Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mcray

senior tag

Sziasztok!

Egy 7 éves gamer gépet szeretnék magam mögött hagyni:

Alaplap: Asus P5B
    Cpu: Intel P4D 3.4
    Ram: 2X1 Giga Corsair XMS2
    VGA: Ati Radeon 4830
    Ismeretlen (Sosem használt) DVD író (Talán Pioneer)
    Hdd: 320 Gb Westerd Digital (Nem tudom milyen gyors)
    Monitor: Samsung 22" 1650x1050
    7 éves egér...
    13 éves billentyűzet (Semmi pénzért nem cserélném le, annyira jó)
    Táp: Pontos adatom nincs. Ha jól emlékszem 450 Wattos Chieftech

1. Mire fogod használni a gépet?
    Játékra, filmezésre, zene hallgatásra, tuning gyakorlására/tanulására, mert eddig nem sokat értem el a régi géppel melegedési problémák miatt.33 fok van a lakásban :DDD

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
    Lásd fent

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    -Alaplap
    -Cpu (+ hűtő)
    -Ram
    -Vga
    -Hdd (?) Nem tudom hogy a meglevő Hdd-met mennyire szeretné az új alaplap és rendszer
    -Táp
    -Olcsó gamer egér + hordozható (ami bírja ha összetekerik stb) egérpad

4. Mennyi a kereted rá?
    200 000 Ft, maximum + 20 000 opcióval

5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
    Natív és használt felbontás: 1650x1050

Követelmény: Szeretnék egy ár/érték arány nyertes casual gamer gépet, amit a jövőben keveset kell bővíteni (max VGA + táp, ha lesz nagyobb Monitor) és hasonlóan a régi gépemhez, ezt is NAGYON hosszú távra szeretném.

Miért ide?: Azért mert próbáltam utánaolvasni mindennek de ahelyett, hogy okosodtam volna, csak még több kérdésem lett. Milyen VGA jó hosszú távra? Milyen CPU kell mellé, hogy ne legyen CPU limites? Milyen Ram, hogy ne legyen kevés/feleslegesen sok?

Boltban rakassam össze az új gépet, vagy van olyan PH's alkatrész eladó ,aki megbízható és össze is rakja Pesti átvétellel a gépet?

Előre is köszönöm!

Üdv, Andris

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

• Mcray

senior tag

válasz horush #12314 üzenetére

Szuper srácok, jöjjenek az ötletek. Máris tisztul, hogy mi mennyi. Gyorsabban fogalmaztam fejben mint ahogy leírtam volna. Anno egy Asus 7600 Gt volt benne, majd MSI 7900GTO és azt váltotta a jelenlegi Ati 4830 + az újabb táp.

Mindenkinek köszönöm!

• Mcray

senior tag

válasz sketchifun #12319 üzenetére

Sajnos nem tudom. A 350 Wattos tápom nem bírta a VGA-t és elkezdett a csatlakozója ráégni az alaplapra. Talán 450-es a mostani táp, de csak ha megtalálom a vételi papírt tudok biztosat mondani. Max 2 éves darab és valami közepes gyártmány, direkt nem olcsót vettem.

Miattam nehogy összeveszés legyen :( Tényleg minden infó jól jön, mindent meg fogok vizsgálni egyenként.

• Mcray

senior tag

Sziasztok!

Hogy alakulnak most az árak? Érdemes várni konfig vásárlással vagy most karácsony előtt vegyem meg ami kell?

Ha adtok egy config ajánlatot (régebben adtatok de anyagi okokból csúszik a dolog és már elévült...), hogy tudom a legegyszerűbben beszerezni a szükséges cuccokat Budapesten?
    Boltban vegyem, vagy itteni PH-s eladótól vásároljak(Tudtok ajánlani valakit) ? Összerakást egyedül nem vállalnám, de elvileg ebben kapok segítséget. Az itteni PH-s eladók vállalnak összerakást is?

Köszi a válaszokat!

Üdv,

• Mcray

senior tag

Sziasztok!

Előző kérdéseimre nem kaptam választ:

1. kérdés:Budapesti vagyok és tudni szeretném, hogy tudtok e ajánlani PH's eladót (hardware bazár), akivel érdemes lenne beszereztetnem egy majdnem teljes konfig alkotóelemeit?

2. kérdés:Ph's eladóval, vagy bolttal járok jobban garancia, ár stb miatt? Ha bolttal, akkor kiket ajánlanátok? 7 éve a Lord Computernél szereztem be mindent. Drága volt, de soha nem is volt semmi bajom velük.

Köszönöm!

• Mcray

senior tag

Sziasztok!

Jelenleg egy ilyen játék gépet vennék...*

LAP: ASROCK B75M-GL ~15,5eFt
    CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX ~47eFt
    RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~10eFt
    HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~17eFt
    SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~15eFt
    VGA: SAPPHIRE 11200-16-20G HD7850 1GB GDDR5 PCIE ~52eFt

*De Gianni bazárjában csak ezekből tudtam összerakni a konfigot és pár dolog azért más(vga,hdd,ram):

LAP: ASROCK B75 Pro3-M 16.990,-
    CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX 44.990,-
    GPU: Sapphire Radeon HD 7850 2 GB: 49.990,-
    RAM: DDR3 8 GB/1600 CORSAIR Vengeance LP KIT White C9: 11.500,-
    SSD: OCZ 60Gb Agility 3: 13.500,-
    HDD: Western Digital 1Tb SATA-III 32Mb HDD (WD10EALX): 18.990,-
    ODD: Van
    TÁP: Van
    HÁZ: Van
    TFT: Van
    Egér: Max 5 ezer forintért kéne
    BILL: Passz. Játékra és írásra kell.

Mondjatok róla véleményt esetleg ajánljatok jobb megoldást Gianni árlistájáról, mert max 1 hét múlva dönteni szeretnék. Játékra lesz a gép. Tuning nem lesz. A cél egy best buy/ ár-érték nyertes gép legyen. A vásárlási keret rugalmas, ezért ha egy drágább, de jobb ár-teljesítményű gépet ajánlotok, megrágom azt is. A gép extrém meleg és extrém hidegben (panel :DDD ) lesz használva.

Köszönöm

• Mcray

senior tag

válasz vond #18051 üzenetére

Kedves Vond és Fezlergábor!

Megvettem az általatok ajánlott konfigurációt. Tegnap összeraktam és madarat lehet fogatni velem :)

Ilyen volt:
    -Asus P5b
    -P4 D 3.4
    -2 Giga Corsair ram
    -320-as WD HDD (Mint kiderült végig éveken át hibás, lassú volt)

Hála nektek, ez lett:
    -CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX
    -LAP: ASROCK B75M (Pro nem volt raktáron, pedig azt ajánlottátok)
    -RAM: DDR3 8 GB/1600 CORSAIR Vengeance LP KIT Blue C9
    -SSD: Samszng Series 830 64 GB SATA3 (OCZ Agility 4-et nem kaptam)

Ami nem változott:
    -VGA: Ati HD 4830 (MSI)

Eddig a World Of Tanks 7-18 Fps-sel ment. Most 60-110 Fps-sel megy (kicsit magasabb grafikai beállítások mellett 1650X felbontásban)

Hálás köszönetem nektek! Örülök, hogy vagytok és segítetek a hozzám hasonló kevésbé tájékozott embereken. A gépem érzésre 4-5-ször lett gyorsabb mint volt.

Üdvözletem,

Mcray

• Mcray

senior tag

válasz Negreanuka #18068 üzenetére

Jónak néz ki a config. Csak annyit jegyeznék meg hogy miután megvettem ugyanezt a procit, találtam egy tesztet, ahol egyetlen negatívumként azt közölték hogy nem engedi hogy a ramokat tuningoljuk. Az eggyel nagobb tesó viszont 2000 fölött engedte neki az 1600-as ramokat. Én nem tuningolok, úgyhogy nekem nyolc. Én nagyon elégedett vagyok a sebességével ugyanezzel az alaplappal (igaz nem PRO csak sima) és SSD + Win 7 párossal meg 8 giga rammal.

Nekem 450-es Chieftech táp viszi kb ugyanezt a configot. Tudtommal a Corsair táp lényegesen jobb mint az én Chieftechem.

[ Szerkesztve ]

• Mcray

senior tag

Sziasztok!

Ismét egy gépet szeretnék összerakni ismerősnek és megint a segítségeteket kérem:

1. Mire fogod használni a gépet?
    Internet böngészés, word, excel,powerpoint, mspaint

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
    Van egér, billentyűzet,ház(? nem tudom milyen mert nem láttam a gépet).

4. Mennyi a kereted rá?
    70 ezer forint max

5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
    elvileg egy 15 centis lapos képernyő. 1024X felbontás tuti. Lehet kicsit jobb.

Előre is köszönöm!

Üdv

• Mcray

senior tag

Sziasztok!

Intro: 7 éve kaptam itt segítséget és hála nektek 7 évet ki is bírt a gépem. A monitorom most ment tönkre és ennek apropóján szeretnék egy új gépet venni, hogy ne csak azért vegyek monitort, hogy tovább szenvedjen a régi gépem, hanem ,hogy az új monitort rendesen ki is tudjam használni. Sajnos az elmúlt 2-3 év játékai, már nem futnak rendesen 1680X1050-en sem, így mindenképpen kell a váltás.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Singleplayer játék pl Battletech erősen modolva (Minimum 16 giga RAM). Lego tervezés és renderelés. Multiplayer játék pl WOT,WOWS.

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    SSD: Samsung 830 64 GB SSD (Másodlagos)
    SSD: Samsung 860 256 GB SSD (Rendszer)
    HDD: WD 10EALX 1.0 TB HDD (NEM fontos megtartanom)

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Gépházra és annak a tartalmára + MONITOR. Egér és billentyűzet van.

4. Mennyi a kereted rá?
    200k +/-20k + 70K Monitorra.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?

24 col, FullHD/1920*1080-t szeretnék de jelenleg nincs monitorom. Olyan teljes konfigurációra van szükségem, ahol egyensúlyban vannak a gép és a monitor képességei.

+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

Nem tudok róla. AMD gépem még nem volt soha. Lehet most kéne :)

Köszönöm!

• Mcray

senior tag

válasz palfitom #156162 üzenetére

Szia!

Köszönöm az infókat. Ugyanazon az áron egy másik LG monitort ajánlottak nekem:
    [LG 24MK600M-B]

Ez is jó választás lehet a 1 x LG 24MP59G-P helyett?

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés