Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

Topikgazda

válasz kovsol #3182 üzenetére

Én egy időben erre tartottam a Fujifilm X-A1-et másod-harmad gépként, ha olyan környékre evett a fene, ahol nem akartam drágább géppel mutatkozni, ezt félelem nélkül vittem, mellesleg pehely súlycsoport. Mondjuk megvan még, de már tervben volt egy kicsit modernebbre cserélés (GX80, A6000, vagy ilyesmi), csak az AF rendszerével van bajom, de azzal nagyon. Én sosem lógatok gépet a nyakamban, inkább a vállamon van és váltogatom a jobb-bal oldalt.

De hát ugye pont ezért szerette/szereti sok sajtfotós a Leicát, itt-ott egy kis karc meg némi szigetelőszalag mintha éppen szét akarna hullani, azzal lehet kerülni a feltűnést egy bangladesi nyomornegyedben is. Aztán persze a hipszterek is rámentek erre, elkezdték kivájni a piros pöttyöt, telematricázták szigetelőszalaggal, mert amikor kimész utcai fotózni a felső-középosztály lakónegyedeibe, nehogy eléd lépjen egy öltönyös kereskedelmi igazgató, hogy a rugós bicskájával kiraboljon... :D

[ Szerkesztve ]

• hibavissza

veterán

válasz kovsol #3182 üzenetére

Én pont az athéni látogatás előtt vettem meg a gx80-at anno és az Akropoliszon áldottam az eszem a 40 fokban, hogy nem az a7 II húzza a nyakam :D (az volt a másik kiszemelt). No nem a váz miatt, hanem a kitobi miatt. Ráadásul nem kellett féltegetnem a tolvajoktól sem. Sok előnye van a gyengébb felszerelésnek :K és turista fotóra még a gx80 is overkill.Mondjuk Athénban nem lopnak. Turistától meg főleg nem. Úgy hallottam a görög rendőrök nagyon keményen nekifeszülnek annak a résznek, ahol turistától loptak. Én úgy vettem észre, hogy a pakik is inkább kerülik a turistákat.

(#3183) Mercutio_ : remélem ezt nem gondolod komolyan... :))

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák