Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-book olvasók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Projektor topic
- PLC programozás
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Pánik a memóriapiacon
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Meg mikrotiknél is lehetne fejlettebb tűzfal is. Manapság már egyre több helyen kell applikációkra szűrni.
Ubiquity-nél nem tudom,hogy van a tűzfal. De más gyártóknál már láttam applikációs szűréseket már.
Szerintem is egyre rosszabb irányba haladnak. Wifi6 még mindig sehol. Inkább ipari felhasználás felé mennek el,otthoni kis irodai felhasználásban meg akig van rendes eszközük -
Mr Dini
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Az a baj, hogy már eleve van 2 hálókártya a gépben (1 normál és egy IPMI, ami nem is érhető el a futó rendszerből), még egy PCIe-t foglalna (ez a kisebbik gond), illetve a pincébe jó lenne csak egy kábelt levezetni a kettő helyett. De akkor marad szerintem, hogy a mikrotiken építem fel a második PPPoE-t és statikus NAT-tal megoldom.
A 2 PPPoE kapcsolatot meg ahogy adika4444 írja. De tudtommal 2 Gbit/s csomaghoz eleve adtak kettőt pl.
-
adika4444
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
A Telekom új TV platformjának mindenképpen kell a net (nem elég a belsős VLAN). Ezért született az a megoldás, hogy minden PPPoE felhasználóval kétszer lehet belépni, így az egyik munkamenet az ONT-on, másik egy saját eszközön.
HA viszont az ONT-on nincs felépítve, akkor két saját eszközre is mehet, a mutatvány a Sagem 5655 v2 összes LAN portjával működik, úgy egy éve próbáltam.A drágulásra meg csak nagyon röviden annyit, hogy amikor tápot kerestem az ac3-hoz (talán hétfőn vagy kedden), akkor kíváncsiságból megnéztem, találtam 35900-ért, viszont tegnap előtt már 47000 volt a legolcsóbb helyen. Én tavaly nyáron vettem 32k-ért. Annyit bőven megért, de 50k-t nem, annyiért két éve simán tudtam volna venni RB4011-et, és most nem küzdenék vele, hogy WireGuard-on egymásba ágyazva két tunnel-lel nem bír el.
Ja, két tunnelt pedig azért raknék egymásba, mert a DIGI peering-je netcup (Anexia, Németország) irányba borzasztóan rossz, viszont egy WireGuard-dal van összekötve a routerem a root server-emmel. Ha cloudflare-en át érem el az rs-t, akkor a max. 80 Mbps helyett felfelé és lefelé is hozza amit a csomag kínál (FTTH 1000/300), csak a router ezzel már nem bír, Debian-on viszont megy faszán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693, 100% Akksi
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold