Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
Sziasztok , mi az a konfig lehetőleg itx méretben amivel élvezhetően lehet netezni, filmezni, torrentezni ? Elég lenne egy atom/brazosos gép vagy jobban ajánlott egy FM2-es például ? Játszani abszolút nem tervezek semmivel. Komplett gépet kérnék , előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok , nettó 120 000 forintból milyen gép hozható ki ,lehetőleg full hd játékra ssdvel ? Előre is köszönöm.
-
Mirman
őstag
válasz Strix Aluco #30683 üzenetére
Nettó 120 000 ról beszéltem , nem bruttóról.
Áfa mentesen értem , valódi nettó .
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
válasz tranceplanet #31769 üzenetére
Megfigyeltem hogy itt nem nagyon ajánlotok 7870-nél erősebb vgakat, a kérdésem az lenne hogy teljesítményben/időtallóságban nem lenne jobb egy ilyen esetben egy i5-3470-el külön hűtő nélkül, olcsóbb lappal faragni egy picit a kereten és venni mellé inkább egy 7950 et? Én is gép vásárlást tervezek, ezért érdeklődők.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok milyen gépet allitanatok össze 180-190 ezer forintból?
Nekem az alábbi sikerült : ASROCK B75 Pro3-M, i5-3470 3.20GHz, Intel SSD 120 GB, MSI GTX660 2GB, CHIEFTEC CTG 550-80PB 500W, Xigmatek Asgard Pro, Kingston 1600Mhz 8Gb ram[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
válasz Silvestris #35787 üzenetére
Most lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem ha egy ilyen vesa házból ki szereled a gyári tápot és raksz bele egy picopsu-t, akkor szerintem egy FM2-es konfiggal, SSDvel simán lehetne egy jó irodai apró gépet csinálni. De próbálkozz a mini itx topicban.
-
Mirman
őstag
Amúgy szerintetek mi nyújt nagyobb játék élményt, egy Dell U2312HM + GTX660 2GB vagy egy LG IPS277L-BN + 660 Ti?
-
Mirman
őstag
válasz sketchifun #35799 üzenetére
El írtam ismét... Tehát a Dell U2312HM + 660 Ti vagy LG IPS277L-BN + 660?
-
Mirman
őstag
Sziasztok milyen gépet ajánlanátok főként játékra, filmnezesre és képszerkesztésre? A keret legyen mondjuk bruttó 275 ezer forint monitorral együtt. Köszönöm előre is.
-
Mirman
őstag
Sziasztok, a napokban már kértem egy ajánlatot de most jobban el gondolkodtam és rá jöttem hogy remekül el vagyok játékok nélkül is és nem tudom hogy kell e nekem amúgy a plusz teljesítmény. A gép mindenesi feladatokat látna el, egy kis film, egy kis net, egy kis photoshop stb... Kell e nekem erre a felhasználási körre i5, vagy elég lenne maximálisan egy AMD A10 is? Köszönöm előre is.
-
Mirman
őstag
Sziasztok , hol lehetne fogni a gépen hogy ne legyen "gyenge" mindennapos célokra , multimédiára , valamint el szeretnék kezdeni rajta photoshoppolni és programozni tanulni. Szeretnék egy gépet ami viszonylag gyors ezekre a feladatokra.
LAP: ASUS B85-PLUS
CPU: INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
RAM: KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
SSD: SAMSUNG 120GB SATA3 2,5" 840 MZ-7TD120BW
HDD: SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3
ODD: LG GH24NS95 Fekete
TÁP: FSP Raider 550W
HÁZ: CORSAIR Carbide Series 300R Feketeui: Értem köszönöm, a keret megvan rá végülis csak nem tudom hogy kell e ennyire "bika" gép.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
válasz bluyoo #40105 üzenetére
VGA nem lesz egyenlőre biztosan , nem akarok venni középkategóriásat mert akkor ha már van VGA akkor már játszani is akarnék , azt pedig komoly kompromisszumokkal lehet amit anniyra nem élveznék úgyhogy felső kategóriás kártya kellene, akkor meg már inkább PS4 karácsonykor, úgyis konzolos vagyok.
Maximum ha nagyon nem megy a photoshop akkor valami olcsóbb kártyát mellé rakok esetleg. Másrészt az a 12K is számít mivel még gimibe járok és hosszú spórolás eredménye a dolog. -
Mirman
őstag
Sziasztok.Ez elég lenne költséghatékony multimédiás konfignak TV-mellé, de úgy hogy ez a fő gép, tehát nem csak másodlagos filmnézős? Valamint alkalmi photoshopnak abszolút minimal hobby szinten és programozáshoz?
ASROCK FM2A75 Pro4-M
AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX
KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3
FSP FSP350-60APN
FRACTAL DESIGN Core 1000 -
Mirman
őstag
Sziasztok. Végre itt a gép vásárlás ideje , 1-2 napon belül megrendelem. Netezni, filmezni , maximum 1-2 régebbi játékkal játszani, hobby szinten photoshoppozni és programozni szeretnék rajta. A keret 123 000 Ft maximum és én az alábbira gondoltam , van vele valamilyen probléma vagy esetleg más jobban megérné ?
ASROCK FM2A75 Pro4-M
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
1TB Toshiba 3.5" SATAIII 32 MB 7200rpm
120GB Samsung MZ-7TD120BW SSD 840 Series
FSP 350W FSP350-60APN
FRACTAL DESIGN Core 1000[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Köszönöm mindenkinek. Az én felhasználási területemre feltétlenül muszáj VGA-t venni ? A játék nagyon minimális , szinte elhanyagolható és szeretném azt is ha nem zabálna sokat a gép. 1-5 , 2 év múlva úgyis le cserélem a lapot + procit , tehát szerintem a fejleszhetőség elhanyagolható.
-
Mirman
őstag
Sziasztok , karácsony után terveznék egy nagyobb gép újítást és ezekre gondoltam :
GIGABYTE GA-970A-UD3
AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX
THERMALRIGHT Macho 120
FSP Raider 550
ZALMAN Z11
MSI R9 270X Hawk 2GB GDDR5 PCIE
+
HDD, SSD, és ilyen RAMom adott mégA kérdés az lenne hogy szerintetek ez így jó vagy ti változtatnátok rajta valamit ? A gép játékra lenne elsősorban és a keret pedig még képlékeny de nagyon maximum 170 000Ft
-
Mirman
őstag
Szia !
A kérdésed első felére ez ad választ. A processzorokkal kapcsolatban pedig a K-végződésűek tuningolhatóak , a T-végződésűek csökkentett fogyasztásúak és órajelűek , az S-t pedig passzolom.[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok , az alábbi gépet tervezem megvenni apránként játékra a következő 2-3 hónapban.
GIGABYTE GA-B85M-D3H
INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
MSI N770 TF 2GD5 GTX770 2GB GDDR5 GAMING PCIE
XFX Pro 550W
Fractal Design Define Mini vagy Silverstone PS07+ van SSD, HDD és 8GB DDR3 Corsair ram.
Van aki valamit változtatna a dolgokon vagy szerintetek jó ez így ? -
Mirman
őstag
válasz tranceplanet #62744 üzenetére
Egyet értek azokkal amit mondtál teljesen csak 280X-et rendesen boltbol szerezni szinte lehetetlen ahogy látom, a ház tekintetében pedig maximum 40cm helyem van ha azt akarom hogy felfelé is legyen 3cm szellőzni.
-
Mirman
őstag
Üdv , ezt a fél konfigot tervezem vennia következő napokban , ehhez még van egy Sasmsung 120GB-os 840 SSD és egy Toshiba 1TB HDD valamint egy COrsair 8GB 1866Mhz Vengeance kit.
GIGABYTE GA-B85M-D3H
INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
MSI Radeon R9 270X HAWK 2GB GDDR5
FSP 550W Raider
Fractal Design Define Mini ( egyedül ebből nem engedek mert pont befér az asztalba )Mehet a rendelés , senki nem talál kivetnivalót benne ?
-
Mirman
őstag
válasz Astonishing #65187 üzenetére
Én első körben kihagynám az ODD-t és az árát hozzá csapnám a házhoz és vennék egy Fractal Design Core 3000-et. Egy ilyen gép azért megérdemel minimum egy ilyen házat.
-
Mirman
őstag
-
Mirman
őstag
válasz kupaak #71688 üzenetére
Szia , szerintem az 5 000Ft összeszerelési díj helyett rakd össze magadnak otthon youtube videók segítségével , nem igazán lehet rosszul csinálni , mindenhez egyértelmű használati utasítást adnak. A felszabadult pénzből pedig inkább asus vagy msi 270x-et nézz a plusz egy év gari miatt , tápból meg egy FSP Raider 550-et , jobb belsővel bír mint a CTG elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok !
Az adatlapomon látható konfigot szeretném frissíteni az alábbira :
GIGABYTE GA-B150M-D3H
INTEL Core i5-6600
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14Változtatnátok valamit ? Mindenképp mATX lap kell és a memória sem lehet kit mert később még bővíteni szeretném minimum 16GB-ra. A gép főként játékra van használva , jelenleg egy R9 290-el és ezt majd a jövőben fejleszteném de egyenlőre nem érzem szükségét.
-
Mirman
őstag
válasz SyMbioTe #105912 üzenetére
Köszönöm. Akkor szerinted hagyjam egyenlőre így a gépet és tegyem el a pénzt és majd csak a jövőben fejlesszek bármit is ? Azért gondoltam a proci + lap cserére mert a mostani mellé már nem tennék be mondjuk egy erősebb VGA-t , arra meg lassan szükség lesz hiszen jöm majd az Oculus amit lehet ki szeretnék próbálni , vagy esetlegesen egy 4K monitor.
-
Mirman
őstag
Sziasztok !
Egy kisebb gép felújításon gondolkodom mivel 1440P-ben fogok ezentúl játszani. A jelenlegi konfigom : i5 4570, GIGABYTE GA-B85M-D3H, MSi R9 290 , FSP Raider 550 , 8 Gb ram , mATX ház.
VGA-t szeretnék cserélni a nyár közepén , vagy ősszel (amikor megjelennek az új AMD-k) , de gondolom ezekhez már az én CPU-m kevés lenne úgyhogy egy 3 évig erős és jövőbiztos alapot szeretnék amiben ha teljesítmény hiány lenne csak plusz ramot és VGA-t keljen majd cserélni .
Amire szükségem lenne tehát :
Alaplap
Processzor
RamKeretet nem írok , a célnak megfelelő korrekt ár-érték arányú megoldások érdekelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi alkatrészeim garanciája lejárt ezért gépújításra adtam a fejemet. Felhasználási kör az főként játék , programozás (esetleges virtuális gép is ) és tartalomfogyasztás.
Ami jelenleg van és nem szívesen cserélném: Asus Strix 1070 , FSP Raider 550W, 2db 512GB-os SSD és egy Silverstone PS07 mATX ház (a ház valószínűleg cserélve lesz szintén).Amit kinéztem magamnak: MSI Mortar M250
Intel i7 7700
Thermalright Macho Direct
Kingston Hyperx Fury 16GB
WD Black 1TB
Fractal Design Define Mini CMi a véleményetek róla?
Előre is köszönöm,
Mirman -
Mirman
őstag
válasz Kezdő vagyok #133830 üzenetére
Ajánlást kapsz mástól , de azért azzal legyél tisztában hogy marhaság ennyiévre tervezni mert úgy is csalódni fogsz. Ezerszer jobban jársz ha most veszel egy gépet 2-300 ezerből , mellé monitort , wekamerát meg minden szirszart és 4 év mulva visszajösz és cserélsz a gépben lapot / procit / ramot / vga-t szintén 200-300-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok !
Az alábbi gépet raktam össze főként irodai felhasználásra , tartalomfogyasztásra.
Ház: THERMALTAKE VERSA H17
Lap: ASUS PRIME H610M-R D4-SI
CPU: Intel I3-12100
RAM: KINGSTON FURY BEAST CL16 16GB 3200MHZ DDR4 (2X8GB)
SSD: 1TB SAMSUNG 980 M.2
TÁP: FSP 500W HYDRO PRO 500
Megfelelő ez így vagy van esetleg ami nem ajánlott ezek közül ? CPU-ra esetleg megéri egy külön hűtőt tenni ha a halkság is szempont ?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest