- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Nekem nem volt eddig gond visszarakni az entert, space és nagyobb társait. Simán csak egy fém rúd szokott lenni. Mostani mechanikus billemnél pedig simán be kell pattintani. Úgyhogy még egyszerűbb a dolog. Rajtam egy ollós billentyűzet fogott ki. Azt inkább kidobtam annó a francba. Úgy is filléres ócskavas volt.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Billentyűzet váltáson töröm a fejem.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Nem az összeg fog dönteni. Sokat használom, jó legyen.
2.Használt szóba jöhet-e? Nem.
3.Mire használnád a billentyűzetet? Gépelés+fps játék
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények? Numpad, rgb világítás, makró(extra) gombok bal oldalt. Jó minőségű kupakok. 1 usb port.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Nem, de mindenképp ISO legyen.Most red kapcsolós billentyűzetem van. Ennél puhábbat nem akarok.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Megnéztem az összefoglalóban lévő táblázatot, de az alapján nem tudtam választani. Van ami már nem kapható, van ami sokkal drágábban, úgyhogy inkább kérdezek.
1. Nagyon max. 50K, de minél olcsóbb, annál jobb.
2. Szóba jöhet használt, de újnak jobban örülnék.
3. Gépelés, játék
4. Mechanikus
5. Numpad kell, világítás előny. Továbbá előny, de nem ragaszkodom hozzá, hogy canyon hazard kialakítású legyen. (A gombokat nem veszi körbe műanyag burkolat). Továbbá ne gagyi műanyag legyen. Fémért még akár meg is emelem a keretet.
6. Jó lenne a magyar, de fenti kritériumok miatt ilyen nem lesz. Úgyhogy elengedem. A lényeg, hogy iso legyen.Előre is köszi!
-
Mate
nagyúr
Megérkezett ma a Canyon CNS-SKB7-HU Iponból. A leírással ellentétben 105 gombos.
Előnyök:
- Iszonyat masszív, nehéz billentyűzet. Nem mocorog az asztalon. Ahova lerakja az ember, ott marad.
- A gombok halkak, jól járnak, pontosak.
- Kialakítása miatt könnyű takarítani.
- WASD és nyilak más színnel is tudnak világítani, mint a billentyűzet.
- Szövetes csuklótámasz ragasztható rá, bár én ezt nem raktam fel. Számomra túl magas és felesleges.Hátrányok:
- A világítás nem minden gombnál egyenletes, a nyilaknál a szín sem.
- Nincs makró és egyéb nyalánkságok, bár ebben az árkategóriában ez szerintem elnézhető neki.Összefoglalva: A 11K-s árát figyelembe véve szerintem jó vétel. Nem bántam meg, hogy őt választottam.
Szerk: Amit nem írtam, hogy egyszerre 7-9 gombot érzékel gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz _-ORANGE-_ #18790 üzenetére
Köszönöm!
Kb. 3K különbség van a4tech és canyon közt, úgyhogy szerintem bepróbálom a canyont. Ha nem válik be, becseréltetem a4tech-re
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék venni. Max. 15K, magyar kiosztású. Gépelek és játszok is.
Ipont nézegettem, ott az alábbiakat találtam:
HAMA uRage Exodus2 7K
HAMA Urage LED Illuminated 10K
TRUST 19473 GXT 280 LED 10K
CANYON CNS-SKB7-HU (Canyon Hazard) 11KMelyiket érdemes venni? Nekem a legutolsó tűnik a legszimpatikusabbnak.
-
Mate
nagyúr
válasz Meridius11 #18350 üzenetére
Vannak.
Csak főoldalt néztem, de már ott is volt kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Aki régebb óta használ Hama uRage Illuminated Gaming billentyűzetet, annak mi a véleménye róla?
-
Mate
nagyúr
Ozone blade: Elégedett vagyok vele, marcóna, nagy dög. Macró funkció, állítható fényerő, piros és kék fénnyel. (vagy kék vagy piros, nem lehet állítani területenként)
A numlock, scrool lock és caps lock lámpák csak pirosan tudnak világítani.
Mindenhol világít, nem csak a betűk, ezáltal jól elkülönülnek egymástól a gombok.
Genius KB-g265:
Könnyebb és kisebb is, mint az ozone. Csak a betűk vannak megvilágítva, így kevésbé különülnek el a gombok egymástól. Csak kék fénnyel világít, viszont a speciális karaktereket leszámítva szépen, egyenletesen. Elegáns és szerintem nagyon jól néz ki. Van rajta 2 usb is a kábelkivezetésnél. A fényerő fix, nem állítható.
Képek: (Telefonnal készültek, ami elég *ar képeket csinál.)
Ozone blade pirosan, max fényerő
Ozone blade kéken, max fényerő
Mivel neked nem játékra kell, így makró és egyéb funkciók szerintem feleslegesek, így a genius jobb választás. Ráadásul fele annyiba kerül.
-
Mate
nagyúr
Csak saját tapasztalatot tudok leírni.
Pár hónapja kerestem játék és irodai felhasználásra világítós billentyűzetet. Fontos volt a magyar kiosztás, 2 jöhetett szóba. Ozone bladet vettem. 13K körül van. Elégedett vagyok vele, tetszik.
Most tesómnak vettem egyet névnapjára. Azóta jelent meg, így magamnak nem tudtam ezt választani. Kb. 5 perce értem vele haza. Egyelőre nagyon tetszik, lehet megtartom magamnak és 13K-sat adom tesómnak. Ez 7-8K között van. Genius KB-g265.
Szerintem irodai felhasználásra is tökéletes, a világítása jó, a billentyűk jónak tűnnek. Tartósságról még nem tudok beszámolni, hisz pár perce van csak meg.
Ennek a billentyűzetnek van egy kistestvére, ami klasszikus kinézetű és olcsó is. A KB-g265-ből kiindulva annak is jók lehetnek a gombjai és a világítás is.
Genius KB-G255
Nézd meg neten, ha tudod próbáld ki. Szerintem valami ilyesmit keresel és ez 6000-6500 körül van.
-Olcsó (Világítós billentyűzeteket nézve)
-Kék világítás, ami kikapcsolható.
Multimédiás gombok, iiletve böngésző, saját gép és win gomb letiltó. (Szerintem programozhatóak)[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Gyors kérdés:
Tesómnak vettem egy CM Devastator szettet. A gondom az vele, hogy ha nincs bekapcsolva a világítás, nem látni semmit. Még nagyobb gond, hogy ha bekapcsolom, akkor is alig látni valamit. Nézegettem neten videókat róla és erősen világít mindegyik, illetve nem csak a betűk, hanem gombok közt is. Az enyémen csak a betűk világítanak, irtó halványan.
Használ valaki ilyet? Egyedi hiba, vagy ez ilyen? Ha ilyen, már holnap viszem is vissza.Még egy napig vissza tudom vinni és ha nem sikerült megoldást találnom, viszem is.
Így adott a kérdés:
5-6K-ig milyen "gamer" szerű billentyűzetet tudnátok ajánlani? Jó lenne pl. a háttérvilágítás, kicsit marconább kinézet és aránylag nagy legyen.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Max. 20k-ig milyen játékra alkalmas billentyűzetet tudnátok ajánlani? Olyan kellene, ami magyar kiosztású és lehet rajta rendesen gépelni is. A világítás szintén előnyt jelent.
Billek terén tudatlan vagyok. Mire érdemes odafigyelni vásárláskor?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest