-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007 #67453 üzenetére
Nálam nem nagyon lehetsz dilettánsabb.
A piros switch-es ún. lineáris. Tehát nincs határozott nyomáspontja nem kattog, csak a végállást elérve van hangja.
A barna un. taktilis, van egy jól érezhető nyomáspontja és kattan is de nem csattog úgy mint a kék.
Én csak teszteket olvasva és nézve egy barna switch-es SPC Gear GK630K mellett döntöttem és bár még nem használom egy hete de elégedett vagyok vele. Van hangja, de nem olyan mint egy megvadult telexgép, a keycap-ek felülete kisebb, mint egy hagyományos billentyűzeté, de kényelmes. Én elsősorban munkára használom.
A másik versenyző a Redragon Kumara volt, de ez mellett döntöttem -
vadkörte
addikt
válasz
Molydeus #67422 üzenetére
Munkahelyemen egy Genius SlimStar 220Pro-t használok kb. 6-8 éve. Mi még 10+ E Ft-ért vettük darabját. Kap az élettől szerencsétlen kerül bele minden - papírtörmelék, homok, por, morzsa, ceruzahegy, rozsda, gemkapocsdarabok, stb... - de bírja. Úgy 1-5 éve szétborítottam, cirka fél napot áztak a gombok és a membrán is folyékony szappanos vízben, utána egy kiszolgált fogkefével sikáltam a gombokat még órákon át. Sajnos lassan újra takarítani kellene. A stabok kenőanyagának ez a wellness nem tett jót,
de a gépelési komfort még így is mindig messze magasan az eddigi legjobb amit gumidómos billentyűzeten valaha is éreztem.
-
vadkörte
addikt
Üdv!
Az ok amiért ideevett a fene, hogy billentyűzet vásárlását tervezem. Eddig a legócskább pár ezer Ft-os membrános billetyűzeteket használtam, az utolsó kettő a kivétel. (munkahelyen egy Genius SlimStar 220 Pro, otthon egy Gigabyte Aivia K8100)
A Gigabyte cseréjét tervezem - 2 zacskó vágott dohányért vettem - bár működik de pár havonta darabokra kell szedni mivel véletlenszerűen elveszít sávokat, komplett blokkokat. Szerencsés esetben, csak 1-2 betű nem működik. Összerakás után megint jó, de kezdem unni.
Kinéztem 2 TKL klaviatúrát - egyre kevésbé van szükségem a numerikus részre, ha mégis kellene van - a két versenyző a következő:
Redragon Kumara 2 (K552-2 Outemu brown)
SPC Gear Tournament (GK630K Kailh brown)Hogy miért ezek? Csak. A specifikációk alapján ezek tetszenek
valamint 20E-nél többet nem szívesen szánnék rá. Fontos a magyar kiosztás, a világítás szintén. 10%-90% arányban - játék/munka - használom a gépet sokszor sötétben, fél sötétben lámpát nem szívesen kapcsolok.
Kérdés(ek):
-Fontos a hotswap, vagy csak bebeszélem magamnak?
-Az SPC GK630 hotswap, vagy sem, mivel nem találtam róla infót?
-Fix vezeték, vagy lecsatlakoztatható?
-Melyikkel járnék jobban?
Bocs a láma és amatőr kérdésekért.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest