Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz bello03 #49380 üzenetére
Szia!
Nézz utána, esetleg érdeklődj ugyanezeket a programokat használóktól (bocs, nem emlékszem, mi volt pontosan), hogy használja-e valami a CUDA magokat. ha nem, akkor semmi különbség nem lesz gyakorlatilag.
Én valószínűleg első körben nem vennék VGA-t, ha nem lennék teljesen biztos benne, hogy lesz jelentős előnye, főleg, hogy biztosan elég erős ez a konfig anélkül is. Ha pedig hasznos a CUDA, és hiányzik, akkor később bármikor lehet venni bele, s nem tart két percig a berakása. A táp egy komolyabb VGA-hoz van méretezve. Sőt, akkor később lehet, inkább egy erősebbet vennék, 550Ti-t vagy 460-at. Figyelni lehet a használt piacot is akár, hátha megjelenik egy jó lehetőség valamikor.A hűtővel ugyanígy vagyok. Bármikor rárakható, főleg az AC, nem kell csak lepattintani a gyárit s helyette meget fel a másik. De egy komolyab hűtő biztosan csendesebb terhelés alatt a gyárinál. De őszintén szólva nem vagyok meggyőzőrve róla, hogy ez a plusz kis ventis megoldás csendesebb lehet-e a simánál. Főleg, hogy terhelés alatt a kicsi venti majd 3000-rel pörög.... De nem is kerestem még róla tesztet...
Egyébként ha már a gyárinál komolyabb hűtő, akkor lehet, egy "rendes" felfogatásút választanék, pl. Xigmatek gaia... Vagy ennyi pénzért már egy Hyper 212+notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
-
balpis
őstag
válasz bello03 #49295 üzenetére
Szia!
Alapvetően egy kellemes összeállítás. De pár megjegyzést azért tennék:- Ha nem nagyon jó áron veszed a HDD-t, érdemes lehet, hogy vagy érdemes ideiglenesen egy kisebb használton elgondolkozni, vagy szétnézni az áruházakban, mert lehet, hasonló árban (25-30k) kapható USB3-as külső 1.5-2TB-s, s az USB3 már használható fotós melóhoz - a temp könyvtárat persze lehet, az SSD-re kell ekkor tenned - vagy méginkább a memóriából lecsípni a felét RAM-disknek.
- Hűtőből lehet, egy Gaia-t vennék a jobb felfogatás miatt. vagy első körben lehet, nem vennék, meghallgatnám milyen a gyárival.
Vagy ha AC, akkor ha jól látom itt az aláírásokat, van, aki újat árul itt is, talán valami azon is fogható a bolti árhoz képest- Első körben akár a VGA-t ki is hagynám, ha spórolni akarok. Vannak programok, amik kihasználják a CUDA magokat, azok nagyon gyorsulhatnak. De nem mindegyik! Csak akkor vegyél szerintem, ha biztos vagy benne, hogy amivel dolgozol, az használja.
- a táp a neve alapján csendes. A tápos táblázat lapján nem különösebben. Viszont nagyon drága - legalábbis az árgép szerint. Szerintem ez a konfig annyira keveset fogyasztana, hogy gyakorlatilag bármely 4-500W-os táp félgőz alatt dolgozna mindig, azaz csendes lenne. Én a CTG500 hangját még soha nem hallottam...
De ha a táblázatot nézzük, s hiszünk neki, akkor egy XFX450 hallkabb ennél a CM tápnál, s jóval olcsóbb is! (mellékesen akár 5 év garanciával...)
Rákérdeznék a tápos topikban. De azt hiszem itt is van, akinek van XFX, s tud róla nyilatkozni (Jim-Y?)
Egyébként egy 400-as CTG vagy Hexa is bőven elég lenne...- ház: a T9 economy-ban nincs beépítve venti gyárilag. Abba kellene még legalább két AC F12.... Az így már 18k körül lesz.
Elgondolkoznék helyette esetleg egy COOLERMASTER RC-550-KKN1 Silencio 550 -en. Abban van 2 halk venti is. Amit a tápon megspórolhatnék, azt a házra téve meg is lenne ugyanabból a végösszegből. (De ha igazán kell megtakarítás, akkor maradna persze valami olcsóbb ház.)Szerk.: Szép lassan, komótosan leírtam nagyjából azt, amit előttem a kollégák
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
horush
addikt
válasz bello03 #49295 üzenetére
A házba vegyél azért 1-2 jó ventit, mert alapból nincs. Pl. Arctic F12 PRO PWM hátra, előre pedig Arctic F12 PWM.
VGA-nak pedig például ezt: GIGABYTE GV-N450-1GI GTS450 1GB GDDR5 PCIE.
f13 pro co ha jól tudom nem halkabb a simánál, inkább minimálisan hangosabb, szóval inkább sima freezer 13 pro-t vegyél.
Prociból, ha spórolni szeretnél egy 2300 is elég lenne.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest