- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz wolfman #22284 üzenetére
A "szegényes felszereltséget" az ASRock-ra aztán egyáltalán nem lehet mondani. Ez egy hülyeség. Az ASRock alaplapjai az AM2 óta, azonos árban a jobban felszereltek.
A +10 FPS is marhaság, baromira nem hiszem ezt el.
Szerintem amit beszélsz, fele nem igaz, ebből már tisztán látom:
"akinek asrock alaplapja volt, azoknak rendszerint codegen, mercury vagy deer tápjuk is! "
Az utolsó mondatodhoz annyit tennék hozzá, én pár éve itt vagyok ebben a topikban, de amióta az eszemet tudom, itt soha senki nem kapott szar tápot. Kiemelt figyelemmel kezeljük a tápkérdést. Sőt, ha a vevő nem kér tápot, megkérdezzük miért nem, milyen tápja van most. Legtöbbször vmi szar és ajánlunk helyette minőségit. Sűrűn egyeztetve a tápos topikkal és az új friss tápokat belevesszük az ajánlottak közé.
Szóval mivel itt a kiajánlott alaplapok zöme ASRock, az itt vevőknek soha nem lesz alattta kodegen vagy hasonló tápkoholmánya, csak MINŐSÉGI.
Azt is halkan megsúgom, szerintem te azért találkoztál ezekkel a hibákkal, mert olyan PC-ket javítasz, ami ilyen hulladék tápokkal üzemel. A hulladék táp meg elcseszi az asus-t, a gigát, az msi-t, mindent.
Nem az ASRock-ban van a hiba...
Azt is megírnám még, hogy nem nagyon emléxem olyanra, hogy valaki visszajött volna a topikba azzal, hogy leállt az ASRock alaplapja. Sőt, általában úgy jönnek ide vissza, hogy "Ti ajánlottátok nekem tavaly előtt is a gépemet, még mindig klafa és köszönöm. Most egy ilyen és ilyen újat kérnék..."
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz wolfman #22297 üzenetére
Hát én SK-val értek egyet...
Tényleg nem ártana tudni hogy milyen volt a környezet ahol elfüstölt a lap...
Én is csak itx-nél hallottam ilyen gondról, valamint a pro4-m-nél voltak memoria beállítási gondok, de azt is csak pár ember írta be a Trinity-s totyikba.
Apropó a különböző forumokon általában többségben van a negatív kritika mivel akinél jól megy nem fogja beirkálni hogy hűűű milyen fasza lett... legalábbis nem olyan számba mint akinél gond volt.Az UEFI biost meg tényleg az elsők között hozta ki.
Az AXTU-hoz hasonló venti vezérlő talán van de olyan szerintem nincs másik laphoz, de ez egyéni dolog mert nekem tetszik másnak más tetszik.Giga meg ebben az árkategóriában jobbára hanyag munkát végez (tisztelet a nagyon ritka kivételnek), az asrock meg pont erre a részlegre figyel oda (persze a prémium lapokra is odafigyel).
MSI-nél az a helyzet amit írsz vannak jó lapjaik de vannak nagyon gány lapjaik is.
Azt is érdemes újra megemlíteni amit SK írt hogy az asrock lapok eléggé tuningbarátok tele vannak rendre hűtőbordával nem sok más márkájú lapon láttam hogy ennyi bordát raktak volna rá (itt most <20k árról beszélünk)Crias
-
törölt tag
válasz wolfman #22290 üzenetére
Ez az Asus 21eFt:
Asus sFM2 F2A85-M LEcsak 3 db jack dugó van rajta, a cpu mellett hűtőbordát nem látok, az én ASRock-omon van
az enyémen 4 db ddr3 slot, az asus-on 2.az asus-on ezek a fan kimenetek vannak:
1 x CPU Fan connector(s) (4 x -pin)
1 x Chassis Fan connector(s) (4 x -pin)
1 x Power Fan connector(s) (3 x -pin)nos a pwr fan-t tuti nem tudja szabályozni
3 pines meg nincs több rajta
a ventik 95%-a 3 pines csatival van ellátva
hova kötöd?
hol szabályozod?
vehetsz hozzá 4 pines pwm-es drágább ventiket
külön a házhoz, ami a házban van meg nem tudod használnimondjuk most az ASRock-ot is szidom, mert az én deszkámon is csak a cpu fan mellett van 1 db 3 pines szabályozható, a másik az 4 pines. Az 1155-ös lapomon 3 !!!!! db 3 pines van, ráadásul néztem az FM2A85X EXTREME4-M -et, azon sincs több venti kimenet, a PRO4-M -nél..
Az FM2-A75MA-E35 MSI-t is ha nézem, 2 db DDR3 slot, sehol egy hűtőborda... 1 db 3 pines sysfan és egy db 4 pines, de hogy mi szabályozható, azt nem tudom.
Gigát meg ne említsük, csúnya világos kék na ne mintha az asus szép lenne.
-
törölt tag
Én meg megmondom őszintén, a fórumokon nem hiszek el mindent elsőre. Amit hallottam, az annyi, hogy 2 db ITX-es FM2-es lappal gond volt, mATX-esről nem hallottam. Nagyon meglepve nem vagyok, egyrészt az ITX-es lapokon erősen össze vannak zsúfolva az alkatrészek, nagyobb eséllyel hibásodik meg. Azt sem tudjuk, hogy használták ezeket a deszkákat, vajon milyen házba tették bele? Jól szellőzött a ház vagy rosszul?
Másodsorban az FM2 egy nagyon új platform, a hibák az első pár hónapban jönnek elő. Aki vár fél 1 évet vele, az már rev2-es kiforrott deszkákat fog venni. Történhet ez asus-al, msi-vel meg gigabyte-al is.
Nálam van egy ASRock FM2 mATX, a Pro-4M, nekem semmi bajom vele. Pedig elég soxor van bekapcsolva, mozgatva a ház, szétszedve stb. Sőt, igaz nem FM2, hanem 1155, de az inteles ASRock deszkámat kb. ebben az évben 40 db házba szereltem bele, mivel tesztelek és még mindig működik.
Ezzel kapcsolatban pedig szívesen látnék vmi linket, vagy saját tesztet, ami bizonyítja, hogy valóban így van/volt:
"USB2.0 nem másol 25 megával csak 18-al, a SATA csatoló se képes a gyakorlati maximumot se leadni folyamatosan csak ingadozva"
A BIOS-t viszont már most sem hiszem el, főleg azért sem, mert nem hiszem hogy az az ASRock, aki anno az AM3 idején először kihozta az UCC-s deszkákat, később az elsők között lépettt elő a grafikus AXTU-val, fapados BIOS-t gyártana. Egyáltalán mi hiányzik Neked egy FM2 ASRock BIOS-ból??
Hozzáteszem, a topikban gépet kérő vevők 99%-a (én is annyit állít a BIOS-ban, hogy pl. XMP 1600 vagy 1833 MHZ profil betöltése, meg ventivezérlés, esetleg 5800K szorzóemelése. Kifújt. Na jó, kivételek nálam is lehetnek, de nem igazán van szüksége a legtöbb user-nek a BIOS nagyon összetett állítgatására.
-
Crias
senior tag
Őszintén szólva engem jobban érdekel a venti vezérlés (mint az hogyx +3megával gyorsabban másoljon fel valamit) ami az asrock lapokban elég jó, míg asuséknál spec nem tudom milyen nem utolsó sorban jóval kevesebbe kerül, az olcsó asus lapok meg nem hinném hogy bármivel is jobbak lennének az azonos árú asrok lapoktól
Crias
-
törölt tag
válasz wolfman #22259 üzenetére
LAP: ASRock A55M-HVS (mATX) (AMD-FM1) ~ 11k
CPU: AMD Athlon II X4 641 2,8GHz FM1 BOX ~ 16k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz / 4GB ~ 5k
HDD: 160-250 GB SATA2 (Hwapró) ~ 5k
VGA: HD4850 (Hwapró) ~ 10k
TÁP: Delta/Chieftec/FSP 400 watt (Hwapró) ~ 5k
HÁZ: GABA 2936 ~ 4k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 57kAz X4-641 egy lebutított, IGP nélküli LIano. Majdnem van olyan erős játékokban, mint egy 30 ezres i3-2100.
Fenti géppel, van egy új háza, igaz nem egy csúcsalkotmány, de tiszta
Új garis alaplap, új CPU,, új RAM.
A gép lelke biztosan fog üzemelni.
Ajánlott megbízható helyről is venni hozzá a tápot. Írj privit, ajánlok egy tagot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Black Myth: Wukong
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- iMac 2021 8/256GB
- GAMER PC! Ryzen 5600G / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 500w!
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- GAMER PC! Ryzen 3600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 250GB SSD / 1TB HDD / 600w! BeszámítOK