- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #85930 üzenetére
Csak kár, hogy fekete
Röpke 200 euró környékéből kijön egy egyedi színű cerakote ráImo most kell lecsapni a Q szériás Keychronokra, ha valakinek tetszenek, mert nem igazán szoktak ezek ennyibe kerülni.
Pontosan.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz pulcsi #85925 üzenetére
Ennél olcsóbban nem lesz lépcsőugrás, és ha elfogyott a készlet, akkor főleg nem. A knob kérdés az egyén- és konfigurációfüggő, ha a számítógépen szabályozod a hangerőt, akkor hasznos tud lenni, ha van külső erősítő, akkor én a plusz egy billentyűt választanám.
A Q2 felett a következő lépcsőszint ez sokat és nagyon keveset várakozós változatban.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Repülős szállítás? Az drága dolog. Mindenesetre jó hallani, hogy az átfedés rövid lesz.
Synthwave: Olyan vígan használtam rajta a Glorious 40A/Thick gyűrűket, hogy öröm volt nézni.
Én elég szomorúan használnék úgy billentyűzetet, hogy minden leütésnél visszaköszönne a nyúlós-membrános érzéstAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #85907 üzenetére
Az szép, az első kört még nem is szállították le a vevőknek, de már megy az előrendelés a második körre. Oké, hogy a Qwertykeys már bizonyított gyártó, de ez így akkor is eléggé meh. És mindez úgy, hogy a Neo70 előrendelés is eléggé közel van időben, ha az egyik vendornak már van hozzá kész termékoldala.
A Candykeysnél nem tudom, hogy pontosan mi a helyzet az első körrel, hol van a szállítmány, mert egyáltalán nem követem a szerverükön a híreket, másik európai vendorként a ProtoTypist szállítmánya már úton van Kínából hajóval.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #85894 üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, hogy egyeseknek mivel sikerül elérni azt a nagyon magas, márványszerűen(?) kopogó hangot egyes billencsekkel.
Ha erre gondolsz, akkor nagyon sok szivaccsal, amelyek közül a legfontosabb a kapcsolók és a nyák közé kerülő, switch foam néven futó, vékony, tipikusan PE vagy IXPE alapanyagú réteg. Libatömés nélkül ugyanez a billentyűzet így hangzik (eltérő kapcsolótípus, eltérő mikrofon és rögzítési körülmények, szóval eléggé alma-körte összehasonlítás, de jól hallható a különbség, amit a szivacsok okoznak).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #85890 üzenetére
A K10 Pro ajánlással bajban leszünk, mert le lett rabolva a készlet mindenhol.
Igen, a tegnapi kérdésre akartam írni, hogy VEA109M, aztán megnéztem az árát. Utána, hogy K10 Pro, aztán megnéztem az elérhetőségét. Jelenleg se K10 Pro, se értelmes árú 100%-os Varmilo (70e+ az összes változat jelenleg), ha valakinek teljes méretű jó billentyűzet, akkor érdemes várni kicsit a vásárlással.Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem nagyon piszkálja a fantáziámat, hogy milyenek lesznek.
Nagyon simán jár, semmi reszelés, és itt azt kell érteni, hogy a legsimábban járó hagyományoshoz képest is szintugrás, cserébe még csak Wootingban próbáltam, és ott hozta azt, amiért az összes lineáris kapcsolós gamer billentyűzetet messzire elkerülöm. A Q1 HE-ben a bounce-szal kiegészítve már jó lehet.A mágneses kapcsolók hátránya az ár és az, hogy a gyárin kívül rugó nemigen akad ezekhez, mert nem mágneses fémből készült rugók kell az ilyen kapcsolókba.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #85888 üzenetére
polikarbonát/sárgaréz plate
Ez azért a spektrum két vége A gyári acél után a rezet nem erőltetném, érzésre hasonló lesz, hangra magasabb, cserébe drága. 2019 végén-2020 elején volt divat a réz plate, aztán pár hónap alatt lecsengett, mert rájöttek az emberek, hogy merev és szépen tud pengeni.aztán egy időre jó eséllyel letudom ezt a billencs mizériát
Anno én is csak egyet akartam mindegyik fő méretből és felfüggesztésből, aztán öööööööötAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #85873 üzenetére
AliExpresses keresésen és az akrilból vágatáson kívül nincsen értelmes ötletem, mert ugyan ez egy olyan kiegészítő, aminél látom a létezésének értelmét, de engem már a múltban is inkább zavart, hogy útban van, minthogy hasznosnak találtam volna, így sosem foglalkoztatott az elérhetősége.
Amelyik billentyűzetet nem használom, az ugrik be a hordtáskájába azonnal kedvtől függően alkoholmentes törlőkendővel áttörlés után vagy nélkül (ezért is szoktam kiemelni, hogy a Keychron is adhatna ilyet, ha már például egy 99 dolláros Neo65-nél is belefért az árba), amelyiket pedig huzamosabb ideig használom, arról tipikusan 2-3 havonta leugranak a kupakok szappanos mosásra és ilyenkor a plate-en is végigmegyek kefével, mert a használaton kívül beleszálló por messze nem az egyetlen (és szerintem nem is a legnagyobb) szennyeződésforrás. Az is segít még a tisztán tartásban, hogy nem követi a floating designt egyik billentyűzetem sem. Ha pedig csak komplett megépített belsőt cserélek másikra (nyák-plate-kupakok), akkor a kiszerelt darab oldalról kap némi sűrített levegőt, mielőtt megy be egy táskába.
40k egy knobos Q8?? WTF
Itthoni készletkisöprés szaga van, mert ez 93 dolláros nettó árnak felel meg, annyiért pedig még maga a Keychron sem árulta akcióban, sem a 118 dolláros bruttó árért.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #85866 üzenetére
tl;dr ez jobb vétel szerintem.
Kíváncsi leszek, hogy mikor sikerül végre egy tényleg Alice kiosztású billentyűzetet Alice-nak hívni Kínában, mert úgy tűnik, hogy arrafelé nevében minden Alice lesz, ami középen osztott.
A billentyűzet két fele a megszokott 12 foknál kisebb szöget zár be, képről nem számolom ki, hogy pontosan mekkorát, de 6 foknál láthatóan többet. Itt megoszlanak a vélemények, hogy a nagyobb és jobb kéztartást biztosító szög-e a jobb, vagy a kisebb, mert azt könnyebb megszokni, én a nagyobb szög mellett vagyok.
A törés két oldalán lévő billentyűk adott esetben (hosszú) hozzászokást igényelnek, ha nem
szabályosana könyv szerint gépelsz, és a "rossz" oldalon nyomsz le billentyűket, én még közel 3 év után is néha azon kapom magam, hogy bal kézzel átnyúlok a jobb oldali Y-ért.Az Alice-ok töréséhez képest ez le van kerekítve, mint a Sand Glass Ergo és a Sagittarius esetében, az utóbbiról többször írtam már, hogy az ív sokkal több hozzászokást igényelt nekem a jobb oldalon, mint egy Alice-szerű törés (itt a messzire eső P betű volt problémás) vagy egy mindkét oldalon egyenes V (ez azonnal ment), mert az ujjaimat a gépelésnél megszokott alaphelyzetben is kissé jobban széttárva kell tartani. Ez a kisebb szög miatt ennél a billentyűzetnél kevésbé lesz jelen, de jelen lesz. Mióta megszoktam, azóta a törésnél kényelmesebbnek tartom az ívet.
Az alsó sor kialakítása szerintem jól sikerült ergo vonalon, bal oldalon van egy extra 1u hüvelykujjra, jobb oldalon pedig a space-től jobbra két billentyűt is kapunk (itt az egy billentyű és egy feleslegesen nagy üres terület a megszokott, ezért sem tartom a klasszikus Alice kiosztást jónak, a feljebb említett Meridiant tartom a legjbbnak). A kiosztás maga eléggé tetszik nekem, knob nélkül még jobb lenne. Én annyit módosítanék rajta, hogy a jobb oldali space 1u+1.75u arányban opcionálisan osztható legyen, hogy azok is boldogok legyenek, akiknek kell jobb hüvelykujjra egy plusz gomb, és azok is, akiknek a Space-től jobbra Alt+Ctrl vagy Alt+Fn kell, valamint opcionálisan osztható bal Shift.
Pár hét ergo után első ergo → hagyományos visszaváltás nagyon rossz lesz, aztán a hagyományos → ergo lesz ismét szokatlan, de az elmondható, hogy minden kiosztások közötti váltás egyre könnyebb lesz, végül észre sem fogod venni azt, hanem csak gépelsz.
A belső hozza a manapság "kötelező" buzzwordöket, azaz gasket mount kitömve jó sok szivaccsal, mert ettől lesz jó egy billentyűzet (nem), ezzel szerintem nem lesz probléma.
Ebben a méretben határozottan hátrány, hogy nuku QMK/VIA/programozhatóság (az előbbi kettőt említik, hogy nincsen, az utóbbit nem említik, hogy van), a bal hüvelykujjra eső Win nettó pazarlás, túl jó helyen van, hogy ne kapjon jobb feladatot.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #85849 üzenetére
Érdekes, nekem április 1-jét mutatja dátumnak. Természetesen nem volt komoly az az IC, ez azonban a jobb oldali Shiftet elvéve igen, mondjuk a group buy megbukott.
messzire kell nyujtozkodni, ami nem kenyelmes
Nekem horizontálisan nem fáj a nyújtózás, mert ott ujjakkal könnyen eléggé távolra el lehet érni, ha a 60%-os blokkban marad az ember (sosem éreztem egyik Shiftet sem távolinak), míg vertikálisan annál inkább, mert ott az egész csuklót kell mozgatni, ha több, mint 5 sorod van (ezért is tartom jobbnak az FRL-t a fizika F-sorral szemben).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #85839 üzenetére
Én még jól működő magyar nyelvű autocorrectet nem láttam, a ragozásba mindegyiknek beletörött a foga. Ha ilyenen agyalnék, akkor vagy repülőékezetes megközelítést használnék, vagy távirati stílusú duplázást-triplázást, az előbbihez csak némi kód kell, az utóbbihoz kell az adatbázis.
Prediktív bevitelre próbálkozást itt láttam, a megvalósítás finoman szólva sem lett jó (mi ez az agyrém, hogy úgy gyorsítja a gépelést, hogy a monitor helyett a billentyűzetet kell nézni és folyamatosan ki kell nyúlkálni képernyőt tapicskolni), megérdemelten szép nagyot bukott.
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #85836 üzenetére
Domonkos mit torolt ki a #85822-ben
Ennek az említését. Eddig nem tudtam, hogy a VIM nyilaknak ez volt az ihletője.Ha sorban vannak a nyilak, akkor ez az egyetlen helyes elrendezes
Érdekes, hogy a ←↓↑→ elrendezés nekem azt sugallja, hogy az origó a bal alsó sarokban van, mint például egy PDF dokumentumban, és nem a bal felsőben, mint körülbelül mindenhol máshol.Control es GUI fel van cserelve (CAGS), mert macOS-en utobbit tobbet hasznalom
Igen, ez teljesen megszokott macOS sorrend + Shift. Nem tudom, hogy a GACS hosszú távon ad-e valami extrát a magától értetődő CGAS helyett, rövidtávon tanulási-megszokási folyamatot biztosan.Haha. Az nem Caps Lock. Sot, sehol, egyik retegen sincs KC_CAPS keycode. Az egy CW_TOGG, ami a Caps Word-ot allitgatja.
És mindjárt értelmet is nyert. Lehet, hogy érdemes lenne újra végignéznem az alap QMK feature-öket a dokumentációban, mert ez azóta került be, hogy legutoljára átpörgettem azt.Úgy tűnik egyszerre nagyon hasznos feature-nek, hogy közben valószínűleg sosem használnám, mert nem lenne rá szükségem. Nagyon ritkán kell C-hez nyúlnom, ott case insensitive-en működik a kódkiegészítés az IDE-ben a helyes casingre, napi rutinnál C# forráskódban pedig ritka, hogy kiabálni kell, az egyetlen eset, ami beugrik, az a protobuf enumok felcímkézése code first megközelítésnél, de azt meg a Copilot intézi helyettem.
Ha pedig neten akar kiabálni az ember, akkor adja meg a módját, és tartsa lenyomva a Shiftet
Ebbol is latszik, hogy nem vim-ezel, mint egy igazi szoftverfejleszto.
Igen, sokakkal ellentétben nekem sikerült belőle kilépnem, amikor véletlenül elindítottam Vimet próbáltam, sosem állt kézre, pico-nano-VC vonalon szocializálódtam, és maradok azon úgy, hogy VS telepítése után az első dolgom a shortcutok alapos átkonfigurálása.Egyetertek, de ha valaki valoban rendesen hasznalna ezt kurzormozgatasra, akkor az azert megis joval gyakoribb, mint a gorgetes.
Ahhoz nagyon kell utálnia önmagát Ha valaki eliminálni akarja teljesen az egeret, de nem tudja a programhasználatot 100%-ban billentyűzetre helyezni, akkor beépített trackpoint vagy trackball kell, ahogyan te is megcéloztad.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
új Hall-effect kapcsoló a Gaterontól, remélem, ez annak a jele, hogy ezen a területen is megindul a mozgolódás[link]
még közel egy hétig van nyitva az idei év legfeleslegesebb billentyűzetéhez tartozó group buy, a méltán híres iS0 szellemi utódja, az overengineering mintapéldája, ahol egyetlen kapcsolóra 13 csavar jut, sound test itttAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #85822 üzenetére
Itt most kimondottan arra gondoltam, hogy lefelé tipikusan többet megy/görget az ember, mint felfelé, így a lefelét érdemes a homing billentyűre rakni inkább, és nem a felfelé irányt.
TIL, a HJKL-t eddig Vim arrows néven ismertem, most már tudom, hogy a Vim honnan vette.
öö, a szerkesztésed után kissé furcsa lett így, mindegy
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #85813 üzenetére
Itt boven nem csak a hatos blokkhoz nyultal.
Félmunkát nem végez az emberEz az otlet szerintem feltetelezi, hogy nem hasznalsz retegeket, de valahogy megis at tudod mappelni a billentyuket.
Igen, ez eléggé egyértelmű volt számomra is, csak az értelmét nem látom.Nekem egy inverted T-m sincs
Látom a logikát az egyes döntések mögött, mint például miért ←↓↑→ és nem ←↑↓→ a sorrend, vagy miért van középen a Copy vagy bal oldalon a Ctrl, és bal oldalon miért ez a sorrend, csak a kezem nem értene ezzel egyet Ha kicsit nyúlnék hozzá, akkor sorokon belül a sorrendekkel játszanék, ha jobban, akkor beugrana egy fordított T vagy még inkább egy cross arrow jobb oldalon.Egy dolgot nem értek: miért van ilyen "fontos" helyen a Caps Lock? Én csak azért szoktam feltenni egy rétegre, mert elfér, de sosem használom, míg itt a pozíciója rendszeres használatot feltételez, egyébként pazarlásnak tűnik (egy Print Screen sokkal logikusabb lenne ott számomra). Másik ilyen pazarlásnak tűnő dolog számomra a base layer Esc, az is elférne egy rétegre (igaz, arra, hogy mit raknék a helyére, nincsen ötletem).
A mouse layernél értem, hogy az analógia miatt került a kurzor mozgatása a home row-ra és a görgetés eggyel lejjebb, gyakorlatban pedig úgy érzem, hogy a billentyűzet tökéletesen használható görgetésre (nálam Caps+WASD, többet használom, mint az egér görgőjét), addig a kurzormozgatás kínszenvedés (nálam ezért alsóbb rétegre került, Caps+Tab+WASD), szóval én megcserélném a funkciót pusztán azért, mert tippre olyan 2 nagyságrend eltérés van a használatban nálam. Az egérgombok sorrendje egyszerre logikus és okoznak exceptiont az agyamban
A Button layer jó ötlet, az első alkalom, amikor ilyen kis méretben redundáns layoutot látok fontosabb funkciók többféle elérésére (nálam a navigációs billentyűk bal és jobb kézzel is elérhetőek).
A Syn layer hogyan működik? Eleve Shifttel együtt küldi a kódokat?Megnéztem, igen.Kérdezhetném még azt is, hogy a magyar nyelv ékezetes betűivel sikerült vegyíteni, ami az összes 30-40%-os kiosztás esetében problémás, de az ékezetek hiányából látom, hogy sehogy
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #85810 üzenetére
Ha hozzányúlnék a hatos blokkhoz, akkor azt csinálnám, hogy
* klasszikus 7u alsó sor az aszimmetrikus Win95 maradvány helyett
* a jobb Shiftet kettéosztva , oda kerül az Fn
* a fenti elosztásban a kurzorokra kerülnek fel rétegre a Home-End-PgUp-PgDn billentyűk, így a kéz mozgatása nélkül el lehet érni az elsődleges és másodlagos funkciókat, hogy legyen már értelme annak, hogy áttúrok valamit, ami kivételesen jól ki van találva
* a hatos blokknál keletkezett szabadon négy billentyű makrónak, amibe a Scroll Lock-Pause párost is be lehet vonniValahogyan így, de ez inkább arról szól, hogy mit csinálnék, ha hozzá kellene nyúlni:
De nem kell, összességében hülyeségnek tartom az ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85798 üzenetére
CK és MKEU esetében biztosan van refundra lehetőség, a refund teljes összeget jelent, és tudomásom szerint a többi EU vendornál is EU-s jogszabályok miatt.
Az más kérdés, ha "szerencsés" vagy, akkor beszámolók szerint a CK esetében egy kalandtúrához méltó spirituális utazásban lesz részed. Én az MKEU-nál toltam már refundot, az problémamentes volt.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #85782 üzenetére
Yolo, DCS Windbreakert a billentyűzetre, és gyorsan kigyógyulsz abból, hogy renderelt képeket nézegetve előre azon agyalsz, hogy a biztosan összeillenek-e majd vagy lesz-e egy nagyon kicsi eltérés árnyalatban
Nekem ott inkább a "felfüggesztéssel" van bajom, pontosabban annak a hiányával. Talán egy flexcut-os FR4 is tudna adni egy kis flexet, hogy ne legyen túl merev, de egy POM biztosan.
Igen, sandwich mount, amiből az következne, hogy merev de a plate leaf spring kialakítású, lesz ott kellő rugalmasság CF plate-tel is (nem ez az első leaf spring megoldás a tervezőtől).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #85784 üzenetére
Manapság a Keykobo a menő Cherry doubleshot ABS vonalon.
Az első gyártó, ami a GMK szintet hozza, feliratok jól néznek ki, nem igazán vannak méretezési és igazítási anomáliák, tripleshotot is tudnak, amit a GMK sem. Cserébe az árazás kétesélyes, vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz. A készletek egyik fele felejtős, mert olyan szinten túl vannak árazva, másik fele bőven GMK alatti áron jön jó kittinggel.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85762 üzenetére
Ez egy ilyen dolog. Ha valamiből tudható előre, hogy újabb és újabb körök jönnek, akkor ott várható, hogy lesz újabb szín, ami jobban tetszik, mint az előző, gyakori, hogy megszűnik korábbi szín, és ha éppen arra voltál rápörögve és vártad az új kört, akkor azért mérgelődsz, lesznek apró designváltoztatások, amelyek lehet, hogy olyasmit érintenek, ami előtte nem tetszett.
Nem véletlenül tol sok designer egy kört a billentyűzeteiből, mert ezzel ez elkerülhető, ők pedig azt hallgatják, hogy miért nem lesz következő kör.
Az anodizálás lehet nagyon fényes, fényes és eléggé matt is, a fényes a leggyakoribb, érintésre a fényességétől függ a csúszóssága.
Az e-színezés selymes fényű, nem matt. Érintésre nem olyan csúszós, mint a fényes anodizálás, de csúszósabb, mint a matt anodizálás.
A coating, ami valamilyen porfestést takar sokszor autóipari festékkel, tipikusan matt, néha előfordul, hogy az autókhoz hasonlóan itt is metálpigmenteket tesznek a festékbe, emiatt csillogós hatású lesz. Érintésre egyáltalán nem csúszós, három ilyen billentyűzetemből egyhez rossz volt hozzáérni, olyan durva volt a felülete, attól gyorsan meg is szabadultam, a másik kettő felülete extrém sima, de közben nem csúszik.
Színes házat meg nem akartam kupakszett kompatibilitás maximalizálása miatt
Piros, kék, bézs eléggé sokféle kupakkészlettel képes barátságot kötni, ugyanígy kupakkészlet oldaláról megközelítve egy bézs kupakkészlet bármelyik házhoz jó.az ezüst dolgok nekem, olyan bazári meg olcsó is lehet tőle valaminek az érzete, ha "rossz" ezüst árnyalat
Igen, ezzel így vagyok én is, nulla darab ezüst billentyűzetem van, a fekete mellett ez a szín, amit teljesen kerülök, és a fehéret is igyekszem, bár azt nem sikerült teljesen. Szürke van/volt a sötétebb árnyalatból.fehéret meg nem akartam mert a világos kupakszettek fehérjétől néha elüt a ház fehérje árnyalatban
Ez a hideg, rikító fehér kupakkészleteknél jön ki egyedül a gyakorlatban, PBT-ből olyan fehéret még nem láttam, ABS-ből is ritka, mert extrém módon érzékeny az UV sugárzásra, és pillanatok alatt sárgul (GMK Bleached-re keress rá).Egy ilyen anodizált space grey sokkal biztonságosabb választás lett volna, és a rendereken rohadt jól néz ki.
Színt fotón és videón nézünk, és ott is fenntartással, mert ki tudja, hogy mennyire ment félre a fehéregyensúly, milyen volt a megvilágítás. Ezért jó, ha több forrásból is van képanyag.A renderelt szín sosem fogja visszaadni a valóságot.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #85768 üzenetére
Az ezüst az egyértelmű szín, mindig az alumínium természetes színét jelenti, ilyenkor festék nélkül anodizálják. A szürke az már más kérdés.
Talán lesz a Gina-ból egy extra kör.
Az extrákra lőnék előbb. Nem lett egy Ocelot, amiért mindenki megőrült, hogy további körök legyenek belőle. De ha lesz is, akkor 2-3 év múlva talán.Ha ennyire nem bírod a kissé eltérő árnyalatokat, akkor két út van:
1. mélyen zsebbe nyúlás és mindenre, amit tökéletesen egyforma árnyalatúnak akarsz, cerakote
2. bátrabban nyúlsz a színekhez, és nem mindent egyforma szürkében veszel meg, ami mégsem egyformatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz CharlieBrown #85757 üzenetére
Útban van a stem, ami a fény jelentős részét kitakarja. Vannak a topikban ilyen kombinációról fotók, hátha a készítőjük erre jár, mert hirtelenjében nem találtam meg.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #85758 üzenetére
Pont annál a billentyűzetnél állsz vissza ISO-ra, amire még ISO felhasználóként is azt mondom, hogy nem kellett volna kihozni ISO-ban De tényleg, split left Shift kellett volna és ennyi, mert az ISO Enter elrontja a távolságokat a P betű környékén, valamint vizuálisan is rossz hatással van az összképre.
-
dqdb
nagyúr
válasz CharlieBrown #85755 üzenetére
A feliratok a kupak felső felében vannak, a LED-ek a kupak alsó felét világítják meg, szóval nem sok fog látszódni belőlük.
Mr.Csizmás: köszi, reménykedtem, hogy bármi más, csak nem normál posta.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #85751 üzenetére
Yuntracket ír, velük még nem jött semmim sem. A Yanwenről tudom, hogy Express One lesz belőle itthon.
-
dqdb
nagyúr
A Keychrontól rendelt csomagot Magyarországon ki kézbesíti?
-
dqdb
nagyúr
[link]
fura belsejű magyarországi eredeti vintage billentyűzet fura magyar kiosztássaltAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz MaxxDamage #85741 üzenetére
hangja kb nincs is
Az ebben a videóban a mikrofon "érdeme", amúgy floating design billentyűzethez hasonlóan hangos pirossal és barnával is. A stabilizátorok némi utómunkát igényelhetnek, az első linkelt videóban a space és a backspace eléggé tré volt.Fontos megjegyzés, hogy mind az általad, mind az általam linkelt videóban az ROG Flare II Animate szerepelt, míg a a 38e forintos ár az ROG Flare II modellre vonatkozik, annak nem néztem utána, hogy a különbség csak a jobb felső sarkos animált világításban merül ki, vagy van más különbség is.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #85725 üzenetére
Alapból nem olcsó, de sikerült kifognom superdealben (azóta is láttam már így) és alapból jár hozzá az USB kábeleken kívül két HDMI is.
Én alapból olcsónak nevezném. Nálam KVM-ben ez a nem olcsó, cserébe nagyon jók nagyon jó supporttal, de még nem szántam rá magam, mert ennyiért sokáig váltogatom még az elsődleges monitoron kézzel az inputot, de ha tényleg ennyire jó az UGREEN a gyakorlatban, akkor annyit simán megér már.Ó, csak HDMI, akkor felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #85713 üzenetére
Az Arc60-hoz az alapkészletnek nem volt része a szivacs, ha valakinek nagyon kellett (teljesen felesleges amúgy, egy jó hangú billentyűzetről van szó), külön megvásárolhatta. Pár hete rendeltem extra nyákokat hozzá, és a szivacskészlet dobozában adták fel. Elsőre néztem, hogy rosszat küldtek, de szerencsére a dobozban a jó dolog volt.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz #Morcosmedve #85695 üzenetére
Ezekből egyértelműen a Varmilót választanám, de sokallom a mostani árát, sokszor volt elérhető V6 + kupakkészlet árban is az utóbbi időben.
A következő választottam a K10 Pro lenne gyári állapotban, nem sietnék a kupakvásárlással, mert ha csak egy évet kibír nálad kopással, akkor is valószínűleg kicsit nagyobb kupakválasztékból lehet majd választani.
Azonban a V6 árelőnye akkora, hogy ha nem kell BT és magyar nyelv, akkor azt választanám gyári állapotban, ha kell magyar nyelv, akkor a V6+kupakkészlet és a K10 Pro között aszerint döntenék, hogy mennyire fényesítetted ki/koptattaed le a korábbi billentyűzetedet, mennyire bírják a festett felületek és műanyagok a bőrödet. Ha jól, akkor K10 Pro, ha rosszul, akkor V6+kupakkészlet.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85690 üzenetére
A Zoom75-ből a GB után már volt vagy 2 pre-order kör is asszem, szóval gyártogatják szinte folyamatosan, de valóban ez a "X-től Y dátumig lehet megvennni aztán lezárul a dolog" túlkeresletre utal még mindig.
Éppen ma reggel jelentettek be egy újabb előrendelési kört több típusból, és erősítették meg, hogy megpróbálják folyamatosan elérhetővé tenni ezeket, vagy legalábbis a várakozási időt csökkenteni."As requested by our community, we will try to make Zoom series keyboards available for more time so that anyone who miss the chance before can still purchase it after a while. We will select some colors from for pre-order or in-stock sale, and also keep refreshing colorways and bring new special editions from time to time."
Bár hozzáteszem, hogy a GB egy marketing fogás is azért, FOMO miatt...
Igen, lehet annak is használni (előfordult pár group buy az utóbbi időben, ahol erre próbáltak játszani, tipikusan ezek jó nagyot buktak), ahogyan group buy nélkül a limitált mennyiséget is, de tipikusan csak arról van szó, hogy így és csak annyit tudnak kényelmesen gyártani, ennyit bírnak logisztikával és QC-vel.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Szerintem igazán nagy ugrás akkor lehetne, ha az ilyen neok, zoom és társaik készletről is megvehetőek lennének
Szerintem is. A Keychron piaci beágyazottságával nem tud versengeni a group buy modell, a legtöbb ember végtelenül türelmetlen, az Amazon Prime-on szocializálódott generációra pedig hatványozottan igaz ez.Ez is a céljuk, de a kereslet a kínálatot jelenleg még jelentősen felülmúlja. Ezek már nem is klasszikus group buy modellben mennek, már jóval a GB elkezdése előtt elindul a gyártás (a Neo70 esetében szerintem 1-2 héten belül mennek majd a CNC gépek, pedig még csak most lett IC), lényegében rolling release van (hogy más területről vegyek egy kifejezést), de még így sem elég a kapacitás. Egyszer majd elég lesz remélhetőleg, a group buy pedig megmarad a kisszériás típusoknak, ahogyan korábban az összes custom kisszériás darab volt.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85669 üzenetére
pár éve már követi a piacot, annak már van egy jó 75%-os minimum
Tudom, a topik alapján nehéz elképzelni, de ebből a buborékből kimozdulva és a mélyebbre merülők buborékjába becsatlakozva inkább maximum az a minimum, ha egyáltalán van/van még neki.A 75%-os méret custom vonalon a QMMK Próig annyira volt népszerű, mint az FRL, mutatóba akadt belőle évi 1-2 group buy, és ennyi, mindenkinek 60%-os kellett először, aztán TKL, aztán 65%-os második vagy sokadik billentyűzetnek. Persze a KBD75 akkoriban is sokak belépő billentyűzete volt, amit követően tipikusan sem KBDfans, sem 75%-os billentyűzetre nem vágyott.
A 75%-os most is az új belépők között népszerű, és ott meglehetősen az, új belépők száma eléggé nagy, így erőteljesen a 75% felé tolja el a piac ezen szegmensét, míg a 250-300 dollár feletti kategóriában továbbra is évi 1-2 darab 75%-os group buy van csak, ahogyan korábban.
Én inkább azt "várom" már mikor pukkan ki a piac.
A piac egy része kipukkadt, kupakkészletek terén és a közepes árkategóriába eltűnt a kereslet, ezzel szemben a másik része pedig gyosan növekszik. Az egyediséget felmutató ártól függetlenül jól érzi magát, ahogyan a hype-olt drága is, az olcsó pedig sosem látott népszerűségű. A telítődés el fog jönni előbb-utóbb, de addig még évek telnek el szerintem. Elég megnézni, milyen gyorsan tűnnek el a QK és Zoom extrák (eléggé gyorsan), valamint ProtoTypistnál szokott lenni IG story a beeső szállítmányról, és ott az látszik, hogy a frissen beesett QK/Zoom group buy egyre nagyobb halmot alkot a raktárban.nem fogja halmozni a 75%-os billentyűzeteket
Discordon azt látni, hogy kevés az az új belépő, aki hirtelen nem jut el 2-3 billentyűzetig. Persze ők már csak egy kisebbség, hiszen először is csatlakozott egy Discord szerverhez, másodszor pedig megszólalt, de folyamatosan jönnek az újabb és újabb emberek.Igen, nem 75%-os, de láttam már képet olyan gyűjteményről, ahol ~10 darab fekete TKL-je volt az illetőnek bézs kupakokkal, és mind különböző típus volt
Ispy: Szerintem aki csak 1 darab billt akar és kész, ráadásul nem is érdekli a téma, az ritkán fog eljutni a custom cuccokig, az max egy keychronig merészkedig el, a többieknél meg nem számít mennyi van már egyébként se.
A Keychront eléggé sokan ugorják át manapság azok közül is, akik egy billentyűzetet akarnak, mert látták valahol, hogy nem csak az egyenfeketék vannak és az áruk megfizethető. Keychron Q-ból kapnak klasszikus színeket, azaz feketét, ezüstöt és sötétkéket, míg egy QK vagy Zoom eléjük tol 10+ divatos és világos színt, amit tovább lehet variálni badge-ekkel és társaikkal. A billentyűzetekre kockahobbiként tekint az ember, ami így is van, de a belépő szint vásárlói között feltűnően sok a nő a testreszabhatóság és színválaszték miatt.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #85675 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogyan kezeli majd a Keychron a K Pro és Q Pro sorozatok korábbi vásárlóit:
1. kijön azokból is a Max változat és ennyi, vegye meg újra, ha kell neki a 2.4G, vagy
2. kiadnak egy receivert tartalmazó csomagot a Pro tulajdonosoknak a billentyűzetükre való friss firmware-rel együtt, amivel a csak BT képes eszközből BT/2.4G képeset lehet faragnitAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85670 üzenetére
A layoutot nem unom meg
Bár most éppen egy mini 1800-as van az asztalomon (wow, most esett csak le ránézve, hogy magyar kiosztású billentyűzeten gépelek már napok óta), a nyár közepe óta főleg egy FRL-t használtam. Egyedül azt bántam meg, hogy a Cycle7 rendelés WK lett és nem WKL, mert kinézetre az utóbbi jobban bejön, és azóta kiderült, hogy 60% felett a WKL egyáltalán nem probléma számomra, ha van lehetőség osztott bal és jobb Shiftre.
Kiosztástól függetlenül a sokadik egyforma, nulla egyediséget hozó billentyűzetet unom, és a választék 95%-a ilyenekből áll szerencsére. A Cycle7 óta ez az első FRL, ami tényleg tetszik, de háromszoros árat nem ér meg nekem és sajnos screwless, ahogyan anno ezt is azért ugrottam, mert túl drágának találtam, pedig akkoriban nem termett még FRL minden bokorban (úgy rémlik, hogy ezután több, mint egy év múlva érkezett a következő darab). És emlékeim szerint az Onyx volt az első (vagy legalábbis az elsők egyike), ahol rejtett kábelcsatornát kapott a daughterboard.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85666 üzenetére
Jajj, megint FRL, the bane of my existence layout.
Tervezem, hogy összeszedem az elmúlt 2-3 hónap FRL termését IC és GB és vonalon a 75%-osokkal összevetve, eléggé kiütésszagúnak érzem az eredményt Mostanra szinte az összes FRL is már csak az ásítás, ugorjunk hatást váltja ki belőlem, ami 65%-os és 75%-os vonalon már 1-2 éve így van.Azt viszont komolyan kérdezném hogy annak mi értelme van, hogy a navigation cluster külön plate/nyák?
Ez egy részből álló ház két kamrával (a takarólemez nagyon olcsón gyártható, azt nem szokás külön résznek számolni, mert nulla komplexitása van).Azért áll egy részből, mert egy komplexebb részt is olcsóbb legyártani, mint két egyszerűbb részt (ez a kialakítás az egyik oka annak, hogy miért tudtak az alsó és felső részből álló Cycle7 ára alá menni ennyivel), a Neo65 is ilyen egy részes ház volt.
És azért két kamrával, hogy az alfanumerikus rész és a TKL rész közötti elválasztás meglegyen. Szóval ez lényegében egy 60%-os billentyűzet mellette egy navigációs résszel.
-
dqdb
nagyúr
[Neo70 IC]
FRL, 90-120 dollár konfigurációtól függően, egy darabból álló ház + a kurzorblokk feletti mágnesesen rögzülő fedőlap, QK75N-hez hasonlóan nincsen daughterboard kábel, hanem pogo csatlakozóval oldották meg, a Neo65-nél is használt dupla mount (gasket + gummy O-ring), flex cut nélküli nyák, ISO van, wireless van, háromféle alsó súly (vörösréz súly, rozsdamentes acél súly vagy alumínium "súly"), hordtáska, egy rakás plate-tel és egy rakás színben lesz elérhető
figyelem: egy rakás videó elindul az oldal alján automatikusanHa lesz olyan jó, mint a Neo65, és valószínűleg lesz, akkor ez nagyon jó lesz (nem Cycle7 jó, de az drágább volt 40%-kal).
-
dqdb
nagyúr
ProtoTypist szállítmánya már a hajón van, decemberre ér ide. A CandyKeys vonatozik, az gyorsabb lehet.
Nem tudom, hol írtak 2-4 hetet, annak a helynek soha többé ne higgyél. Ez nagyon szűk időkeret, csak akkor reális, ha már a szállítmány beérkezett a raktárukba (egy Neo65 volumenű group buy csomagolása és elküldése a sok opcióval és extrával önmagában 4-10 munkanap).
-
dqdb
nagyúr
Ennyire rossz lett a Keychron? Régebben szinte mindenki Keychron billentyűzetet ajánlott itt a topikban.
Nem és ha visszagörgetsz, akkor most is.Ami nem éri meg nagyon és sosem érte meg, az a barebone Keychron. 20 dollárral olcsóbban adják csak, mint a komplett billentyűzetet, miközben sem a kapcsolók, sem a kupakok nem jönnek ki ennyiből, nemhogy a kettő együtt.
Ha várakozás nélkül akarsz vásárolni, akkor készre szerelt Keychron vagy Akko árban eggyel lejjebb, vagy árban eggyel feljebb a feljebb említett GB extrák. Ha ár-érték arányban szeretnéd a legjobbat, akkor group buy a válasz.
Barebone-t pedig barebone-hoz illik árban hasonlítani, és a piac az elmúlt időben nagyot változott, ma már nem annyiból áll a piacon, hogy GMMK Pro vagy Keychron, sorban jönnek a jó billentyűzetek, amelyek a Keychronhoz képest minden téren más szintet képviselnek, mint a feljebb is említett group buy-ban 140 dollárért** árult Cycle7 vagy a 99 dolláron előrendelhető Neo65. Vagy ott van a most futó QK75N, amelyik ugyanúgy 180 dollárért megy, mint a Keychron Q1 Pro, csak majdnem* mindenben jobb. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Keychronhoz nem jár az amúgy jól megszokott hordtáska (pontosítva 30 dollárért adnak egy nem túl jó darabot), szóval ha hordoznád, akkor az plusz költség (ha pedig nem, akkor a hordtáskában elférnek az extra komponensek és egy második build felrakott kupakokkal).
Nálam a tényleg jó custom billentyűzet fogalmát az a billentyűzet teljesíti, amelynél az anodizálás jó minőségű, amihez lehet másik/tartalék nyákot, másik plate-et venni, amibe nem kell tenni szivacsot, hogy jó hangja legyen, mert a szivacstól csak szivacshangja lesz egy billentyűzetnek. Ezt a legutóbbit az olcsóbb custom kategória nagyon sokáig nem hozta, mert a költségoptimalizálásnak áldozatul esett a hang, aztán az említett Cycle7 nagyon magasan megugrotta ezt a lécet, a Neo65 és QK75N pedig szintén simán, és emellett hozzák a customok azon jellegzetességét, hogy többféle nyákot és plate-et is tudsz hozzájuk vásárolni.
* a QK75N vezetékes és BT üzemmód mellett tud 2.4G-t is, de QMK/VIA helyett QK Configurator segítségével konfigurálható, ami a VIA szintjét hozza, de a QMK-ét nem tudja és jelenleg csak Windowsra elérhető
** az USA árakat írtam, az európai árakra rájön még az áfa ugyebár, és míg az MKEU csak ennyit csinál, addig az Eloquent Clicks és CandyKeys rárak még 10-15 eurónyi felárat is, csak, mert
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85658 üzenetére
Pl Eloquentclicksnél lesz nemsokára Neo65 készletről.
Vagy MKEU-nál Zoom75.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Ezzel szemben a Bestbyte-nál, Aqua-nál 27140 Ft.
Ott készletkiszórás zajlik éppen, azért annyi, és annyit határozottan megér. Ez mindig is 159 USD volt dollárban.Szállítással együtt 35-45 dollár környéke egy olcsó és jó kupakkészlet AliExpressről rá, és további 25 dollárból kijön jó és olcsó kapcsoló is, szóval úgy nézd, hogy a vége közel a duplája lesz, mire használható billentyűzetet kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Nem kell gyanakodni, a barebone kapcsolók és kupakok nélkül ennyibe kerül. Lecsapni sem érdemes rá, mert nem túl jó ajánlat a komplett Q2 billentyűzethez képest 20 dollárral olcsóbban.
A Q1-et és Q2-t vagy komplett billentyűzetként érdemes megvenni, vagy valami mást érdemes venni helyette.
-
dqdb
nagyúr
válasz iszoke #85625 üzenetére
Mondjuk érdekes, ha nem ajánljátok őket, mivel a Corsair pl. ott van az ajánlottak között a táblázatban.
Az a táblázat közel 5 évvel ezelőtt lett frissítve, az elmúlt 2-3 évben több minden történt billentyűzetes fronton, mint az azt megelőző 20 évben.érdekelne milyen lehetőségek vannak custom vonalon
Erre a kérdésre további információk birtokában (árkeret, méret, elérendő cél) lehet csak válaszolni.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz hódmaci #85620 üzenetére
alvás gomb, bekapcsoló gomb
Ez ~15 évvel ezelőtt volt egy rövid, átmeneti divat, azóta lekerült a billentyűzetekről.Vagy kell egy programozható billentyűzet, aminél egy billentyűre vagy kombinációra fel tudod tenni ezt a funkciót (Keychron K Pro, V, Q sorozat a legolcsóbb, vagy más QMK/VIA jelzésű billentyűzet), vagy kerülő megoldást kell alkalmazni, azaz altatod csak a gépet és úgy állítod be, hogy bármilyen billentyűlenyomás felébressze, altatáshoz pedig egy AutoHotkey scriptet valamilyen billentyűkombinációra kötsz rá.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85616 üzenetére
Az eléggé korrekt ár. Már csak az a kérdés, hogy Tulip vagy Greek legyen
Ha tervezel nagyobb billentyűzetet numpaddal, akkor érdemes lehet egy 2551HAD-ra is lecsapni.
-
dqdb
nagyúr
válasz #Morcosmedve #85610 üzenetére
TL;DR olyat keresel, ami nem létezik. Ha magyar feliratos kupakok kellenek, akkor az vagy világítós festett-lézerezett ABS, ami előbb-utóbb kopni fog, vagy jó minőségű, nem világítós dyesub PBT. Világítós magyar készletből sem létezik jó kompatibilitású a piacon, a Ducky és Glorious készlete 96%-osra nem jó, ahogyan a a Keychroné is a saját billentyűzeteihez készült. A dyesub PBT készletek egy része bővebb, és jó lefedettséggel bír.
ASUS ROG Falchion (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/compact/rog-falchion-model/) magyar verziója PBT capes? Ha ABS, cserélhető magyarító készlettel, megbízható link?
Nem és nem. Nemhogy 3rd party magyar készlet nem létezik hozzá, de úgy egyáltalán kupakkészlet sem, köszönhetően az ASUS azon döntésének, hogy a Backspace, Enter, jobb Shift és Space teljesen nem megszokott hosszúságú.ASUS ROG Strix Scope RX (https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/aura-rgb/rog-strix-scope-rx-model/) verziója ABS capes?
Igen. Az RX kapcsolókról nem árt tudni, hogy sehol sem kaphatóak külön, valamint teljesen egyedi kupakfelfüggesztést használnak, így kupak sem kapható rá külön.1800-as (96%) billentyűből létezik Cherry MX bármilyen linear és RGB világítás, ami PBT keycap szettel magyarítható (nem kell, hogy átvilágítson a cap-en)?
Lásd TL;DR az elején.Keychron K4, K4 Pro, V4, Q5, Q5 Pro mindegyike 96%-os vagy compact 1800 kiosztású, egy részéből létezik eleve magyar változat, vagy a Keychron valamelyik dyesub PBT készlete rámegy. Klasszikus 1800-ast manapság már csak a Cherry gyárt, a Keychron dyesub PBT készlete jó rá.
Milyen nem 100%-os billentyű létezik hasonló preferenciákkal (HU, PBT, RGB, Cherry MX linear)?
Van egy rakás magyar 60%-os és TKL a piacon. 96%-os és compact 1800 ellenben nem igazán akad a feljebb felsoroltokon és a Glorious GMMK 2 Full Size-on kívül.Építéstől sem zárkózom el, megy az elektrotechnika, pákázás és társai.
Építéshez kevés a keret.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz plehoczky #85606 üzenetére
Igaz, split billentyűzetük csak egy van (és az is bénácska a kiosztást illetően), de
AliceArisu ergo vonalon nagyon erős a kínálatuk, még a klasszikusan split/ergo vonalra szakosodott cégek sem kínálnak ennyiféle modellt. Lényegében az egyetlen mainstream gyártó, amelyik a hagyományos téglalapnál többet be mert vállalni, és azt, ha jól számoltam, akkor 9 különféle modellnél is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85600 üzenetére
Hmm, a Hammer is vendort váltott? Az R4 és R5 az MKEU-nál ment.
Végre van külön ISO kit, és nem kell akkor is az Allin kitet megvenni, amikor elég lenne egy kisebb mod kit is.
-
dqdb
nagyúr
ProtoTypistnál holnap délután lesz egy 40 perces akció, amikor minden raktáron lévő termék 40%-os kedvezménnyel rendelhető, beleértve többféle Mode Envoy-t, QK100-at, QK80-at, Cub65-öt, JRIS75-öt, JRIS65-öt az olcsóbb kategóriákból (némelyikből nagyon korlátozott a választék) és egy rakás kupakkészletet, kapcsolókra pedig eleve 50%-os akció van.
A szállítás nagyon nem olcsó (31,5 GBP) és még áfa is jön rá, mert csak DHL Express érhető el, cserébe a bolt IOSS, azaz az áfát már helyben kifizeted (figyelem, egészen a chekoutig a nettó árak látszanak, akkor vált át bruttóra), nem lesz vámkezelés és emiatt vámkezelési költség sem.
Érdemes jó előre végigszámolni, hogy mi éri meg és mi nem (a plateless zöld Mode Envoy például ~80e forintra jön majd ki, kár, hogy csak hotswap nyák maradt már csak), pontos részletek és a kód a Discord szerverükön.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85580 üzenetére
Nem tudom, nagyon nem érzem ezt a billentyűzetet, olyan óvatosan semmilyen lett. A Qertykeys a Neo65-tel és a QK75N-nel jó irányba indult el, a Meletrix a Zoommal egy helyben topog, itt pedig olyan érzésem van, hogy nem tudják, mit is akarnak. Persze nem lesz rossz billentyűzet, a QK80-Zoom TKL ellenében talán ezt hoznám ki elsőnek, de ha TKL kellene, én megvárnám a Cycle80-at.
-
dqdb
nagyúr
válasz DRPCDoki #85587 üzenetére
Ha már egészségi okokból ennyire kék fény ellenes vagy, akkor megjegyezném, hogy szinte kivétel nélkül az összes világítós billentyűzet alacsony frekvenciás PWM-et használ a háttérvilágításhoz, szóval ott fog villogni a periferiális látómeződben fárasztva a szemedet.
Addig felesleges bármit is venned, amíg nem oldod meg a sztatikus elektromosság problémáját, könnyen ki lehet úgy sütni egy EEPROM-ot, aztán huss, volt firmware, nincs firmware, amit nem minden eszköznél lehet újra feltolni.
Miután megoldottad, utána CMYK színvilágú Varmilo VA/VEA109M lenne az ajánlás silent red kapcsolókkal, ha ismét jó áron lehet kapni, ennek a láthatóságához elég a monitor fénye is este a fehér kupakok miatt.
Vagy ha a numpad használat nem állandó, hanem időnként kell, akkor egy VA/VEA88M hasonló paraméterekkel, mert az tényleg szokott olcsón lenni, és mellé egy random 2e forintos numpad, amit akkor előveszel, amikor kell, és ekkor tudod például bal oldalra is tenni, ahol jobban kézre is állhat bizonyos felhasználások esetében.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz simico #85569 üzenetére
Elvileg nem, amit csináltál, az bőven rendeltetésszerű használat.
Aztán gyakorlatban láttam már megoldódni változatos parajelenségeket EEPROM reset után, illetve olyan firmware újraflash-elés után, ahol az STM32 alapú billentyűzeten egy komplett firmware felülírást is be kellett iktatni, mert a sima újraflash-elés kevés volt.
Persze általában problémamentes a működés, de parajelenségek néha elő tudnak fordulni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #85567 üzenetére
Igen, az az előrendeléses ár már határozottan nem barátságos.
A puffasztott krumpli csomagolásnak köszönhetően a legtöbb kupak a lefóliázott dobozból kivéve porosnak látszik.
SA szerű, de annál jóval kevésbé tengeribeteg PBT szett.
JTK HSA, ami a half-height SA rövidítése.Igaz, hogy doubleshot ABS, ami gyárilag is már csillogós, így leamortizálva nem lesz rosszabb.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #85565 üzenetére
Annak a készletnek az árát egyszerűen nem értem. Ez olyan árazásnak tűnik, mintha az lenne a céljuk, hogy megbukjon a profil és a beletolt pénzük. Én is úgy voltam a képeket nézve, hogy instabuy, aztán észrevettem a számot, ami helyből kijózanított.
Az első három készletnél az volt a mondás, hogy olcsóbban adják, mert új profil, bla-bla-bla. A WoB és bézs tényleg jó áron volt (99 euró), a Susu már annyira nem (99 euró, de kisebb base kit), de azt gondoltam, hogy az nem akciós áron van és ez lesz majd a normál ára. Nos, nem kicsit tévedtem
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Megjött az első MTNU készletem. Első benyomásra közelebb áll a KAT-hoz, mint az MT3-hoz, a kupakok mélyítése sokkal kisebb, mint amit vártam. A felületük is KAT-szerűen sima, nem pedig MT3-szerűen rücskös.
Majd még fel kell dobnom egy billentyűzetre, hogy kipróbáljam, hogyan is működik a gyakorlatban (talán lesz még ma idő rá), valamint a feliratokat nem néztem meg közelebbről.
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #85556 üzenetére
USB-C microcontroller
Mechboards, de ez már EU-n kívül van, de legalább nem USA. Belül csak azokat tudom, amiket már te is megnéztél. Van náluk pink kapcsoló is, legalábbis ha V1-et keresel.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz grizlisandor #85545 üzenetére
Fn+Esc szokott lenni tipikusan. Ha mégsem, akkor a kézikönyve segíthet, ha sikerül megtalálni a honlapjukon., vagy egyszerűen próbáld végig az összes Fn kombinációt.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85503 üzenetére
Közben megjött az IC ehhez a billentyűzethez is, csak sajnos továbbra is nulla infó a belső felépítésről, nyákról, mountingról.
-
dqdb
nagyúr
Ne csak töltőkábel legyen, és ha háttérvilágítással használnád, akkor legyen a biztonság kedvéért USB3-as. Én valami ismertebb kínai márkát választanék, akik olcsók, mint az UGREEN vagy Anker, és biztosan nem szemetet gyártanak.
Ennek a metal grey változatából szereztem be egy adagot különböző hosszúságban billentyűzetekhez és más USB PD töltést nem használó eszközökhöz.
-
dqdb
nagyúr
[link]
a rézcsőből készült stabilizátor "drót" nagyon üt[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz marcyman #85511 üzenetére
Az összes Keychron ilyen, azokon van hátul/oldalt kapcsoló. Szoftveresen bármelyik QMK/VIA képes billentyűzet meggyőzhető erről, emellett a Varmilónál és a Duckynál szokott lenni erre hotkey (és még egy rakás gyártónál, csak a kézikönyvet kell megnézni).
-
dqdb
nagyúr
válasz simico #85508 üzenetére
Legrosszabb esetben saját firmware fordításával ki lehet. Tegnap gyorsan belenéztem a forráskódba, de azalatt a pár perc alatt nem láttam speciális billentyűkombinációra utaló jelet, ellenben láttam egy 10 perces konstanst.
A nem Pro K sorozat szoftveresen teljesen eltér már az alapok szintjén is, ami ott létezik funkció, az hiányozhat a Pro modellekből és fordítva
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85503 üzenetére
Inkább DSA, az jobbnak tűnik erre a célra, mert jobban keskenyedik a kupak teteje, mint a KAM esetében.
SA R3 az XDA-val együtt elképzelhető , hogy nem lenne jó, hiába uniformok azok is, mert összeérhetnek a kupakok.
-
dqdb
nagyúr
válasz marcyman #85505 üzenetére
A macOS teljesen máshová mappeli magyar kiosztás mellett az AltGr layer taralmát, mint ami Windowson megszokott. Ha azt szeretnéd, hogy ezek megegyezzenek, akkor kétféle módon lehet megoldani.
1. a macOS kiosztását preferálod, ekkor Windowson a MSKLC segítségével létrehozol a magyarból egy saját billentyűkiosztást, ahol az AltGr réteget lecseréled a macOS-en megszokottra, és ezt állítod be
2. a Windows kiosztását preferálod, ekkor macOS alatt ezt kell feltenni (nem tudom, mennyire up-to-date)
A fentiek a felcserélt Win-Alt és Alt-Opt billentyűkre nem nyújtanak megoldást, ha azt is standardizálni szeretnéd, akkor a legegyszerűbb olyan billentyűzetet választani, amin van erre kapcsoló vagy hotkey. Szoftveres megoldás lehet Windowson egy egyszerű AutoHotkey script, ha a macOS sorrendjéhez ragaszkodsz, vagy macOS alatt ez, ha a Windowséhoz.
Bónusz kérdés: van olyan billentyűzet, amit két gépre is lehet csatlakoztatni egyidejűleg és könnyen lehet váltani a kettő között valahogy?
Az összes vezetéknélküli működést támogató Keychron ilyen például (azokon van Windows-macOS kapcsoló is), de egy ilyennel vagy sokkal olcsóbb USB2 változatával ez bármelyik billentyűzettel megoldható.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85501 üzenetére
Ez a mostani az első hajlított plate-es MX Model M tudomásom szerint, a Vortexé biztosan sík volt.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85498 üzenetére
Az összeakadásra van egy jó trükk: ferdén tartva csapd oda az üveget az asztallaphoz, és szét fognak ugrani a rugók. Vagy az üveg, ha túl erős voltál
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85494 üzenetére
Nekem mindkettő megy. Az Instragram esetében a cég fiókját linkeltem be, mert oda fognak feltölteni anyagot csak elfelejtettem megemlíteni, hogy most még nincsen semmi. A másik egy Discord hotlink egy képre, ami nekem megnyílik másik böngészőből is, feltöltöttem a PH képek közé.
Mondjuk a koncepciót nem feltétlenül értem, a Model M-ekben a kapcsoló a lényeg.
Úgy az egész csomag lényeges szerintem, a kapcsolók, az ívelt plate, az esztétika. Sokaknak ezekből csak az esztétika a fontos, és mostanáig az MX kapcsolós M utánérzés sík plate-et jelentett, ez közelebb lesz az eredetihez ezen a téren (kapcsolók terén persze nagyon távol).Nem tudom hány ember akar pontosan M koppintást de pont a buckling springs kapcsolók nélkül.
Majd kiderül, erre vannak az IC-k, a Vortex elég sokat eladott a saját változatából.Én személy szerint a retró ihlette vonalat kedvelem az 1:1 másolás helyett, a Command65 ezért is jött be tőlük sokkal jobban, mert a hangulata megvan, mégsem másolat, ahogyan az OGR és a W1-AT is. Itt a hajlított plate, ami igazán megmozgatta a fantáziámat, bár valószínűleg megvárom, hátha más is rámozdul a témára.
Ha pedig 1:1-ben Model M-re vágyik az ember, de újban, akkor bármikor megvásárolhatja az eredeti gyártójától, a Unicomptól.
-
dqdb
nagyúr
Újabb versenyző a Model M ihlette billentyűzetek terén, alumínium ház, MX kapcsolók, QMK/VIA, retró színek, szóval a jól megszokott feature-lista, még a szolenoid sem teljesen újdonság, de most van egy csavar a történetben: hajlított plate!
Kíváncsi leszek, milyen lesz a gyakorlatban.
micafighter: az előző adag MX1A, amit eddig használtam, még tavaly nyáron jött Geontól, majd megnézem a mostanit is, lehet, hogy volt változtatás ezen a téren.
gyári kenés nem sokat ért, max a bekoptatást akadályozza meg, hogy a Cherry védjegyzett reszelése minél tovább tartson
Ajánlok egy DCS kupakkészletet a reszelés maximális kiélvezéséhez Az elején borzalmasan rossz volt, csak a lustaság miatt maradtak fenn azon a kupakok, de pár nap után határozottan megkedveltem a kombinációt.MX2A-t kipróbálnám szívesen, de eddig csak Keychronnál láttam, és csak az RGB változatot, az meg nem kell
Így vagyok ezzel én is, ha Cherry MX-et veszek, akkor a nylon és a hangja miatt teszem. A fekete változat még sehol sem elérhető tudomásom szerint.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #85473 üzenetére
A vadonatúj MX2A sorozat gyárilag kenve van, a jó öreg 30+ éves MX1A-nál én nem tudok semmiféle kenésről.
micafighter: Bekoptatáshoz a Cherry gyári kenőanyagát le szoktad szedni a stemről/leafről?
az összes MX kapcsolót Geontól vettem, nekem nem rémlik semmiféle kenés, legalábbis a stem biztosan száraz volt. Gateron Milky Pro esetében hiába száraz a rugó, a véletlen érintések miatt a rugócsere alatt többször kell kezet törölni/mosni, ilyet MX-nél egyáltalán nem tapasztaltam, de legközelebb majd megnézem alaposabban is a felületeket, hogy csillognak-e.Miért száraz rugó?
Mert ha bekoptatás után megkenem a kapcsolót, akkor nem lesz a kezem tiszta dzsuva eközben.Ha már a reszelés a téma, a Cherry kapcsolókban a gyári reszelés kb 30-40%-a a gyári rugóból jön, ez egy jobb rugóval könnyen orvosolható.
Ezt meg tudom erősíteni, már egy egyszerű rugócserétől is teljesen más lesz egy MX kapcsoló.07et esetleg tudsz valahol közelben?
Ha előbb szólsz ... Geonon kívül más nem ugrik be, mint forrás, csak hát ő a közel fogalmától sok ezer kilométerre van.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85470 üzenetére
Sajnos a szaga az borzasztó büdös az összes olajnak
Legalább könnyen meg tudod állapítani a kapcsolót kinyitva, hogy mivel kented meg Annyi hátránya van még az LSD olajnak, hogy míg a Krytox food safe, azaz kezelhető kissé lazábban, addig annál én csak csipesszel nyúlnék a rugóhoz hozzá, és nem árt a nagyon alapos kézmosás utána.Javasolnék egy harmadik esetet is: próbáld ki a TX rugókat szárazon is pár napig. Gateron X-be én is csak megkent rugókat teszek, de Cherry MX-nél a bekoptatáshoz szigorúan száraz rugók kerülnek a kapcsolóba.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #55474 üzenetére
Eldőlt a hosszú vita, a Topre a PFU szerint nem mechanikus, és ők azon két cég egyike, amelyik bármit is kijelenthet vonalon
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Candykeysnél kapható mind a taktilis, mind a lineáris változata a Haimu x Geon silent kapcsolóknak egészen jó áron. 37 eurócent darabja, ami Geon 30 dollárcentes árához képest alig drágább áfakorrekció után (igaz, most 24 centért lehetett megvenni thocctoberi akcióban), szóval a halkított kapcsolók között az olcsóbb vonalat képviseli.
Billentyűzetben még egyiket sem próbáltam ki, kézben tartva stock állapotban halkított vonalon a Durock Silent Linearhoz képest is eléggé jó benyomást tett rám lineáris, valamint a Kailh Box Silent Brownhoz képest a taktilis is (de ahhoz képest nem nehéz jónak lenni, mert azt pocséknak tartom). Az eltérő belső miatt (itt nem szilikon/gumi végzi a csillapítást) a bottom out érzése sokkal jobbnak tűnik. A gyári kenés nem rossz, nagyon gyorsan nyomogatva lehet minimális rugóhangot kipréselni belőle. Én biztosan nem fogom szétszedni, hanem gyári állapotban használom majd.
A lineáris az lineáris, nincsen rajta mit részletezni az 20 mm-es rugón túl, a taktilisnél szinte nulla pretravel van kisebb taktilis huplival, szintén 20 mm-es rugó mellett, azaz a taktilitás nagyobbnak tűnik ezen két dolog kombinációja miatt, mint amekkora valójában.
-
dqdb
nagyúr
Ilyen téren az MT3-SA-MDA nyújtja azt, amit szeretnél.
Az eredeti Melgeek féle MDA-ból ortolineáris akadt a múltban, 40% módosítók sosem léteztek. AliExpressen is feltűnt a profil, ott látok ortolineáris készleteket.
MT3-ból a Dropot nézd végig, abból akad ABS és PBT is (mindkettő jó minőségű, a PBT felülete eléggé durva, ami lehet jó és rossz is), ahogyan írtam, sok készlethez van ortho kit és akad 40%-os kit is.
SP SA-ból az ortho kit és 40%-os előfordul, sőt, az utóbbi időben futott jó pár csak 40%-os készlet is. Itt látod a történelmet, a beszerezhetőség jó kérdés.
Mindegyikből tudok kölcsönadni, ha kipróbálnád.
-
dqdb
nagyúr
Reciprok alatt mit értesz? Ha mélyítésre hasonlót, csak magasabb és sculpted kell, akkor SA vagy KAT. Ha teljesen mást, akkor MT3.
Az MT3 egyértelmű, mert
1. sculpted profil
2. a Drop saját profilja, így tőlük direktben és az Amazon boltjukban tudod megvenni
3. ortolineáris eléggé sokból akad, de ergo csak kevésbőlAz SA bonyolultabb, mert
1. van belőle sculpted 1-1-2-3-4-3 és uniform 3-3-3-3-3-3 is, de egyes kínai klónok 1-1-2-3-4-4-et árulnak
2. a Signature Plastics profilja, a saját boltjukban túlárazva és pocsék kittinggel akad pár készlet, de tipikusan group buy formájában érhető el értelmes kittinggel. Emellett még egy rakás kínai noname és nem noname klón van a piacon, a Domikey talán a legjobb ezek közül.
3. az ergo ritkaság, de néhány régebbi group buyból akad még elfekvőben (amihez alfát nem fogsz találni)
4. az SP SA PBT-ben bődületesen drága, nem is nagyon találni ilyet a boltjukon kívül, doubleshot ABS a tipikusEgy MT3 ortolineáris készletem akad itthon elfekvőben, ha kipróbálnád (ergo nincsen hozzá). SA akad többféle is 1-1-2-3-4-3-ban, de egyik sem ortolineáris, szóval random feliratos 1u módosítóid lesznek vele.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #85438 üzenetére
Használhatóbbnak tűnik, mint egy 5x15-ös útvesztő.
Annál szinte bármi jobb, nem bírtam megszokni.Ha megnézed, akkor van lehetőség klasszikus Tsangan alsó sorra, ahol a 7u Space-t 3u-1u-3u bontásban szétoszthatod, ha ragaszkodnál a jól beválthoz,
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85434 üzenetére
Az a zFrontieres PCB elég jó áron ment a kapcsolókkal együtt, és igen, a plate az egyetlen kérdés.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Boardwalk kiosztású 60%-os nyák, azaz ortolineáris billentyűzet ErgoDox 1.5u módosítókkal fűszerezve. USB-C és JST is van, ahogyan hotswap és forrasztható változat is, valamint támogatja a gummy O-ring mountot[link]
Ugyanez F12 és F13 TKL formában, hotswap, USB-C és JST is van, H88C kompatibilis footprint, azaz nagyon sok TKL-be jó lesz a Tiger80 Lite-tól kezdve egy Jane-ig bezárólagtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #85423 üzenetére
Neo65 szállítás már nagyon közel van, ezt a Neo70 követi, de az még nincsen IC fázisban sem, 60%-osról nincsen hír.
Cycle7-et Kínában már szállítják, a nemzetközi vendorokhoz november végén indul el a legutolsó hírek alapján, szóval januárnál előbb nem várható szállítás. Cycle80 még nincsen IC fázisban sem, azt 65%-os fogja követni, 60%-osról és a további tervekről nincsen hír.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85420 üzenetére
mellé
helyettA design olyan, amilyen, nálam már ott rosszul indít, hogy 75%, amin a knob és OLED csak ront, és még ott van a kerete is, de mint billentyűzet teljesen rendben van (annyi kiegészítés, hogy én olyan plate-tel választanám, amin nincsen flex cut).
nincsenek ilyen sandblasted dusk és hasonló hátlap súlyok
Vannak olyan színkombinációk is, ahol a súly matt felületű, ha nem kedveled a csillogó felületeket és mikrokarcokat.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #85419 üzenetére
Fúh fedexet ne is említsd, nagyon amatőrök az IOSS óta
Gyakorlati tapasztalatból mondom, hogy előtte is azok voltak Négyszer jött csomag velük, háromszor volt vele probléma, sosem a szállítással, hanem a könyveléssel/számlázással.Első alkalommal jött a futár, fizettem neki, különben nem adta volna oda a csomagot. 2 hónap múlva jött a felszólítás, hogy tartozásom van feléjük, az az összeg, amit a futárnak odaadtam. Elküldtem nekik a fizetési bizonylatot emailben. Újabb egy hónap múlva jött a levél a felszólítással, hogy fizessek, ekkor felhívtam őket, hogy menjenek már ugyan a fenébe és elküldtem ismét levélben a bizonylatot. Még egy hónap, és megint jött a felszólítás, ekkor ismét felhívtam őket már kissé idegesebben, szerencsére az egyetlen értelmes ember vette fel a telefont, aki átsétált a megfelelő részlegre, és addig ott volt, amíg ki nem javították a problémát.
Második alkalommal megjött a csomag, nem kellett a futárnál fizetni és számla sem jött 2 hónap, így tanulva az előző esetből felhívtam őket, hogy fizetni szeretnék, de nincsen mit, a válasz az volt, hogy kicsit lassú a számlázás, de mindjárt küldik. Ez még 2 alkalommal megtörtént, aztán hagytam az egészet, majd amikor már el is feledkeztem az egészről és az ominózus billentyűzetet már régen eladtam, akkor a csomag beérkezése után másfél évvel megjött a számla az áfáról.
A harmadik alkalom már IOSS után történt, megjött a csomag, megjött a számla egy hónappal később, amit utána hetekig próbáltam befizetni, mire egyszer végre működött a rendszerük, és látta a csomagomat.
A negyedik alkalom 1-2 hónapja volt, itt csak tetű lassúak voltak (5 napos vámkezelés wtf), és mint kiderült, megszüntették a késleltetett fizetést, a futárnál pedig csak készpénzzel lehet fizetni. Hétfő hajnali 4-kor küldték az értesítést, hogy jön a csomag és a futárnak kell fizetni, és fél 8-kor csengetett a futár a markát tartva, még jó, hogy volt nálam elég kp.
különösen vicces, hogy egész más helyen elő egész más nevű emberek leveleit hozzám sikerült eljuttatnia a fedexnek
Ezért nagyon csúnyán el kellene meszelni őket, mert egy nagyságrenddel nagyobb probléma szerintem, mint az én eseteim bármelyike. Az NMHH biztosan értékelné, hogy ilyen az informatikai rendszerük.A listában vámkezelés terén én a postát tenném a DHL után a második helyre, utána szakadék, UPS és a legalja a FedEx.
A GMK a héten elkezdi szállítani az első MTNU készleteket, kíváncsi leszek, milyen lett.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #85405 üzenetére
Sikerült végre végignézni pár videót, ezek alapján a QK75N határozottan jónak tűnik. Nem az én stílusom a design és kiosztás, de ismét egy olyan belépő custom billentyűzet, amibe nem kell szivacs, hogy jó legyen a hangja. Tetszik ez a trend, az eddig is sokszor ajánlott Cycle7-Neo65 páros nálam trióvá bővült.
A pogo csatlakozós belső az építést nagyon megkönnyíti, elsőre azt mondtam volna, hogy gépelés közben érezni lehet majd vagy bottom outol ott a nyák, de Alexotos videója alapján rosszul gondoltam ezt.
-
dqdb
nagyúr
válasz Alan[HUN] #85413 üzenetére
Support írt egy emailt, hogy melyik országból származik az acél, a DHL pedig elfogadta az arról készített screenshotot.
Szerintem messze a DHL vámkezelése a legjobb a DHL, FedEx, UPS, Posta négyesből a mostani eset ellenére is. Ha nem magánszemélyként megy a vámolás és kis csomagról van szó, akkor meg sem lepődök, hogy kérik ezt a nyilatkozatot, ide csak azért dobtam be, hogy alkalomadtán lehet erre számítani.
-
dqdb
nagyúr
"Az Oroszországgal szemben elrendelt korlátozó intézkedésekről szóló rendelet szerint 2023. szeptember 30-tól, a csatolt listában felsorolt vas- és acéltermékek Európai Unió területére behozatalakor az importőröknek bizonyítékot kell szolgáltatniuk a termék harmadik országban végzett feldolgozásához felhasznált vas és acél alapanyagok származási országáról. Így kérem vegye fel a kapcsolatot a feladóval és kérjen egy nyilatkozatot a felhasznált anyagok származását illetően"
DHL Express, ha ez általános lesz, akkor sok boltnál nem lesz egyszerű elintézni minden EU-n kívül rendelés esetében (ez rugó és kapcsoló volt Geontól)micafighter: 106-ot és 107-et hallottam, hogy működik Gateron X kenésre, de én továbbra is csak rugót fogok cserélni benne
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz sittes79 #85402 üzenetére
Az MKEU Zoom75 szállítmánya vámon van jelenleg, szóval közel, azonban valószínűleg az extrák árazása nem fog beleférni a keretbe, mert drágább group buy volt és az MKEU amúgy is szereti az extrák árát eléggé vastag ceruzával írni.
A JRIS75 extráiból akad még többféle a Candykeysnél, ezek egy része befér a keretbe.
QK75 régen elfogyott mindenhol, a többi raktárkészletről kapható 75%-os kit pedig túl drága, amit látok. MKEU Discordon nem láttam semmi értelmes árú darabot. Szóval vagy JRIS75, vagy vársz egy jobb ajánlatra (néhány 75%-os gyártás alatt van, valamint valószínűleg az extrák mellett a használtpiacon is meg fognak jelenni nagyobb számban a Zoom75-ök), vagy Keychron Q1, vagy valaki Akko.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Trollok komolyan
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Nők, nőügyek (18+)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok