-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
human374
tag
válasz
Ablakos #5205 üzenetére
Végül elvetettem az új Mikrotik gondolatát. Túl drága lenne és a funkciókat, amiket eddig a Mikrotik látott el és a Huawei nem tudja, át tudom adni a linux szerveremnek.
Inkább átállítom a 951G-2HnD bridge mode-ba és legyen a Huawei a router.A No-IP-s frissítéseket meg tudja csinálni a szerver is és a VPN végpont szerepét is el tudja a látni.
A Huawei wlan-ját be tudom állítani úgy, hogy ne legyen érintkezésben a hálózat többi részével? Egy vendég wifi-re gondolnék ezalatt. A Mikrotik vezeték nélkülijével meg hozzá lehetne férni a belső hálózathoz is.
-
human374
tag
válasz
Ablakos #5205 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Kicsit borsos ez az 1100AH, de aki majmot vesz vegyen banánt isA tűzfalról jut eszembe.. egyfolytában próbálkoznak bejönni hozzám SSH/HTTPS/telnet.. ezért beállítottam egy tűzfal szabályt, hogy csak a magyar IP címekkel kommunikáljon a router.
Viszont a lista amit találtam elég pontatlan.. volt már rá példa, hogy egy ismerősöm nem tudott belépni a szerveremre, mert a címe nem volt a whitelist-en. Nem tudtok esetleg valami pontos listát arról, hogy a magyar ISP-k milyen címeket osztanak ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Autodesk - Revit
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest