Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Speedy007 #67453 üzenetére

Nálam nem nagyon lehetsz dilettánsabb. :)
    A piros switch-es ún. lineáris. Tehát nincs határozott nyomáspontja nem kattog, csak a végállást elérve van hangja.
    A barna un. taktilis, van egy jól érezhető nyomáspontja és kattan is de nem csattog úgy mint a kék.
    Én csak teszteket olvasva és nézve egy barna switch-es SPC Gear GK630K mellett döntöttem és bár még nem használom egy hete de elégedett vagyok vele. Van hangja, de nem olyan mint egy megvadult telexgép, a keycap-ek felülete kisebb, mint egy hagyományos billentyűzeté, de kényelmes. Én elsősorban munkára használom.
    A másik versenyző a Redragon Kumara volt, de ez mellett döntöttem

• vadkörte

addikt

válasz Molydeus #67422 üzenetére

Munkahelyemen egy Genius SlimStar 220Pro-t használok kb. 6-8 éve. Mi még 10+ E Ft-ért vettük darabját. Kap az élettől szerencsétlen kerül bele minden - papírtörmelék, homok, por, morzsa, ceruzahegy, rozsda, gemkapocsdarabok, stb... - de bírja. Úgy 1-5 éve szétborítottam, cirka fél napot áztak a gombok és a membrán is folyékony szappanos vízben, utána egy kiszolgált fogkefével sikáltam a gombokat még órákon át. Sajnos lassan újra takarítani kellene. A stabok kenőanyagának ez a wellness nem tett jót, :D de a gépelési komfort még így is mindig messze magasan az eddigi legjobb amit gumidómos billentyűzeten valaha is éreztem.

• vadkörte

addikt

Üdv!

Az ok amiért ideevett a fene, hogy billentyűzet vásárlását tervezem. Eddig a legócskább pár ezer Ft-os membrános billetyűzeteket használtam, az utolsó kettő a kivétel. (munkahelyen egy Genius SlimStar 220 Pro, otthon egy Gigabyte Aivia K8100)
    A Gigabyte cseréjét tervezem - 2 zacskó vágott dohányért vettem - bár működik de pár havonta darabokra kell szedni mivel véletlenszerűen elveszít sávokat, komplett blokkokat. Szerencsés esetben, csak 1-2 betű nem működik. Összerakás után megint jó, de kezdem unni.
    Kinéztem 2 TKL klaviatúrát - egyre kevésbé van szükségem a numerikus részre, ha mégis kellene van - a két versenyző a következő:
    Redragon Kumara 2 (K552-2 Outemu brown)
    SPC Gear Tournament (GK630K Kailh brown)

Hogy miért ezek? Csak. A specifikációk alapján ezek tetszenek :) valamint 20E-nél többet nem szívesen szánnék rá. Fontos a magyar kiosztás, a világítás szintén. 10%-90% arányban - játék/munka - használom a gépet sokszor sötétben, fél sötétben lámpát nem szívesen kapcsolok.

Kérdés(ek):
    -Fontos a hotswap, vagy csak bebeszélem magamnak?
    -Az SPC GK630 hotswap, vagy sem, mivel nem találtam róla infót?
    -Fix vezeték, vagy lecsatlakoztatható?
    -Melyikkel járnék jobban?

Bocs a láma és amatőr kérdésekért.

Új hozzászólás Aktív témák