Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• asdf_

veterán

válasz bambano #4953 üzenetére

egy olyan mikrotik eszköz, amivel 5 gigán átlövök 8-10 kilométert,

Annak nagyonnyereseges iranyitott antenna van mindket oldalan, igy itt aligha relevans.

A rendes antenna nemcsak az adási paramétereket javítja, hanem a vételiket is.

Egyetlen problema, hogy abbol az iranybol, amiben nyereseges az antenna, abbol az iranybol _mindent_ erosit, nem csak azt az egyetlen klienst, amit venni akarnal, tehat a puszta kozepen, ahol nincs mas AP es nincs mas kliens/eszkoz, zavar, ez tok jol mukodik (sot, a 150 meternel akar boven jobban), de mondjuk a Moszkva ter kellos kozepen gyanusan folosleges lenne ilyesmivel probalkozni.

• bacus

őstag

válasz bambano #4953 üzenetére

igen, sztem nem fog menni. Egy fás, bokros környezet jól be tud tenni.
    Itt nem két mikrotik kommunikál egymással, hanem mondjuk 80 eszköz (mondjuk, mert nem tudom mennyi) akar kommunikálni azzal az egy AP-val. Ráadásnak egy AP, egy freki, egyik kliens közel másik távol.

De hát ki lehet próbálni, aztán eldől, miért kéne ezt itt elméletben lesakkozni? :D

"az ap-n rendes antennát használsz, akkor az ap szemszögéből nézve a vétel is javulni fog"
    ez részben igaz, DE ha ez ilyen fasza lenne, akkor elég csak az egyik oldalon egy jó eszköz, az mindent megold. (meddig ad el egy mobil telefon wifije? Egy notebooké? Milyen teljesítmény kell, hogy 150m-re az AP érzékeny antennája fogja?) Mondjuk át akarod kiabálni a Balatont, elég az egyik oldalra fasza érzékeny mikrofon és egy bazi nagy hangfal? a másik oldalon elég egy sima ember?

Tudom a példa béna egy kicsit...

Ez még mindig az én véleményem. Simán elfogadom, hogy neked nem ez, majd a teszt megmondja, mi a helyes.

Új hozzászólás Aktív témák