Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Játékokra szeretnék egy pc-t venni és ebben kérném a segítségeteket.
1. Mire fogod használni a gépet?
Szinte csak játékokra lenne használva.Nem feltételen a legújabbakat szeretném futtatni, hanem csak élvezhetően, szép grafikával Starcraft2, LoL, World Of Tanks, Anno... stb... Amennyi kihozható az adott árból.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Hangfal, monitor, egér billentyűzet.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Magára csak a gépre van szükségem, monitor és egyéb periféria van.4. Mennyi a kereted rá?
200-230 K
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1920 x 1200
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Köszönöm a segítséget. GTX 960 4GB-al kapcsolatban lenne még egy olyan kérdésem, hogy ezen belül melyiket ajánljátok? PCX-en néztem és van több gyártótól is. Gigabyte, Zotac, ASUS, MSI, GAINWARD -
bartucz911
tag
Köszönöm mégegyszer ezt az összeállítást, viszont én összerakni nem tudom, így tudnátok olyan cégeket mondani (lehetőleg a PCX-en kívülit is) akik Budapesten vannak és össze is rakják?
Továbbá az a kérdésem lenne még, hogy ebben az összeállításban nem szerepel processzor hűtő (vagy igen?), milyet ajánlotok ehhez a procihoz?i5-4440 ~ 53k
asrock b85m pro4, gigabyte b85m-d3h ~ 20k
2x4GB ddr3 kingston fury ram ~ 13k
gtx 960 2GB ~ 60k
WD blue ezex 1TB ~ 15k
120GB kingston fury ssd ~ 15k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 500W ~15k
~ 204k
Drágábban gtx 960 4GB. -
bartucz911
tag
Sziasztok
Több helyen is láttam hogy így írjátok: 2*4 GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury KIT-be.
Ez a KIT-be mit takar? Mert tényleg így árulják néhol, de van ahol csak darabra 4 GB-ossával. Úgy nem ugyanaz ha kettőt veszek belőle? -
bartucz911
tag
Sziasztok,
Az előzőekben ajánlottatok egy ilyen konfigurációt:
i5-4440 ~ 53k
asrock b85m pro4, gigabyte b85m-d3h ~ 20k
2x4GB ddr3 kingston fury ram ~ 13k
gtx 960 2GB ~ 60k
WD blue ezex 1TB ~ 15k
120GB kingston fury ssd ~ 15k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 500W ~15k
~ 204k
Drágábban gtx 960 4GB.A cm n300-as házra tudtok alternatívát mondani ami hasonlóan jó minőségű?
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
GTX960 4GB-os VGA-ból van több fajta is (Gigabyte,Asus, MSI és ezen belül is van több féle mondjuk GAMING...) PCX-en 65-78 ezerig.
Melyiket érdemes, illetve éri meg ha főleg játékra szeretném a gépet? -
bartucz911
tag
sziasztok,
tudnátok ajánlani valamilyen hűtőzsírt ami azért minőségi és mondjuk pcx-en kapok. -
bartucz911
tag
Sziasztok
egy ilyen összeállításhoz keresek házat:
i5-4440
gigabyte b85m-d3h
2x4GB ddr3 kingston fury ram
gigabyte gtx 960 4GB G1 gaming (295mm)
WD blue ezex 1TB
128GB samsung pro ssd
fsp hexa+ 500W
CM n300-asat ajánlottak, de olyat nem találok pcx-en és egyben szeretném megrendelni. Kinézetre a zalman-ok nem tetszenek mert a Z3-at ajánlották még sokan, de maradnék a CoolerMasternál. K282 RC-K282-KNN3 ház jó lehet ehhez a konfigurációhoz? -
bartucz911
tag
Sziasztok
Tanácsotok segítségével összeálltítottam egy PC-t amiben WD 1TB WD10EZRX HDD-t rendeltem. Ebből a verzióból van kék és zöld is. Mi a különbség? Zöldet küldtek az megfelelő lesz? -
bartucz911
tag
Sziasztok
1. Autocad, inventor 2016, Proengineer, bentley, SolidEdge, 3D-s tervező programok.
2. 2 db 27 colos samsung monitor. 1920*1080. Mindkettőt egyszerre szeretném rajta haszálni kiterjesztettben. Csak hdmi és vga bemenetei vannak.
3. Maga a gép kell, monitor billentyűzet és egér van.
4. Nem vagyok tisztában az árakkal, de korrekt gépet szeretnék amiben van plusz és nem akadnak le ezek a programok 1-2 év múlva se és később bővíthető. Amúgy olyan 350 k már plafon de 300 alatt jó lenne.
5. 1920*1080 2 db -
bartucz911
tag
Az ajánlott vga-nak csak egy hdmi kimenete van. Nekem 2 kellene
-
bartucz911
tag
Többnyire 3D-s tervezésekhez, Autodesk Inventorban, ProEngineer-ben, Autocad-ben nagyobb összeszerelésekre és alkatrészek tervezésére. A jelenlegi gépem nagyon belassul amikor egy egyszerűbb váltóművel össze akarok állítani. Mindezt 2 db 4K-s monitoron szeretném. Játszani is szeretnék a komolyabb játékokkal de szerintem a 3D tervezés nagyobb igényekkel bír.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-2 db WD black 2 TB
-1 db Samsung 512 GB PRO SSD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gyakorlatilag minden más ami a gépházban van. (Alaplap, Tápegység, Memóriák, CPU, Videókártya (vagy esetleg kettő SLI-ben))
A hűtését egyedileg akarom összerakni EK blokkokból merev, egyedi csövekkel. A CPU és videókártya(ák) számára.
4. Mennyi a kereted rá?
600 ezer +/- 50 ezer (a hűtések és HDD-k, SSD-k külön keretből lesznek finanszírozva ezen felül)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Nincs még monitorom de azt külön akarom beszerezni 2 db 27 vagy 28 collos 4K-s. -
bartucz911
tag
Sziasztok
1. Játékra és 3D-s tervezésre
2. Rendelkezem 2 db STRIX-GTX1080-8G-GAMING videokártyával valamint 1 db Samsung 256 GB M.2 PRO NVME SSD-vel.
3. Alaplap, CPU, Tápegység, memóriák, SLI híd, HDD (2 v 3 TB). (vízhűtéses lesz, de azt megoldom valamint házat is választok majd hozzá)
4. 300 ezer (+/- 50 ezer) (Hűtés és ház nélkül)
5. Monitorom még nincs de a cél 2 db 27 collos samsung 4K-s monitor meghajtása. -
bartucz911
tag
Sziasztok,
Egy gépet szeretnék összerakni, és ebben kérném a segítségeteket.1. Mire fogod használni a gépet?
Jásztani, és Autocad-es rajzok készítésére, 2 és 3D-ben is.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmim sincs még.
CPU,Alaplap (M2 SSD hellyel),VGA, Tápegység, RAM, SLI híd esetleg (házat, hűtést(vízhűtés),HDD-t,M2 SSD-t ki tudom választani és arra külön keretem van)
4. Mennyi a kereted rá?
550K +/- 50K.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?2 db samsung U28E590 ds monitort szeretnék vele meghajtani. (erre is külön keretem van)
Előre is köszönöm a segítséget.
-
bartucz911
tag
válasz DR|FTK|NG #121247 üzenetére
A házat még nem választottam ki, Thermaltake házai jönnek be, core x71 tetszett meg elsőre de még nem dőlt el. HDD kapacitásom se végleges még, de 2x3 TB WD Blue, vagy Black-ben gondolkodom. SSD-ben csakis Samsungban gondolkodok, annak is a PRO változataiban 256 vagy 512, konkrét árakat még nem néztem, hogy hol mennyiért lehet beszerezni, úgyhogy majd még mérlegelem. Mondjuk nem olcsó mulatság A vízhűtést természetesen egyedileg akarom megoldani, eddigi tervek alapján EK blokkokkal, és egyedi merev csövekkel. CPU-t, VGA-t és RAM-ot is vízzel akarom hűteni. Még az sem kizárt hogy két külön kört csinálok, CPU+RAM, VGA.
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Tesómnak szeretnék egy gépet összedobni.
Főleg játszani. Cityskylines, PlanetCoaster, Sims. Elég sok módok letöltésével szokta futtatni, ami a jelenlegi gépét nagyon megfogja. ,több percig tölt, illetve ha mozog a térképen lassan tölti a környezetet. Viszont ezeket a játékokat szeretné a lehető legjobb grafikán futtatni, ami a keretből kijön.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg megtartani?
Semmim nincs, viszont Samsund pro 256os ssd-hez mindenképp ragaszkodnék bele.
Csak maga a gép. Perifériák nem kellenek.
4. Mennyi a kereted rá?
330 ezer. +/- 30 ezer
5. Mekkora a monitorod natív felbontása?
FullHD, display port és Hdmi -
bartucz911
tag
Sziasztok
Frlajánlották nekem a következő 3 éves konfigurációt 45 ezer forintért. i5 750 8 gb ram ddr3 gtx 460 1gb 60gig ssd 750watt power supply and a Rog motherboard asus maximus 3gen.
Konkrétan sims4-re, cityskylines és planetxoasterre kellene. Ez a konfig tudja futtatni normális 1960 as felbontáson max grafikával ? Megéri megvenni? Esetlegesen milyen updatekkel lehetne felhúzni ami megéri ? -
bartucz911
tag
válasz phoenix1989 #122668 üzenetére
Jó hogy írtad ! Köszi! Azokra a játékokra keressek gépet de mostmár tudom h mi kell hozzá kb
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Testvéremnek szeretnék összerakni egy gépet.
Csak játék. Azokból is Planet Coaster és CitySkylines. Ezek a játékok alapból nem olyan nagy igényűek tudtommal, de rengeteg módot extrát bele lehet tölteni ami nagyon meg tudja fogni. Pl a jelenlegi gépén fut elviselhetően, de 5-6 mód betöltése után drasztikusan lassul. Szóval egy olyan konfiguráció kellene ami bőven elbírja több 10 móddal is.
Monitorként, egy 120 centis Samsung smart tv-t szeretnénk használni. 1080p-s felbontást tud és HDMI csatlakozója van.
Csak a ház és a belevalók.
4. Mennyi a kereted rá?
Igazából a gép kell, úgyhogy annyi amennyi, de olyan 220 ezer forint körül jó lenne megállni (+/- 30)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
1080p, Samsung smart tv, Csak HDMI van rajta.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
bartucz911
tag
Sziasztok!
Egy gamer gép összeállításban kérném a segítségeteket.
Játékokra
Nem rendelkezem még de a következőkhöz ragaszkodom, melyek a lent említett keretösszegen kívül lesznek beszerezve:
WD Black 4TB HDD, Samsung M2 SSD Pro 512 GB, Teljes vízhűtés CPU és GPU-hoz, Ház
Alaplap, CPU (intel), Videó kártyá(k)(Geforce), Táp (moduláris), Ramok
4. Mennyi a kereted rá?
600 e Ft +/-50
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
1 db Samsung U32H850UMU, Ultra HD 4K 31,5 coll, HDMI, Display minden van rajta.
A cél az adott keretösszegen belül a legjobb játékélményt elérni, a cél az éljátékok futtatása 60 fps körül. Amennyiben lehetséges, a legjobbat.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
bartucz911
tag
Sziasztok, egy gépet szeretnék összedobni a következő paraméterekkel:
Youtube, Szövegszerkesztés, Internetezés
Monitor, billentyűzet, egér
A ház és minden tartozéka
4. Mennyi a kereted rá?
Amennyi kell rászánom, de olyan 60-80 körül jó lenne ha kijönne.
1366*768-as felbontású jelenlegi monitoron szeretném... A későbbiekben max egy HD felbontásúra cserélnénk.A későbbiekben sem cél a bővítés, sosem lesz játékra használva.
Előre is köszi!
-
bartucz911
tag
Sziasztok
Szeretnék összedobni egy gépet saját magam számára és ebben kérném a segítségeteket. Többnyire játékra használnám (cityskylines, civilization 6, gta5...) A cityskylines eléggé le szokta terhelni a gépeket egy két kiegészítővel... Kellene az egész gépház és minden ami benne van. A monitorra külön keretem van (27 collos fullHd ). Nem tudom hogy hogy áll a piac, de az Intel Nvidia kombóban jobban bizok, mint az Amd-ben, de hallgatok rátok H máshogy javasoljátok. A keret 300e +/- 20. -
bartucz911
tag
Sziasztok
Egy gépet szeretnék összerakni és ehhez kérnék segítséget.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Suli, játék. Singleplayer inkább. De néha multi is. Cityskylines, Sims, Call of Duty
Semmi nincs
Gépház és minden bele
4. Mennyi a kereted rá?
200-220 ezer
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1920*1080. 19 collos
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel Nvidia párti vagyok de szerintem ilyen árkategoriában az Amd jobban megéri. A gépház legyen egyszerű. Semmi extra nem kell... Talán plexi oldallap de nem szükséges.
Ssd-t mindenképpen szeretnék bele. Ha szerintetek megéri akkor m2-est.
Válaszaitokat előre is köszönöm -
bartucz911
tag
válasz SyMbioTe #152848 üzenetére
Szia,
Köszönöm válaszod! Összeszedtem az alkatrészeket és a véleményedet szeretném kérni hogy biztosan kompatibilis darabokat rendeljek meg.
-Asrock B450M PRO4-F alaplap
-AMD Ryzen 5 2600X YD260XBCAFBOX processzor
-G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz DDR4 F4-3200C16D-16GIS memória
-Gigabyte GTX1650 SUPER OC 4GB GDDR6 GV-N165SOC-4GD videokártya
-Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
-Western Digital 250GB Blue 3D WDS250G2B0A SSD meghajtó
-FSP 500W Hyper K 500 OEM tápegységSilentium
-PC Signum SG1 TG SPC230 fekete ablakos ATX számítógépház
Kinézet végett gondoltam hogy a GSkill Ram helyett a következőt tenném be:
-Kingston 2x8GB 3200MHz DDR4 HyperX Fury HX432C16FB3K2/16 memória
Ezek a gépelemek kompatibilisek így? Az új RAM-mal is ? vagy esetleg maradjak a Gskillnél?
Válaszodat előre is köszönöm -
bartucz911
tag
válasz Paxker315 #152904 üzenetére
Köszönöm válaszod!
A következő tápot választottam tanácsodat megfogadva:
-Be quiet! 400W System Power 9 BN245 tápegység
A kingston ram-ot is megtudnátok erősíteni hogy kompatibilis azzal is a gép?
-Kingston 2x8GB 3200MHz DDR4 HyperX Fury HX432C16FB3K2/16 memória
Illetve a gépházzal kapcsolatban meggondoltam magam és mégsem üvegoldalasat szeretnék hanem normális, zártat. Tudnátok ajánlani pár beváltat?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest