- Egérpad topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Korábbi vezére figyelmeztette az Intelt a legfontosabb célra
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stopperos #23120 üzenetére
A hivatalos MikroTik fórumon több topic-ban is leírták, hogy a 3011-re nem "sikerült" a ROSv7, mivel az abban használt SoC-hoz nincs (jó) driver. Lehet, ezt azóta javították már, nem tudom. Amikor kb. egy éve utoljára olvastam, még siralmas volt a helyzet.
Pl. lassú volt, ha a két switch egy bridge-be volt fogva. Ezen még túl is tudtam volna lépni, de olyan jelenség is volt, hogy össze omlott, lefagyott, újra indult véletlenül a 3011. Sőt! Olyan bejegyzés is volt (nem is egy), "sérülékeny" is bizonyos helyzetekben.
Ráadásul reprodukálhatóan, különböző példányokon.
Én ezek miatt nem váltottam ROSv7-re.
A topic-ba a MikroTik support felé küldött leveleket is becsatolták, amikre rendszeresen nem jött (érdemben) válasz :-(
Konklúzió : mivel a 3011-ban olyan SoC van ami egyik másik eszközben sem, így nagy ívben magára hagyták. Kevés van belőle, nem éri meg fejleszteni rá.
Lehet, nem tudom.
Én biztonság játékos lévén, inkább vettem egy 4011-et, ami még használható volt ROSv6 alapon, és átköltöztem rá. Azóta is ott ragadtam.
Az idén két MikroTik tanfolyamon is voltam, és mindkettő ROSv6 alapú volt, mivel a ROSv7 még egy fejlesztés alatt álló kiadás. Amíg nincs belőle stabil (és nem csak nevében) "long term", addig nem is az lesz az oktatás alapja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Battlefield 6
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- i3 8100 és i5-9400 processzorok
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest