
félisten
Van értelme CM Hyper TX2 ről TX3-ra váltani?
-
dokee78
félisten
-
Quan-Chi
őstag
nagyon jó ez a stuff ... csak az a baj hogy van egy Asus Silent Square Evo hűtőm ami szintén elég drága darab ... eladni meg nagyon nem érné! szóval majd csak akkor lesz ilyen hűtőm ha teljesen új konfigot veszek! az alap órajelen járatott E6600-hoz még a mostani is túlzás
dokee78 : szerintem hasonló forma lehet! bár nekem a másik gépemben TX3-van és végletekig megvagyok elégedve vele 4200ft-ért vettem és közel olyan jó mint a 3x annyiba kerülő Asus, ráadásul halkabb! nagyon-nagyon halk!
[ Szerkesztve ]
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Henk
veterán
válasz dokee78 #13517 üzenetére
Teljesen felesleges lecserélned a tx2-t a 3-ra vagy akár a Sharkoon-ra. Semmi érdemi változást nem fogsz elérni. Hacsak nem ez a hobbid és valamit akarsz cserélni a gépben mert az jó érzéssel tölt el.
Quan-Chi: hát igen, drága hűtő és csak nagy bukóval tudnál váltani erre, akkora különbség meg nincs köztük. Top hűtők csak pár fokkal tudnak többet mint egy kissebb kategória, viszont árban nagy az ugrás.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
212 volt az első kiszemeltem, csakhogy sokan panaszkodtak hogy túl nagy árkok vannak a hőcsövek között, ill nemjól fexik a procira. Xigma ilyen szempontból talán jobb. A freezer7 félék kiesnek mert nekem csak olyan kell amire 12-es venti megy rá. És ha akarom le is cserélhetem azt bármilyen fajtára. Ugyanis a házamban nincs 12-es ventinél kisebb venti. Halkság rulez Ahok is mind levannak minimumra húzva.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz Mans20 #13524 üzenetére
Hát lehet hogy nekem a quadra kevés lenne jó tuninggal a 212. 2 magosra sztem még tökéletes. Most cseréltem én is procit, szóval nemtudom mit kéne vagy se. Alap hütővel vagyok 3G-n alapfeszen, és nem megy 50 fölé prime alatt egyik mag se. De most 3.5öt akarok kihúzni belőle.
Henk: ha hűtőt akarok akkor swif lesz az új ami neked is van. Igaz nekem van még az elődjéből ami kék ventis, de azt sem tartom túl hangosnak.
[ Szerkesztve ]
-
Quan-Chi
őstag
így van , top hűtök között már szinte csak a dizájnt kell nézni ... mert mind nagyon jó! bár ezzel a CoolerMaster V10-el teljesen ki egyeznék annak ellenére hogy elvileg nem nyújt többet mint egy 10K-s sima hűtő ... sőt 1-1 független teszt szerint még el is marad olyan nagy a cucc hogy már beteg
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Henk
veterán
válasz Mans20 #13529 üzenetére
A Megahalems-nek 40x42mm a talpa. Amúgy ez a nem érintkezik teljes felületen a hűtő a procival talán a hdt-s hűtőknél szempont. Bár én abban sem vagyok biztos.
Quan-Chi: na a V10 még véletlenül sem kéne. Egyáltalán nincs nagy teljesítménye és iszonyat sok helyet foglal. Nekem volt Orochi-m és azóta utálom ezeket a benga bordákat.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Na megrendeltem a baldert. Holnap elvileg megyek érte. Addig várakozás...
-
BigBear
senior tag
Hátha érdekel mást is, ide is beírom.
A hétvégén aggódtam kicsit itt a fórumon a Megahalems hűtő miatt, miszerint az 1156-os (és elvileg az 1366-os) procik/alaplapok esetén a fém hátlapi hűtőrögzítő mindenféle külön szigetelés nélkül megy rá a lapokon levő gyári fém hátlapra és ugye közvetlenül érintkeznek, nem okoz-e problémát a dolog.
Nos, kíváncsiságból rákérdeztem a Prolimatchre - tegnap este küldtem nekik egy levelet -, amire meglepően gyorsan meg is érkezett a válasz.
"The backplate is covered by special painting for preventing short, so don't worry about it.
That won't cause any problem."
(Bár ez a speciális festés gyanítom, hogy inkább csak marketingszöveg, de eszerint ők is azt mondják, hogy ez nem okozhat problémát.) -
-
Kronk
őstag
Sziasztok!
Adott egy Abit AW8 lap és egy P4 630-as proci.
Tuning nélkül, EIST funkcióval is, bőven 50 fok felett mutat abit uguru, és a gyári intel hűtő 4000 felett forog, és már nem kicsit zavaró.
A hűtőt megtisztítottam, mert nagyon koszos volt, a proci és a hűtő között is eltávolítottam az évek alatt odakövesedő hűtő anyagot, és nem nagyon változott semmi.
Azon gondolkozom, hogy veszek egy zalman cnps 7000/7700/8700/9500 hűtőt csak nem tudom, hogy melyik férne el...
Az sem gond, ha később még tudom használni a hűtőt.
Vagy milyet érdemes feltenni, a lényeg, hogy nagyon halk legyen és jól hűtsön persze
Tudnátok ebben segíteni?Üdv: Kronk
http://totesz.myminicity.com/
-
-
p_adam
addikt
Sziasztok,
Elég hangos a gépemben a Core i5 750 gyári hűtője, mire érdemes cserélni? Tuningban egyelőre nem gondolkodok mert nincs rá szükség de a hang az zavar.
-
chuck91
tag
Sziasztok.
Nem tudom hova tudnám irni így ide irom.
Van egy E2200-as procim és gyári hütő van rajta.És az a bajom hogy 900on kezd el pörögni a venti és csak ugy fél óra mulva éri el a 2000fordulatot.Akár mit csinálok lehet a proci 80fok is akkor sem gyorsul fel , van valami progi vagy megoldás hogy mitől lehet? -
katt777
félisten
Ma du. políroztuk a 2121+-t, ez annyit jelent, hogy most már csak a 2. mag ugrik fel néha 91-92°C-ra, a többi 88 alatt elvan IBT teszt alatt. És most már rendesen meleg jön ki hátul, nem csak hűvös levegő.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest