- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_kovi_ #24793 üzenetére
Hát, ha nem csak ap-nak akarod használni, akkor igen, sokkal.
AC-re is feltehető a qualcom-ac csomag, 600Mbps a 800+ helyett. Plusz 2.4en is jóval erősebb, mértem már 330Mbps ami legalább dupla az N-hez képest.
Viszont majdnem mindegyik AC eszközben (ac3 kivétel) 16MB flash van, ami elég szűkös tud lenni ezzel a csomaggal.Vagy nem Mikrotik. Esetleg valamilyen mesh rendszer.
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
_kovi_ #24767 üzenetére
Na ezt mondtam, hogy a kamerákat nem fogja tudni. Vagy válassz komolyabb switchet PoE kimenetekkel de azt valszeg 230V-ról fogod használni vagy a kamerákhoz kell valami külön tápfeladó panel, de annak a táplálása is igényelni fog valami tökösebb tápot.
Egy több portos tápfeladó:
[link]
Ki kell választani azt, ami portszámban, sebességben, feszültségben, terhelhetőségben illik a kameráidhoz. -
válasz
_kovi_ #19553 üzenetére
Csak az invalid csomagokat dobod el az ETHER1-en?
Nagyon-nagyon nem jó. Mindent is el kéne dobni az utolsó szabállyal. Így konkrétan mindent beengedsz.
DNS nem UDP de TCP porton is megy. Azt is blokkolni kellene.Felesleges ezeket külön blokkolni. AZ utolsó szabály Drop input ether1. Aztán ami kell azt előtte meg engedélyezni egyesével. Tök felesleges külön blokkolni az invalid csomagokat,meg DNS-t is,ha utána úgy is blokkolni kell mindent.
lionhearted ajánlott egy leírást,próbáld meg elölről az alapján. Jobb lenne úgy újat csinálni.
-
zsolt008
tag
válasz
_kovi_ #19542 üzenetére
- rakd be ide a konfigot, vagy a (mikrotik fórumára).
- próbáld ki másik kábellel, olyannal ami tuti jó
- nézd meg az interface-en a statisztikát, forgalmat, mennyi az error
- tedd át másik portra a want (bár, ha az előzővel is rossz volt, akkor biztos nem a hAP port a hibás) -
válasz
_kovi_ #19534 üzenetére
Ha nem tudsz róla, akkor esélyesen nincs ezzel gond.
Sok-sok évvel ezelőtt úgy akartam az egyik kompetitív játék csomagjait előrehozni a gépemen, hogy a DSCP értékeit átírtam. Ez alap esetben nem ördögtől való, letöltés/stream/p2p forgalom mellett is lehet stabilizálni a pinget... ámde visszafelé sült el a dolog, játék közben én vágtam gallyra a netet, nem kezelte túl jól a helyzetet a csodás UPC doboz. Amint kikapcsoltam minden stabil lett.
-
-
törölt tag
A Bridge egy technikai interface amihez csatlakoznak a bridge portok. Az így kialakult interface csoportot úgy képzeld el, hogy van egy klasszikus switch-ed aminek annyi portja van ahány interface-t hozzá adtál a bridge-hez. Egy mikrotik eszközön több bridge is lehet ( nem praktikus de lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kés topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Wuthering Waves
- Jövő év tavaszára halasztották a Mortal Kombat II filmet
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest