- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Devilstudio #173596 üzenetére
DevilstudioPl. Fury 6000 / Trident Z5 6000 / Renegade 6000 / Renegade 6400 / Trident Z5 6400 / Trident Z5 6800
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Devilstudio #173568 üzenetére
DevilstudioSzia,
215k alatt csak 3060Ti-t kaphat, olcsóbban: pl, pl, vagy minőségit 194k-ért (1 helyen kapható ennyiért). Használtan már kaphat 3070 / 3070Ti, de még akár 3080-at is, a tápegysége még utóbbit is elbírja.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Devilstudio #173567 üzenetére
DevilstudioHa később tényleg veszel bele több, jobb ramot, akkor rendben van a konfig, mehet!
-
hobizoli
nagyúr
válasz Devilstudio #173522 üzenetére
vagy inkabb egy Xeon-t kene venni, azokban van sok PCIE line pl az NVME SSD-knek
ha a mostani alaplapodban is egy E5 Xeon lenne a i7-5820K helyett, akkor 28 helyett 40 PCIE csatornad lenne, mert az E5 Xeon annyit tud, az i7 meg csak 28-t
pl E5-2667v4 CPU postazva ~20k az Ali-n
az 3.2-3.6GHz 8c16t 14nm Broadwell-EP core9xxx Skylake-X HEDT megoldasok meg mar 44-t szoktak tudni
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Ármester
válasz Devilstudio #173510 üzenetére
#173510 Devilstudio
Szia!"Na bakker azt nem tudtam hogy a d5 lapok visszafelé nem kompatibilisek a d4-el.
Ha ezt tudom nem írok hülyeséget."
Ezért a fórum, nincs ezzel gond.Nagyjából mindegyik egy ajánlható lap, mellé egyikkel sem lősz.
Viszont mire kell 4db M.2 hely? Mert egy SSD-vel még elvagy, viszont kettőnél már vannak gondok, ha PCI-e, mivel a proci 20 sávot kezel összesen, ebből 16 a VGA.Ram szintén hasonló, olyan óriási különbségek azért nem jönnek ki, Ár/érték arányban talán a CL32 Kingston tűnik a legjobbnak.
SSD Renegade / KC3000.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz Devilstudio #173479 üzenetére
DevilstudioMindegyik hsz-edet OFF-ba tettük, ugyanis nem az Összefoglaló szerint kérdeztél, és sok fontos infó hiányzott.
Mindenkinek segítünk, aki normálisan kér segítséget.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dannyl
addikt
válasz Devilstudio #173481 üzenetére
Ez egy nagyon összetett kérdés. Egy ilyen lapot akkor érdemes venni, ha ki is használod. A CPU és a VGA sincs pariban. A DDR4 már nem megy bele az általad írt lapba, tehát akkor vagy lépni kell DDR5 irányába, vagy nézni D4-es lapot.
4-500k Ft-ot én nem így költenék el.Vagy:
LAP: GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX 130k
CPU: 13600K(F) ~130k (ha kell a proci teljesítménye a programok miatt. Játékra azért nem biztos, hogy költséghatékony jelenleg. Vagyis a 13400F azért a 90k alatti árával lehet spórolósabb megoldás. A teljesítménye annak is brutál.
RAM: Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 6000MHz 36k (Itt program függvényében lehet 2x16-ot is venni, de a játékok FHD és WQHD felbontáson nem kérnek 16-nál többet)
VGA: Apróról garis 3070(ti) megy 170-200k között.Így benne vagy a keretben, a legújabb hardverekkel, 1440p 144Hz-en se vall szégyent, sőt. Ésszerű max közeli grafikával szinte minden játék elmegy bőven játszató FPS-sel.
B verzió:
LAP: ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI D4 75k
CPU: A fentiek közül bármelyik, tehát 13400(F), vagy 13600K(F) 90-130k
RAM: marad a DDR4
VGA: Itt már bőven van választási lehetőség. A fenti írtakon túl egy 3080 is simán benne lehet, és ha nagyon maxolni akarsz, akkor a 4070ti is elérhető 360k körül újban apróról.Neked kell tudni, hogy mire van szükséged.
-
dannyl
addikt
válasz Devilstudio #173479 üzenetére
Mert össze-vissza beszélsz, és nem olvastad el az összefoglalót.
-
veterán
válasz Devilstudio #173338 üzenetére
Ha csak hobbi a szerkesztés akkor én nem költenék el plusz több százezret 4K monitorra meg azt kielégítő hardware-re.
1440p 144Hz IPS monitor elég
Ehhez egy 12400(F) proci, ha van kicsit több pénzed lehet 13400F vagy kicsit erősebb.
VGA amire van pénz, minimum 3060Ti, ha van pénz akár 3080-ig, vagy újabbra is telik akkor 4070Ti.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Devilstudio #173318 üzenetére
Szívesen venném ha a 4k-ra is összedobnál egy gépet nem baj ha látom és szenvedek természetesen akkor semmi nem marad a régi gépből.
Hát, az az igazság, hogy ilyen komplett, konkrét ajánlásokat nem szoktam írni, csak néha beböfögök némi (szerintem helytálló) véleményt és tanácsot, avagy mint ezesetben is további gondolkodásra késztetem a kérdezőt, mivel úgy érzem, szükség van rá.
És emiatt lehet, hogy most kitoltam veled azzal, hogy válaszoltam, mert így a profi topikgazdák, akik tényleg jó ajánlásokat szoktak adni, úgy veszik, hogy neked már válaszolt valaki és emiatt nem kapsz tűlük ajánlást.
Akár jó példa ez vagy ez az ajánlás.Kicsit utánanéztem ezeknek a programoknak, nem tudom, ez mennyire fontos neked, pénzt keresel-e vele, vagy csak hobbi. Úgy néz ki, kéne neked:
- Nyilván elsősorban egy minél jobb 4K monitor. IPS, esetleg 10bit, HDR, ilyesmi
Pl: ASUS PROART PA329C "mindössze" 440e
- Egy minél erősebb NVidia videokártya
4090 (780e - 1M), 4080 (550 - 800e), 4070Ti (365 - 500e), 3090Ti, 3090, 3080Ti, amit enged a pénztárcád
- Egy minél erősebb és sokmagosabb proci
13900KF (245e), 12900KF(194e) 13700KF(172K), 12700KF (146e), stb
- 4K-ra ajánlott a 64giga ram
64GB DDR5 memória ott kezdődik, hogy 100e, normális tempóval pedig 125e
- gyors SSD ehhez végképp nem értekhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Devilstudio #173305 üzenetére
A mostani géped nagy előnye a 4 csatornás memória.
Ilyet mostanában nem kapsz, és nem is érdemes rá költeni (amiből van 4 csatornás memória abból több évvel le vannak maradva a procik).Pár dolog, aminek a megtartásával nem értek egyet, illetve eladható a mostani, jön vissza pénz:
Ha ennyire igényes cuccod volt eddig, akkor szerintem cseréld le a DDR4-et is DDR5-re.
Jó áron ki tudsz még ebből a ramból is szállni (inkább páronként).
Emellett a házad is, bár jó cucc, már elavult, előlapi DVD meghajtóknak már nincs helye, a friss levegő áramlik be ott manapság.
A tápod gondolom a gép többi részével egyidős, nem biztos, hogy megtartanám. Már a legalább gold hatásfok a menő.
Egyrészt amit tisztázi kell magadban, hogy amennyire igényesnek és magas kategóriásnak számított annak idején ez a gép, ha ugyan ezt a szintet célzod meg, ahhoz már nem illik a fullHD monitor, ehhez még rájön a fotó és videoszerkesztés, ezek a tényezők mind affelé tolják a dolgot, hogy válts 4K monitorra.Konkrét ajánláshoz jó lenne tudni, hogy a fotó és videoszerkesztő programjaid a sok procimagot szeretik, a kevesebb de erősebb procimagot, vagy tudják a videokártya magjait hasznosítani?
Ennek neked kell utánanézned, és megosztani azokkal, akik segíteni akarnak itt neked.4K szinten összerakni egy ugyan ilyen igényes gépet az új monitorral együtt biztosan átlépi az 1 millió forintot.
Olcsó gép a mostani monitorodhoz, nagy vonalakban, semmi konkrét:
Alaplap: A legolcsóbb alaplapok amibe belemegy a 4 m.2, mindkettő LGA1700, AMD oldalon sokkal sokkal drágábban van csak AM4 és AM5
- GIGABYTE Z690 GAMING X DDR4 91ezer
- MSI PRO Z690-A DDR4 Alaplap 92ezer
Memória: Marad, bár a 3000MHz már kevésnek számít, legalább 3600 javasolt lenne
Proci: Legolcsóbban 12400F 69 ezer, ez is bőven felülmúlja a mostani procid szintjét, és az ajánlott VGA-t kihajtja
VGA: Én egy 3060Ti-t vennék apróról, 150 körül kell hogy legyen magyar kisker garanciával.
Általánosan a grafikai és CAD programok az Nvidia kártyák képességeit tudják kihasználni.
Hűtő- ről nem esett szó, most milyen van, át tudod-e rakni, vagy újat akarsz. Egyelőre marad a gyári az új procihoz és majd meglátod.
Ház marad
Táp marad
Monitor marad
SSD-t, HDD-t nem írok, nem értek hozzá, attól függ mekkorát akarsz, egyből 4-et akarsz vagy csak legyen benne hely bővítgetni, mennyire kell gyors.Ez összesen 310 ezer, ebből még lejön a lecserélt alkatrészek eladása, szerintem 130 körül, tehát ~180 a vége, igen baráti az előrelépést is nézve.
De majd még mások, remélhetőleg a topikgazdák is írnak valami nálam sokkal összeszedettebbet és konkrétabbat neked.
A monitort, belőtt igényességi szintet/keretet neked kell eldönteni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Devilstudio #173310 üzenetére
Ha megfelel a Z590, ez most sztem jó áron van. [link]
https://gamergep.hu/
-
veterán
-
veterán
válasz Devilstudio #173305 üzenetére
Mármint hogy 4 db memória hely legyen rajta, a 4*16 GB ramnak vagy 4 db m.2-es ssd hely? jól értem?
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
vond
MODERÁTOR
válasz Devilstudio #134143 üzenetére
Szerintem is várd meg az új Intel szériát, és/vagy nézelődj Threadripper fronton. Ezekkel tudsz majd igazán nagy fejlődést elérni. Bár egy 5 GHz feletti 8700/8086K sem lenne rossz, főleg ár/érték arányban.
Én már több mint 2 éve 4.2 GHz-en hajtom a melós i7-5820K-t, fix 1.175-ös fesszel, gyakorlatilag 0-24-ben (elvétve van csak kikapcsolva a gép). Az elején játszottam én is a frekvenciákkal, meg feszültségekkel, és végül itt állapodtam meg. Több fesszel mehetne feljebb is, de ez már megfelel nekem, és így atom stabil a cucc.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
palfitom
félisten
válasz Devilstudio #134141 üzenetére
Gondolom nem alapon ketyeg az 5820K-d, ezért óriási ("legalább 50%") előrelépést nem tudnál elérni.
A 2066-ot továbbra sem gondolom jó alternatívának (főleg a magas ára miatt), inkább 2700X vagy 8700 / 8700K / 8086K vonalat javasolnék, ha mégis váltanál.
Intelnél hamarosan érkezik az új 8 magos széria (i9-9900K), mely számodra még érdekesebb lehet.AMD:
Lap: ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4 / Asus Prime x470-Pro
Proci: 2700X
RAM: 2x8GB vagy 2x16GB DDR4 2933-3400MHz a válaszott alaplap támogatási listájáról (Samsung chipes és páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. 3200 CL16)Intel:
Lap: ASRock Z370 Extreme4 / MSI Z370 Gaming M5 / Asus Pime Z370-A / Asus Srix Z370-F Gaming / ASRock Z370 Gaming K6 / ASRock Z370 Taichi
Proci: i7-8086K (6 mag / 12 szál, up to 5 GHz)
RAM: 2x8GB vagy 2x16GB DDR4 2666 (+) MHz (pl. 3000 CL15 / 3200 CL16)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Devilstudio #134111 üzenetére
"Szerinted ha csak ramot cserélek már jól járok?"
Nem tudom milyen géped van most, az nem derült ki számomra.
Én ezt írtam: "felesleges pénzkidobás 2066-os alkatrészeket újonnan megvenni". Nem azt jelenti, hogy a jelenlegi konfigodat nem érdemes újítani, hanem, hogy nem 2066-os konfigra, újként megvásárolva.
Hasonló teljesítményt kaphatsz olcsóbban Ryzen konfigként, de akár Intel oldalon is (8700 / 8700K).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Devilstudio #134086 üzenetére
Szia!
RAM-ok DDR4-esek? Gondolom igen, de jobb lett volna ha megírod.
VGA-t nem írtál. Van, lesz, kell?Véleményem szerint felesleges pénzkidobás 2066-os alkatrészeket újonnan megvenni.
Egy alaplap ~100-150k, egy 8 magos 7820X ~150k. Hasonló teljesítményt kapsz töredék áron ha Ryzent veszel, pl. 2700X (8 mag, 16 szál, ~100k), + ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4 / Asus Prime x470-Pro (~55-58k). Így maradna pénzed a ramokat lecserélni (a 2133 MHz az Intelhez is kevés lenne), vehetnél 2x8GB (vagy akár 2x16GB) 3000 - 3200 MHz-eseket, melyek a Ryzent is, az Intelt is gyorsítják (persze ha maradsz a 2066-os platformnál, akkor 4x4 vagy 4x8 legyen)."Fontos hogy tudja az automatikus tuningolt" - Nem kell sokat kutakodni, itt a fórumon is olvashatsz véleményeket arról, hogy az X299-es lapok "túlhajtásra nem ajánlottak".
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Devilstudio #129123 üzenetére
Nem melegednek, hanem nem fér el a magas borda miatt a cpu hűtő ventije. A másik kettő vékonyabb/el van tolva a borda, így nem tud ütközni a ram tetejével.
Mindegyik 150-155mm magas, elférnek.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Devilstudio #129106 üzenetére
DevilstudioA lapon, tápon lehetne spórolni. Egy B350 Prime Plus is bőven jó már, illetve ehhez egy 400-500W-os BQ is elég, feleslegesen nagy a 750W.
Fractal Design Define S, Meshify C, Phanteks Enthoo Pro M
BQ Pure Rock (kicsit feljebb kell tolni a ventit a ramok miatt), Arctic Freezer 33 eSport, Scythe Mugen 5 Rev. B
RazputyinJó lesz. RAM-ból a támogatási listáról válassz, vagy keress kifejezetten Samsung chipes modult. GSkillek között van pár és a 3200@CL16-os Corsair LPX is jó szokott lenni.
1060-ból meg nem nagyon látni előre, hogy mi lesz jó áron.
Az MSI Gaming X, Palit Jetstream, Gainward Phoenix, Gigabyte G1 a jobbak közé tartozik.Házból neked is ajánlom a fenti hármat.
Fractal Design Define S, Meshify C, Phanteks Enthoo Pro M
K.Norbi79Egy ilyet azért mégse egy Kendomenbe rakj. Ezek a 10ezres házak arra jók, hogy ha durván meg van vágva a keret, akkor ne a teljesítmény rovására menjen a házpénz, de ilyen konfig mellett azért csak befér egy jobb.
Fractal Design Define S, Meshify C, Phanteks Enthoo Pro MEgyébként jó lesz.
braxuCooler Master N300 NSE-300-KKN1 / Aerocool Aero-500
Be quiet! Pure Power 10 300W BN270
Intel Pentium G4560 BX80677G4560
Asrock Fatal1ty B250 Gaming K4 - optikai kimenet és az ALC1220 chip miatt. Bár az is egy opció, ha veszel valami olcsóbb ATX lapot és mellé hangkártyát
Corsair 2x4GB DDR4 2400MHz Vengeance LPX Black
MSI GT1030 2GB GDDR5 2GH LP OC
Adata 128GB Ultimate SU800 ASU800SS-128GT-C
Be quiet! Pure Rock Slim BK008Nézd meg milyen lesz így a zaj, ha hangosak a gyári házventik, akkor utólag majd lehet cserélni.
PCX-ről megvan mind.
Tápot nyugodtan befordíthatod a ház belseje felé, nem termel annyi hőt a konfig, hogy negatívan befolyásolja a tápon átszívott levegő hőfokát.
leporelloAMD:
Asrock AB350M-Pro4, Asus Prime B350 Plus - nem írtad mekkora lapot fogad a házad
Ryzen 5 1600
2x8GB DDR4 3000-3200MHz - RAM-ból a támogatási listáról válassz, vagy keress kifejezetten Samsung chipes modult. GSkillek között van pár és a 3200@CL16-os Corsair LPX is jó szokott lenni.Intel:
Asrock Z370(M)-Pro4
i3-8100/i3-8350K (eddigi i5 szint), 6 maggal i5-8400, de akkor nem fér bele a 16GB RAM
RAM-ból könnyebb a választás Intelnél, mivel csak tuninglap van kint, abból is mehet minél magasabb órajelAz i3K kivételével mindhez jár hűtő.
Bármit is veszel, orbitális gpu limited lesz.
Mikor vetted a tápot? Maga a széria nagyon régi, ha sokat ment már, akkor azért csak lecserélném azt is.[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
válasz Devilstudio #129106 üzenetére
1080p mellé elég neked egy gtx 1060 is
-
dugo_
veterán
válasz Devilstudio #122954 üzenetére
Így találomra meg, már csak a nagy SSD, i3, MS szoftverek össz ára miatt is. Alkatrészlista nélkül csak tippelgetni lehet. Valószínűleg a többi része nem túl minőségi.
Ez holland Aldis gép? Gari legyen rá sok, ki tudja milyen alkatrészeket, főleg tápot pakoltak bele, hogy kihozzák ezt az árat.
(Ha nincs leplombálva, akkor egy instant táp csere és nyugalom van).[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Devilstudio #122954 üzenetére
Az összetevőket elnézve bőven megéri.
Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy milyen tápegység van benne.VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest