- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
bambano #4953 üzenetére
egy olyan mikrotik eszköz, amivel 5 gigán átlövök 8-10 kilométert,
Annak nagyonnyereseges iranyitott antenna van mindket oldalan, igy itt aligha relevans.
A rendes antenna nemcsak az adási paramétereket javítja, hanem a vételiket is.
Egyetlen problema, hogy abbol az iranybol, amiben nyereseges az antenna, abbol az iranybol _mindent_ erosit, nem csak azt az egyetlen klienst, amit venni akarnal, tehat a puszta kozepen, ahol nincs mas AP es nincs mas kliens/eszkoz, zavar, ez tok jol mukodik (sot, a 150 meternel akar boven jobban), de mondjuk a Moszkva ter kellos kozepen gyanusan folosleges lenne ilyesmivel probalkozni.
-
bacus
őstag
válasz
bambano #4953 üzenetére
igen, sztem nem fog menni. Egy fás, bokros környezet jól be tud tenni.
Itt nem két mikrotik kommunikál egymással, hanem mondjuk 80 eszköz (mondjuk, mert nem tudom mennyi) akar kommunikálni azzal az egy AP-val. Ráadásnak egy AP, egy freki, egyik kliens közel másik távol.De hát ki lehet próbálni, aztán eldől, miért kéne ezt itt elméletben lesakkozni?
"az ap-n rendes antennát használsz, akkor az ap szemszögéből nézve a vétel is javulni fog"
ez részben igaz, DE ha ez ilyen fasza lenne, akkor elég csak az egyik oldalon egy jó eszköz, az mindent megold. (meddig ad el egy mobil telefon wifije? Egy notebooké? Milyen teljesítmény kell, hogy 150m-re az AP érzékeny antennája fogja?) Mondjuk át akarod kiabálni a Balatont, elég az egyik oldalra fasza érzékeny mikrofon és egy bazi nagy hangfal? a másik oldalon elég egy sima ember?Tudom a példa béna egy kicsit...
Ez még mindig az én véleményem. Simán elfogadom, hogy neked nem ez, majd a teszt megmondja, mi a helyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged