-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ekkold #22592 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!
Sorban:
Nem IP-vel lépek be, hanem a WinBox lép be, MAC-címmel (mindig is így láttam, már fejből tudom az SXT MAC-címét
). De amint kivettem az Eth2-t a Bridge-ből, megszakadt a kapcsolat, és a WinBox már nem találta az eszközt a hálózaton, ami ténylegesen egy közvetlen Ethernet kapcsolatot jelent: a notebook Ethernet-portja közvetlenül az SXT Eth2-portjába dugva. Ha az Eth2 benne van a Bridge-ben, kapcsolódik a WinBox (látja az SXT MAC-címét), ha nincs benne a Bridge-ben, nem találja.
Ha az adott notebook a LAN-hoz kapcsolódik, akkor (szerintem okkal) nem látja az SXT-t (MAC-címmel) a LAN-on. Mivel maga a router sem látja az IP-címét. Gondolom, ezért kéne rendezni az Eth2 IP-beállítását a LAN-hoz.
De lehet, hogy a DHCP-kliensséget csinálom rosszul.
Avagy: hogy kell helyesen beállítani a DHCP-klienst (vagy akár fix IP-címet) az Eth2-nek?Hatalmas köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Akció! HP Elitedesk 800 G1 USDT számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD 4600 WIN
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest