Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joezyka
senior tag
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Mivel amikor én vásároltam a gépem, nagyon sok segítséget kaptam itt, és most haverom szeretne új gépet gondoltam ismét hozzátok fordulok kis segítségért.
Egy HC gamer gamet szeretne.
Anynit tud, hogy GTX 970-et rakna bele, kell neki SSD, RAM, alaplap, proci.
én az alábbira gondoltam most így add-hoc jelleggel (még nem néztem nagyon alaposan utánna a dolgoknak de majd fogok)alaplap : ASROCK Fatal1ty H97 Killer
proci : INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX (vagy inkább i7 legyen ?)
SSD : SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE120BW (bár ebből lehet 240 Gb-os lesz, még agyal rajta mekkora is kéne )
RAM : HyperX 16GB Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9T3K2/16X
Táp: FSP Raider 650 (elég a 650-es vagy 750es kéne? ezt sose tudom )ez így ~ 315.000 Ft .
Kb ez az árkategória maradhat is kb 350.000 Ft ig (pár ezer Ft fel le nem számít)
Köszi
[ Szerkesztve ]
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz membrandj #79579 üzenetére
Köszi a választ.
RAM-ból nem enged, mondtam neki, hogy felesleges a 16Gb, azt mondja, hogy az márpedig kell... (de hogy minek annyi!?)
háza azt mondja van (valami 3+ éves thermaltake) de szaporázom, hogy vegyen azt is újat.
A többit még előterjesztem, de majd még lehet jelentkezem. köszi a segítségetHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Nos ismét segítséget szeretnék kérni. Haverom akar új gépet venni és megbízott, hogy segítsek neki.
röviden: fullos gamer gép kell neki, fullHD esetleg a feletti felbontásban keret ~500.000 FtTermék típus Termék neve Mennyiség Ár
Alaplap - ASUS MAXIMUS VII HERO
Processzor- INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
Memória - HyperX 16GB Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9T3K2/16X
Videókártya MSI GTX 970 GAMING 4G PCIE
Merevlemez SEAGATE SV35.6 3TB 7200rpm 64MB SATA3 ST3000VX000
SSD SAMSUNG 250GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE250BW
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Ház ZALMAN ZM-Z11 fekete
Táp FSP Raider 750ez így ~411.000
Alaplap szerintem változni fog, mert tuningolni nem szeretne. (ott esetleg csökkenhet az ár)
hogy kitöltse a keretet gondoltam nagyobb SSd és 980GTX jó lenne
MSI GTX 980 GAMING 4G GTX980 4GB GDDR5 OC PCIE
SAMSUNG 500GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE500BWez így 513.000 Ft már. (belefér )
Szerintetek ez így megfelelő összeállítás?
Köszi
-
Joezyka
senior tag
válasz membrandj #81232 üzenetére
sajnos azt kell mondjam, hogy EL KELL költenie...
egy 42 colos FullHD TV-je van, LEd-es ennyi. de biztos, hogy nem IPS-es (4-5 éves a TV kb)
én nagyon pazar módon is 400k-ért raktam össze neki a gépet... de azt mondta, hogy "500 van rá és annyiért lesz, punktum"Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz D3athBlaze #106323 üzenetére
én is pont ilyet raknék össze jelenleg, annyi ,hogy én tápból másik gyártót preferálok, de az inkább egyéni igény.
-
Joezyka
senior tag
-
Joezyka
senior tag
válasz Retekcloud #106439 üzenetére
én javaslom, hogy ház tekintetében nézz körül, sokat számít egy jól szigetelt ház (is), ami csendes, van ház topic ott érdeklődj.
a többit meg akik jobban értenek hozzá megírják.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz Retekcloud #106448 üzenetére
csak azért nem tudok ajánlani neked csendes jó házat, mert nekem pl 9 ventillátor van benne és más fajta ház az ami bejön (nálam pl úgy van az asztal alatt, hogy így is alig hallatszik).
ajánlom a Milyen házat vegyek topicot. Nekem is itt mondták meg a tutit.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz jim bcs #133007 üzenetére
Szia!
köszi, akkor pontosítok:
Ami van jelenleg:
Alaplap: ASROCK Fatal1ty B85 Killer;
CPU: INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150;
RAM: KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX;VGA: GAINWARD 2999-BLISS GTX760 Phantom 2GB GDDR5 PCIE ;
HDD: SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001;
SSD: SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW;
HÁZ: ZALMAN ZM-Z11 Plus fekete
Táp: FSP Hyper M 500Ami új lesz (terv) :
Alaplap: Asrock B360M Pro4
CPU: INTEL Core i5-8400 2.80GHz
RAM : G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 vagy G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15
VGA-t majd későbbiekben cserélem le, várhatóan egy 1060-asra, de azt majd meglátom.
A többi marad.[ Szerkesztve ]
-
Joezyka
senior tag
válasz kozi007 #133657 üzenetére
nekem USBasus xonar U7-em van, teljesen más okból vettem, de nem bántam meg.
inkább kényelmi előnye van, mint más. (pl váltogatom a füles / hangszorót 1 gombnyomásra, tudom rajta állítani a hangerőt, stb).
A helyedben amúgy én sem vennék külön háló kártyát, az alaplapi az arra amire kell, arra jó. Tedd be nyugodtan a hangkártyát.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
üdv!
tájékozódás szinten vagyok még csak, kb 1-2 hónap és aktuális lesz a vásárlás. Édesanyámnak kellene a Core2Duo-s gépét, valami jobbra.
1. Mire fogod használni a gépet?
netezés(extrém használat, vagy 50 millió lapfül állandóan nyitva), böngészős játékok, pdf-ből vagy pdf-be konvertálás minden formátumból, formátumba. A cél, hogy időtálló legyen (amennyiben ennyiből lehetséges ez)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ház, HDD, táp van (táp most lett cserélve, azt nem én csináltam, pontos típust most nem tudok adni bocsánat )
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
alaplap+proci+ram (egy SSD is jó lenne, ezt a keret szabja meg)
4. Mennyi a kereted rá?
Erre sajnos nem tudok konkrét választ adni, azt tudom mondani, hogy minél olcsóbban ha lehet, azaz kb a legolcsóbb opciót szeretném.
Ha azt mondjátok, hogy pl.: Ryzen 3 1200 megéri azt a plusz x ezer forint felárat, mert időtállóbb, akkor inkább várunk vele, egy kicsit amíg meg lesz rá a pénz.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Samsung FHD monitor van, semmi extraHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
üdvözletem!
Az itteni ajánlások alapján raktam össze az alábbi konfigot.:
Lap: ASROCK B450M-Pro4
CPU : AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz
RAM: PATRIOT 8GB Viper 4 DDR4 3000MHz CL16 KIT PV48G300C6K (2x4 gb-os)
SSD: SAMSUNG 250GB 860Édesanyámnak lesz, netezni, flash játékokkal játszani fb-n és neten, meg irodai alkalmazások. (sokat tölt le, meg konvertál pdf-be, vagy pdf-ből).
A keretet 100-ra lőttem be.
Ez így rendben van?köszönöm.
-
Joezyka
senior tag
üdvözlet!
Haverom szeretne új gépet összerakni (rakatni), főleg játékra (multik, meg single), de nagyon túl akarja tolni, jelenleg egy FHD-s monitorral nyomja, de akar venni egy 4k-sat (volt már neki egyszer egy 4k-s 32"-os Samsungja, de azt eladta). A keret 500k (550-ig még simán jó).
Én valami ilyesmire gondoltam, de ezt csak úgy 'összedobáltam', még nem néztem utána alaposan.
Lap: ASUS TUF GAMING X570-PLUS
CPU: AMD Ryzen 7 3700X 3.60GHz AM4 BOX Wraith Prism RGB LED hűtő ventilátorral
RAM: G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-32GVK
VGA: MSI GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 Super ARMOR OC PCIE
HDD: TOSHIBA P300 2TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD120UZSVA
SSD: KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G
Táp: FSP Hyper M 700
Ház: ZALMAN i3 series Simple Design (Itt csak bedobtam valamit, az ár miatt, semmi csili-vili nem kell, sőt inkább a matt, zárt és egyszerű ház az előnyös)Ez így most ~520e
jó így ez a konfig, vagy mit kéne rajta változtatni?
Köszi előre is.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
-
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Oly sokszor segítettek már, így most is hozzátok fordulnék. Egyik kedves ismerősöm édesapjának kellene egy új gép (laptopot akart, de szerintem az drágábban jönne ki)
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Csak böngészés, esetleg néha office.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs meglévő alkatrész
Mindenre szükség van.
4. Mennyi a kereted rá?
Keretet nem szabtak meg sajnos, így ezt én se írnék. Maradjunk a költséghatékony változatnál (100-150k? )
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Nem kell külön VGA, prociba integrált teljesen jó
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Ha lehet kérni a PC ház fehér legyen. (Én is pislogtam erre, de ha ez az igény...)Köszönöm a javaslatokat!
-
Joezyka
senior tag
EGy jóbarátom szeretne új gépet venni
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Iskolai tanulás + játék (WOW)
Monitor, bill, egér
Minden kell
4. Mennyi a kereted rá?
200-250k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Nem tudom milyen monitora van, FHD annyit tudok.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem esküszik semmire, ami jobb ár/érték arányú.Köszönöm.
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Egyik barátom akar új munkagépet venni. Jelenleg egy már 8+ éves konfigot használ, és szeretné korszerűsíteni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Munka, AutoCad - csak 2D!
Monitor, billentyűzet, egér
Alaplap, proci, memória, ház, merevlemez, stb.
4. Mennyi a kereted rá?
~250.000 Ft.
FHD
Integrált videókártya a preferált, a jelenlegi 8 évesben is az van, és el van vele, nincs szükséges nagyobb teljesítményre ilyen téren.Köszönöm,
JoezykaHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Óra topik
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- Eladó GAMER PC! Paks 2 I9-11400KF, RTX3090 24GB, 32GB RAM 4600Mhz
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / B550 Strix / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850W Gold! BeeszámítOK!
- GAMER CP! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / B550 / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 850W Gold! BeszámítOK
- Dual-Core HP asztali számítógép eladó !
- HITMAN - Game of the Year Edition (STEAM)
- Steam PC játék kulcsok 6. Utalás, PayPal, Revolut
- MSI MPG X570 alaplap, AMD Ryzen 7 3800XT, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD félkonfiguráció
- 6. Gen DELL Gamer // i5-6600 // 16GB DDR4 // MSI GTX 1050Ti 4GB GDDR5 // 512GB SSD // 1TB HDD //
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest