Hirdetés
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Morris #50526 üzenetére
Leköteleztél!
"Jah, sikerült frissítenem a lap biosát. Most már a legújabb van rajta!" Akkor megúsztam a kocsikázást ebben a szép időben!(#50525) 8.utas
Nem zavartalak ... csak egy javaslat volt.
Ha a neked is teljes konfigot kellene összerakni egyszerűbb lenne a dolog mert alapból nem abba a házba tettük volna azt az AMD-s vasat. De ugye neked csak egy hardver kell a konfigból , nincs abban semmi fura hogy megfelelő topic-ba ..... Ugye a kérdésed "Kérdésem, hogy belefér a Hyper 212 EVO (158.5mm magas)?" gondoltam a házas topic-ban élből tudják a választ esetleg tapasztalat alapján mégis be lehet préselni azt a hűtőt ....
Milyen CPU hűtőt vegyek?
Pl. a Thermalright HR-02 Macho 120 , Scythe Kabuto 2 , ... beleférne.Bazinga!
-
membrandj
nagyúr
válasz Morris #50523 üzenetére
6100-ra semmiképp se cseréld.. Az a baj a lapoddal,hogy gyenge a tápellátása. Bluyoo mit gondol erről?
Ha a tuning nem érdekel és a fogyasztás pedig igen, akkor eladnám egybe és vennék egy sandys vagy ivy-s i5 procit+ b75 lapot.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Morris #50523 üzenetére
Egy használt Phenom II X4 955/965BE gond nélkül elmegy benne, alapfeszen 18-19-es szorzóval. Csak értelmes hűtő legyen rajta. Olcsóbb alternatíva, mint az FX, erőben nem lesz lemaradva az FX-6300-tól sem.
Ez anyagilag a legübergigaturrbóoptimálisabb döntés anyagilag.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
őstag
válasz Morris #50604 üzenetére
comment:
A chipset durva tunigos cucc, felső polcos és az ára is az. Természetesen, ha a túlhajtás a cél és rekordok döntögetése, CrossFire stb... akkor jó választás. Ha normál használat minimáls szorzózár emeléssel, egy rendes hűtő mellett, akkor oda nem kell 990FX-es chipset. Azt a pénzt jobb lenne elinni, vagy más alkatrészbe rakni.
Az Asrock-al semmi baj nincs, az intelek nagy része azzal van itt kiajánlva. De az utóbbi években, ha AMD, akkor Giga lapra asszociálok én is. Én magamnak ott kerestem volna először.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Morris #50610 üzenetére
A GPS-450, ha jól tudom Delta belsős és 2x4pin-es csatira emlékszem,nézd meg a biztonság kedvéért inkább.
Megjegyzem normális' videókártya alatt túlhajtással (K-s proci, FX-es alaplap) már kevés is lehet ez a 450W. Attól függ, hogy a 12V-os ágon mennyit tud leadni, ha megvan a 20A áganként, akkor korrekt.Nem tudom, hogy mennyi a használt 990FX-es lap és mennyi gari van rá...
De nem lenne olcsóbb és jobb egy garis 970-es lap Giga lap, 8+2-es tápellátással? Ha olcsóbb lenne, akkor már futná egy halkabb, jobb toronyhűtőre is belőle... részben.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
bluyoo
nagyúr
válasz Morris #50616 üzenetére
Egyre csak nő az a számla.
De az ASRock lapra kitérve nem épp a legajánlottabb márka FX alá.
Szerintem is jobban járnál egy 970-es Giga vagy Asus lappal.
Viszont a GPS-450AA-101A táp állítólag megbízható darab ([link]). Annyi bűne van hogy régi ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Morris #50619 üzenetére
"Csak azért említettem meg ezt a 8pines csatit, mert az újabb AMD lapokon ezeket látom." A 8pin-es EPS csatlakozót a terhelés elosztására kezdték el alkalmazni ugye a tuningnál erősen megnövekedett fogyasztás miatt. De a sima 4pin-es csatlakozóval is működik a lap (ha zavar van 4pin->8pin átalakító). Szóval csak ezért ne dönts másik lap/platform mellett.
Még nem reagáltak .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
őstag
válasz Morris #50621 üzenetére
Egy Delta belsős táp valóban nem rossz darab, ahogy olvastad, a tied csak' elavult... ennyi. Számszakilag elég és működne vele a konfig. De szintén a tápos topikban mondják, hogy x. évente a legjobb tápokat is le kell cserélni. Ezért én csak néhány éves tápot vennék használtan. Namármost', a tied hány éves és mennyit mehetett és mennyire tervezel vele? Ha még évekre, akkor az nem jó. Öreg tápra újra konfigot rakni és ráadásul egy tuningos felállásban nem jó döntés.
Egyébként nem írtad, hogy mire kell a gép. Ha nem hardcore játékra olcsón, akkor szerintem is el lehet indulni intel fele is.
Más.... Itt sokan nem szeretik az A8/A10-es felállásokat, de ha használtan találsz egy ilyenből egy kihagyhatatlanul jó vételt, akkor azt is meg lehet vizsgálni. Sokkal előrébb lennél vele, mint a mostanival.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Morris #50623 üzenetére
Ha ez így használtan olcsón megvan neked, akkor teljesen jó ez a SB-s I5. Később mehet bele akár SB-s akár Ivy-s I7, ha kifogsz egyet az aprón. Ha a táp nincs 5 éves sem, akkor meg az is OK.
A NEC DVD-RW típusát írd meg privátban.... lehet, hogy megveszem, ha tényleg nem kell és meg tudunk egyezni, vagy van más íród magadnak, helyette
@Buci21
Ne új top optimális konfigként nézd.... szerintem ez így jött neki használtan össze. fél/egész konfigként...[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Buci21
addikt
-
bluyoo
nagyúr
válasz Morris #50969 üzenetére
Most nem értem hova akarsz kilyukadni ... Az két Ivy CPU!
Az Ivy jobb de használtan drágább is. Ha hajlandó vagy kifizetni az árát egyértelműen jobb választás.
Ha csak újonnan nézzük az Ivy-t és a Sandy-t akkor meg még egyértelműbb hiszen a régebbi gyengébb Sandy Bridge I5 drágább mint az Ivy Bridge I5.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
havri1
félisten
válasz Morris #52605 üzenetére
Igen, ezzel sajnos most szembesültem.
Végül e mellett döntöttem..:Gigabyte GZ-M1 Fekete ház 7,587 Ft
havri
-
törölt tag
válasz Morris #60968 üzenetére
Miért fogtam volna ki rossz házat? Ez marhaság. Az összes N300-as ház ugyanolyan olyan.
Az pedig hogy ki van vele megelégedve és ki nem, nem változtat azon a tényen, hogy hulladék.
8 mm-es kábel menedzsment nevetséges, tegyél oda egy molex dugót, rá sem tudod tenni a hátulját.
Sokan vannak akik nem értenek a házakhoz, nekik persze hogy megfelel.
Összerakta nekik ipon vagy pxc és soha nem néznek bele, nem szerelik, nem szedik szét.A hűtését még majd este megnézem otthon, még nem vittem bele a táblázatba a hőfok adatokat.
(#60969) jim bcs: Valószínűleg alacsonyabban vannak a minőségileg elvárt követelményeid és még nem láttál komolyabb 25-30-40 ezres házat.
Az N200 pedig nagyon szarul hűt, a sereghajtók között van:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- MSI GAMING ASZTALI KONFIGURÁCIÓ
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer Pc Rayzen 5 5600X/ M2 500 SSD/16 gb Ram DDR4/RTX GeForce 3060 ti 8 gb
- Eladó komplett gamer setup
- ASUS SABERTOOTH X58 // i7 980 // 24GB DDR3 RAM // Intel gyári toronyhűtés egyben eladó!!
- Gamer Gép eladó Nvidia 3070 Ryzen 7 3800x
- HP Elitedesk 800 G1 UDST - i7-4790S, 16GB RAM, 256GB SSD, Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest