Hirdetés
- Milyen NETbookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Most olvastam a dx12-ről. Elvileg terhet vesz le a prociról.
Ez akkor jelentheti azt, hogy nem kell annyira drága procit vennem ha a jövőre gondolok, elég egy gyengébb, de mellé egy normális dedikált videókártya, ha játszani is akarok?
Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Gépet szeretnék újítani, körülbelül 90 ezer körül gondolkozok. Tuning nem szempont. Hosszútávra tervezek, min 6 év.
Alaplap:
Ajánljatok, fontos lenne, hogy stabil legyen és megbízható!Processzor:
Na az egyik nagy kérdés...i5-re gondoltam, mert 6 év alatt szerintem már az i3-mmal gondban lennék játékok terén gondolom. De ha nem így van és a dx12 ezen gyökeresen változtat, akkor írjátok.
Na tehát, i5-4440 vagy i5-6400?Videókártya:
NEM KELL, nincs keret rá, később vennék csak, jelenleg van egy amd hd3850, gondolom addig megfelel kompatibilitás szempontjából, addig meg a cpu belső magjával játszanék talán.Memória:
Hát a processzortól függ, hogy ddr3 vagy 4, de valószínűleg csak 4gb-ra futja. Márkát rátok bízom, lényeg, hogy kompatibilis és megbízható legyen.Táp:
Rátok bízom, megbízható kell, mostaniban az ment tönkre, mondjuk noname volt.
Adatok hozzá: fenti config és 2 winyó, 1 dvd íróMit gondoltok? A skylake platformmal kb 100ban lennék benne, a haswellel meg talán megállna 90ből vagy 85?
Nem tudom mennyit veszítenék a jövőre nézve a skylake-hoz képest. Esetleg áresés várható fél hónapon belül skylakenél?Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
Na egyenként sikerült ilyenre összerakni a configot. A kérdés az lenne, hogy láttok-e bármi kivetni valót benne:
MSI b85-g43 ATX
Intel i5-4440 BOX
HyperX 4GB Savage DDR3 1600MHz CL9
VGA a régi marad egyelőre amd hd3850 512mb pcie
FSP FSP460-60HCN OEM
winyó ház van meg a többi is ami kell egy géphezKompatibilitás szempontjából kérdezem a kérdésem, a teljesítmény tudom, hogy nem feltétlen játékra való, de nem is ez volt a cél teljesen. VGA majd valamikor lesz véve egy max 40 ezres.
A keret 100k
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mit gondoltok erről a configról?
Asus Prime B250-Plus
Intel i5 7400 1151 3.0ghz
Hyperx 8gb fury ddr4 2400 mhz CL15 <- ez most csak 8gb legyen, majd később lesz bővítve
Sapphire rx 470 4gb GDDR5
WD BLUE 1TB 7200 rpm WD10EZEX
Egy ház kb 10 körül
Megbízható Táp megfelelő teljesítménnyel 14 max ha lehetÁr jó lenne ha max 200k lenne.
Használat:
Tervező programok (Solid Edge AutoCad, Solidworks, stb)
Játék max fullHD-nEz így most kb 230k, melyiken spórolnátok? Vagy teljesen rossz az egész?
Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Más jellegű kérdés:
Melyik frissítési szakasszal érnék el ideiglenesen jobb teljesítményt játékok terén?Jelenlegi config:
I5 4440
8gb ddr3 ram
MSI RX 470 8gb1. verzió:
AMD Ryzen 3600
16gb DDR42. verzió:
Nvidia 1660Természetesen a cél, hogy mindkettő meglegyen, de egyszerre nem megy, viszont amennyiben valamelyiket megvenném, melyiket lenne értelme hamarabb?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy milyen memóriát és alaplapot válasszak ezek mellé:
Amd 3600
GIGABYTE GEFORCE GTX 1660 SUPER OC 6G
Super Flower sf-450p14heMemóriából 16 gb kellene 2 db-os kiszerelésben, menjen a dual channel
Minden alkatrésznél a megbízhatóság a fontos, semmi tuningot nem tervezek. Nem szeretnék microlaggokat, nem tudom mi okozza, de elég sok található a neten amd proci miatt.Lehetőleg az alaplapi BIOS frissítést is kerülném. Minden processzor funkciót szeretnék kihasználni, kivéve a PCI-E 4.0-át, nem fogok ssd-t venni a közeljövőben szerintem.
Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
válasz SyMbioTe #159800 üzenetére
Szia!
A ház ATX, de nem igazán szempont, hogy emiatt ne lehessen microATX (ha jól tudom, belemegy a kisebb lap a nagyobb házba, de javíts ki ha tévedek)
A keretösszeg alaplapra max 34k, RAM-ra meg minél olcsóbb de megbízható, mert írtam, az a lényeg, hogy minél kevesebb mókolás kelljen, meg ilyen fagyások, microlaggok ne legyenek. Nem akarok tuningolni semennyire, plug and play szint kellene, max nagyon minimális módosítást megcsinálok. Ez az alaplapra is vonatkozik, ezért én amikor kerestem B550-es lapokat néztem, mert mégiscsak újabb, lehet jobban megy vele az amd 3600, de alig találtam lapot 34 ezerig. Egyáltalán ajánlottak azok?
-
ReSeTer
senior tag
válasz palfitom #159822 üzenetére
Visszatérve a pci-e 4.0-re, most, hogy a PS5 meg az XBOX-is ssd-re épít, én vagyok csak a túl spórolós, vagy nem kell számítani a következő 4 évben arra, hogy a játékok ssd igényesek lesznek? Mert akkor lehet venni kéne majd SSD-t pci-e 4.0-vel? Persze amit lehet játszani 1660 superrel.
Én nem igazán cserélgetem a gépet 5 évnél hamarabb, eddig az volt a téma, hogy csak annak kell gyors ssd, aki munkára használja stb, de a konzolok kicsit változtattak a dolgokon. Szerintetek?Ez a Gigabyte B550 DS3H érdekelne akkor.
-
ReSeTer
senior tag
Na itt van egy frissített config kisebb kérdésekkel:
Alaplap: Melyik legyen? Nincs tuning, megbízhatóság a fontos. Hajlok a B550 felé mert ugyanannyiba kerül mint a többi, akkor meg miért ne legyen újabb. Esetleg valami ellenérv?
MSI B450 GAMING PLUS MAX
MSI B450M MORTAR MAX
GIGABYTE B550M DS3HProcesszor:
AMD 3600 (még találtam 74k körül, ha az úgy megéri)Memória: G.SKILL RIPJAWS V 16GB / 3200MHZ KIT CL16 (F4-3200C16D-16GVKB)
Néztem a B550-es lap support listájában benne van. Többi alaplapnál nem néztemVGA: Gigabyte 1660 super (ez fix, ez már megvan rendelve)
Táp: Super Flower 450W sf-450p14he (ez elég lesz?) (2 db. Sata winyó van még a gépen, 1 Sata SSD)
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Totál off, de hogyan zajlik egy használt hardver vétel személyesen? Hogyan lehet bizonyítani, hogy az adott hardver működik? Egyáltalán szokás? Hol kérdezzem ezt meg, amennyiben nem itt kéne?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Munka, CAD programok.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?Monitor, billentyűzet, egér nem kell.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?Alaplap, memóra, videókártya, táp, SSD, ház.
4. Mennyi a kereted rá?Nincs pontos keret, mert ki vannak választva a főparaméterek. Körülbelül 300k körül lesz szerintem. De ugye minél olcsóbb legyen.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
1920x1080p, 60hz, DVI-D, Videókártyára kellene Displayport is.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?A program amit használni akarok Intel és NVIDIA párost szereti.
Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Alap kinézet, nem kell semmi RBG meg gamer hülyeség, ez munkahelyi gépnek lenne szánva.Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Új, mert céges vásárlás lenne.
Tehát összefoglalva:
Kellene egy gép munkára CAD programokhoz, és egyéb hasonló irodai programokhoz.
A gép főparamétereit én befixáltam, mert nagyjából van egy elképzelésem a keretet illetően, de pontos adat nincs.
Amiben segítséget kérnék, az a kompatibilitás lehető legnagyobb mértékben (gondolok itt az alaplap proci és memóra trióra, de olyan szinten, hogy cikkszám szerint legyenek fent a hivatalos oldalon lévő listákban pl a RAM Kódok).A fix paraméterek:
CPU: Intel i5-12400F 6-Core 2.50GHz LGA1700
Alaplap: LGA1700, DDR4, legalább 1 db USB-C csatlakozó, lehetőleg M.2 SSD csatlakozó
Memória: 16 GB DDR4
GPU: NVIDIA RTX 3050 8GB
SSD: minimum 512 GB M.2 csatlakozó, amennyiben az alaplap olyan. (ettől függetlenül lehet SATA is, ha az olcsóbb, meg megbízhatóbb)Természetesen ha szerintetek ezek a fixált alkatrészek nem jók, írjátok meg az indokot, miért nem. A támogatottságot vettem elsősorban figyelembe ezeknél, mert 10 évre veszi úgyis a cég a gépeket minimum.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
válasz palfitom #176149 üzenetére
Köszönöm a választ. Kicsit pontosítanék, mert kihagytam:
A ház az szerintem csak mATX legyen, nem lesz belerakva szerintem sok cucc. Vagy van valami oka, hogy nagyobb házat választottál?VGA-ból melyiket pontosan?
Elég lesz 16 GB RAM
Gondolom az mATX kéréssel borítok mindent
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Az adatlapomban szereplő jelenlegi gépet szeretném fejleszteni. Maradnék az AM4 foglalaton, kiszeretném használni ameddig csak lehet, ezen a foglalaton többet nem akarok fejleszteni.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Overwatch 2, Marvel Rivals, Horizon Forbidden West, Cyberpunk 2077, Dragon's Dogma 2, és többi nagyobb játék.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Adatlapomon megtalálható a teljes config. Amit megtartanék: Alaplap, RAM, CPU Hűtő (ez elég lesz a procinak?), SSD-k.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
CPU-nál 5700x3d-re gondoltam, drágábbat nem akarok. Vélemény?
GPU az AMD Sapphire PURE 7700 xt ami ki van nézve. 7800xt felesleges szerintem, és nem akarok többet költeni se rá. Nvidia 4070 túl drága már 240-ért.... Csak új gen GPU kell.
Táp Seasonic G12 650W ami ki van nézve. Vélemény?
4. Mennyi a kereted rá? A kinézett alkatrészekből kilehet számolni az összeget.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
IIyama GB2590hsu-B5 1080p 240 hz, Freesync premium
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Gépház már ki van nézve, Fractal Focus 2, de ha szerintetek ne, akkor ajánljatok jobbat, de ne legyen drágább. Csakis új alkatrészek jöhetnek szóba jelenleg.Mindenféle véleményt szívesen fogadok.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Hobby rádiós topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen NETbookot vegyek?
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó GAMER PC! Paks 2 I9-11400KF, RTX3090 24GB, 32GB RAM 4600Mhz
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / B550 Strix / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850W Gold! BeeszámítOK!
- GAMER CP! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / B550 / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 850W Gold! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-11600KF / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / H510! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest