Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balagedebr
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni.
Irodai konfig kellene: proci, alaplap, memória és tápegység. mATX és ATX verzióra is szeretnék tanácsot kérni. procinak i3-at gondoltam, hogy sokáig szolgálhasson, de akár más is szóba jöhet.
köszi a segítséget! -
balagedebr
tag
Sziasztok!
Régen foglalkoztam már gép összerakással és irodai konfigot kellene összeállítanom (office + böngészés).
A következőkre jutottam, légyszi köpködjétek meg. Cél, hogy jó pár évig ne kelljen hozzányúlni.alaplap: asrock h81m-hds ~12k (néztem még b85m-hds de nem tudom jobb választás lenne-e 14k)
proci: intel g3240 ~14k
ram: corsair 4gb ddr3 1333 ~10k
ssd: kingston v300 120gb ~16k
dvd: valami samsung ~4k
ház: modecom mini cool ~6k
táp: fsp hexa+ 400w ~11k
Ez így summa: ~73kVélemények?
[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
válasz LógaGéza #83474 üzenetére
Köszi az észrevételt, samu 840 kicsit már borsosabb, kerestem helyette az ssd ajánlóból egy Crucial M500-at (remélem ez jó, ~17ből megvan, míg a 840 ~20k), ezzel javítottam is a konfigot.
Előre láthatóan csak SSD lesz benne (lehet hogy a régi gépből átkerül a hdd, de ezzel most nem számolok). Lehet, hogy elég lenne a 60gb ssd? Win7 vagy 8 + Office + böngésző + Java + néhány kisebb progi (pl. eSzigno, stb.) + nagyrészt Word doksik, de az se több 10gigányi.A proci támogatás 1.6-os biostól van, ezt az infót is köszi! (Gondolom ez a H81M-HDS-re vonatkozott) Ez "csak" annyit jelent, hogy mikor összerakom a gépet, akkor nem fogja felismerni a procit és azzal kell kezdenem, hogy első indításkor bios update, vagy ilyenkor el sem indul a gép és valahogy trükközni kell vele?
Szóval akkor a módosított konfig:
alaplap: asrock h81m-hds ~12k (néztem még b85m-hds de nem tudom jobb választás lenne-e 14k, továbbra is kérdés, hogy érdemes-e ezzel összerakni, vagy semmi pluszt nem ad?)
proci: intel g3240 ~14k
ram: corsair 4gb ddr3 1333 ~10k
ssd: crucial m500 120gb ~17k
dvd: valami samsung ~4k
ház: modecom mini cool ~6k
táp: fsp hexa+ 400w ~11k
Ez így summa: ~74k[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
válasz LógaGéza #83482 üzenetére
zsírsámán
Köszi, akkor marad a 120gb, viszont a g3220 és g3240-re is azt írja, hogy 1.6-tól támogatottak. Azért gondoltam a g3240 mellett, mert csak pár száz ft-al drágább és újabb.
LógaGéza
Köszi neked is az infót, akkor marad a 120gb ssd és akkor a crucial lesz.
Akkor figyelni fogok erre a matricázás 1.6 bios dologra.
Az asrock honlapján konkrétan a h81m-hds és b85m-hds között csak sata3 portban látok különbséget(2 vs 4), a többi megegyezik (4 usb3, 2 ram). Ezen kívül a triple monitor support-ot látom még pluszba a b85-nél.[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Ezúton is köszönöm a segítséget az irodai konfig összerakásában, ma megrendeltem.
Ezen felbuzdulva egyik családtagom szólt, hogy kellene neki asztali gép. A szempont a következők lennének
- gyereknek első gép
- először csak alap játékok és az fontos, hogy később tovább fejleszthető legyen
- szülőknek netezés (talán játék)Ez alapján úgy gondolom, hogy első körben nem raknék bele videokártyát. Majd mondjuk egy év múlva, többek között ezt gondoltam, mint tovább fejlesztési lehetőségnek.
Szükség lenne: alaplap, cpu, ram, ssd, táp, ház és monitor cuccokra
- ssd-nek az irodai gépnél is ajánlott cruical m500 vagy samsung 840 evo-t gondoltam
- táp-nak is az irodai gépnél ajánlott fsp hexa+ 400 elég lesz, ha majd lesz benne videokártya is?
- ház zalman t4 vagy cm n200 vagy majd meglátjuk, az alaplap mérete alapján
- ram valami 1x4gb ddr3 1333 vagy 1600 gondolom, és akkor majd tehet mellé még egyszer ennyit, mint tovább fejlesztési lehetőség
- alaplap ?
- cpu? valami intel-t gondolnék
- monitor?Árakat majd közben alakítjuk vele, ha már nagyjából látom miket érdemes beletenni. Normális minőségben szeretném összerakni, de sztem tök felesleges valami nagyon gamer cucc.
-
balagedebr
tag
válasz membrandj #83968 üzenetére
Kristof9094 membrandj
Első körben én úgy gondolom nem ajánlanék nekik vga-t, mert szerintem az hamarabb avul el és fontosabb is játékhoz, de cáfoljatok meg ha nem így van?
Így arra gondoltam, hogy inkább most megvenni a komolyabb cpu-t (amivel egyelőre el lehetne játszadozni?, nem úgy mint a pentiummal) és később már csak a vga-t beletenni.
Talán így kevésbé bukó, mint proci és vga csere is, nem? -> magyarul beleforgatni a gtx750 árát a komolyabb prociba és utána már csak vga kell, míg a fenti verzió szerint proci + vga (nyilván lejön ha használtan el lehet adni, de nem biztos, hogy egy olyan aki nem fog hozzá érteni, csak használni szeretné a gépet fog használt cucc eladással vesződne)Elég lenne mondjuk egy i3-4150 későbbiekre is vajon? Vagy kell mindenképp játékra a i5-4440/4460 vagy ilyesmi? Csak ezek fogják tudni kihajtani a vga-t vagy elég az i3?
Monitort köszönöm!
-
balagedebr
tag
Beszéltem az érintettel, arra jutottunk, hogy most menne az "alapgép"
asrock b85m pro4 ~18k
intel g3240 ~14k
corsair 4gb ddr3 ~11k
cruical m500 120gb ~17k
(wd 1tb ezex ~15k opcionális)
samsung dvd ~4k
fsp hexa+ 400w ~12k
cm n200 ~11kés ha jönnek a rendes (nem 1000 éves és nem böngészős) játékok, akkor menne a proci+vga kombó csere
lightosabb (i3-4150 gtx750 ~60k) vagy durvább (i5-4460 gtx760 ~100k) kivitelbenvélemények?
-
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Sima asztali géphez tavaly mikor vettem, akkor az LG 22MP55HQ-P monitor volt az ajánlott, de úgy már nem kapható. Mi az ajánlott helyette?
[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Talán pont egy éve raktam össze a lenti konfig szerinti irodai gépeket, a felhasználók azóta is megelégedéssel használják: (akkori árak)
h81m-hds ~12k
g3240 ~14k
fsp hexa+ 400 ~9k
samsung sh-224db ~4k
corsair 4gb 1333 ~10k
crucial m500 120gb ~17k
zalman t4 ~7kMost nézegettem, hogy már nem minden van, és az árak is emelkedtek, valahogy így néz most ki az elképzelésem:
- h81m-hds rev2.0 ~14k (gondolom ez a rev2 kell nekem?)
- g3240 ~17k (gondolom ez továbbra is jó, nem figyelem a proci piacot van újabb vagy jó ez?)
- fsp hexa+ 400 ~13k (ennek jól felment az ára, van vmi alternatíva?)
- samsung sh-224db ~4k
- corsair 4gb 1333 ~8k (maradjon ez vagy legyen vmi olcsóbb is, úgy látom ajánlott pl. hyperx fury ~6k körül?)
- Valami SSD 120gb ~15k? (m500 már nem kapható, mi az ajánlott mostanság, hyperx fury?)
- zalman t4 ~7k (úgy emlékszem, hogy ez nem volt valami acélos minőségű, ilyen árban van vmi alternatíva? tudum-tudom CM n200-hoz volt már szerencsém, hát klasszisokkal jobb, csak hát nem ennyibe kerül)Szóval légyszi segítsetek a fentiekben! Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest