Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
kammler
üzenetére
Nem tudom mil lehet az oka annak amit tapasztalsz, mert nálam a gigabit alig terheli a procit.
Speedtest.net-el nézve most éppan 900Mb/s körüli a netem, itt a prociterhelés:
- 700MHz-en futó proci esetén: 14%
- 14000MHz-esn futó proci esetén: 7%
Alaphelyzetben a frekvenciabeállíts: auto (ilyenkor 350MHz - 1400MHz között változik), de beállítható fixen 1400MHz-re. Gyakorlatilag semmivel sem melegszik jobban magasabb frekvencián. Mérési eredmények:

Ez alapján a 2Gb/s-ot 20% alatti prociterheléswel kellene vinnie az RB5009-nek. Nincs 2Gb/s sebességű netem, és a többi eszközöm is gigabites, így ezt nem tudom tesztelni, de szerintem nagyjából reális a sebességgel arányos prociterhelés. Esetleg próbáld ki, hogy fixen 1400MHz-en mit tud. Nincs valami egyéb beállításod ami terhelheti a procit (pl. több bridge, vagy lan/lan közötti tűfalszabály, esetleg a bridge átküldve a tűzfalon, stb...)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Banggood
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold